Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ποιός και πως θα ξεκινήσει την επικείμενη έκρηξη;


Οι κίνδυνοι για μία κοινωνική έκρηξη αυξάνουν αλματωδώς

Η πολιτική είναι η επιστήμη (κατ’ άλλους «τέχνη» και κατ’ άλλους «επάγγελμα») η οποία καλείται να δημιουργήσει κατευθύνσεις βασιζόμενη σε ένα γενικό εθνικό στρατηγικό σχέδιο, αναλύοντας τα δεδομένα του παρόντος και αποφεύγοντας το χείριστο σενάριο - αποτέλεσμα (βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα). Είναι λοιπόν, εκείνη η επιστήμη που σαν σκοπό έχει να επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για την χώρα και τους κατοίκους, τοποθετώντας μία κλίμακα στόχων (με μετρήσιμα αποτελέσματα).
Τι γίνεται, όμως με την πολιτική στην Ελλάδα;
Στην περίπτωση της χώρας μας, είναι πασιφανές πως οι πολιτικοί είτε δεν έχουν την ικανότητα να «προβλέψουν» και μέσω εντατικής εργασίας να δημιουργήσουν μία θετική πορεία για την χώρα την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν, είτε δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας. Βέβαια, υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο να μην έχουν την διάθεση λόγω οκνηρότητας να εργαστούν (ως γνωστόν το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτικών της Ελλάδας δεν έχει εργαστεί ποτέ) και προτιμούν τις έτοιμες – «πακεταρισμένες» λύσεις που τους προσφέρονται από το εξωτερικό (οι οποίες όμως εξυπηρετούν τα συμφέροντα εκείνων που εκπονούν αυτές τις «λύσεις»).
Στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί το εξής παράδοξο ζευγάρι, το οποίο και φέρει την ευθύνη για την κατάντια της χώρας: οι πολιτικοί έγιναν πωλητικοί και οι πολίτες έγιναν πελάτες. Και τα δύο μέρη αυτού του εκτρωματικού «ζευγαριού» προσπαθούν εναγωνίως να διαιωνίσουν την ύπαρξή τους, χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και κάθε μέσο… Ηθελημένα ή μη, αλληλο-εξυπηρετούνται και υποβοηθούν τα μέγιστα στην περαιτέρω αποδόμηση της χώρας. Επικεντρώνονται στα επιμέρους προσωπικά μικροσυμφέροντα και διαλύουν την γενικότερη εικόνα και ύπαρξη της χώρας.
Έχουν δημιουργήσει ισχυρότατες συντεχνίες και κατορθώνουν να μετακυλύουν τόσο τις υποχρεώσεις όσο και τις ευθύνες τους στους ανίσχυρους, δημιουργώντας έτσι –με γοργούς ρυθμούς- μία μάζα πολιτών η οποία εξαθλιώνεται και ταυτόχρονα αργά αλλά σταθερά σωρεύει ένα καταστροφικό στοιχείο, την οργή, η οποία και θα εκδηλωθεί με τον πλέον βίαιο τρόπο όταν δημιουργεί η «ικανή μάζα» πολιτών που δεν θα έχουν να χάσουν τίποτε απολύτως…
Δεν είναι ένα απλό τέχνασμα της πολιτικής τάξης ο φόβος της κοινωνικής έκρηξης. Βέβαια, επειδή η άρχουσα πολιτική τάξη (μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η άρχουσα οικονομική τάξη, της οποίας τα συμφέροντα δεν έχουν πάψει να εξυπηρετούνται) ελέγχει πλήρως τους μηχανισμούς καταστολής μίας εξέγερσης, επιθυμεί να ορίσει η ίδια τον τόπο, τον χρόνο, αλλά και το μέγεθος αυτής της έκρηξης.
Εργαζόμενη προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση -και προκειμένου να εμφανιστεί ο πολιτικός κόσμος ως λυτρωτής – διασώστης- εδώ και πολύ καιρό έχει τοποθετήσει την λέξη «εμφύλιος» (μέσω πολιτικών δηλώσεων και "βαθυστόχαστων" αναλύσεων μνημονιακών δημοσιογράφων), προκειμένου να ενοχοποιήσει εκ των προτέρων τους πολίτες που θα τολμήσουν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, που θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους.
Το εμφυλιοπολεμικό αυτό κλίμα απαιτεί την ύπαρξη εικονικών συγκρουσιακών πόλων ή την ύπαρξη ενός –έστω και δημιουργημένου- «μπαμπούλα». Και αυτά τα στοιχεία ήδη δημιουργούνται μέσα από «ριζοσπαστικές» ή πολυπληθείς πολιτικές κινήσεις που έχουν έναν υποτιθέμενα κοινό στόχο, αλλά δεν συμφωνούν για την κρίσιμη επόμενη ημέρα και την διαχείριση της χώρας. Η ύπαρξη των δύο αντίπαλων πόλων ή και των πολλών μικροκινημάτων, εξασφαλίζει την παράταση ύπαρξης του υφιστάμενου πολιτικού εκτρώματος, αφού η γενικότερη εικόνα προς τους πολίτες είναι ασαφής και απολύτως ομιχλώδης.
Στην περίπτωση που θα υπάρξει ακέφαλη έκρηξη των πολιτών (πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, λόγω της υφιστάμενης και ιστορικής πολιτικής κουλτούρας των Ελλήνων που θέλουν έναν αρχηγό επικεφαλής), τότε το πολιτικό σύστημα θα διαλύσει πάρα πολύ εύκολα και με ισχυρότατες δόσεις κυβερνητικής βίας (μην ξεχνάμε την ύπαρξη της αστυνομίας, της οποίας η ηγεσία υπακούει και εκτελεί όλες τις μη νόμιμες (έχει αποδειχθεί σε πλείστες περιπτώσεις) «άνωθεν εντολές» και έχει μετατρέψει την Αστυνομία από προστάτη των πολιτών σε «πραιτωριανούς» υπαλλήλους της τροϊκανής κυβέρνησης). Αυτό το «τσάκισμα» των πολιτών, θα λειτουργήσει καταλυτικά και θα προσθέσει αρκετά χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας των σημερινών κυβερνώντων.
Επειδή όμως οι «δημοκρατίες» επιτάσσουν την αλλαγή προσώπων, το σύστημα (και οι έξωθεν εντολείς του) είναι αναγκασμένο να δημιουργεί νέες –αλλά υπάκουες- προσωπικότητες, οι οποίες θα εμφανίζονται στην εξουσία και όντας μαριονέτες αλλά με την βιτρίνα ενός δημοκρατικού πολιτεύματος θα κάνουν κατορθωτή την συνέχεια της ύπαρξης ενός κράτους χρέους, ενός κράτους απόλυτα αστυνομευόμενου –φυσικά για «το καλό των πολιτών του»- κι ενός κράτους που θα έχει γίνει μία τεράστια φυλακή ανθρώπων και χώρος κοινωνικών πειραματισμών για περαιτέρω εφαρμογή σε άλλες δυτικές χώρες.
Εάν όλα αυτά δεν αποτελούν κίνδυνο για μία χώρα, τότε με δεδομένη την απόλυτη ανυπαρξία της πολιτικής ηθικής των κυβερνώντων, ο κίνδυνος για μείωση του γεωγραφικού χώρου της Ελλάδας είναι περισσότερο από εμφανής. Ενδέχεται, μάλιστα, να χρησιμοποιηθεί η απειλή αυτή από τους ίδιους τους κυβερνώντες, προκειμένου να συσπειρώσουν τους πολίτες υπέρ τους και απέναντι στην «εξωτερική απειλή».
Ενδέχεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει κάποιο «λάθος» (από κάποιον "πιεσμένο", "ηθικά και ψυχολογικά καταρρακωμένο" στρατιωτικό), το οποίο θα λειτουργήσει ως πυροκροτητής ενός θερμού επεισοδίου. Ευχή όλων, σε μία τέτοια εξέλιξη, είναι η αποφυγή κάποιας εθνικής ήττας (μετά από πολιτική συμφωνία, όπως έγινε στα Ίμια το 1996 από την κυβέρνηση Σημίτη και την παγίωση γκριζοποίησης μέρους του Αιγαίου, το οποίο σήμερα αμφισβητείται ευθέως και χωρίς καμία απολύτως συνέπεια από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου).
Παράλληλα, ο υπαρκτός κίνδυνος κάποιας «μουσουλμανικής άνοιξης» στην Ελλάδα, είναι ορατός και τα στοιχεία που θα πυροδοτούσαν κάτι τέτοιο είναι γνωστά και βρίσκονται τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, έχουν δε προ καιρού πάρει "θέσεις μάχης". Κάτι τέτοιο, μάλιστα, θα εξυπηρετούσε στον μέγιστο βαθμό την σημερινή κυβέρνηση, αφού θα της δινόταν η ευκαιρία επιβολής αυστηρότατων αστυνομικών μέτρων (πέρα από τα όρια που κινείται η Δημοκρατία), ενώ παράλληλα θα περνούσε σε σειρά μέτρων ικανοποίησης των «εξεγερμένων», προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη κάποιας μουσουλμανικής «έκρηξης» στο μέλλον.
Όλα τα παραπάνω σας φαίνονται απίθανα; Ίσως... και μακάρι να είναι. Δυστυχώς, μέρος από αυτά ήδη είναι μέρος της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας. Ευελπιστούμε πως οι πολιτικοί θα πάψουν να είναι πωλητικοί και πως οι πολίτες θα πάψουν να είναι πελάτες. Μόνο τότε θα μπορέσει η χώρα να επανέλθει σε πορεία ανάκαμψης (ουσιαστικής και όχι εικονικής ή μέσω επιτηδευμένων δηλώσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού) και θα σταθεί στα πόδια της.
Για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν την σημερινή πορεία της χώρας και το αύριο που αυτή η πορεία τους επιφυλάσσει. Επίσης, οι πολιτικοί θα πρέπει να κατανοήσουν πως όλα έχουν ένα τέλος και πως στο χέρι τους είναι το δικό τους τέλος να είναι αίσιο και όχι φρικώδες… Γιατί δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως η οργή φέρνει φρίκη.
Και η φρίκη δεν θα έρθει μέσω ενός ανύπαρκτου εμφύλιου πολέμου, αλλά από ανθρώπους της καθημερινότητας που θα έχουν οδηγηθεί στον παραλογισμό και θα λειτουργούν έχοντας στο μυαλό τους μόνο μία σκέψη: «αν είναι να καταστραφώ, θα πάρω μαζί μου όσους περισσότερους μπορέσω»…

