Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Για γενική σύρραξη από τον Καύκασο μέχρι τον Κόλπο ετοιμάζεται η Ρωσία το καλοκαίρι



Έτοιμα σχέδια που «περιλαμβάνουν τη Γεωργία» έχουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση ισραηλινής και αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο ημιεπίσημο πρακτορείο Interfax.
Το γενικό επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων «εκτιμά» πως η στρατιωτική δράση κατά του Ιράν θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και καθώς το Ισραήλ δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να καταστρέψει την υποδομή του Ιράν το ρωσικό επιτελείο θεωρεί την αμερικανική εμπλοκή ως αναπόφευκτη.
Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αποκαλυφθεί πως οι οικογένειες των Ρώσων στρατιωτικών που υπηρετούν σε στρατιωτικές βάσεις στην Αρμενία αποχώρησαν από τη χώρα ενώ οι Ρώσοι στρατιωτικοί μετακινήθηκαν από την πρωτεύουσα της χώρας  Yerevan βορειότερα στο Gumri που βρίσκεται εγγύτερα στα σύνορα με τη Γεωργία και την Τουρκία.
Η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην Αρμενία όμως έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την ένοπλη σύρραξη στη Νότια Οσσετία το 2008. Σε αντίποινα το καθεστώς της Γεωργίας διέκοψε κάθε ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων εκεί με αποτέλεσμα οι ρωσικές δυνάμεις στην Αρμενία να ανεφοδιάζονται μέσω αέρος αλλά κυριότερα από το Ιράν μέσω της διασυνοριακής γραμμής Ιράν-Αρμενίας. Στην περίπτωση όμως επίθεσης στο Ιράν τα σύνορα αυτά θα κλείσουν αφήνοντας τα ρωσικά στρατεύματα χωρίς οδό ανεφοδιασμού.
Έτσι και σύμφωνα με τον στρατηγό  Yury Netkachev πρώην υπαρχηγό των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερκαυκασία «πιθανώς θα καταστεί αναγκαία μια κίνηση εκ μέρους της Ρωσίας έτσι ώστε να διαρραγεί ο αποκλεισμός που έχει επιβάλλει η Γεωργία στις ρωσικές δυνάμεις. Και ένα τέτοιο γεγονός θα γίνει δυνατό με τη δημιουργία διαδρόμων ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στην Αρμενία μέσω Γεωργίας, ακόμη και αν αυτός πρέπει να προχωρήσει μέσα από την Τυφλίδα».
Τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια Kavkaz-2012 που ετοιμάζει η Ρωσία για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάπτυξη των μέσων και του προσωπικού έχει ξεκινήσει κυρίως λόγω του ευμετάβλητου γεωστρατηγικού κλίματος στην περιοχή εξαιτίας της  επαπειλούμενης στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν.
Νέα συστήματα και εξοπλισμός επικοινωνιών που θα μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα στόχευσης από το ρωσικό δορυφορικό σύστημα GLONASS έχει εγκατασταθεί στην περιοχή που θα εξελιχθεί η άσκηση (Νότιος Καύκασος).
Η ρωσική Αεροπορία του νότιου στρατιωτικού συγκροτήματος (ΝΣΣ) έχουν επανεξοπλιστεί πλήρως στο 100% της δύναμής τους με νέα μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα. Να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη άσκηση Kavkaz-2008 οι ασκήσεις αυτές επέτρεψαν στο ρωσικό Στρατό να αναπτύξει μυστικά δυνάμεις στην περιοχή –κάτω από την κάλυψη της άσκησης- δυνάμεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην εμπλοκή με τη Γεωργία.
Οι πολεμικές προετοιμασίας της Μόσχας πάντως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
Οι πρώτοι 1.300 ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύχθηκαν στο ΝΣΣ στις 16 Ιανουαρίου.
Μονάδες στην Απχαζία, την Οσσετία, την Τσετσενία και το Βόλβογκραντ έχουν επανεξοπλιστεί με άρματα T-90A και T-72BM.
Οι ίδιες μονάδες έχουν παραλάβει τουλάχιστον 7000 βαρέα όπλα πεζικού.
Οι Ρώσοι επιτελείς θεωρούν πως εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στρατιωτικά στο Ιράν, θα αναπτύξουν δυνάμεις στη σύμμαχό τους Γεωργία καθώς και πολεμικά σκάφη στην Κασπία με ενδεχόμενη βοήθεια από το Αζερμπαϊτζάν.
Έτσι οι δυνάμεις του ΝΣΣ έχουν εξοπλιστεί τουλάχιστον με 20 νέα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Tornado-G MRLS προς αντικατάσταση των παλαιότερων Grad MRLS.
SMD units have received 20 new Tornado-G MRLS launchers (first procured in 2012) to replace the aging Grad MRLS. The Grad was massively used by the Russian troops against the Georgians in 2008. Οι νέοι αυτοί πύραυλοι των 122 χλστ. έχουν καλύτερη ακρίβεια και εμβέλεια που φτάνει τα 100 χλμ.
Ο διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας (VDV) στρατηγός Vladimir Shamanov ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην Αρμενία θα ενισχυθούν με νέες δυνάμεις αλεξιπτωτιστών επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, για την διενέργεια αεραποβάσεων. 
Στις 28  περασμένου Ιανουάριο ο διοικητής της 58ης Στρατιάς –ο σχηματισμός ο οποίος ηγήθηκε της στρατιωτικής επέμβασης στην Οσσετία το 2008- στρατηγός Andrei Gurulev ανακοίνωσε «Οι στρατιωτικές δυνάμεις της πρώτης γραμμής οι οποίες φροντίζουν για την διατήρηση της ειρήνης έχουν επανεξοπλιστεί στο 60% της δύναμής τους».
Κατά την πρόσφατη την επιθεώρηση μονάδων του ΝΣΣ από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Anatoly Serdyukov ανακοινώθηκε ότι ειδικές δυνάμεις του ρωσικού θα αναπτυχθούν στην Σταυρούπολη και το Kislovodsk.
Αν και οι επερχόμενες εκλογές στη Γεωργία τον Οκτώβριο, θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τη Ρωσία να δει τον πρόεδρο της χώρας και πιστό – όσο και γραφικό- σύμμαχο των ΗΠΑ Mikheil Saakashvili να χάνει έναντι του Bidzina Ivanishvili –ο οποίος θεωρείται σύμμαχος της Μόσχας- εντούτοις οι εξελίξεις στην περιοχή με το Ιράν είναι πιο επείγουσες.
 Έτσι ο στόχος των Ρώσων επιτελών είναι σαφής σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν: Επέμβαση στην περιοχή ώστε να εμποδίσει τα αμερικανικά στρατεύματα να αναπτυχθούν σε βάσεις στην Υπερκαυκασία, να ενωθούν οι δυνάμεις του ΝΣΣ με αυτές που βρίσκονται στην Αρμενία –μέσω Γεωργίας- και να θέσουν στην κατοχή τους το νότιο ενεργειακό αγωγό του Καυκάσου μέσω του οποίου φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν και άλλες δημοκρατίες της Κασπίας να φτάσουν στην Ευρώπη.
Το μήνυμα πάντως που εκπέμπει η ρωσική στρατιωτική ηγεσία σε Αμερικανούς είναι: "Εάν θέλετε να επιτεθείτε στο Ιράν, επιτεθείτε, σε αυτή την περίπτωση όμως εμείς θα καταλάβουμε τη Γεωργία".

