Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Να γιατί "φαγώθηκαν" να αυξήσουν το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης



Όταν γράφαμε ότι η άυξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια συνδέεται άμεσα με την μείωση του μέσου όρου προσδόκιμου ζωής , κάποιοι ευρωλιγούρηδες και νοσταλγοί του Κέϊνς μας έλεγαν συνωμοσιολόγους και γραφικούς.

Δείτε την παρκάτω είδηση και κρίνετε ποιοί είναι οι "λαϊκιστές" και οι "γραφικοί" και ποιοί οι δολοφόνοι:
Έρευνα που σοκάρει δείχνει ότι το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων έχει μειωθεί δραματικά.
Βαρύ είναι το τίμημα για τους Έλληνες που "εγκαταλείπουν" τη μεσογειακή διατροφή λόγω οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατρακυλά στην 13η θέση όσον αφορά το προσδόκιμο επιβίωσης χάνοντας την προνομιακή 3η θέση την οποία κατείχε το 1970.
Τα στοιχεία δίνει στο "φως" μελέτη του έγκυρου επιστημονικού περιοδικού "British Journal of Medicine" την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Οι επιστήμονες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας εικάζουν πως η κατρακύλα δεν θα σταματήσει εδώ αφού η βασική της αιτία - δηλαδή η ανθυγιεινή διατροφή - συνδέεται άρρηκτα με την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 1η αιτία για τη δραματική μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης σε σύγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι η εγκατάλειψη του μεσογειακού τρόπου διατροφής. Αντίθετα, τη μεσογειακή δίαιτα υιοθέτησαν άλλα κράτη, με αποτελέσματα να μας ξεπεράσουν.
Στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000.000 ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ η υπέρταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κακή διατροφή.
Και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι απαιτήσεις της Μέρκελ να κατακλυστεί η ελληνική αγορά με ανώνυμα, επικίνδυνα γενόσημα που θα επιβαρύνουν την υγεία των Ελλήνων και θα μειώσουν περαιτέρω το προσδόκιμο ζωής των πολιτών.

ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ; "ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ"!



 

Ξεπέρασε κάθε όριο το γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, το οποίο επικαλούμενο πηγές του Eurogroup, αναφέρει πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα την αυτόματη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ακόμα και χωρις την έγκριση του ελληνικού
κοινοβουλίου!

Στην ουσία το γερμανικό μέσο αναφέρει πως το Εurogroup θα επιβάλει στην Ελλάδα όλα αυτά τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις με το έτσι-θέλω, χωρίς αυτά να έχουν ψηφιστεί από τους έλληνες βουλευτές, καταλύοντας έτσι κάθε μορφή δημοκρατίας και ταπεινώνοντας με τον χειρότερο τρόπο τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Πέρα από το κατάπτυσο αυτό δημοσίευμα, ο γερμανικός τύπος ασχολείται αποκλειστικά με την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Έκθεση οικονομολόγων της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας της Commerce Bank που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Welt, αναφέρει πως το πρόγραμμα λιτότητας που υιοθετείται στην Ελλάδα, θα οδηγήσει τη χώρα στην κατάρρευση. Μάλιστα, αναφέρουν πως μοναδικός τρόπος να διασωθεί η χώρα είναι το νέο κούρεμα του χρέους με τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα.

Μάλιστα, η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει πλέον πως η πολιτική λιτότητας δεν αποδίδει, αλλά από την άλλη να αποδεχτεί ένα νέο κούρεμα θα αποτελεί καταστροφή για τις εθνικές εκλογές. Από την άλλη η εφημερίδα αναφέρει πως και η πρόταση του Σόιμπλε για επαναγορά του χρέους ούτε αυτή θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Από την πλευρά του, το περιοδικό Focus αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις των δανειστών με την Ελλάδα θα μπορούσαν να διαρκέσουν έως το τέλος Νοεμβρίου, κάτι όμως που για να συμβεί θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συμφωνήσει για παράταση λήξης των ομολόγων της 16ης Νοεμβρίου.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Οι Ρώσοι εκκενώνουν από το μη μάχιμο προσωπικό την βάση στην Ταρτούς της Συρίας


 

Ανώτεροι αξιωματούχοι του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με δηλώσεις τους προς το πρακτορείο Ιντερφάξ δίνουν μια εικόνα πολεμικής προτεοιμασίας της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς της Συρίας δηλώνοντας ότι "Τουλάχιστον ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου επιστρέφει στη μόνιμη
βάση του, τη Σεβαστούπολη μαζί με 80 ειδικούς στον ηλεκτρονικό πόλεμο Ρώσους τεχνικούς. Επτά μήνες στην αποστολή του και είναι ένα από τρία πλοία του ρωσικού στόλου που παρέχουν τεχνολογική - επαγγελματική υποστήριξη".

Οι εφημερίδες Vzglad και Izvestia ανέφεραν ότι "Αναμένεται η εντολή που θα έρθει προσωπικά από τον πρόεδρο της Ρωσίας", Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αναφέρονται σε παράδοση εγκαταστάσεων στις συριακές αρχές κάτι που δείχνει μόνιμη αποχώρηση. Συγκεκριμένα αναφέρονται σε τρεις αποθήκες και ένα κτίριο της διοίκησης της ρωσικής βάσης.

Επιπρόσθετα η εφημερίδα Ιζβέστια ανέφερε ότι ο διοικητής στη βάση της Ταρτούς, Νμίτρι Γιβορόνκο

Όταν ο πρωθυπουργός αποφασίζει παραβιάζοντας το Σύνταγμα




Το Ελεγκτικό Συνέδριο διέγνωσε αντισυνταγματικότητα. Ε, και λοιπόν; 

Όπως είναι γνωστό, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με σχεδόν ομόφωνη γνωμοδότηση προειδοποιεί την κυβέρνηση για παραβίαση του Συντάγματος σχετικά με τις περικοπές των συντάξεων, το «κόψιμο» των επιδομάτων, την αύξηση των ηλικιακών ορίων στο 67ο έτος, την παράταση του χρόνου καταβολής της σύνταξης στο 67ο έτος κ.λπ.

Ε, και λοιπόν τι έγινε; Η απόφαση αυτή είναι γνωμοδοτική και όχι δεσμευτική. Η τελική απόφαση, με βάση το ισχύον Σύνταγμα, ανήκει…. σε ένα μόνο πρόσωπο. Τον πρωθυπουργό. Επομένως η απόφαση αυτή του ΕΣ μπορεί να γραφτεί στα παλιότερα των υποδημάτων του πρωθυπουργού και τα αντισυνταγματικά αυτά μέτρα να εισαχθούν κανονικά στο μοναδικό άρθρο την άλλη εβδομάδα. Οι δε βουλευτές θα τα ψηφίσουν γιατί δεν τους ενδιαφέρει η προειδοποίηση του Ανώτατου Δικαστηρίου για παραβίαση του Συντάγματος, αλλά η γνώμη που έχει γι’ αυτούς ο κομματικός αρχηγός, από την οποία γνώμη και εξαρτάται η πολιτική τους καριέρα.