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πατέρας Ελπίδιος Βαγιανάκης: «Το 2013 θα είναι το έτος του πολέμου. Ολόκληρη η ανθρωπότητα θα βρίσκεται μέσα σ’έναν πανικό!»


Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ημέρα «Χ»;

Γράφει η Κωνσταντίνα Αλαφογιάννη
Να θυμίσουμε πως σε παλαιότερο πρωτοσέλιδο της γράφουσας είχε αναλυθεί εξονυχιστικά το θέμα της «προφητείας» του Άλμπερτ Πάϊκ, ο οποίος -όντας μέγας Μασόνος- το 1871 είχε πει πως ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους και θα φέρει τον βιβλικό Αρμαγεδδώνα.
Αυτή του η «προόραση» φαίνεται να συνάδει αφενός μεν με την σημερινή κατάσταση που εκτυλίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, αφετέρου δε με τις προφητείες μοναχών της Ελληνορθοδοξίας!
Ερχόμαστε λοιπόν στον πατέρα Ελπίδιο, ο οποίος είχε προβλέψει για τον «διωγμό» του Πάπα Βενέδικτου και τον ερχομό του ψευδοπροφήτη-«μαύρου Πάπα». Είχε πει χαρακτηριστικά ήδη από το φθινόπωρο του 2012: «Θα φύγει αυτός ο Πάπας, θα τον διώξουν. Θα έρθει ο ψευδοπροφήτης. Ολόκληρα κράτη θα εξαφανιστούν, θα χαθούν από τον χάρτη! Από την πείνα και τις επιδημίες θα πεθάνει πάρα πολύς κόσμος. Στην Ιταλία του Πάπα… πάνω στον τρούλο θα υπάρχει η ρωσική σημαία!
Στην Γερμανία της Μέρκελ, ο Ρήνος ποταμός θα είναι κόκκινος από το αίμα»!!!
Να σημειώσουμε εδώ πως όταν λέμε «μαύρος Πάπας» δεν εννοούμε την φυλετική καταγωγή, αλλά το αξίωμα που -πιθανόν- καταλαμβάνει ο Λατινοαμερικανός Πάπας -Χορχέ Μάριο Μπεργκόλιο- στη λεγόμενη «Μαύρη Αδελφότητα» ή «Μαύρη Αριστοκρατία», που είχε την εξουσία ολόκληρου του κόσμου έως το 1789 κι όπου εκλεκτός της φαίνεται να είναι ο πρόεδρος των Η.Π.Α. – Μπαράκ Ομπάμα.
Να τονίσουμε επίσης κάποια προφητικά λόγια, που ο μοναχός του Αγίου Όρους, Ελπίδιος Βαγιανάκης, είπε: «Με την προσευχή μπορούν να αλλάξουν όλα… Η Θεία Κοινωνία είναι ασπίδα και δεν θα μπορούν να μας επηρεάσουν… Θα μείνουν λίγοι Έλληνες, αλλά οι πιστοί. Η Τουρκία θα καταστραφεί, ενώ η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει μέσω της Ορθοδοξίας»!!!
Μίλησε ακόμη για όλα όσα σατανικοί άνθρωποι ετοιμάζονται να κάνουν στην ευλογημένη χώρα μας, τη γλυκιά μας πατρίδα. «Ξέρετε για ποιο λόγο;», είπε. «Λόγω της δικής μας πνευματικής απομάκρυνσης από την ευσπλαχνική καρδιά του Θεού. Όπως νύχτα συνέλαβαν τον Υιό Του, έτσι κι αυτοί μέσα στην νύχτα της εωσφορικής τους έπαρσης ετοιμάζουν τον ‘Επιτάφιο’ της πατρίδος μας.
Μας ζητά ο Θεός να πιστέψουμε τα λόγια Του και να φτιάξουμε τώρα και χωρίς καμιά αργοπορία μια μεγάλη αλυσίδα προσευχής για έλεος πάνω απ’την πατρίδα μας σε όσα έρχονται».
«Θα σας διαβάσω τα πατρικά Του λόγια», είπε και θέλω να τα προσέξετε όλοι πάρα πολύ: «Παιδιά Μου, σας λέω ξανά, έρχεται η πρώτη θλίψη. Πανικός, φόβος, λύπη, ταραχή και αναρχία θα επικρατεί παντού γύρω σας. Σ’ αυτό το ευλογημένο μέρος -την Ελλάδα, που τόσο πολύ λάτρεψε τον Μονογενήν Μου, μα αγνοεί την ύπαρξη Μου- θα έρθει το πρώτο κακό.
Ένα κακό, που Εγώ θα επιτρέψω, για να καθυστερήσω τα διαβολικά τεχνάσματα των οπαδών του Εωσφόρου. Δεν θα αφήσω να καταστρέψουν τελείως την χώρα, που μέχρι τώρα Με δοξολογούσε. Πριν θελήσουν να της δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, Εγώ θα αποτρέψω τα σχέδια τους. Και όλοι θα καταλάβουν πόσο Εγώ σας στηρίζω. Τα παιδιά Μου στην Ελλάδα, δεν θα καταλάβουν πως από Θεία Πρόνοια ήρθε το κακό και πολλοί θα Με καταραστούν. Εγώ πάλι θα τους συγχωρήσω, αφού η καρδιά Μου χτυπάει μητρικά. Μα όλοι αυτοί που ύπουλα υπονομεύουν το Έθνος σας, θα καταλάβουν πόσο σας στηρίζω, αφού -για άλλη μια φορά- τα καταχθόνια σχέδια τους θα πέσουν στο κενό. Χρόνια τώρα προσπαθούν να σας καταστρέψουν, μα Εγώ πάντα σας σκεπάζω και αυτό το ξέρουν.
Μυστικά μεταφέρονται τα λόγια Μου σε ανθρώπους ευλαβείς για το πώς θα κινηθούν, προκειμένου να στηρίξουν το έθνος τους και μέχρι να τους αναδείξω Εγώ στις κατάλληλες θέσεις, δεν θα επιτρέψω να σας χτυπήσουν οι αλλόθρησκοι εχθροί. Όσοι ηγούνται τώρα, έχουν πολύ αλαζονεία κι ενώ δεν θα ήθελαν να κάνουν κακό στην χώρα τους, θα το έκαναν άθελα τους, λόγω του εγωισμού τους, αφού γι’ αυτό θα μπορούσαν να γίνουν εύκολη λεία στα χέρια των οπαδών του Εωσφόρου.