Πρόεδρος Τουρκίας: «Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο»







Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ δεν αποκλείει τη εξέλιξη της έντασης στις σχέσεις μεταξύ της Τεχεράνης και των χωρών  της Δύσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σε μια στρατιωτική σύγκρουση.


Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε στην ακαδημία των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας.
Ο Γκιουλ αξιολογώντας την κατάσταση που θα επικρατήσει στη χώρα και στη γύρω περιοχή είπε ότι σε περίπτωση ένοπλων συγκρούσεων  θα ξεσπάσουν  εμφύλιοι πόλεμοι και πιθανόν η Τουρκία να εμπλακεί σε μια νέα κατάσταση «αβεβαιότητας και χάους».


«Υπό αυτές τις συνθήκες, η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί τις εξελίξεις από απόσταση, έτσι η διπλωματική δραστηριότητα και η στρατιωτική προετοιμασία για την Τουρκία δεν είναι θέμα επιλογής αλλά μια αναγκαιότητα», είπε ο πρόεδρος.

Οι Τούρκοι μάς παίρνουν την ΑΟΖ κι εμείς κοιμόμαστε!!! [ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ]





Δείτε τους επίσημους τουρκικούς χάρτες


Με ύπουλα τεχνάσματα η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, παρουσιάζοντας χάρτες με τους οποίους διαπραγματεύεται με τις γειτονικές χώρες την ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ!....




Οι Τουρκικές Ακαδημίες Πολέμου και το τουρκικό think tank «Bilgesam» δημοσίευσαν μελέτες του πλοιάρχου Τσιχάτ Γιαϊτσί σε σχέση με τις προτάσεις που πρέπει να κάνει η Άγκυρα αναφορικά με τον καθορισμό της ΑΟΖ με τα γειτονικά της κράτη.


Στις μελέτες αυτές ο πλοίαρχος προτείνει μια εναλλακτική διαπραγμάτευση με τη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Λίβανο αλλά και το Ισραήλ αγνοώντας ουσιαστικά την ύπαρξη κράτους στο νησί της Κύπρου.
Ξεκινώντας από το σκεπτικό ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Γιαϊτσί προτείνει διμερείς διαπραγματεύσεις με τις όμορες χώρες διαμοιράζοντας στην ουσία την ΑΟΖ και τα «φιλέτα» της Κύπρου.


Οι χάρτες, που δημοσιεύονται στον ιστότοπο geostrategy.gr, εκτιμάται ότι τυγχάνουν αποδοχής σημαντικού μέρους της στρατιωτικής αλλά και της πολιτικής ηγεσίας.



Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζονται οι θέσεις του Τούρκου καθηγητή Σερτάτς Χαμί Μπασερέν του πανεπιστημίου της Άγκυρας στην οποία προτείνει τη χάραξη ΑΟΖ χωρίς φυσικά να αποδίδει υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο. Με τον τρόπο αυτό αποκόβεται η σύνδεση των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου ενώ ο πλοίαρχος Γιαϊτσί επισημαίνει πως η Κύπρος παραβιάζει τα δικαιώματα της Τουρκίας στα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7.



Στον επόμενο χάρτη παρουσιάζεται το σενάριο όπου η Αίγυπτος, το Ισραήλ και ο Λίβανος προβούν στην οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. τους απευθείας με την Τουρκία, παρακάμπτοντας την Κύπρο. Το «καρότο» της Τουρκίας είναι ότι οι γειτονικές χώρες θα κερδίσουν θαλάσσια έκταση 21.500, 4.600 και 3,957 τετραγωνικά χλμ αντίστοιχα.



Ο τρίτος χάρτης του Γαϊτσί, παρουσιάζει την πιθανή γραμμή (μαύρο) οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ. μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση υλοποίησης της, ολόκληρο το οικόπεδο 12 και μέρος των οικοπέδων 1, 7, 8, 9, 10 και 11 που ανήκουν στην Κυπριακή ∆ημοκρατία θα περιέλθουν στην κυριότητα του Ισραήλ. Σημειώνεται πως η Τουρκία στο σχετικό χάρτη δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα στα νησιά του Αιγαίου, οπότε η γραμμή χαράσσεται από τα παράλια της Αλικαρνασσού.



Στο χάρτη Νο 4 παρουσιάζεται η μέση γραμμή μεταξύ Ελλάδος-Λιβύης και η μέση γραμμή μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης. Η πρόταση του Γιαϊτσί είναι ότι αν Τουρκία και Λιβύη διαπραγματευτούν με βάση τη δική τους μέση γραμμή, η Λιβύη θα αυξήσει κατά 62% την θαλάσσια περιοχή της. Σημειώνεται πως οι δύο χώρες προωθούν και στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα να αναλαμβάνει την ανασυγκρότηση του στρατού της Λιβύης.



Τέλος, ο Γιαϊτσί εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ. μεταξύ Ελλάδος-Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποτελέσει το πιο δυσμενές σενάριο για την Τουρκία, δεδομένου ότι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί απεικονίζεται στον χάρτη Νο 5. Επίσης για αποφυγή της κατάστασης αυτής προτείνει την μονομερή ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ. από την Τουρκία όπως έγινε και στη Μαύρη Θάλασσα.