Έχουμε γεμίσει στην Ελλάδα με πανάκριβα δικαστήρια, με πανάκριβες ανεξάρτητες αρχές, με χιλιάδες συμβούλια κ.λ.π. και τελικά το μόνο που μας μένει από αυτά είναι το κόστος διατήρησής τους. Κανένα από όλα αυτά δεν μπορεί να προστατέψει τον Έλληνα.

Όσοι ακόμα πιστεύουν στο ισχύον Σύνταγμα, ελπίζουμε τώρα να αντιλαμβάνονται ότι υπέρτατη αρχή στη χώρα μας, πάνω απ’ όλα, είναι ο πρωθυπουργός. Εξ ού και το πολίτευμα χαρακτηρίζεται ως πρωθυπουργοκεντρικό. Όλες οι εξουσίες είναι απόλυτα σε ένα πρόσωπο. Δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που να υποχρεώνουν τον πρωθυπουργό στην εφαρμογή του Συντάγματος, ούτε προβλέπεται η ανάμιξη του ίδιου του λαού με κάποιο δημοψήφισμα με λαϊκή πρωτοβουλία, όταν παραβιάζεται το Σύνταγμα.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ κοιμίζουν το λαό λέγοντας ότι τα μέτρα αυτά θα καταρριφθούν μετά ενώπιον των δικαστηρίων. Πότε ακριβώς; Πόσα χρόνια μετά; Όταν ο πρωθυπουργός θα έχει ήδη υλοποιήσει την καταστροφική πολιτική του και δεν θα είναι πλέον ούτε και ο ίδιος πρωθυπουργός; Όταν θα έχει πεθάνει ο συνταξιούχος; δεδομένου ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα πάρει 15-20 χρόνια με υψηλά δικαστικά έξοδα και θα αφορά την κάθε ατομική περίπτωση και όχι τη συνολική αντισυνταγματικότητα του νόμου; Το τελευταίο θα ίσχυε αν υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο όπου και θα μπορούσε από την επόμενη της ψήφισης να κηρυχθεί ο νόμος ως αντισυνταγματικός. Όμως το Σύνταγμα δεν προβλέπει αυτή την ασφαλιστική δικλείδα, δεν προστατεύει την κοινωνία, αφήνοντας στον εκάστοτε πρωθυπουργό να παίζει όπως θέλει χωρίς θεσμικό αντίπαλο.

Αυτό λοιπόν το Σύνταγμα πρέπει να αλλάξει επειγόντως πριν ξεπουλήσουν τις περιουσίες μας και τις ίδιες τις ζωές μας.

Η Γερμανία διεκδικεί περισσότερο έλεγχο επί της Ελλάδας



 
H Γερμανία συμφωνεί να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του χρέους της, σε αντάλλαγμα για περισσότερο έλεγχο επί των δημοσιονομικών της χώρας, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε και βρίσκεται στα χέρια των Financial Times.

Η πληροφορία ότι οι δανειστές της Ελλάδας συμφωνούν να παραχωρήσουν δύο χρόνια επιπλέον στην Ελλάδα για την αποπληρωμή έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες. Η παράταση αυτή θα της κοστίσει 16 με 18 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον. Αυτό, ωστόσο, που δεν αναφέρουν τα διάφορα δημοσιεύματα, είναι ότι η νέα γερμανική πρόταση θα υποβάλει την Ελλάδα σε σκληρούς όρους σε αντάλλαγμα για αυτή την παράταση.

Η Γερμανία επιδιώκει να ενισχύσει τις αρμοδιότητες της Task Force που έχει εγκαταστήσει στην Ελλάδα, μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Horst Reichenbach, η οποία έχει αναλάβει να αναδιοργανώσει την διακυβέρνηση της Ελλάδας, ώστε να την κάνει πιο αποτελεσματική. Στη νέα αυτή πρόταση της Γερμανίας συμπεριλαμβάνονται απαιτήσεις για "εντατικότερη και υποχρεωτική χρήση εξωτερικής τεχνικής βοήθειας". Η "υποχρεωτική" αυτή βοήθεια υποτίθεται ότι θα συμβάλει, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση της είσπραξης φόρων, την μείωση της διαφθοράς και τη βελτίωση συλλογής στατιστικών στοιχείων.

Ωστόσο, η πρόταση προβλέπει επίσης, ότι εάν η Ελλάδα παρεκκλίνει από τους όρους του μηχανισμού στήριξης, η κυβέρνηση αυτόματα θα είναι υποχρεωμένη να μειώσει τις δαπάνες. Αυτό συνιστά ένα μέρος αυτού που οι Financial Times αποκαλούν "πολύ μεγαλύτερο έλεγχο επί της φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας".

Επίσης, σύμφωνα με το γερμανικό σχέδιο, το νέο ποσό που θα παραλάβει η Ελλάδα θα πάει κατ' ευθείαν σε έναν κλειστό λογαριασμό τον οποίο θα διαχειρίζεται ένας διεθνής φορέας, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτός ο όρος, σύμφωνα με τους FT, "ουσιαστικά αφαιρεί από την Ελλάδα τον έλεγχο που είχε μέχρι τώρα επί του προϋπολογισμού της".

Αλλά ακούστε και αυτό. Μόλις η ελληνική κυβέρνηση κατορθώσει να εξοικονομήσει κάποια ποσά (πριν την αποπληρωμή των τόκων) ώστε να μπορέσει να αρχίσει να κάνει ανάπτυξη, η Γερμανία απαιτεί αυτά τα ποσά να μπουν σε αυτό τον ίδιο λογαριασμό!

Είναι φανερό ότι στην Ελλάδα έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μια γενική δυσφορία για την παραβίαση αυτή της εθνικής ακεραιότητας της χώρας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ("Δεν είμαστε προτεκτοράτο"), καθώς έδειχνε να απορρίπτει τις νέες διεκδικήσεις των δανειστών. Ανάμεσα στις διεκδικήσεις αυτές είναι η απαίτηση να εργάζονται όλοι οι Έλληνες 6 ημέρες την εβδομάδα, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι η Ελλάδα θα είναιη πρώτη χώρα στην οποία θα επαληθευθεί το απόσπασμα της Αποκάλυψης του Ιωάννη που αναφέρεται σε αυτήν ακριβώς την επιβολή, κατά τα χρόνια της βασιλείας του Αντίχριστου.

Παρ' όλα αυτά, αφού υπό τις παρούσες συνθήκες η Ελλάδα αποζητεί κάποια χαλάρωση από τους σκληρούς όρους της "διάσωσής" της, δεν είναι απίθανο να υποκύψει σε αυτούς τους νέους όρους.Εάν, όμως, υποκύψει, δεν θα είναι σαν να αποδέχεται ότι όντως είναι προτεκτοράτο της Ε.Ε. και συγκεκριμένα της Γερμανίας; 

Τώρα μπορείς να κράξεις όποιον εθνοπατέρα θέλεις ... δες πως !