Παιδιά Μου, πάντα σας στήριζα και πάντα θα σας στηρίζω. Πριν έρθει το οποιοδήποτε κακό, η μητρική καρδιά Μου φροντίζει πάντα να σας προστατέψει. Ήδη έχω φροντίσει -εδώ και πολλά χρόνια- ώστε να περάσετε όσο πιο ανώδυνα την δύσκολη αυτή δοκιμασία του πολέμου. Είστε πολύ ευάλωτοι στα χτυπήματα του Εωσφόρου και οι ψυχές σας είναι ακάλυπτες από την ευλογία Μου. Έτσι, δεν θα αντέχατε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου. Παλιά, τα παιδιά Μου, είχαν θεϊκό φόβο στην καρδιά τους και με την προσευχή και την ευλάβεια τους, Με συγκινούσαν για να τους ευλογώ και πολύ τους ευλογούσα. Όμως τώρα έχει χαθεί η πνευματική ευγένεια και η ευλάβεια και παντού επικρατεί η αχαριστία και η ασέβεια.
Γι’ αυτό παιδιά Μου, μην Μου ζητάτε να καθυστερήσω τα κακά που έρχονται, αλλά ζητήστε Μου να σας προστατέψω σε όσα σκληρά και απάνθρωπα συμβούν. Άλλα θα είναι δικές Μου επεμβάσεις και άλλα σατανικά σχέδια. Σε όλα όμως, Εγώ θα κρατήσω σφιχτά στην αγκαλιά Μου όσους θελήσουν να μπουν εκεί για να προστατευτούν. Όσους γονατίσουν μέσα στην καρδιά Μου, για να ζητήσουν την προστασία Μου, από πίστη στα λόγια Μου, πριν χτυπήσει ακόμα το κακό.
Ναι παιδιά Μου. Το κακό έρχεται και σε λίγο θα χτυπήσει την πόρτα εκατομμυρίων σπιτιών, που δεν θέλησαν να Με φωνάξουν να τα ευλογήσω - να γίνω Εγώ βασιλιάς τους. Μόνο –αναίσχυντα- προτίμησαν να ανοίξουν διάπλατα την πόρτα τους στον Σατανά, για να τα μολύνει ακόμα περισσότερο.
Όλα αυτά τα σπίτια, σαν χάρτινοι πύργοι θα πέσουν και η ορμή της παιδαγωγικής Μου αγάπης θα κατασπαράξει την περιουσία τους. Δεν θα επιτρέψω να χαθούν πολλά παιδιά Μου, δίχως να μετανοήσουν, μα πολλές σκληρόκαρδες-ζηλόφθονες ψυχές θα χαθούν. Πολλοί θα πιστεύουν πως ο πόλεμος θα είναι το πρώτο κακό. Μα η παιδαγωγική Μου αγάπη άλλο θα επιτρέψει. Μέσα από την θλίψη και τον φόβο, θα επέλθει μεγάλη μετάνοια. Γι’ αυτό, ζητήστε το πανάγιον Πνεύμα για να ετοιμαστείτε και φτιάξτε αλυσίδα προσευχής, για να προστατέψετε τις ψυχές σας απ’ αυτά που θα έρθουν.
Από την πένθιμη περίοδο της Βασίλισσας Μου, Μαριάν, μεγάλο κακό θα βρει απροετοίμαστες πολλές ψυχές. Ψυχές, που δεν Με πίστεψαν. Γιατί, να ξέρεις παιδί Μου πιστό -πως όχι μόνο μέσα από το στόμα σου, αλλά και μέσα από πολλά στόματα, παραδομένα σ’ Εμένα- η μητρική Μου καρδιά θέλησε να προειδοποιήσει τα παιδιά Μου να προετοιμαστούν για όσα θα επακολουθήσουν. Μα πολλές ψυχές αγνόησαν τις προειδοποιήσεις Μου, σχολιάζοντας εσάς και όσους σας πίστεψαν. Δίκαια, η πατρική Μου οργή έπρεπε να τους τιμωρήσει. Μα Εγώ είμαι Μάνα. Και η Μάνα πονάει και εύκολα συγχωρεί και αγκαλιάζει όσους -ακόμα και τελευταία στιγμή- αποφασίσουν ταπεινά να μπουν στην αγκαλιά της, ζητώντας συγγνώμη.
Αυτό το Πάσχα θα νιώσετε τον Υιό Μου και πάλι σαν πληγωμένο Βασιλιά και θα υποφέρετε κι εσείς μαζί Του. Μόνο που τα Πάθη Του αυτή την φορά, δεν θα σταματήσουν στην Ανάστασή Του, αφού τώρα θα δει τα παιδιά Του να υποφέρουν πολύ. Πολλοί λίγοι θα αναστηθούν μαζί Του πραγματικά. Ήδη συμβαίνουν πολλά άσχημα και σατανικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, που θα επιφέρουν φοβερές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και θεσμούς. Δεν θα μπορεί να δεχθεί η ψυχή σας όσα θα μαθαίνετε και τα μάτια σας δεν θα αντέχουν να βλέπουν αυτά που θα συμβαίνουν. Ετοιμαστείτε! Η κόλαση των ανθρώπων τώρα ξεκινά!
Ενεργοποιήστε κάθε δύναμη που σας δίνεται σαν δώρο προστασίας και αφήστε πίσω τον παλιό σας εαυτό. Αναζητήστε το πανάγιον Πνεύμα και αφήστε το να σας πλημμυρίσει αυτή την Πεντηκοστή. γιατί μετά όλα θα ξεκινήσουν, όχι μόνο στην πατρίδα σας, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Μα για να σας επισκεφθεί ο Παράκλητος, πρέπει να δει καλή διάθεση και, κυρίως, ταπείνωση»…
Είναι άραγε όλες αυτές οι προφητείες «σημεία» του Θεού, ο οποίος μας καταδεικνύει ότι η ανθρωπότητα έχει φτάσει στις «έσχατες ημέρες»; Κι αν ναι, πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ημέρα «Χ»; Ο καιρός γαρ εγγύς…

Τους επόμενους μήνες θα συζητηθεί στην Ευρώπη ο διαμελισμός της Ελλάδας


Οι πολιτικές εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτικό – οικονομική σκακιέρα είναι τουλάχιστον σε εμάς γνωστές.
Μέσα από αυτό το βίντεο μπορείτε δείτε και να μάθετε την αλήθεια. Η μικρή λέξη ενωθείτε είναι η μήτρα του υπομόχλιου και της αντίστασης με την οποία μπορούμε να επιδράσουμε, υπερ μας, στην παγκοσμιοποίηση!