Απ' ότι φαίνεται η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για δύο βασικούς λόγους. Αρχικά η Άγκυρα αισθάνεται ότι έχει παραγκωνισθεί στο θέμα των υδρογονανθράκων αλλά και το ίδιο το Κυπριακό και προσπαθεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση. Επιπλέον, με την κατάσταση στη Συρία να είναι ρευστή αλλά και τη Δύση να εξετάζει όλα τα σενάρια για το Ιράν η Τουρκία θέλει να προάγει εαυτήν σαν ισορροπιστή και διαμεσολαβητή στη Μέση Ανατολή. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να μετριάσει ή και να καθυστερήσει την αμερικανική υποστήριξη στον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.


Πώς άνεργοι θα πάρουν επιταγή 500 ευρώ!




Δικαίωμα κατάρτισης με κουπόνι αξίας 700 ευρώ (500 ευρώ καθαρά κατ’ άτομο ) θα αποκτήσουν συνολικά 18.332 άνεργοι
Δικαίωμα κατάρτισης με κουπόνι αξίας 700 ευρώ (500 ευρώ καθαρά κατ' άτομο ) θα αποκτήσουν συνολικά 18.332 άνεργοι, εφόσον υποβάλλουν από τη Δευτέρα 9 Απριλίου έως την Παρασκευή 25 Απριλίου ηλεκτρονική αίτηση και επιλεγούν για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών. Την εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για τους άνεργους (και για τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα παρέχουν τις υπηρεσίες) ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα (το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ με 22 εκατ. ευρώ):
Κάθε άνεργος θα παραλαμβάνει επιταγή κατάρτισης οικονομικής αξίας 700 ευρώ, η οποία ενσωματώνει την αμοιβή του ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που θα παρέχει και για την πιστοποίηση των γνώσεων. Μετά την ολοκλήρωση ο άνεργος θα εισπράττει εκπαιδευτικό επίδομα αξίας 500 ευρώ.
Οι άνεργοι θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας) με προτεραιότητα στους ανέργους νέους και στους ανέργους άνω των 55 ετών.
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση και εγγραφής στο Μητρώο των ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Αποκλείονται όσοι έχουν παρακολουθήσει ή παρακολουθούν το τελευταίο ημερολογιακό έτος άλλο πρόγραμμα κατάρτισης βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ.
Οι μισοί νέοι στην Ελλάδα είναι άνεργοι – 17,13 εκατ. οι άνεργοι στην ευρωζώνη

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ





Την αποκάλυψη την έκανε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Ελένη Καλογεροπούλου με ρεπορτάζ απο 'μέσα'. 
Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.. δεν μπορούν να σχηματίσουν συγκυβέρνηση ούτε ενώνοντας τις δυνάμεις τους παρά τον άθλιο εκλογικό νόμο των 50 εδρών bonus για το πρώτο κόμμα και πλεόν οι πιέσεις της Τρόικας για αναβολή των εκλογών είναι παραπάνω απο έντονες.


Η εντολή της Τρόικας για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με 160 βουλευτές είναι ξεκάθαρη και την έχουν αποδεχτεί και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος...
ασχέτως το τι λένε στους ψηφοφόρους τους. 


Το θέμα είναι οτι η Τρόικα δεν θέλει να ρισκάρει μη εκλογή των δυο μεγάλων κομμάτων και προτιμά να αναβληθούν οι εκλογές!


Θα τολμήσουν να το πράξουν άραγε;

Συνεργάτες του Obama αποφάσισαν ότι ο κανιβαλισμός με τα εκτρωμένα εμβρύα στην PepsiCo είναι θεμιτή δραστηριότητα




Σε μία σοκαριστική απόφαση που παραδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Ασφάλειας και Συναλλαγών του Ομπάμα αποφάσισε ότι η χρήση υπολειμμάτων εκτρωμένων εμβρύων από την PepsiCo στην συμφωνία έρευνας και ανάπτυξης με την Senomyx για την παραγωγή ενισχυτών γεύσης υπόκειται στις ‘’συνήθεις επιχειρηματικές λειτουργίες’’!!!!


Επιπρόσθετα, το διοικητικό συμβούλιο της Pepsi συνεχίζει να δείχνει απάθεια καθώς δεν θέτει σε ψήφισμα και σε έλεγχο από τους μετόχους την υιοθέτηση μίας εταιρικής πολιτικής η οποία να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να χρησιμοποιεί δεοντολογικά πρότυπα τα οποία σαφώς και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη χρήση υπολειμμάτων εκτρωμένων μωρών τόσο στην ιδιωτική όσο και στη συνεργατική έρευνα.

Η Debi Vinnedge, η οποία είναι η Διευθύνουσα της Οργάνωσης Children of God for Life, έφερε πέρυσι στο φώς την συνεργασία της PepsiCo με την Senomyx. Ένιωσε φρίκη με την απάθεια και την αναισθησία τόσο των διοικούντων της PepsiCo όσο και της διοίκησης Obama.

“Δεν μιλάμε για ποιά είδη «μολυβιών» θέλει να χρησιμοποιήσει η PepsiCo –μιλάμε για την εκμετάλλευση των υπολειμμάτων ενός εκτρωμένου παιδιού με στόχο το κέρδος’’, δήλωσε. ‘’Η χρησιμοποίηση ανθρώπινων εμβυονικών κυττάρων από νεφρό (HEK-293) για την παραγωγή ενισχυτών γεύσης για αναψυκτικά έχει άπειρη απόσταση από αυτό που καλείται συνήθεις επιχειρηματικές πρακτικές!!’’

Η PepsiCo επίσης ζήτησε το ψήφισμα να αποκλειστεί επειδή  εισέρχεται σε πολύ βαθιά ζητήματα σύνθετης φύσης στα οποία οι μέτοχοι δεν μπορούν να προβούν σε πληροφορημένη και ορθή κρίση!!!!.

“Με άλλα λόγια, η PepsiCo πιστεύει ότι οι μέτοχοί της δεν είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να καταλάβουν τι κάνει η εταιρία με τα υπολείμματα των εκτρωμένων παιδιών’’, δήλωσε φανερά ενοχλημένη η Vinnedge.

Και πρόσθεσε: “Λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθουν πόσο έξυπνο είναι πραγματικό το αγοραστικό κοινό όταν ενταθούν οι αγώνες του παγκόσμιου μπουκοτάζ!’’.