Ένα πρωτότυπο site, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να διαμαρτυρηθούν προσωπικά σε όποιον πολιτικό επιθυμούν και να εκφράσουν την αντίδρασή τους στο Μνημόνιο 3. 

Μάλιστα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, digitalprotest.eu, υπάρχει και κείμενο-διαμαρτυρία έτοιμο 
να αποσταλεί στον πολιτικό που θα διαλέξουν οι χρήστες για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους. 

enikos

"Θά κατοικήσετε αλλού καί άλλοι θά κατοικήσουν σέ σάς"



 



"Εσείς θά πάτε νά κατοικήσετε αλλού καί άλλοι θάρθουν νά κατοικήσουν σέ σάς" είπε ο μεγάλος Άγιος της Ορθοδοξίας αλλά ποιός τον άκουγε, προβλέποντας 2,5 αιώνες νωρίτερα τον τρόπο με τον οποίο οι Παγκοσμιοποιητές θα εξαφάνιζαν τον Ελληνισμό και την Ελληνορθοδοξία (ότι μισούν
περισσότερο).

Μιλάμε για την λαθρομετανάστευση.Τώρα που πολλοί Έλληνες ψάχνουν τρόπο να εγκαταλέιψουν τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα εκατομμύρια λαθρομεταναστών την κατακλύζουν.


Μετά τα γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα η προφητεία του αυτή είναι εξαιρετικά επίκαιρη, και ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει, έχει όμως και συνέχεια.

"'Σπίτια μεγάλα μή κάμνετε. Λιάσες νά κάμνετε νά μή σάς έρχωνται μέσα".

Εννοώντας ότι όποιος με χίλιους κόπους έφτιαξε ένα αξιοπρεπές σπίτι, γίνεται στόχος εισβολέων, όπως και συμβαίνει πραγματικά την περίοδο αυτή όπου κανείς Έλληνας πολίτης δεν νιώθει ασφαλής στο σπίτι του.

ΣΤΡΑΤΟΣ 3.000 ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ . ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ;‏



Πληροφορίες των Παραπολιτικών αναφέρουν ότι συνολικά το τουρκικό κράτος μισθοδοτεί με "μαύρο" χρήμα μέσω του προξενείου περισσότερους από 3.000 ανθρώπους στη Δυτική Θράκη, καθένας από τους οποίους αμείβεται με ποσά που ξεκινούν από τα 1.200 και φτάνουν τα 2.000 ευρώ
κάθε μήνα. Τα πρόσωπα αυτά βρίσκονται στις υπηρεσίες της Άγκυρας, επιχειρούν και χειραγωγούν τη μουσουλμανική μειονότητα, η συντριπτική πλειονότητα της οποίας....
συνυπάρχει απολύτως αρμονικά με το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, ανώτερα στελέχη του υπουργείου δεν αποκλείουν την πιθανότητα, εφόσον το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή συνεχίσει να τρομοκρατεί και να απειλεί όσους δεν υπηρετούν τα ανθελληνικά σχέδια του, να υπάρξουν ακόμα και απελάσεις διπλωματών και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο.
Οι προκλήσεις της Άγκυρας, που πυροδοτούν το ήπιο κλίμα σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή, έχουν προκαλέσει προβληματισμό στην Ελληνική ηγεσία. Κάλιο αργά παρά ποτέ θα πρέπει να πούμε !

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ "Με το δάχτυλο στην σκανδάλη" οι πάντες από το Αιγαίο μέχρι τον Κόλπο - Aντίστροφη μέτρηση



 


Η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στην Συρία έχει ξεκινήσει, και μπορεί να συμπαρασύρει και το Ιράν σε μια πιθανή προσπάθεια της Δύσης να καθαρίσει δύο "εκκρεμότητες" σε ένα με μια γιαγντιαία πολεμική επιχείρηση όσο και αν το Ιράν είναι τελείως διαφορετικό μέγεθος από την Συρία.


Οι εκτιμήσεις του γνωστού για τις επαφές του με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ιστότοπου DEBKA συμπίπτουν απόλυτα με αυτά που δημοσίευσε χθές το defencenet.gr περί άμεσης έναρξης επιχειρήσεων μετά τις αμερικανικές εκλογές, και πάντως όχι πέραν του Νοεμβρίου.

Οι πληροφορίες που έρχονται από όλα τα μέτωπα δείχνου αυξημένη πολεμική προπαρασκευή:

- Οι αμερικανικές αεροναυτικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην Ερυθρά Θάλασσα στα νησιά Σοκότρα και στο νησί Μαζίρα που ανήκει στο Ομάν στον Περσικό Κόλπο.Από τα μέσα Οκτωβρίου οι ΗΠΑ διατηρούν συμπληρωματικές δυνάμεις σε Τουρκία, Ιορδανία και Ισραήλ, ενώ στην βάση της Σούδας αυξάνουν τα αποθέματα σε καύσιμα και πυρομαχικά.

- Βρετανία και Γαλλία έχουν συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις στην μεγάλη ναυτική βάση του Port Zayed και στην αεροπορική βάση του Al Dhafra και τα δύο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

- Το το ρωσικό πυρηνοκίνητο καταδρομικό των 12.500 τόνων και του εντυπωσιακού οπλικού φορτίου, το περίφημο Moskva (Νο 121) της κλάσης Slava, η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει προγραμματιστεί από το ρωσικό Ναυτικό να περάσει για την Κυριακή 4 Νοεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη (Βόσπορος) και στις 7 Νοεμβρίου περνά τα Δαρδανέλια για να ξεχυθεί στο Αιγαίο με τελική κατεύθυνση την Α.Μεσόγειο. Θα συνοδεύεται από την φρεγάτα PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK και δύο αρματαγωγά κλάσης Aligator το NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) και το SARATOV (Νο 150).

Γαλλία και Ισραήλ, αυτή την εβδομάδα έχουν δείξει σημάδια ετοιμότητας προς ανάληψη στρατιωτικής δράσης στην Συρία, αμέσως μετά τις Αμερικανικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Binyamin Netanyahu συνομιλούσε συνεχώς επί δύο ημέρες με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ καθώς ο ισραηλινός υπουργός αμυνας Εχούντ Μπάρακ προσγειώνονταν στο Λονδίνο,ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έλαβε αναφορά ότι πολεμικά αεροσκάφη της RAF βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον Περσικό Κόλπο.

Ο Μπαράκ "πέταξε" στο Λονδίνο μετά την επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσι, αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ,όπου κατά το Debka κανονίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για μια πιθανή αμερικανοισραηλινή επέμβαση στην Συρία.