Τους επόμενους μήνες θα συζητηθεί στην Ευρώπη, ο διαμελισμός της Ελλάδαςως λύση στην κρίση αυτή όπως και η κατάργηση του σταυρού στην Ελληνική σημαία!
Ενημερώστε τους φίλους σας, τις οικογένειές σας.
Αποκτήστε κριτική σκέψη...

Ποιες τροφές θεωρείται ότι παρατείνουν την νεότητα


Οι πρώτες ρυτίδες, η κουρασμένη και «θαμπή» επιδερμίδα, η εξάντληση, είναι μερικά μόνο από τα σημάδια στο σώμα μας, που δείχνουν ότι ο χρόνος περνάει. Προτού απογοητευτείτε, σκεφτείτε θετικά και αποκτήστε μερικές συνήθειες που θα σας αναζωογονήσουν ψυχικά, σωματικά και -γιατί όχι- και πνευματικά.
Το πέρασμα του χρόνου, μοιάζει να είναι αναπόφευκτο. Ευτυχώς όμως υπάρχουν τρόποι να διατηρήσουμε τη νεότητά μας. Μπορεί να μη διαθέτουμε το μυστικό «ελιξίριο της νεότητας», ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις και μάλιστα φυσικές. Η καθημερινή άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή, είναι οι δύο κύριοι «πυλώνες» της καλής υγείας, ενώ ταυτόχρονα εγγυώνται κάτι σημαντικό: μας κάνουν να αισθανόμαστε αλλά και να δείχνουμε κατά πολύ νεότεροι.
Συγκεκριμένες τροφές, βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και σε αρκετές περιπτώσεις καταπολεμούν ανεπιθύμητες ασθένειες και συμπτώματα. Είναι μάλλον καιρός να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να νιώσετε νέοι και δυνατοί...
Blueberries (μύρτιλα): Τα μικρά σκουρόχρωμα αυτά μούρα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ παράλληλα αποτελούν σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην προστασία του μυαλού εγκεφάλου και τη επιδερμίδας. Υπάρχουν επίσης προκαταρκτικές ενδείξεις ότι τα μύρτιλα μπορεί να καταπολεμούν τη χοληστερόλη και να βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του ήπατος.
Σολομός: Όσο μεγαλώνουμε, το μυαλό μας κουράζεται και σταδιακά «υπολειτουργεί». Τα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, μπορούν να δράσουν προστατευτικά για την καλή υγεία του δέρματος, τη λειτουργία του μυαλού, των ματιών, της καρδιάς κ.ά. Ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα 3 και οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε την εβδομάδα περίπου 350 γραμμάρια από το συγκεκριμένο είδος ψαριού.
Φιστίκια: Οι δημοφιλείς και νόστιμοι ξηροί καρποί δεν είναι μόνο πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, αλλά έχουν και ένα ακόμα πλεονέκτημα: το εξωτερικό τους κέλυφος. Μελέτες δείχνουν ότι οι ξηροί καρποί με κέλυφος, έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες, σε σχέση με τους χωρίς κέλυφος καρπούς.
Ορός γάλακτος: Με το πέρασμα του χρόνου τα οστά αποδυναμώνονται και η μυϊκή μάζα αρχίζει να μειώνεται σε ποσοστό έως 1% ετησίως. Με αφετηρία την απώλεια μυϊκής μάζας, ξεκινά ένας φαύλος κύκλος αλλαγής του μεταβολισμού, απώλειας βάρους και άλλων συμπτωμάτων. Η άσκηση σε συνδυασμό με την κατανάλωση υποπροϊόντων γάλακτος, μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό μας κατά των ανεπιθύμητων «συμπτωμάτων» που γίνονται εντονότερα με το πέρασμα των χρόνων. Μπορείτε να προσθέσετε ορό γάλακτος σε ένα δροσερό smoothie ή να συνοδεύσετε τα φρούτα σας και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
Γιαούρτι: Υπάρχει καλύτερο επιδόρπιο από ένα θρεπτικό και απολαυστικό γιαούρτι; Ιδίως τα ελληνικής προέλευσης γιαούρτια, με την υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών και την χαμηλή ποσότητα ζάχαρης, είναι η ιδανική τροφή για όλες τις ηλικίες. Η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε λακτόζη, διευκολύνει την πέψη, ενώ τα προβιοτικά ενισχύουν την καλή υγεία του οργανισμού μας.
Καφές: Τις περισσότερες φορές αποφεύγουμε να πίνουμε καφέ, καθώς όπως υποστηρίζεται είναι διεγερτικός και προκαλεί νεύρα, οπότε και προτιμάμε άλλα υποκατάστατα. Η αλήθεια είναι πως αν μειώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης και της κρέμας που προσθέτουμε στον καφέ, δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού όσοι πίνουν καφέ έχουν μικρότερο κίνδυνο να έρθουν αντιμέτωποι με καρδιακά προβλήματα. Επίσης, όπως λένε οι ειδικοί, η κατανάλωση καφέ μειώνει το ρίσκο του διαβήτη τύπου 2 ακόμη και τη νόσο Πάρκινσον.
Βρώμη: Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Η πρόσληψη της αναγκαίας ποσότητας φυτικών ινών, συμβάλλει στην αποτροπή απότομης αύξησης του βάρους, κάτι που είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο, ιδίως μετά την μέση ηλικία. Φυσικά προϋποθέτει ισορροπημένο διαιτολόγιο, για να βοηθηθεί ο οργανισμός.
Κόκκινο κρασί: Το κόκκινο κρασί περιέχει ένα «δυνατό» για τον οργανισμό αντιοξειδωτικό, την ρεσβερατρόλη. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα ζώα, έδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να προστατέψει από τον θάνατο, τα κύτταρα της καρδιάς και του εγκεφάλου. Για τις γυναίκες, η ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα, είναι ένα ποτήρι, ενώ για τους άνδρες δύο ποτήρια.
Σπανάκι: Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό, είναι ένα θρεπτικό «υπερόπλο» για τον οργανισμό μας. Συνδυάζεται εύκολα και μπορεί να προστεθεί σε μια ομελέτα, στα ζυμαρικά, σαν βάση στη σαλάτα μας ή ακόμα και στα smoothies. Το σπανάκι περιέχει λουτεΐνη, η οποία όπως αποδείχθηκε έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.
Καλαμπόκι: Είναι και γευστικό και θρεπτικό, οπότε γιατί να μην το συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας; Οι σπόροι του καλαμποκιού περιέχουν μια ένωση φυτικών ινών, οι οποίες αποτρέπουν την εμφάνιση του καρκίνου. Ειδικότερα η εξαφωσφορική ινοσιτόλη (IP6), αποτρέπει την διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.
Δημητριακά ολικής αλέσεως: Υπάρχουν πολλές διαφωνίες σχετικά, με το κατά πόσο είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό τα δημητριακά ολικής άλεσης. Η συζήτηση περιστρέφεται κυρίως, γύρω από το ποια ποσότητα υδατανθράκων επιδρά αρνητικά, αυξάνοντας τα επίπεδα λίπους στον οργανισμό. Μελέτες πάντως έδειξαν ότι τα δημητριακά ολικής άλεσης, έχουν την ικανότητα να διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα τη χοληστερόλη. Συνεπώς όπως όλα τα πράγματα, έτσι και η κατανάλωση δημητριακών χρειάζεται μέτρο.
Κανέλλα: Η κανέλλα μπορεί να μειώσει σημαντικά την άνοδο της ινσουλίνης, ιδίως μετά από κάθε γεύμα. Για το λόγο αυτό ενισχύστε και προσθέστε λίγη κανέλλα σε κάθε αγαπημένη σας τροφή, στο γιαούρτι, το τυρί, τη βρώμη ή ακόμη και σε κάποιο smoothie. Είναι αρωματική, προσδίδοντας ωραίο άρωμα στο γεύμα σας και βοηθά της σιλουέτα μας, ενώ επίσης αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο οργανισμός για μια καλή εκκίνηση της μέρας.
Μαύρη σοκολάτα: Ιδιαίτερα ωφέλιμη για την καρδιά, η μαύρη σοκολάτα βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης LDL, ενώ παράλληλα αυξάνει την χοληστερόλη HDL. Προτιμότερη είναι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, σε ποσοστό 70%. Οι ειδικοί προτρέπουν να καταναλώνουμε περίπου 30 γρ. μαύρης σοκολάτας ημερησίως.
Κουρκουμίνη: Ερευνητές απέδειξαν ότι η κουρκουμίνη, είναι ένα σημαντικό φυτικό αντικαρκινικό βότανο. Όπως αποδείχθηκε, εμποδίζει την κυκλοφορία των καρκινικών κυττάρων στα αιμοφόρα αγγεία. Δεν χρειάζεται να τρώτε κάποιο συγκεκριμένο γεύμα για να προσθέσετε το πικάντικο αυτό μπαχάρι. Χρησιμοποιήστε άφοβα μια ή δύο κουταλιές της σούπας στο κοτόπουλο, τα λαχανικά ή και το ρύζι σας.
Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, που βοηθά σημαντικά στην προστασία του δέρματος από την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την παραγωγή κολλαγόνου και την καλή υγεία της επιδερμίδας.
Πράσινο τσάι: Είτε σας αρέσει κρύο είτε ζεστό, είτε ακόμα το χρησιμοποιείτε για να εμπλουτίσετε τις σούπες σας και τα μαγειρευτά φαγητά, το πράσινο τσάι βοηθά στο να νιώθουμε και να φαινόμαστε νεότεροι. Κινέζοι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι άνθρωποι που καταναλώνουν ημερησίως 3 κούπες πράσινο τσάι, δείχνουν κατά πολύ νεότεροι. Αυτό οφείλεται στη δυνατότητα που έχει το πράσινο τσάι να «αναδομεί» το DNA και να εμποδίζει την κυτταρική συρρίκνωση, στο πέρασμα του χρόνου.
Πέστροφα: Δεν έχει μόνο ο σολομός αντιγηραντικές ιδιότητες. Εξίσου ωφέλιμη και υγιεινή είναι και η πέστροφα. Το υγιές λίπος της πέστροφας προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού, αλλά και συμβάλλει στη μακροζωία. Τα λιπαρά οξέα της πέστροφας, καταπολεμούν την κορτιζόλη (την ορμόνη του στρες). Δοκιμάστε τηγανιτή ή μαγειρευτή πέστροφα με φρέσκο ελαιόλαδο.