Η Vinnedge προειδοποιεί τους καταναλωτές να βρίσκονται σε επιφυλακή σχετικά με την κυκλοφορία του νέου αναψυκτικού της PepsiCo το οποίο ισχυρίζεται ότι μειώνει τη ζάχαρη και τις θερμίδες κατά 50%.

Το προϊόν ονομάζεται Pepsi Next και αναμένεται να βγεί στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες.

Η PepsiCo δήλωσε ότι ο κοινός στόχος της εταιρίας με τη Senomyx είναι να παράγουν νέα αναψυκτικά και ροφήματα με μειωμένη ζάχαρη και θερμίδες. Είναι λοιπόν η Pepsi Next το νέο τερατούργημα της Senomyx με την Pepsi;;

Καθώς τα εμβρυακά συστατικά δεν βρίσκονται στο τρέχον τελικό προιόν, υπάρχει μία αυξανόμενη ανησυχία στους καταναλωτές ότι αυτό θα συμβεί στο κοντινό μέλλον.

Με την έκρηξη των υγειονομικών τροφών στην αγορά, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει τις εταιρίες από την χρησιμοποίηση εμβρυακών υπολειμμάτων ως συστατικά πρωτεινών.

Πάντως είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι μέχρι τώρα το παγκόσμιο μπουκοτάζ έχει επεκταθεί και συμπεριλαμβάνει τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Σκωτία, την Ισπανία, τη Πορτογαλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/03/obama-pepsico.html#ixzz1rH7I4jFn

Βιοηθική ώρα μηδέν: Ολόκληρη η λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν βλαστοκύτταρα δολοφονημένων εμβρύων.



Παρόλο που η εταιρία Πέπσι έχει βρεθεί στο προσκήνιο πρόσφατα για την συνεργασία της με εταιρία που χρησιμοποιεί βλαστοκύτταρα εμβρύων με στόχο την έρευνα σε νέες γεύσεις μία επιστήμονας βιοτεχνολόγος προειδοποιεί ότι φαρμακευτικές εταιρίες, εταιρίες καλλυντικών καθώς και εταιρίες τροφίμων χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα...


Η Ρεμπέκα Τέιλορ, τεχνολόγος στην μοριακή βιολογία προέβη στην δημιουργία μίας λίστας εταιριών οι οποίες χρησιμοποιούν κύτταρα και ιστούς εμβρύων(που έχουν θανατωθεί με έκτρωση) για να αναπτύξουν τα προϊόντα τους, τα οποία εκτείνονται από παιδικά εμβόλια μέχρι και καλλυντικά.
Η λίστα της συμπεριλαμβάνει την Αγγλική εταιρία, Ρι-Νίουρον η οποία έχει προβεί σε αίτηση για κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις εταιρίες που δημιούργησε η βιοτεχνολόγος Τέιλορ καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας με αυτές:
Νιουράλστεμ (Neuralstem)
9700 Great Seneca Highway
Rockville, MD 20850
Τηλέφωνο: 301.366.4960
ΡιΝιούρον (ReNeuron),
10 Nugent Rd
Surrey Research Park
Guildford, Surrey
GU2 7AF
Ηνωμένο Βασίλειο
Email: info@reneuron.com
Νίοκιουτις (Neocutis Inc.)
3053 Fillmore Street # 140
San Francisco CA 94123
Τηλέφωνο: 1-866-636-2884
Email: info@neocutis.com
Μέρκ (Merck )
One Merck Drive
Ταχ Κωδ. P.O. Box 100
Whitehouse Station, NJ 08889-0100 USA
Τηλέφωνο: 908-423-1000
ΓκλάξοΣμιθΚλέιν (GlaxoSmithKline)
GlaxoSmithKline plc
One Franklin Plaza
Ταχ. Κώδ. PO Box 7929
Philadelphia PA 19101
Τηλέφωνο: 1-888-825-5249

Senomyx, Inc.
4767 Nexus Centre Drive
San Diego, California 92121
Τηλ: (858) 646-8300
Email: info@senomyx.com
Η Taylor υπογραμμίζει ότι η Senomyx, η οποία ελέγχει ενισχυτές γεύσης χρησιμοποιώντας μία κυτταρική «γραμμή» που πηγάζει από τους ιστούς νεφρού ενός εκτρωμένου μωρού συνεργάζεται με την Pepsi την Κράφτ και την Nestle.
pentapostagma.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/03/blog-post_7441.html#ixzz1rH6lfPMd

Νέα σοκαριστική λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων



Επανερχόμαστε με τη λίστα των εταιριών που εμπλέκονται με την εταιρία Senomyx, η οποία χρησιμοποιεί έμβρυα για μελέτες σχετικές με ενισχυτικά γεύσεως.

Η ιστοσελίδα Children of God for Life, παρείχε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων για την έρευνα γεύσεων.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές και μέσα χρησιμοποιούνται ως ενισχυτές γεύσεων σε τρόφιμα και αναψυκτικά, ενώ η Pepsi φαίνεται ως η πρώτη εταιρία που έχει συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Senomyx.

Η ολοσέλιδη λίστα έχει ως εξής:

Αναψυκτικά και ροφήματα της Pepsico

 Sierra Mist
 Mountain Dew
 Mug root beer
 No Fear
 Ocean Spray
 Seattle's Best Coffee
 Tazo
 AMP «ενεργειακό αναψυκτικό»
 Aquafina νερό
 Aquafina αναψυκτικά
 DoubleShot «ενεργειακά αναψυκτικά»
 Frappuccino
 Lipton τσάι
 Propel
 SoBe
 Gatorade
 Fiesta Miranda
 Tropicana χυμοί και αναψυκτικά
 IZZE ροφήματα


Γλυκά της Cardbury

 Sour Cherry Blasters
 Fruit Mania
 Bassett's Liquorice Allsorts
 MaynardsWine Gum
 Swedish Fish
 Swedish Berries
 Juicy Squirts
 Original Gummies
 Fuzzy Peach
 Sour Chillers
 Sour Patch Kids
 Mini Fruit Gums


Eμβόλια που περιέχουν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων και οι κατασκευαστές τους:

MMR II (Merck)
ProQuad (MMR + Chickenpox – Merck)
Varivax (Chickenpox – Merck)
Pentacel (Polio + DTaP + HiB – Sanofi Pasteur)
Vaqta (Hepatitis-A – Merck)
Havrix (Hepatitis-A – Glaxo SmithKline)
Twinrix (Hepatitis-A and B combo – Glaxo)
Zostavax (Shingles – Merck)
Imovax (Rabies – Sanofi Pasteur)

Άλλα φάρμακα:
Pulmozyme (Cystic Fibrosis – Genentech)
Enbrel (Rheumatoid Arthritis – Amgen)

Τα προϊόντα της Kraft και της Cadbury products also ανήκουν ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία. Τσίχλες όπως οι Chiclets, οι Clorets, η Dentyne και η Trident είναι ορισμένα από τα προϊόντα με ανάμιξη με την εταιρία Senomyx, που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων για την έρευνα γεύσεων!!!