Αν και ακόμα δεν είναι γνωστό ποιός θα είναι επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων - ο Μπαράκ Ομπάμα, ή ο Μιτ Ρόμνει - ο Αμερικάνος στρατηγός δεσμεύθηκε να έχει σε διαθεσιμότητα δυνάμεις έτοιμες να επέμβουν!

Ασχέτως του ποιός θα κερδίσει τις εκλογές δεν θα συνεχιστεί αυτή η "ακινησία" ειδικά στο θέμα της Συρίας.

Η παρουσία Φρουρών της Επανάστασης και ανδρών της Χεζμπολά στο πλευρό του Άσαντ, αναγκάζει τους σχεδιαστές της επίθεσης να υπολογίζουν σε άμεση αντίδραση από το Ιράν, από την λιβανέζικη Χεζμπολά, και από την Λωρίδα της Γάζας.

Όλες οι αμερικανικές, βρετανικές, και γαλλικές δυνάμεις,βρίσκονται ήδη στην θέση τους στην Μέση Ανατολή, και στον Περσικό Κόλπο, ενώ οι δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονται σε αναμονή, περιμένοντας εντολή επίθεσης είτε προς Συρία είτε προς Ιράν.

Οι στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η πολεμική φάση έχει ΄ήδη ξεκινήσει μετά την κατάρριψη του μη επανδρωμένου ιρανικού αεροσκάφους στις 6 Οκτωβρίου και τον βομβαρδισμό του σουδανέζικου εργοστασίου από ισραηλινούς στις 24 Οκτωβρίου.

Μάλλιστα σε διπλωματικό επίπεδο ο Ναύαρχος James Winnfeld δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποκαλύψουν τις προθέσεις τους μετά τις εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ !!!



 


Για ακόμη μια φορά, το υπουργείο Οικονομικών στήνει τον μηχανισμό παραπλάνησης της κοινής γνώμης, καλλιεργώντας νέο κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, με ταυτόχρονες απειλές για χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη.


Συγκεκριμένα, σε νέα τρομοκρατία για τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, σε περίπτωση καταψήφισης του Προϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2013.

Ο κ. Στουρνάρας, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβεβαιώνοντας πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει «την τελευταία δέσμη επώδυνων μέτρων που καλείται να λάβει η κυβέρνηση», ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε πως «κάναμε πολλά, σηκώσαμε πολλά βάρη και μείναμε όρθιοι. Γι' αυτό είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν».

Άλλωστε, είπε, «ψάξαμε επισταμένως, αλλά δεν βρήκαμε καμία εναλλακτική λύση. Κανείς δεν μπόρεσε να μας πει κάτι διαφορετικό. Κι αν είπε, αυτό οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ».

«Πολλοί λιποψυχούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, πολλοί μπορεί να το επιδιώκουν κιόλας. Η κυβέρνηση όμως θα επιτελέσει το έργο της. Είμαι βέβαιος πως όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών.

Πρόταση Βαρουφάκη οδηγεί σε λύση χωρίς μέτρα, δόση και ύφεση

varoufakis 300x234 Πρόταση Βαρουφάκη οδηγεί σε λύση χωρίς μέτρα, δόση και ύφεσηΔεν πρέπει να εφαρμόσουμε τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση ούτε να πάρουμε τη δόση των 31,5 δις που μας υποχρεώνει να τα υλοποιήσουμε λέει ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, επιμένοντας ότι αυτό θα είναι η καταστροφή της χώρας. Υπάρχει άλλη λύση λέει, επώδυνη μεν αλλά ελπιδοφόρα και την εξηγεί.
Την εναλλακτική πρότασή του για την διέξοδο που έχει η χώρα χωρίς να αναγκαστεί να εφαρμόσει τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δις ανέλυσε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου “ΣΚΑΙ στις 7″. «Οι διαπραγματεύσεις με τον Τόμσεν πρέπει να σταματήσουν, δήλωσε.
Η πρόταση Βαρουφάκη για διέξοδο χωρίς μέτρα και δόση
«Το πρωτογενές έλλειμμα είναι αυτή τη στιγμή 1,5% δηλαδή υπολείπονται ουσιαστικά περίπου 2,5 δισ. ευρώ ώστε αυτό να εξαλειφθεί, εξηγεί ο διαπρεπής οικονομολόγος.
Και συνεχίζει: «Να μην εφαρμόσουμε τα μέτρα που προτείνει η τρόικα για τα 11,5 δισ. τα οποία θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση αλλά να επικεντρωθούμε στο να εξοικονομήσουμε τα 2,5 δισ. μειώνοντας τις δαπάνες του δημοσίου.
Πως; Να γίνει μία κατάταξη με τους μισθούς του δημοσίου από τον υψηλότερο μέχρι τον χαμηλότερο και να τροποποιηθεί ως εξής: Ο υψηλότερος μισθός να μειωθεί ώστε να ισούται με τον δεύτερο στην κατάταξη, ο δεύτερος με τον τρίτο κοκ. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε τα μέτρα των 11,5 δισ. κι έτσι το εισόδημα θα συμπιεστεί πολύ λιγότερο και το σημαντικότερο, θα εξαλειφθεί το έλλειμμα μέσα σε 3 εβδομάδες.
Χωρίς έλλειμμα το κράτος θα είναι σε θέση να πληρώνει μισθούς και συντάξεις κι έτσι δεν έχει ανάγκη τη δόση».
«Αμέσως μετά θα πρέπει, επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σε νέο πλαίσιο δηλαδή να διαπραγματευτούμε μόνο ως προς τις αποπληρωμές μας στους πιστωτές, χωρίς να εφαρμόσουμε αυτά τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν αναμφισβήτητα σε ύφεση».
Όπως είπε, αν πάρουμε τη δόση οδηγούμαστε σε υφεσιακό αδιέξοδο και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι θα χρειαζόμαστε χρήματα. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης πως είναι αδύνατο με μέτρα 11,5 δισ. να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στη χώρα άμεσα

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Δεκαέξι Μύθοι και Aλήθειες για τη Δυσλεξία


Επιμέλεια Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., Kλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος, 


Στο 25% των μαθητών υπολογίζονται τα παιδιά με δυσλεξία στην Ελλάδα. Πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν την επικριτική συμπεριφορά, τόσο των δασκάλων, όσο και των γονιών τους, οι οποίοι δεν μπορούν να αντιληφθούν το πρόβλημα.
Η δυσλεξία είναι συνήθως κληρονομική με κύρια συμπτώματα στην ανάγνωση και στην ορθογραφία (στον γραπτό λόγο) , όμως ταυτόχρονα αποτελεί βιολογική υπεροχή. Γι ’αυτό δεν εμπόδισε τους Αϊνστάιν, Έντισον, Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Ρoκφέλερ, Τομ Κρουζ, Σιλβέστερ Σταλόνε, όλοι τους δυσλεξικοί να διαπρέψουν ως διάσημοι εφευρέτες, επιστήμονες, ολυμπιονίκες, έμποροι ή και καλλιτέχνες. Το πέτυχαν επειδή η δυσλεξία τους προίκισε με δημιουργικούς εγκεφάλους, επειδή τους συμπαραστάθηκαν, επειδή πίστεψαν στον εαυτό τους, επειδή προσπάθησαν. Δηλαδή, η δυσλεξία δε σταματά το παιδί να αναπτύξει το ταλέντο του και να επιτύχει, αρκεί να διαγνωσθεί έγκαιρα και σωστά και το παιδί να βοηθηθεί, να εμψυχωθεί, να γίνει αποδεκτό όπως είναι και να προσπαθήσει.