Η Πυθαγόρεια Διατροφή εξαφανίζει τις ασθένειες!


Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής

Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!
Τα Κόκκινα Φασόλια: πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας - και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.
Το Καρύδι: μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.
Το Καρότο: Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.
Το Σέλινο: μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.
Το Αβοκάντο: στοχεύει στην υγεία και στη καλή λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας. Τα Αβοκάντο βοηθούν τις γυναικείες ορμόνες να έλθουν σε ισορροπία, να ρίξει ανεπιθύμητο βάρος μετά τη γέννηση, και την αποτροπή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Τα σύκα: υποκαθιστούν τους όρχεις και είναι γεμάτα από σπόρους και κρέμονται ανά ζεύγη, όταν μεγαλώνουν. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των αρσενικών(+) σπερματοζωαρίων, καθώς αυξάνουν και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, για βοηθήσουν, να ξεπεραστεί η ανδρική στειρότητα.
Το μανιτάρι: Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.
Τα σταφύλια: Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.
Ginger (η πιπερόριζα): Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι η υποβοήθηση της πέψης, ενώ είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κινητικά προβλήματα-ασθένειες.
Οι Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι επιφέρουν ισορροπία το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.
Τα κρεμμύδια: Βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.
Το σκόρδο: Βοηθάει στην απομάκρυνση άχρηστων υλικών και τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες από το σώμα.
ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ 10000 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΕΥΡΕΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΝ, ΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Ο χυμός του λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και πυρίτιο) ενώ η φλούδα του αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο. Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσιο σε φλαβόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες πολύτιμες στη θεραπευτική. Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντιβακτηριακό, απολυμαντικό, στυπτικό και αντισηπτικό, θεωρείται πως βοηθάει στον έλεγχο του ουρικού οξέος, εμποδίζει τη θρόμβωση των αρτηριών και των φλεβών και τη συσσώρευση αλάτων. Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό.
Τα αμύγδαλα: Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης. Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.

Το μεγάλο κόλπο με τα πανάκριβα τεστ του καρκίνου..Η καμπάνια πολυεθνικών αλλα και η "συμπτωματική" εμπλοκή της Αντζελίνα Τζολί προκαλεί παγκόσμια υστερία..


Ήδη συζητείται ευρέως από φαρμακευτικούς αλλά και ιατρικούς παράγοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. ... Οι Αμερικανοί, μετά τα εμβόλια, βρήκαν τώρα τα πανάκριβα τεστ για την δήθεν πρόγνωση του καρκίνου σε άτομα που έχουν προδιάθεση.
Το κόλπο είναι σατανικό, οι εμπνευστές του πανούργοι αλλά τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα, πρέπει να προσέξουμε αλλά όχι να πανικοβληθούμε, επειδή η κυρία Τζολί τα άρπαξε, για να προμοτάρει τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα πρόγνωσης καρκίνου.
«Σε ένα τυχαιοποιημένο δείγμα, μία στις οκτώ γυναίκες εμφανίζει καρκίνο του μαστού. Από αυτές, ένα ποσοστό 10-15% θα έχει κληρονομικό καρκίνο. Το ποσοστό εμφάνισης κληρονομικού καρκίνου σε γυναίκες κάτω των 45 ετών είναι 25%.
Ανάλογα με τη μετάλλαξη και με την ηλικία, μπορεί να επιλέξει μια γυναίκα εκτός από μαστεκτομήνα κάνει και ωοθηκεκτομή, αλλά αυτό θα πρέπει να το κάνει κοντά στην εμμηνόπαυση, δηλαδή στην ηλικία των 40-45 ετών, για να έχει τη δυνατότητα να τεκνοποιήσει μέχρι τότε» αναφέρει η μοριακή βιολόγος - γενετίστρια του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος Φλωρεντία Φωστήρα.
Όσον αφορά το κόστος του τεστ, εξηγεί ότι είναι υψηλό όταν γίνεται στα ιδιωτικά εργαστήρια, αλλά στο Δημόκριτος, ανάλογα με την περίπτωση, κυμαίνεται μεταξύ 150 και 800 ευρώ. Στα ιδιωτικά, φθάνει μέχρι και 2.000 ευρώ. Άρα; Είναι πια ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με μια παγκόσμια καμπάνια που ήδη έχει δημιουργήσει υστερία. Παίζουν με τις ζωές μας.
Όπως και με τα εμβόλια της γρίπης που τα αγοράσαμε και μετά σάπισαν στις αποθήκες. Την υπόθεση την παρακολουθούμε. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα κονδύλια του υπουργείου Υγείας, τα μεγάλα μοριακά κέντρα και τις χρηματοδοτήσεις.                                             
                                                                                                                                              ΠΗΓΗ