πληροφορίες από lifesitenews.com


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/03/blog-post_3090.html#ixzz1rH6AnjfK

Νέα δημοσκόπηση προκαλεί πονοκέφαλο σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ




Άλλη μια δημοσκόπηση βλέπει το φως λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, οι οποίες όμως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί πότε θα γίνουν.
Η δημοσκόπηση της ALCO για το περιοδικό Crash δείχνει στασιμότητα της ΝΔ, μικρή άνοδο του ΠΑΣΟΚ, άνοδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οκτακομματική Βουλή.
Στην πρόθεση ψήφου, τα αποτελέσματα είναι:
ΠΑΣΟΚ: 13,5%,
ΝΔ: 20,8%,
ΚΚΕ: 8%,
ΛΑΟΣ: 2,9%,
ΣΥΡΙΖΑ: 6%,
ΔΗΜΑΡ: 7,8%,
Οικολόγοι Πράσινοι: 2,5%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,1%,
Δημοκρατική Συμμαχία: 2,1%,
Χρυσή Αυγή: 2,1%,
Κοινωνική Συμφωνία: 1,4%,
Άρμα Πολιτών: 1,1%,
Άλλο κόμμα: 2,3%,
Λευκό- άκυρο: 3,9%,
Αποχή 11,6%,
Δεν ξέρω-Δεν απαντώ: 7%
Αναποφάσιστοι: 22%
Μετά την αναγωγή επί των εγκύρων, τα στοιχεία μεταβάλλονται ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: 16,5%,
ΝΔ: 25%,
ΚΚΕ: 10%,
ΛΑΟΣ: 3,5%,
ΣΥΡΙΖΑ: 7,5%,
ΔΗΜΑΡ: 9%,
Οικολόγοι Πράσινοι: 3%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8%,
Δημοκρατική Συμμαχία: 2,5%,
Χρυσή Αυγή: 2,5%,
Κοινωνική Συμφωνία: 1,7%,
Άρμα Πολιτών: 1,3%
Δεν ξέρω- Δεν απαντώ: 9,5%

Απίστευτη δήλωση από τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας : ''Δεν θα μπαίνει στη Γερμανία όποιος έρχεται από Ελλάδα''




- Ο ίδιος προσθέτει : ''Αν δεν μπορεί η Ελλάδα να ελέγξει τα σύνορα της τότε θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στη Γερμανία.Δεν θα γίνουμε πύλη εισόδου λαθρομεταναστών''


- Ήδη στα γερμανικά αεροδρόμια αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά τους επιβάτες από Ελλάδα, αποκαλύπτει η Deutsche Welle!
- Τη δυνατότητα να γίνονται περισσότεροι συνοριακοί έλεγχοι στο χώρο του Σένγκεν ζήτησε πρώτος ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πετερ Φρίτριχ
- Η αναθεώρηση της συμφωνίας Σένγκεν βρίσκεται στην ατζέντα των διαβουλεύσεων στην Ε.Ε
Tην επιστροφή στο σύστημα μεθοριακών ελέγχων στο χώρο Σένγκεν ζήτησε ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών λόγω της αδυναμίας χωρών, όπως η Ελλάδα, να ελέγξουν τη ροή λαθρομεταναστών.
Η γιγάντωση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα απασχολεί σε τέτοιο βαθμό την γερμανική κυβέρνηση, που εδώ και λίγο καιρό καθιερώθηκαν και πάλι άτυποι έλεγχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων στα γερμανικά αεροδρόμια και σε όλους τους επιβάτες που έρχονται από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι επιβάτες καλούνται την ώρα της προσγείωσης να έχουν έτοιμα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα προς επίδειξη μόλις βγουν από τη «φυσούνα» και ο έλεγχος γίνεται από αστυνομικούς που τους περιμένουν στο χώρο του αεροδρομίου.
Τη δυνατότητα να γίνονται περισσότεροι συνοριακοί έλεγχοι στο χώρο του Σένγκεν ζήτησε πρώτος ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πετερ Φρίτριχ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.
''Χρειαζόμαστε αυτούς τους ελέγχους όχι μόνο όταν γίνονται μεγάλες διοργανώσεις, όπως ποδοσφαιρικά παιγνίδια ή σύνοδοι κορυφής, αλλά και όταν χώρες- μέλη δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Αν για παράδειγμα χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά τους, τότε για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα ανάμεσα στις χώρες – μέλη. Τα ανοιχτά σύνορα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνουν πύλη εισόδου λαθρομεταναστών'', προειδοποίησε στην ίδια συνέντευξη εξαγγέλλοντας ότι θα συνεργαστεί με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν - Κλοντ Ζεάν για να γίνουν ανάλογες προσαρμογές στο νομοθετικό κείμενο της συμφωνίας Σένγκεν.
Τις θέσεις Φρίντριχ υποστήριξε και ο κομματικός του σύντροφος, Γιόαχιμ Χέρμαν, που είναι υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας.
''Αν χώρες της Ε.Ε. δεν μπορούν να ελέγξουν τα εξωτερικά τους σύνορα, τότε θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στη Γερμανία'' δήλωσε.
''Αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορά της, δεν θα μπορώ να είμαι σε θέση να επιτρέπω την είσοδο στη Γερμανία σε όποιον έρχεται από την Αθήνα''.
''Καθαρός λαϊκισμός'' απαντά το κόμμα των Πρασίνων
Οι δηλώσεις των δύο πολιτικών που ανήκουν στο κυβερνών συντηρητικό Χριστιανοκοινωνικό κόμμα προκάλεσαν τις σφοδρές αντιδράσεις του κόμματος των Πρασίνων.
Το στέλεχος των Πρασίνων Φόλκερ Μπεκ κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών ότι ονειρεύεται την επιστροφή στην εποχή της ''μεθοριακής μπάρας''.
''Αντί να προκαλεί φόβο ο υπουργός για τους λαθρομετανάστες, καλύτερα θα ήταν να βελτιώσει πρώτα την κατάστασή τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ρισκάρουν τη ζωή τους για πλάκα, στην προσπάθεια να εισέλθουν στην Ε.Ε''.
Ο επικεφαλής της οργάνωσης Pro Asyl, Γκύντερ Μπούρχαρντ χαρακτήρισε ''καθαρό λαϊκισμό'' τις δηλώσεις Φρίντριχ.
''Αντί να μετατρέψουμε την Ευρώπη σε φρούριο, θα ήταν προτιμότερο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο σύστημα προστασίας των προσφύγων και να μοιράσουμε με αίσθημα αλληλεγγύης την ευθύνη για την φιλοξενία τους''.
Για την Ελλάδα ο Μπούρχαρντ είπε ότι δεν έχει αποτύχει στον τρόπο προστασίας των συνόρων της, αλλά στο επίπεδο προστασία των μεταναστών.
''Μόνο πέρυσι συνελήφθησαν 55.000 δήθεν λαθρομετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία, που ήταν όμως από το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες χώρες, όπου παραβιάζονται συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα''.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναθεώρηση της συμφωνίας Σένγκεν βρίσκεται στην ατζέντα των διαβουλεύσεων στην Ε.Ε. Αφορμή απετέλεσαν οι περσινοί έλεγχοι της Γαλλίας στα σύνορά της με την Ιταλία με το επιχείρημα ότι οι ιταλικές αρχές δεν είναι σε θέση να ελέγξουν το κύμα μαροκινών λαθρομεταναστών. Μάλιστα στον προεκλογικό αγώ ο Γάλλος πρόεδρος απείλησε ότι η χώρα του θα φύγει για ένα διάστημα από τη συμφωνία Σένγκεν.
Πηγή Deutsce Welle