Μύθος 1: Δεν υπάρχει «θεραπεία» για τη δυσλεξία.
Αλήθεια: 
H δυσλεξία δεν είναι ασθένεια. Με τη σωστή διδασκαλία και τη βοήθεια του κατάλληλου ατόμου, οι δυσλεκτικοί μπορούν να μάθουν να διαβάζουν ακριβώς όπως και οποιοσδήποτε άλλος.

Μύθος 2: Οι δυσλεκτικοί έχουν «ειδικές ικανότητες».
Αλήθεια: Εκτός από τα προβλήματα τους με την ανάγνωση, οι δυσλεκτικοί έχουν λίγο-πολύ τις ίδιες ικανότητες με όλους τους άλλους. Μερικοί δυσλεξικοί έχουν εξαιρετικές ικανότητες, αλλά ακριβώς το ίδιο πράγμα μπορεί να ειπωθεί και για άτομα χωρίς πρόβλημα δυσλεξίας.

Μύθος 3: Η δυσλεξία είναι ένα «δώρο».
Αλήθεια: Το μόνο που προσφέρει η δυσλεξία στους δυσλεξικούς που δεν έχουν μάθει να διαβάζουν σωστά είναι δυστυχία. Όσους δυσλεκτικούς και να ρωτήσουμε δεν θα πάρουμε θετική απάντηση για την δυσλεξία. Χαρακτηριστική είναι η έκφραση ενός δυσλεκτικού: «εάν η δυσλεξία είναι δώρο, παρακαλώ πάρτε την πίσω»

Μύθος 4: Οι δυσλεκτικοί έχουν υψηλή νοημοσύνη.
Αλήθεια: Επανειλημμένες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει πολύ μικρή σχέση μεταξύ της δυσλεξίας και της νοημοσύνης στα μικρά παιδιά. Η νοημοσύνη των δυσλεκτικών κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με των μη δυσλεκτικών ατόμων. Ωστόσο εάν οι δυσλεκτικοί δεν μάθουν να διαβάζουν, φαίνεται ότι το 
IQ τους μειώνεται περισσότερο από των μη δυσλεκτικών με την ηλικία.

Μύθος 5: Οι δυσλεκτικοί έχουν χαμηλή νοημοσύνη.
Αλήθεια: Όπως είπαμε ήδη δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στη νοημοσύνη και στην δυσλεξία. Έχουν υπάρξει μεγάλες προσωπικότητες με ιδιαίτερα υψηλό 
IQ οι οποίοι είχαν δυσλεξία (όπως ο Einstein, οThomas Edison και πολλοί άλλοι)

Μύθος 6: Η δυσλεξία δεν μπορεί να διαγνωστεί στα πολύ μικρά παιδιά.
Αλήθεια: Ο έμπειρος δάσκαλος μπορεί να εντοπίσει την δυσλεξία από τις πρώτες μέρες του παιδιού στο σχολείο. Η άποψη ότι σε κάποια παιδιά η δυσλεξία αργεί να εμφανιστεί είναι αβάσιμη.

Μύθος 7: Η δυσλεξία εμφανίζεται σε πολύ μικρό ποσοστό πληθυσμιακά
Αλήθεια: Πρόσφατες έρευνες σε Βρετανία και ΗΠΑ δείχνουν ότι το 15-20% του πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα δυσλεξίας. Με βάση το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα πολλοί γονείς δυσκολεύονται να αποδεχτούν το πρόβλημα, το ποσοστό αυτό ίσως είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Μύθος 8: Οι δυσλεκτικοί χρειάζονται ειδική επαγγελματική βοήθεια.
Αλήθεια: Σχεδόν ο καθένας μπορεί να διδάξει έναν δυσλεκτικό να διαβάζει και να συλλαβίζει, εάν έχει υπομονή, σωστό πρόγραμμα και μέθοδο.

Μύθος 9: Τα παιδιά «μαθαίνουν να διαβάζουν διαβάζοντας».
Αλήθεια: Εάν αυτό ήταν έτσι, κάθε παιδί θα ήταν σε θέση να διαβάσει. Το να δίνουμε βιβλία σε παιδιά πριν να έχουν αποκτήσει την ικανότητα να διαβάζουν είναι εφάμιλλο της παιδικής κακοποίησης! Ποτέ δεν θα πρέπει να αναγκάζουμε τα παιδιά να επιδεικνύουν δημόσια την όποια ανικανότητα τους.

Μύθος 10: Η αντιστροφή γραμμάτων είναι μια σαφής ένδειξη της δυσλεξίας.
Αλήθεια:  Αν τα παιδιά διδάσκονται να σχηματίζουν γράμματα σωστά, δεν αντιστρέφουν τα γράμματα, είτε είναι δυσλεκτικά ή όχι. Όταν τα παιδιά αφήνονται να αντιγράφουν τα γράμματα με τον τρόπο που θέλουν, συνήθως περνούν σε μία φάση που αντιστρέφουν τα γράμματα και τα δυσλεκτικά παιδιά αργούν περισσότερο να ανακάμψουν από αυτό.

Μύθος 11: Τα συμπτώματα της δυσλεξίας φθίνουν με την πάροδο του χρόνου χωρίς παρέμβαση
Αλήθεια: Οι δυσλεκτικοί αναπτύσσουν από μόνοι τους τεχνικές ώστε να ανταπεξέλθουν στο πρόβλημα τους. Έτσι το πρόβλημα συγκαλύπτεται, η δυσλεξία όμως παραμένει.

Μύθος 12: Τα αγόρια είναι 3 ή 4 φορές πιο πιθανό να είναι δυσλεκτικά από ό, τι τα κορίτσια.
Αλήθεια:  Τα αγόρια είναι πολύ πιο πιθανό να αποτύχουν να μάθουν να διαβάζουν με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, αλλά αυτό δεν είναι επειδή είναι πιο επιρρεπή στη δυσλεξία. Συνήθως τα αγόρια λόγω του ότι είναι πιο υπερκινητικά και διασπάται ευκολότερα η προσοχή τους, μαθαίνουν να διαβάζουν πιο δύσκολα.