Οι εξελίξεις δεν είναι αναπόφευκτες είναι σχεδιασμένες…


Το παιχνίδι των ισχυρών ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί μέσα από ένα παγκόσμιο σοκ
Τελικά, γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί η Ελλάδα, η Κύπρος (κυρίως), αλλά και οι χώρες της νότιας Ευρώπης έχουν τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα;
του Κωνσταντίνου
Σίγουρα επιχειρείται η οικονομική τους άλωση από την οικονομικά πανίσχυρη Γερμανία, η οποία αποφάσισε να επαναλάβει (ή να ολοκληρώσει) το «έργο» του τρίτου ράιχ.
Όμως, θα ήταν αφελές εάν πιστεύαμε πως για έναν και μόνο λόγο θα αποφάσιζαν οι «ισχυροί» να δημιουργήσουν πανίσχυρα οικονομικά και κοινωνικά σοκ σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, αφού δεν διακινδυνεύουν μόνο τη ηθική τους υπόσταση, αλλά αντιμετωπίζουν το σοβαρότατο ενδεχόμενο να ανατραπούν από τις κοινωνίες και να διασυρθούν ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας. Άλλωστε, ήδη από αρκετές πλευρές (γνωστούς οικονομολόγους) κατατίθεται η άποψη πως η οικονομική κρίση είναι τεχνητή…
Όχι, το «παιχνίδι» που ξεκίνησε δεν αφορά τα χρήματα και τις προβληματικές οικονομίες. Ούτε οι εφαρμοζόμενες οικονομικές πολιτικές (αντίθετες σε κάθε οικονομική ή κοινή λογική) αποσκοπούν στην απλή καθυπόταξη των ανθρώπων, αφού ο χρονικός ορίζοντας που μπορεί να εξασφαλιστεί είναι απολύτως απροσδιόριστος.
Το «δόγμα του σοκ» και η πλήρης αναδιάταξη της ευρωπαϊκής πολιτικής αφορά σε κάτι μεγαλύτερο και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ανακατάταξη του παγκόσμιου γεωπολιτικού χάρτη. Η καθυπόταξη των λαών και η πλήρης υποταγή των κρατών αποτελούν τα βασικά εργαλεία για την Νέα Τάξη πραγμάτων, η οποία γνωρίζει πολύ καλά πως η ενέργεια και συγκεκριμένα η εξασφάλιση πόρων – πηγών φθηνής ενέργειας, αποτελεί το κλειδί της ισχύος, το απόλυτο εργαλείο για να μπορέσουν να πεισθούν οι πολίτες ότι οι «διαχειριστές» της εξουσίας μπορούν να τους εξασφαλίσουν αυτό το υπέρτατο αγαθό.
Βέβαια, δοθείσης της ευκαιρίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισέρχονται στο βίαιο αυτό γεωπολιτικό και γεω-οικονομικό παιχνίδι (π.χ. Τουρκία), προσπαθώντας να καταλάβουν θέσεις, έστω και δίπλα στο τραπέζι των ισχυρών…
Παρατηρώντας τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ο απλός παρατηρητής διαπιστώνει το απόλυτο χάος. Οι χώρες της βόρειας Αφρικής –στις οποίες έχουν διαπιστωθεί ενεργειακά κοιτάσματα- βρίσκονται σε πλήρη εμφύλιο σπαραγμό. Το φονταμενταλιστικό ισλάμ μέσω των «αδελφών μουσουλμάνων», απόλυτα ελεγχόμενο από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έχει αλλάξει τον πολιτικό χάρτη και, φυσικά, οι ενεργειακοί πόροι των χωρών αυτών ήδη έχουν περάσει υπό την εκμετάλλευση ισχυρών δυτικών εταιρειών (βλ. Λιβύη).
Ταυτόχρονα, το ισλάμ, αφού αποδείχθηκε άριστο «εργαλείο», διεισδύει σε χώρες κλειδιά, ενισχύεται τόσο οικονομικά, όσο και από πλευράς τεχνογνωσίας, ώστε να ανατρέψει κυβερνήσεις (βλ. Συρία), οι οποίες βρίσκονται σε γεωπολιτικούς χώρους – κλειδιά και έχουν συμμαχίες με άλλους εχθρούς (οικονομικούς), κυρίως των ΗΠΑ.
Γενικά, στη Βόρειο Αφρική και στην Μέση Ανατολή, έχει κατορθωθεί η πλήρης αποδιοργάνωση και η επιβολή χάους, θέτοντας επ’ αμφιβόλω διεθνείς συμφωνίες (οικονομικές, αλλά κυρίως ενεργειακές) αυτών των χωρών.
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα και η Κύπρος, χώρες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία και αποδεδειγμένα είναι το επίκεντρο του ενεργειακού ενδιαφέροντος για τις επόμενες δεκαετίες, χτυπήθηκαν ανελέητα από την Γερμανία, η οποία διέλυσε κάθε έννοια ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Είναι σαφές πως τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ελλάδα, επιλέχθηκε το μοντέλο της οικονομικής καταστροφής, αντί της χρήσης – δημιουργίας μίας «μουσουλμανικής εξέγερσης».
Το ζητούμενο, όμως, είναι σαφές. Απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, υπογραφή συνθηκών παραχώρησης της οικονομικής διαχείρισης, πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι… δανειστές.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, ένα απολύτως ανήθικο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, έπαιξε τον ρόλο του «δούρειου ίππου».
Στην περίπτωση της Κύπρου, δεν υπήρξαν καν οι τυπικές προφάσεις. Ρίχνοντας τις μάσκες τους, οι «ισχυροί» επέβαλλαν στον Κυπριακό λαό μία κατάπτυστη συμφωνία, μέσω των φημών και των γνωστών “οίκων αξιολόγησης” και οικονομολόγων, αλλά και μέσω του «δικού του ανθρώπου», που μόλις είχε αναλάβει τα ηνία της χώρας.
Η ενέργεια, οι πηγές της και οι δρόμοι που αυτή θα ακολουθήσει προκειμένου να φτάσει στον Ευρωπαίο βιομήχανο ή απλό πολίτη, είναι το απόλυτο ζητούμενο. Και για να γίνει κατορθωτό αυτό, παραποίησαν στοιχεία (μην ξεχνάμε τις καταγγελίες της πρώην διευθύντριας της ΕΛΣΤΑΤ, για παραποίηση και διόγκωση των στοιχείων του Ελληνικού ελλείμματος από τον κ. Παπακωνσταντίνου), λειτούργησαν με βάση φήμες (όπως για το «ξέπλυμα χρήματος» στην Κύπρο, το οποίο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες που ανέλαβαν να τα διερευνήσουν) και χρησιμοποιώντας γενικότερα πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών τους ή και τον «μπαμπούλα» της περιοχής (βλ. Τουρκία), πίεσαν και κατόρθωσαν να διαχειρίζονται πλήρως τις οικονομίες αυτών των δύο χωρών (βλ. ΤΑΙΠΕΔ).
Είναι γνωστό πως το χρήμα παράγεται από ιδιωτικές τράπεζες. Η ενέργεια, όμως, έχει ιδιοκτήτριες χώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ισχύος για να «πείσει» λαούς να προσφέρουν την εξουσία στους νεοταξίτες επερχόμενους κυβερνώντες. Ελπίδα όλων είναι πως δεν θα χρησιμοποιηθεί και η δεύτερη «πειστική λύση», δηλαδή η αρπαγή των αγροτικών πόρων και η επιβολή στυγνής και απόλυτης εξουσίας στους πιθανούς αντιδρώντες λαούς ή στους λαούς… πειραματόζωα.
Εξάλλου, το διεθνές σύστημα, το παγκόσμιο σύστημα και η επερχόμενη παγκόσμια κυβέρνηση, γνωρίζουν πως πριν την πείνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα παλιό κλασικό και απολύτως αποδοτικό «εργαλείο», τον πόλεμο.
Και στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ανατολική Μεσόγειος, το ευκολότερο που μπορεί να συμβεί είναι μία γενικευμένη (ή έστω και τοπική) σύρραξη…
Με δεδομένη την στόχευση των «ισχυρών», αλλά και με δεδομένο τον πάντα υπαρκτό «απρόβλεπτο παράγοντα» (μην βιαστούν κάποιοι να τοποθετήσουν το «ξανθό γένος» στον ρόλο αυτό), οι εξελίξεις αναμένονται όχι απλώς ενδιαφέρουσες, αλλά απολύτως δολοφονικές και ίσως στον… υπέρτατο βαθμό. Εξάλλου, για να υλοποιηθεί η πλήρης αλλαγή της πολιτικής μορφής της Ευρώπης (αλλά και του πλανήτη), απαραίτητο είναι ένα πανίσχυρο σοκ, ένα χωρίς ιστορική επανάληψη γεγονός, που θα «πείσει» τους λαούς για τα… συμφέροντά τους.