Εξαιρετικα σοβαρό.. Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα ..




Εξαιρετικα σοβαρό, φανταστείτε τί έλεγχο μπορούν να ασκήσουν στην υγεία μας , τη λειτουργία του οργανισμού μας , στη ζωή μας, τίποτα δεν είναι απίθανο πια, ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ.....

  
Μονο σπορους που πουλαει η MOSANTO μπορεις να φυτευεις ολα τα αλλα θα ειναι συντομα παρανομα, και μη χειροτερα!!


Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα...... Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!!





imageΑπαγορεύεται η φύτευση ,εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο "Codex Alimentarius",βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.

Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο , ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες,γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.!

Ποτέ μην αφήσεις αμαθείς ανθρώπους να κρίνουν.
Φωκυλίδης (Γνώμαι, 86)

  Και να προσθέσω:
Ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική: Σαμποτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη! Διαβάζετε τα καρτελάκια! Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους!!!! Η οικονομική ζημιά είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν!!!!

Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε!!! Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!!!



Το θέμα είναι ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής, πχ
να φανταστείτε ότι τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική εταιρεία, οπότε για να σπείρει κάποιος
πατάτες Νάξου θα πρέπει να αγοράσει σπόρο από τους Ολλανδούς!!! Και τι άλλο θα δούμε..






Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τελεσίγραφο από Μόσχα σε Αθήνα: "Θα είμαστε μαζί σας αν είστε μαζί μας"




Νέο "κεραυνό" μετά την αναβολή της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν (ορκίζεται στις 7 Μαΐου) στην Ελλάδα. Ο Ρώσος πρέσβευτής στην Αθήνα Vladimir Chkhikvishvili, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην διάλεξη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Άμυνας, ερωτώμενος για τις ελληνορωσικές σχέσεις και για το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ποεράσει πολλές δοκιμασίες, απάντησε:


"Η Ρωσία είναι εδώ και περιμένει την ανταπόκριση της Ελλάδας, η οποία όμως όπως φαίνεται δεν λαμβάνει υπόψη τα ρωσικά καλέσματα. Η Ρωσία θα είναι μαζί σας, αν και η Ελλάδα είναι μαζί της και τηρεί τουλάχιστον αυτά που έχουν συμφωνηθεί" εννοώντας τις ελληνορωσικές συμφωνίες που έχουν μείνει απλά στα χαρτιά, όπως την ενεργειακή συμφωνία, την αμυντική συμφωνία κλπ.Σε ότι αφορά την ερώτηση για το αν θα έρθει ο πρόεδρος Putin στην Ελλάδα το Πάσχα (η ομιλία έγινε πριν μαθευτεί η αναβολή της επίσκεψης ο Ρώσος πρέσβης απάντησε ότι "δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο και σίγουρα ο νέος Ρώσος πρόεδρος θα θέλει να επισκεφθεί το Πάσχα είτε τώρα είτε αργότερα".  
Το γεγονός ότι σε μια τέτοια εκδήλωση εστάλη από έναν μετριoπαθή και χαμηλών τόνων διπλωμάτη όπως γνωρίζει άριστα η διπλωματική κοινότητα της Αθήνας ότι είναι ο Ρώσος πρεσβευτής, ένα τέτοιο "τελεσίγραφο", οφείλει να το λάβει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση υπ'όψιν, πιστεύουμε.

Νέα... χρεοκοπία για την Ελλάδα στις 15 Μαϊου μετά το φιάσκο του PSI



Για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας στις 15 Μαϊου, όσον αφορά τα ομόλογα ξένου δικαίου τα οποία λήγουν τότε, κάνουν λόγο οι αναλυτές. Το ναυάγιο του PSI για τα εν λόγω ομόλογα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αν και δεν είναιν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν αναμενόμενη αυτή την εξέλιξη.

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι προέκυψε πρόβλημα σε συνολικά 18 σειρές ομολόγων ξένου δικαίου. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων, υπήρξε απόρριψη του αιτήματος για 11 σειρές ομολόγων, ενώ για επτά υπήρξε αναβολή. Εν τω μεταξύ, υπό διερεύνηση παραμένει το ζήτημα για δύο σειρές ομολόγων, ενώ το «πράσινο φως» δόθηκε από τη συνέλευση για 16 σειρές ομολόγων.

Εν τω μεταξύ, το φιάσκο στο οποίο εξελίσσεται η όλη διαδικασία, οδηγεί σε διαρκείς παρατάσεις για την συμμετοχή των συγκεκριμένων ομολογιούχων, οι οποίο είναι κυρίως hedge funds.