Μύθος 13: Δυσλεκτικά θεωρούνται μόνο τα άτομα που παρουσιάζουν αντιστροφή των γραμμάτων
Αλήθεια: Η δυσλεξία είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, με πολυποίκιλα συμπτώματα που δεν περιορίζονται μόνο στην αντιστροφή των γραμμάτων. Για παράδειγμα ένα άτομο μπορεί να παρατηρεί λέξεις που «ξεφεύγουν» από τη σειρά τους, ενώ ένα άλλο άτομο να εντοπίζει «θαμπές» λέξεις στο κείμενο.

Μύθος 14: Οι δυσλεκτικοί είναι τεμπέληδες
Αλήθεια: Οι δυσλεκτικοί δεν είναι τεμπέληδες. Ο εγκέφαλος των δυσλεκτικών παιδιών εργάζεται εντονότερα από των μη δυσλεκτικών. Η απογοήτευσή τους όταν δεν τα καταφέρνουν τους οδηγεί στο να εγκαταλείπουν αυτό που κάνουν. Αυτό από κάποιους εκλαμβάνεται ως τεμπελιά, χωρίς όμως να ισχύει κάτι τέτοιο.

Μύθος 15: Οι δυσλεκτικοί είναι αδέξιοι, και δυσκολεύονται (για παράδειγμα) να μάθουν να δένουν τα κορδόνια τους.
Αλήθεια: Μερικοί δυσλεκτικοί είναι όντως αδέξιοι, αλλά οι περισσότεροι δεν είναι. Για άλλη μια φορά, δεν υπάρχει κάποια αποδεδειγμένη σχέση. Τα περισσότερα αδέξια παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν χωρίς πρόβλημα.

Μύθος 16: Η αριστεροχειρία είναι σημάδι δυσλεξίας.
Αλήθεια:  Δεν υπάρχουν μελέτες που να έχουν βρει ποτέ κάτι περισσότερο από μία πολύ μικρή σύνδεση. Οι περισσότερες μελέτες δεν υποδεικνύουν κάποια σχέση ανάμεσα στην αριστεροχειρία και τη δυσλεξία.


Το περπάτημα, η καλύτερη άσκηση για τους έντονους και στρεσογόνους ρυθμούς που ζούμε





Συντάκτης: Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr

Οι έντονοι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής σίγουρα αποτελούν ένα εμπόδιο καθώς περιορίζουν τους περισσότερους από εμάς να βρούμε ελεύθερο χρόνο για να δούμε τους φίλους μας, να ασχοληθούμε με πράγματα που μας ευχαριστούν, να ξεκουραστούμε. Πόσο μάλλον να ασκηθούμε.

Το περπάτημα, αποτελεί μίας πρώτης τάξεως άσκηση για το σώμα, -όπως και όλες οι αεροβικές ασκήσεις- που μπορεί να γίνει εύκολα από τον καθένα και θεωρείται απαραίτητη τόσο για όσους κάνουν δουλειά γραφείου και έχουν γενικότερα μία καθιστική ζωή, όσο και για τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν τη δυνατότητα πολλών εναλλακτικών δραστηριοτήτων για να ασκήσουν το σώμα τους, όπως συμβαίνει με τους νέους σε ηλικία ανθρώπους.

Όποιος θέλει να κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο στον εαυτό του, ας αρχίσει να περπατάει με γρήγορο βήμα για 30 λεπτά την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τις πιθανότητες που έχει να αναπτύξει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 24 νοσήματα!

Γιατί το περπάτημα είναι τόσο καλό για την υγεία;

Σύμφωνα με την ανάλυση, που δημοσιεύεται στην «Διεθνή Επιθεώρηση Κλινικής Πρακτικής», όσοι άνθρωποι φροντίζουν να είναι δραστήριοι 30 λεπτά την ημέρα διατρέχουν, μεταξύ άλλων, μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν:

  • -Κάθε είδους καρδιαγγειακό νόσημα (μεταξύ αυτών καρδιοπάθεια, ισχαιμικά εγκεφαλικά, αιμορραγικά εγκεφαλικά).
  • -Καρκίνο (γενικώς και διάφορες επιμέρους μορφές, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου και ο καρκίνος του μαστού).
  • -Οστεοπόρωση
  • -Τύπου 2 διαβήτη
  • -Κατάθλιψη
  • -Παχυσαρκία
  • -Υπέρταση
  • -Στυτική δυσλειτουργία
  • -Άνοια
  • -Οσφυαλγία
Ένα από τα εμφανέστερα οφέλη που προκύπτουν, αφορά στη διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα. Το βάδισμα είναι ο ιδανικότερος, πιο ξεκούραστος και εύκολος τρόπος για να χαθούν τα περιττά κιλά, καθώς η συνεχής κίνηση συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους, διατηρώντας το δείκτη μάζας σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Ένας περίπατος μέτριας έντασης, μπορεί να σας βοηθήσει να καταναλώσετε περίπου 300 θερμίδες την ώρα. 

H καλύτερη πρόληψη και θεραπεία για την οστεοπόρωση μετά την σωστή διατροφή σε γαλακτοκομικά είναι η γυμναστική. Και δεν εννοούμε κάτι δύσκολο. Αρκεί περπάτημα ή κολύμπι. Περπάτημα τόσο όσο δεν θα κουραστείτε. Καταργείστε το ασανσέρ ανεβείτε σκάλες, αφήστε το αυτοκίνητο λίγο πιο μακρυά από εκεί που έχετε να πάτε. Έχει βρεθεί ότι οι φαντάροι μετά από την άσκηση που κάνουν στην φάση της βασικής τους εκπαίδευσης αυξάνει η οστική τους πυκνότητα. Έχει βρεθεί ότι οι κολυμβητές αυξάνουν την οστική του πυκνότητα. Άρα καθιερώστε την κίνηση στην καθημερινότητά σας και θα απομακρύνετε τον κίνδυνο των καταγμάτων.


Επιπλέον, το περπάτημα βελτιώνει αισθητά την καρδιαγγειακή λειτουργία. Συμβάλλει στην αύξηση της καρδιακής συχνότητας, μειώνει την αρτηριακή πίεση και αποτρέπει πιθανό κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης και θρομβώσεων, σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, ειδικότερα δε, στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες οι οποίες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε ανάλογες παθήσεις.

Το καθημερινό βάδισμα άλλωστε, συνιστάται ακόμα και σε ασθενείς οι οποίοι έχουν υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ή πάσχουν από άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα, προκειμένου να αυξήσουν το προσδόκιμο επιβίωσης τους.

Επιπλέον, συντελεί στη διατήρηση της καλής διανοητικής κατάστασης των ηλικιωμένων ατόμων, σύμφωνα με έρευνα νευρολόγων του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Όπως οι επιστήμονες υποστηρίζουν τα άτομα τα οποία κάνουν τακτικούς περιπάτους, παρουσιάζουν μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν σταδιακή απώλεια μνήμης και εκφυλισμό των εγκεφαλικών τους κυττάρων, συμπτώματα τα οποία συσχετίζονται άμεσα με το γήρας. Ένας χρόνος απλό περπάτημα ή ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών μπορεί να κάνει θαύματα για τη μνήμη των μεσηλίκων και να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση του εγκεφάλου, σύμφωνα με μια νέα έρευνα των πανεπιστημίων Πίτσμπουργκ, Ιλινόις, Ράις και Οχάιο.