«Έρχεται μαγνητική καταιγίδα - Πως θα επηρεάσει την υγεία μας»


ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΕΠΙΣΤ.ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Π.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
Έρχεται στο τέλος Μαΐου μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που θα επηρεάσει σοβαρά προβλήματα τόσο στις τηλεπικοινωνίες όσο και στην ανθρώπινη υγεία.
Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων, όπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων εκτοξεύονται από την επιφάνεια του ηλίου με ταχύτητες 400 έως 1200 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φθάνουν στην Γή.
Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της γης το οποίο και συλλαμβάνει πολλά από τα φορτισμένα σωματίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές.Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά,ίσως και πάνω από μία φορά τον μήνα και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν.
Μία τέτοια μεγάλη μαγνητική καταιγίδα αναμένεται να λάβει χώρα στο τέλος Μαΐου όπου θα επηρεάσει πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Χαρακτηριστικά είναι πιθανόν να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες,να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, παρεμβολές στην ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας, προβλήματα στην πλοήγηση των διαστημοπλοίων, και πιθανές καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες επηρεάζεται και η πορεία αποδημητικών πουλιών και τα ταχυδρομικά περιστέρια. Γενικά θα επηρεαστούν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος της περιοχής. Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συνήθως στα μεσαία και χαμηλά γεωγραφικά πλάτη της Γής.
Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν και την ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα.
Ρώσοι επιστήμονες που έχουν κάνει εκτεταμένες έρευνες στην βιολογία του διαστήματος και γενικά στις επιδράσεις του ανθρώπου στο διάστημα,αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν την ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία (δηλ. έλλειψη οξυγόνου). Επίσης πιστεύουν ότι επηρεάζεται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση.
Οι μαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν το 50 έως 75% του πληθυσμού αλλά σε διαφορετικό βαθμό για κάθε άνθρωπο και οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζονται σε ελάχιστο έως πολύ μικρό βαθμό. Μάλιστα οι νέοι άνθρωποι κατά πλειοψηφία νοιώθουν ελάχιστα έως καθόλου τις μαγνητικές επιδράσεις.
Συστήνεται σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι στις μαγνητικές καταιγίδες να αποφεύγουν την έντονη σωματικά δραστηριότητα, το άγχος και να μην μένουν μόνοι.

Monsanto: Η εταιρία που θέλει τον εκφυλισμό και τον θάνατο των ανθρώπων


Νέο σοκ προκαλεί στη διεθνή κοινή γνώμη η αναφορά επιστημόνων για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό το μεγαλύτερο σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνο στον κόσμο, το Roundup της εταιρείας Monsanto.
Οι ερευνητές, στην αναφορά τους και αφού επανεξέτασαν εκατοντάδες μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δίνουν νέα διάσταση για τις επιπτώσεις που επιφέρει το Glyphosate, που είναι το ενεργό συστατικό του Roundup.
Στην αναφορά επισημαίνεται ότι οι μέχρι σήμερα διαπιστωμένες επιπτώσεις εάν συνδυαστούν και με άλλες μεταβλητές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως γαστρεντερικές διαταραχές, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ.
Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η έρευνα της Greenpeace που εντόπισε την ύπαρξη 27 διαφορετικών χημικών ουσιών, πολλές από αυτές απαγορευμένες εντός της ΕΕ , σε μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα και κολοκύθια τα οποία πωλούνται στη χώρα μας. Όπως επισημαίνεται στις επίσημες εγκρίσεις των ουσιών αυτών αναγράφεται πως είναι ύποπτες καρκινογενέσεων και ότι έχουν εξαιρετική τοξικότητα.
Η Greenpeace προτείνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη να αναλάβει δράση μέσα από τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων όπως τον τερματισμό των 'προσωρινών αδειών 120 ημερών' τις οποίες δίνει για χρήση άκρως επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, τον έλεγχο των ουσιών ώστε να σταματήσει η χρήση απαγορευμένων καθώς και τη δημιουργία βάσης δεδομένων λιανικής πώλησης φυτοφαρμάκων ώστε να γνωρίζουμε ποιες ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε ποιες καλλιέργειες και από ποιους παραγωγούς.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Φάρμακα που είναι απαραίτητα σε ένα ταξίδι;

Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D.,medlabnews 


Πριν από κάθε ταξίδι, πολυήμερη εκδρομή μακρυά από το σπίτι πρέπει να προσέξουμε να έχουμε μαζί μας ορισμένα απαραίτητα φάρμακα που λόγο των αργιών ή πολύ περισσότερο αν βρισκόμαστε μακρυά από φαρμακείο μπορεί να τα έχουμε ανάγκη και να μην τα βρίσκουμε. Τα πιο πολλά φάρμακα από αυτά είναι γνωστά σε όλους. Για ευνόητους λόγους δεν τα κατονομάζω. Στην ανάγκη μπορεί να σας βοηθήσει ο οικογενειακός γιατρός σας ή ο φαρμακοποιός, αφού τα πιο πολλά δεν είναι συνταγογραφούμενα.


Πρωτίστως αν παίρνουμε ήδη καθημερινά φάρμακα είτε γιατί ακολουθούμε κάποια θεραπεία, ή πάσχουμε και πρέπει να παίρνουμε καθημερινά την αγωγή μας (πχ αντιπηκτικά φάρμακα) πρέπει να θυμηθούμε να τα πάρουμε μαζί μας. 


Επίσης καλό είναι να θυμηθούν οι γυναίκες να έχουν μαζί τους, έστω προληπτικά, τα παυσίπονα που παίρνουν για κοιλιακά άλγη κατά την διάρκεια της έμμηνου ρήσεως και ότι άλλο είναι απαραίτητο.