Αρχικά είχε δωθεί παράταση για τις 4 Απριλίου, ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις οδήγησαν σε νέα παράταση για ορισμένους κατόχους ελληνικών ομολόγων ξένου δικαίου, μέχρι τις 18 Απριλίου.

Όπως είχε ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην αποπληρωμή των κατόχων ομολόγων ξένου δικαίου που δεν θα πάρουν μέρος στο PSI+. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean Claude Juncker έχει δηλώσει πως δεν συνιστά χρεοκοπία η μη έγκαιρη αποπληρωμή των ομολόγων που διέπονται από ξένο δίκαιο.

Ωστόσο, ομολογιακός τίτλος ύψους 450 εκατ. ευρώ λήγει στις 15 Μαϊου και η μη συμμετοχή του στη διαδικασία της ανταλλαγής των ομολόγων θα σημάνει νέα χρεοκοπία για τη χώρα μας, με βάση την απόφαση της ISDA για πιστωτικό γεγονός στις 9 Μαρτίου.

Άγνωστη παραμένει και η στάση που θα τηρήσουν οι οίκοι αξιολόγησης απέναντι στην χώρα μας, υπο το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων στη διαδικασία της ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.

Τα έλεγαν οι αναλυτές...

Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα τον περάσμενο Ιανουάριο το οποίο ανέφερε πως, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά, την ίδια ώρα τα ομόλογα που διέπονται από το βρετανικό δίκαιο ή γενικώς τα ομόλογα ξένου δικαίου, είναι ασφαλή.

Από τη στιγμή που η πλασματική εκκρεμότητα στην συγκρεκριμένη περίπτωση είναι μικρή, είναι αρκετά εύκολο να δομηθεί ένα μερίδιο που θα μπλοκάρει τη διαδικασία, ειδικότερα από τη στιγμή που η ΕΚΤ εμφανίζεται να έχει «χτίσει» το δικό της μερίδιο με ομόλογα τοπικού δικαίου.

Oποιοσδήποτε έχει πάρει μέρος σε μια διαδικασία χρεοκοπίας, γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο ατού είναι να δομηθεί ένα τείχος ασφαλείας. Γιατί αυτό που μετράει δεν είναι ποιος έχει την πλειοψηφία. Αυτό που μετράει είναι ποιος κατέχει το 33% +1 των ψήφων, ώστε να μπλοκάρει την όποια συμφωνία.

Με άλλα λόγια από την αρχή το παιχνίδι είχε να κάνει με τα ομόλογα ξένου δικαίου . Εν τω μεταξύ, ο αναλυτής δηλώνει ότι υποτίμησε την ηλιθιότητα των ευρωπαϊκών αρχών, οι οποίες στο κηνύγι μιας εναλλακτικής στην περίπτωση αποτυχίας του ελληνικού PSI, το οποίο κατέληξε στην ενεργοποιήση των CDS, έμειναν με μια γελοία κατάτμηση του ελληνικού ισολογισμού σε επτά τάξεις, οι οποίες διαχώρισαν τα ομόλογα ελληνικού δικαίου σε ακόμα μια ξεχωριστή κατηγορία, αποτέλεσμα το οποίο σύντομα θα «δαγκώσει» τις αγορές σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία.

Ωστόσο αυτό που δεν υποτίμησαν οι αναλυτές, είναι η κριτική αξία των ισχυρών διατάξεων των συμβολαίων, η αλλιώς η ισχυρή θέληση των κατόχων ομολόγων υπό βρετανικό δίκαιο, να μην συμβιβαστούν με τους επαχθείς, γι αυτούς, όρους.

Οι ομολογιούχοι που θα αρνηθούν τη συμμετοχή τους στο PSI, δεν θα πληρωθούν και έτσι θα οδηγηθούν σε έναν δικαστικό αγώνα κατά του ελληνικού δημοσίου, του οποίου το αποτέλεσμα θα κρίνει το ίδιο το μέλλον της αγοράς ομολόγων στην ευρωζώνη.

Αν η Ελλάδα θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει τη δικαστική μάχη και να μην πληρώσει τίποτα στους κατόχους ομολόγων ξένου δικαίου, τότε αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα για την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.

Τα περιθώρια ελληνική αντίδρασης

Όπως σχολιάζει ο Thomas Costerg, της Standard Chartered στο πρακτορείο Bloomberg, το στοιχείο κλειδί των γενικών συνελεύσεων είναι ότι η ψηφοφορία αφορά έναν προς έναν και για κάθε ένα ομόλογο ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία αυτή καθιστά πιο εύκολο για τους επενδυτές να μπλοκάρουν την ελληνική αναδιάρθρωση, με αποτέλεσμα να τεθεί στην Ελλάδα το ερώτημα: « Τι θα κάνει τώρα η χώρα;»

Παράλληλα εκτιμά ότι οι επιλογές της Ελλάδα από εδώ και πέρα, συμπεριλαμβάνουν είτε ανοικτές συζητήσεις με τους κατόχους ομολόγων, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση, είτε να προχωρήσει σε αποπληρωμή, ή τέλος να μην πληρώσει καθόλου.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής, το συμπέρασμα από τις εξελίξεις είναι ότι η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή κρίση οπωσδήποτε δεν έχουν φτάσει ακόμα στο τέλος τους.

Ιδιαίτερα κρισιμη ημερομηνία για την Ελλάδα είναι και η 15η Ιουνίου, τόσο για το μέλλον της ίδιας, όσο και για το μέλλον του συνόλου της ευρωζώνης, καθώς η χώρα που υποτίθεται ότι προχώρησε σε αναδιαρθρωση του χρέους της, θα βρεθεί ξαφνικά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας για μια σειρά ομολόγων. Οι εξελίξεις αυτές κάθε άλλο πρά θετικές είναι για τις υπόλοιπες αδύναμες δημοσιονομικά χώρες της περιφέρειας, καθώς θα καταστήσουν αδύνατη την αναδιάρθρωση των χρεών τους.

Όσο για την Ελλάδα, το Bloomberg της δίνει...συγχαρητήρια, για το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης, το οποίο όμως δυστυχώς δεν θα μπορέσει καμιά άλλη προβληματική χώρα να χρησιμοποιήσει.