Όσον αφορά στην ψυχική υγεία του ατόμου το περπάτημα συμβάλλει στην έκκριση ενδορφινών οι οποίες δημιουργούν μια γενικότερη αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης, καθώς έχουν δράση αγχολυτική και ηρεμιστική.

Στην περίπτωση όμως που έχετε ξεπεράσει το 40ο έτος της ηλικίας σας, και αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, όπως αναπνευστικές δυσλειτουργίες, καρδιακές αρρυθμίες, αυξημένη αρτηριακή πίεση ή υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας πριν εντάξετε το περπάτημα στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Φυσικά δε θα σας αποτρέψει από το να υιοθετήσετε αυτή τη συνήθεια. Απλά θα σας δώσει κάποιες κατευθυντήριες οδηγίες, όσον αφορά στο χρόνο ή στην απόσταση την οποία ενδείκνυται να διανύσετε προκειμένου να μην υπάρξουν τυχόν βλαπτικές συνέπειες για την υγεία σας.

Επιπλέον, ολοένα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμα κι αν αρρωστήσει κανείς, η συστηματική φυσική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει την ανάρρωσή του, ακόμα κι αν έχει καρδιοπάθεια, καρκίνο, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση ή άνοια.

Το περπάτημα συγκαταλέγεται στην κατηγορία των αερόβιων ασκήσεων. Αερόβια άσκηση ονομάζεται η άσκηση που επιτυγχάνει να διατηρεί το σώμα σε διαρκή κίνηση, 15 λεπτά τουλάχιστον, και να διατηρείται η καρδιακή συχνότητα, όλο αυτό το διάστημα, περίπου στο 70% της μέγιστης φυσιολογικής.
Το περπάτημα, για να έχει σημαντικά και ουσιαστικά οφέλη θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 λεπτά την ημέρα και να γίνεται σε καθημερινή βάση ή εάν όχι σε καθημερινή, τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα. Από κει και πέρα εξαρτάται και από τη φυσική κατάσταση που βρίσκεται ο κάθε άνθρωπος το κατά πόσο μπορεί να επεκτείνει το χρόνο περπατήματος

Η ένταση και η διάρκεια του περπατήματος θα πρέπει να είναι ανάλογη με τη φυσική κατάσταση του ατόμου και με τις συνθήκες που υπάρχουν (π.χ. ζέστη, υγρασία, ντύσιμο, γεμάτο στομάχι κτλ). Ένας πρακτικός κανόνας για να μπορείτε να βρείτε πώς να προσαρμόσετε την ένταση και τη διάρκεια του βαδίσματος στις αντοχές του οργανισμού σας είναι με το να αισθάνεστε ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή ενώ περπατάτε, να μιλήσετε χωρίς να λαχανιάσετε. Ένας δεύτερος τρόπος είναι με το να ελέγχετε κατά τη διάρκεια του περπατήματος τους παλμούς της καρδιάς σας, έχοντας υπόψη σας ότι ο καρδιακός ρυθμός ενόσω ασκήστε, καλό είναι να βρίσκεται μεταξύ του 50-85% της Μέγιστης Καρδιακής σας Συχνότητας (ΜΚΣ). Για να βρείτε τη Μέγιστη Καρδιακή σας Συχνότητα δεν έχετε παρά να αφαιρέσετε από τον αριθμό 220 την ηλικία σας (π.χ. ένας 50χρονος έχει ΜΚΣ 220-50=170, όποτε όταν περπατάει, οι παλμοί της καρδιάς του –εφόσον δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και εφόσον βρίσκεται σε μία μέτρια φυσική κατάσταση δε θα πρέπει να ξεπεράσουν τους 143).
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Το περπάτημα μετά το φαγητό, όχι απευθείας αλλά μετά από 10-15 λεπτά, δεν μας βοηθά μόνο να κάψουμε κάποιες θερμίδες αλλά βοηθά και στην διαδικασία τηςπέψης, κάνοντας τα όργανα του σώματος να λειτουργούν καλύτερα. Επίσης, το περπάτημα μετά το φαγητό αυξάνει τη κίνηση του φαγητού μέσα στον οργανισμό μας και βοηθά τους ανθρώπους με έλκη στομάχου, ενώ η Mayo Clinic απέδειξε πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα βοηθά το άτομο να κοιμηθεί γρηγορότερα και ελαττώνει τις λιγούρες για γλυκά και λιπαρά φαγητά αργά τη νύχτα.

Tο περπάτημα μπορεί να μην ενδείκνυται για όλους. ‘Oσοι έχουν εκφυλιστική πάθηση στα κάτω άκρα, όπως αρθρίτιδα ή καρδιαγγειακή νόσο να δουν τον γιατρό τους πριν αρχίσουν κάποιο πρόγραμμα άσκησης. Ορισμένα συμπτώματα αρθρίτιδας μπορεί να χειροτερεύσουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί ενδεχομένως να θέλετε να περπατήσετε σε μαλακή επιφάνεια όπως ή να αποφασίσετε να κολυμπήσετε ή να χρησιμοποιήσετε ένα στατικό ποδήλατο.

Οι αρχάριοι καλό θα είναι να ξεκινήσουν σταδιακά, με τριάντα λεπτά τη μέρα για τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, τα οποία θα αυξήσουν σε σαράντα πέντε μετά τον πρώτο μήνα. Ο ρυθμός πρέπει να είναι ταχύτερος από ό,τι στο καθημερινό περπάτημα και η ένταση να ανεβαίνει μετά τα πρώτα δέκα λεπτά και στη συνέχεια έπειτα από κάθε πέντε. Η ταχύτητα δεν πρέπει να προκαλεί λαχάνιασμα, αλλά να επιτρέπει τη φυσιολογική αναπνοή.

Τι είδους άλλη δραστηριότητα μπορεί να επιλέξει κανείς πέρα από το περπάτημα; Ποδήλατο, τζόκινγκ, αεροβική, χορό, κολύμπι, ανάβαση σκάλας, ασκήσεις στο γυμναστήριο και έντονη κηπουρική, είναι μερικές καλές επιλογές.