Φαρμακείο πρώτης ανάγκης : Για κάθε ταξίδι μας, ένα μικρό χρήσιμο φαρμακείο με σκευάσματα πρώτης ανάγκης  είναι απόλυτα αναγκαίο. Το απαραίτητο μικρό φαρμακείο πρέπει να περιέχει τα εξής φάρμακα : 

  • Τοπικά δρώντα φάρμακα. Είναι φάρμακα για τοπική χρήση (όπως πληγές, εγκαύματα, τσιμπήματα και μικροτραυματισμοί). Απαραίτητα εδώ είναι 
  • γάζες, 
  • αντιβιοτικές και ειδικές αλοιφές, 
  • επίδεσμοι, 
  • κάποια πούδρα.
  • Αντιεμετικά :Κυρίως αυτοί που ταξιδεύουν  με πλοίο ή αυτοκίνητο και έχουν ευαισθησία, μια ώρα πριν το ταξίδι τους πρέπει να πάρουν ένα απλό αντιεμετικό.

Αντιόξινα : Και για τα ταξίδια του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού, όσοι πάσχουν από παθήσεις του ανωτέρου πεπτικού, πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο αντιόξινο.
Προφύλαξη από διαρροϊκές καταστάσεις. Επειδή οι συνθήκες διαβίωσης αλλά κυρίως οι συνήθειες διατροφής μας τα ταξίδια μας γενικώς αλλάζουν, καλό θα είναι να εφοδιασθεί ο ταξιδιώτης και με κάποιο
 αντιδιαρροϊκό φάρμακο.
Μια άλλη χρήσιμη ομάδα φαρμάκων  είναι τα αναλγητικά, τα οποία δρουν και σαν αντιπυρετικά φάρμακα.
Διάφορα αντισταμινικά σκευάσματα σε δισκία ή σε αλοιφές, για τσιμπήματα και αλλεργικές καταστάσεις.
Αμιγώς 
αντιαλλεργικά, κορτιζονούχα φάρμακα, ιδιαίτερα για όσους έχουν προδιάθεση σε αλλεργίες.
ΑντιβίωσηΕάν κάποιος πάσχει συχνά από, αναπνευστικές λοιμώξεις ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, θα πρέπει να έχει μαζί του κάποια γνωστή σε αυτόν αντιβίωση για το χρονικό διάστημα του ταξιδιού του.


Τέλος καλό είναι να έχετε μαζί σας υγρά μαντηλακια

Τι είναι το ινοαδένωμα και πόσο είναι πιθανό να προκαλέσει καρκίνο;


του Αλέξανδρου Γιατζίδη. M.D. 

Πρόκειται για το συχνότερο καλοήθη όγκο του μαστού. Ανευρίσκεται συνηθέστερα σε νεαρές γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας. Μπορεί να είναι ένας ή όχι σπάνια πολλαπλά ογκίδια μπορεί να υπάρχουν στον ένα ή και τους δύο μαστούς. Κατά κανόνα πρόκειται για ογκίδιο σφαιρικό, σχετικά σκληρό, με ομαλή, λεία επιφάνεια, που δε συμφύεται με τους γύρω ιστούς, αλλά μετακινείται εύκολα, χαρακτήρες διαφορετικοί από αυτούς που χαρακτηρίζουν ογκίδια κακοήθους φύσεως.

Ένα ινοαδένωμα αποτελείται από στοιχεία ινώδη, προερχόμενα από ιστό που προορίζεται για την υποστήριξη του μαστικού αδένα και αδενικά, προερχόμενα από υπερπλασία λοβίων αυτού του ίδιου του αδένα.

Πώς γίνεται η διάγνωση;

Αποτελεί σύνηθες εμφανές εύρημα στον απλό μαστογραφικό και υπερηχοτομογραφικό έλεγχο.

Εάν το μέγεθός του και το μέγεθος του μαστού το επιτρέπουν, είναι αντιληπτό και στην αυτοεξέταση του μαστού, όπου αναγνωρίζονται οι ανωτέρω χαρακτήρες. Χαρακτηριστικά η γυναίκα φορέας τέτοιου ογκιδίου μπορεί να αναφέρει, πως ψηλαφά κάποιο ογκίδιο, το οποίο ξεγλιστρά από τα δάκτυλά της και μετακινείται, ενώ διογκώνεται, σκληραίνει και ίσως γίνεται επώδυνο κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.
Η υπερηχοτομογραφική μελέτη στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων θα δώσει απάντηση. Γίνονται εύκολα με αυτήν αναγνωρίσιμοι οι χαρακτήρες των καλόηθων αυτών ογκιδίων. Στον υπέρηχο, το ινοαδένωμα εμφανίζεται σαν υπόηχο μόρφωμα με σαφή και ομαλά όρια, και με περιφερική αιμάτωση. Υπάρχουν όμως και δυσκολοδιάγνωστες περιπτώσεις για τις οποίες τελικά θα χρειαστεί μαγνητική τομογραφία ή βιοψία με λεπτή/χοντρή βελόνη.


Ποιο είναι το μέγεθός του;

Συνήθως είναι από 1 μέχρι 5 εκατοστά. Σπανιότερα ανευρίσκονται γιγαντιαία ινοαδενώματα, που φθάνουν και τα 15 εκατοστά. Η φυσική πορεία ενός ινοαδενώματος μπορεί να το οδηγήσει σε υποστροφή (ελάττωση του μεγέθους) όπως συμβαίνει μετά την εμμηνόπαυση ή αντιθέτως να το οδηγήσει σε αύξηση του μεγέθους όπως παρατηρείται συχνά στην εγκυμοσύνη. Στο ένα τρίτο των περιπτώσεων, πάντως, το μέγεθος παραμένει αμετάβλητο.

Ποια είναι η ενδεικνυόμενη θεραπεία;

Μικρά ινοαδενώματα, που δεν προκαλούν συμπτώματα, δε μεταβάλλονται σε μέγεθος και η βιοψία τους δεν προκαλεί ανησυχία, δε χρειάζονται περαιτέρω θεραπεία, πλην επαναλαμβανόμενων ελέγχων με υπερηχογράφημα.
Οι ενδείξεις για την χειρουργική εκτομή ενός ινοαδενώματος είναι πολύ συγκεκριμένες και έχουν ως εξής:
  •          Ραγδαία αύξηση του μεγέθους ενός ινοαδενώματος (πάνω από 20% του όγκου) σε σύντομο χρονικό διάστημα (μέχρι 6 μήνες).
  •          Μέγεθος ινοαδενώματος πάνω από 2 εκατοστά.
  •          Στοιχεία κυτταρικής ατυπίας σε παρακέντηση δια λεπτής βελόνης (ή άλλης βιοψίας).
  •          Μεγάλο ινοαδένωμα σε μικρό μαστό που προκαλεί αισθητική παραμόρφωση.

Σε κάθε περίπτωση μη αφαίρεσης ενός ογκιδίου που απεικονιστικά μοιάζει ως ινοαδένωμα θα πρέπει πάντα να γίνεται βιοψία που να επιβεβαιώνει ιστολογικά ότι πρόκειται πράγματι για ινοαδένωμα. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, τότε και μόνο τότε, μπορεί κανείς απλά να παρακολουθεί το ή τα ινοαδένωμα με υπερηχοτομογράφημα ανά εξάμηνο κοιτώντας για τυχόν αλλαγές στο σχήμα ή το μέγεθος.

Υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν καρκίνο;
Η πιθανότητα κακοήθους εξαλλαγής και η δημιουργία καρκίνου του μαστού ενός απλού ινοαδενώματος είναι πάρα πολύ μικρή και δεν διαφέρει από την γενική πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στα φυσιολογικά κύτταρα του αδένα. 
                                                                                                                     medlabnews