H βία στο σχολείο, ο εκφοβισμός και πώς μπορεί να γίνει αντιληπτός;


 

Επιμέλεια Βικτωρία Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια,medlabnews.gr
Ο εκφοβισμός είναι μακροχρόνια σωματική ή ψυχολογική βία που ασκείται από ένα άτομο ή ομάδα ατόμων εναντίον ενός ατόμου που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του στη συγκεκριμένη
κατάσταση. Ο σωματικός εκφοβισμός μπορεί να περιλαμβάνει κλωτσιές, σπρωξίματα ή ξύλο ενώ οι πιο συνηθισμένοι τρόποι ψυχολογικού εκβιασμού είναι τα πειράγματα και ο αποκλεισμός
Θα πρέπει να διακρίνουμε τις εκφοβιστικές πράξεις από τις απλές εκφράσεις επιθετικότητας μεταξύ των μαθητών, επισημαίνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκφοβισμού, διότι, όπως θα αναλύσουμε παρακάτω, οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρά τους ορισμούς των ειδικών, συχνά δυσκολεύονται να καθορίσουν ποιες συμπεριφορές είναι εκφοβιστικές. Για να χαρακτηριστεί, λοιπόν, μια επιθετική πράξη εκφοβισμός θα πρέπει να υπάρχει διαφορά δύναμης μεταξύ δράστη και θύματος, που καθιστά το θύμα αδύναμο να αμυνθεί και το τοποθετεί σε μειονεκτική θέση έναντι του δράστη. Η διαφορά δύναμης μπορεί να είναι είτε σωματική είτε ψυχολογική. Οι δράστες είναι πολύ ικανοί στο να αναγνωρίζουν τους μαθητές που δεν διαθέτουν τις δεξιότητες, τις ικανότητες ή τα προσωπικά χαρακτηριστικά για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Η διαφορά δύναμης μπορεί να αφορά από τη μεριά του δράστη ή των δραστών σε μεγαλύτερη σωματική ή αριθμητική δύναμη, περισσότερη αυτοπεποίθηση, σιγουριά, διεκδικητικότητα, μεγαλύτερη γλωσσική επιδεξιότητα, που δίνει τη δυνατότητα στο δράστη να πληγώσει ή να απειλήσει το θύμα με την επιλογή των λέξεων που κάνει ή τον τρόπο ομιλίας, ανώτερες κοινωνικές ή χειριστικές δεξιότητες (π.χ. ικανότητα να στρέψει κάποια άτομα εναντίον κάποιου ή να αποκλείσει κάποιον από μια ομάδα), υψηλότερη κοινωνική θέση και αντίστοιχη ικανότητα επιβολής. O εκφοβισμός διαφοροποιείται από άλλα είδη επιθετικότητας, όπως η αντιδραστική επιθετικότητα, η οποία προκαλείται ως αντίδραση σε κάτι ή η προμελετημένη επιθετικότητα, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο στόχο, από το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλος προφανής στόχος πέρα από την απόκτηση κυριαρχίας.

Μπορούμε να διακρίνουμε δύο είδη εκφοβισμού: τον άμεσο που εκφράζεται με ευθείες σωματικές ή λεκτικές επιθέσεις προς το θύμα και τον έμμεσο, που περιλαμβάνει τη συκοφαντία, τη χειραγώγηση των φιλικών σχέσεων και τον σκόπιμο αποκλεισμό από μια ομάδα. Το cyber bullying, δηλ. ο εκφοβισμός που πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικών μέσων, όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι δικτυακοί τόποι και τα chat rooms, αποτελεί ένα πρόσφατο και ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο. Ως «ρατσιστικός εκφοβισμός» ή «φυλετική παρενόχληση» χαρακτηρίζεται η επιθετική πράξη που κατευθύνεται προς ένα άτομο που ανήκει σε διαφορετική φυλή ή εθνικότητα, εφόσον αποδειχθεί ότι ο εκφοβισμός προέκυψε ακριβώς λόγω της διαφοράς εθνικότητας μεταξύ του δράστη και του θύματος.
Ο «σεξουαλικός εκφοβισμός» αναφέρεται στη χρήση λεκτικών εκφράσεων με σεξουαλικά υπονοούμενα. Μια άλλη μορφή εκφοβισμού λαμβάνει χώρα όταν μια ομάδα σε ένα πλαίσιο προβαίνει σε πράξεις επιβολής στα νεοφερμένα άτομα, σαν ένα είδος τελετών μύησης ή καψονιών. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι δράστες φαίνεται να απαλλάσσονται από το αίσθημα προσωπικής ευθύνης καθώς η πρακτική του εκφοβισμού βασίζεται σε μια παράδοση.
Το ποσοστό των αγοριών που συμμετέχουν σε εκφοβιστικά περιστατικά, κυρίως άμεσου τύπου, είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των κοριτσιών. Αγόρια και κορίτσια είναι θύματα του έμμεσου ή σχεσιακού εκφοβισμού σε παρόμοιο ποσοστό.
Στην χώρα μας περιστατικά βίας μένουν στην αφάνεια είτε γιατί θεωρείται ότι η δημοσιοποίησή τους θα στιγματίσει τους θύτες ή/και τα θύματα είτε γιατί θα μειώσει το κύρος του σχολείου. Έχει βρεθεί, επίσης, ότι συμπεριφορές του τύπου «δράση συμμοριών» βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας, ενώ πιο συχνά είναι τα περιστατικά επιθέσεων και ξυλοδαρμών μεταξύ μαθητών, με μεγαλύτερη συχνότητα στο Γυμνάσιο απ’ ό, τι στο Λύκειο. Βρέθηκε, επίσης, ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών δεν ζητούν βοήθεια από τους εκπαιδευτικούς για προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο του σχολείου.
Έχει υποστηριχθεί ότι και το ίδιο το σχολείο ως θεσμός ασκεί βία, μέσω της χειραγώγησης, της συναίνεσης, του προσεταιρισμού και της εσωτερίκευσης των κανόνων και προτύπων συμπεριφοράς, συμμετέχοντας σ’ έναν ευρύτερο κοινωνικό έλεγχο της εκπαίδευσης.

Μπορούμε να υποψιαστούμε ότι ένα παιδί εκφοβίζεται με βάση κάποια δευτερεύοντα σημάδια θυματοποίησης:
- ένα ασυνήθιστα ήσυχο παιδί γίνεται όλο και πιο απόμακρο
- ένα παιδί, που, συνήθως, είναι συγκρατημένο, γίνεται επιθετικό (ως αποτέλεσμα της 
απογοήτευσης και της ανικανότητας να αντιμετωπίσει τη θυματοποίηση με άλλο 
τρόπο)
- πτώση της σχολικής επίδοσης χωρίς προφανή λόγο
- απροθυμία συμμετοχής σε εξωσχολικές δραστηριότητες
- ασθένεια πριν από ομαδικές δραστηριότητες
- στις ομαδικές σχολικές δραστηριότητες κανείς δεν θέλει να σχηματίσει ζευγάρι μ’ 
αυτό το παιδί
- απουσίες από το σχολείο χωρίς πειστικές εξηγήσεις
- τα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού είναι μονίμως κατεστραμμένα ή έχουν χαθεί.
Οι συμβουλευτικές τηλεφωνικές υπηρεσίες της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) στις οποίες απαντούν ειδικοί Ψυχικής Υγείας. Για γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής υγείας: 801-801-1177.
Για παιδιά και εφήβους: 116-111