Πηγή

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΨΗΦΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ






Να μετατρέψει την αγανάκτησή του σε πολιτική πρόταση και ψήφο ανατροπής κάλεσε το λαό σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν σήμερα, με τον πολυκερματισμό και όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν θα ξεπεράσουν το 20%-25%, να δίνεται αυτό το μπόνους. Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια ρύθμιση, παράλογη και αντιδημοκρατική που αλλοιώνει τη δημοκρατική βούληση του λαού και διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει στην καταγγελία, καθώς ήδη κατατεθεί στη Βουλή σχετική τροπολογία για να διορθωθεί ο εκλογικός νόμος, κατηγορώντας ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ ως βασικό υπεύθυνο για το ότι δεν γίνεται δεκτή. «Συνειδητά», υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ «θέλει να πάνε οι 50 έδρες στη ΝΔ γιατί έχουν συμφωνήσει να συγκυβερνήσουν».
Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αναφορά του κ. Βενιζέλου για τον κίνδυνο εκφασισμού [Βλέπε άρθρο] . Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε προκλητικό να λέγονται αυτά από τον «φυσικό αυτουργό», όπως χαρακτηριστικά είπε- «αυτής της βίαιης πολιτικής» και από αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα, από τη «βάρβαρη πολιτική», στην ανάδειξη του μεταναστανευτικού, με όρους καιροσκοπισμού. Είναι, παρατήρησε, οι ίδιοι και η πολιτική τους, που έχουν καταστήσει τη Χρυσή Αυγή υποψήφια για είσοδο στο κοινοβούλιο.

"Κούρεμα" τραπεζικών δανείων υπόσχεται ο Καμμένος




Bασικές αλλαγές στη δομή του κράτους περιλαμβάνει το προεκλογικό πρόγραμμα του, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού "Ανεξάρτητοι Έλληνες" που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σήμερα μέσω του διαδικτύου.

Με σκοπό, όπως επισημαίνεται, την υπερκομματική αντιμετώπιση στρατηγικών ζητημάτων εθνικής ασφάλειας, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα δημιουργήσουν, υπό τον πρωθυπουργό, Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και Γενική Γραμματεία Ελλήνων Εξωτερικού με αρμοδιότητα την αμφίδρομη ανάπτυξη των οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών.

Το Συμβούλιο Στρατηγικής Υποστήριξης που θα δημιουργηθεί, θα έχει ως αρμοδιότητα την παραγωγή και την αναθεώρηση στρατηγικών σχεδίων για το σύνολο των εθνικών στόχων και η υποβολή τους στο Συμβούλιο Εθνικής Στρατηγικής και Διαχείρισης Κρίσεων.

Το Συμβούλιο Εθνικής Στρατηγικής θα απαρτίζεται από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών, το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και το σύμβουλο Στρατηγικής Υποστήριξης.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί Γενική Γραμματεία Χαρτογράφησης Νομοθεσίας, με αρμοδιότητα τη δημιουργία και την επικαιροποίηση του πολυδιάστατου χάρτη νομοθεσίας, βάσει του οποίου θα μελετώνται οι επιπτώσεις των νομοσχεδίων και στον οποίο θα εντάσσονται οι νέοι νόμοι.

Ειδική Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου θα ελέγξει το σύνολο των λογιστικών εγγράφων που σχετίζονται με τη δημιουργία και την αποπληρωμή του χρέους και θα χαρτογραφήσει τη λογιστική διαχείριση του χρέους μετά την έναρξη της κρίσης. Σκοπός της επιτροπής είναι ο προσδιορισμός του πραγματικού χρέους της χώρας, το οποίο θα πληρωθεί στο ακέραιο.

Ειδική Επιτροπή Διεκδίκησης Αποζημιώσεων θα προχωρήσει τα ζητήματα των πολεμικών αποζημιώσεων, ενώ η Ειδική Επιτροπή Υποθέσεων Θαλάσσης θα προχωρήσει στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα παρουσιάζονται οι δράσεις ανά υπουργείο, ενώ αναφέρεται ρητά και η καθιέρωση αντικειμενικής ευθύνης του υπουργού Οικονομικών για τη μη εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Παράλληλα θα υπάρξει "κούρεμα" τραπεζικών δανείων φυσικών και νομικών προσώπων, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, πλην όσων σχετίζονται με την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, των εργοδοτικών εισφορών και των ατόμων με αναπηρία.

Ακόμη παγώνουν οι αντικειμενικές αξίες, καταργείται το χαράτσι στα ακίνητα, όπως και ο ΦΠΑ στην οικοδομή, καθιερώνεται αφορολόγητο όριο στο ευρωπαϊκό όριο της φτώχειας αλλά και 5 κλίμακες φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων με ανώτατη κλίμακα το 25% των ακαθάριστων εσόδων για εισοδήματα άνω των 50.000.

Οι ποινές για τους φοροφυγάδες γίνονται πιο αυστηρές, εκλογικεύονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τις φορολογικές αρχές και καθιερώνεται φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων και εμπορικών εκμεταλλεύσεων.

Δίνονται, τέλος, στις ξένες παραγωγικές επενδύσεις, καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 15% για όλα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες, ενώ δημιουργείται ελληνική επενδυτική τράπεζα, με στόχο τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων και την παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις.

ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΤΕΥΤΟ..!!!!‏



ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΟΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΑΡΑIΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ???

ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΚΟΠΟΥ"...

Στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να φθάσει στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα, τον υπουργό Επικρατείας, Παντελή Καψή, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο αεροδρόμιο ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε δήλωση, στην οποία αναμένεται ότι θα δώσει το στίγμα της επίσκεψής του.

Η επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Παπαδήμου θα γίνει στις 15:15 στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Οι κ.κ. Παπαδήμος και Χριστόφιας θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με αντιπροσωπείες των δύο κυβερνήσεων...

Στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων θα βρίσκονται, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας διμερή ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα με πρώτο το Κυπριακό, το οποίο, όπως τόνισε ο ίδιος, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο ενόψει των αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με φόντο την έλλειψη προόδου λόγω της αρνητικής και άτεγκτης στάσης της τουρκικής πλευράς.

Τις συζητήσεις, όπως είπε, θα απασχολήσουν και θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το θέμα της ενέργειας αλλά και θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στην περιοχή.

Επίσης, ο πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε ότι «Κύπρος και Ελλάδα απορρίπτουν με αποφασιστικό τρόπο τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας για σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης στο Κυπριακό».

Μετά τις συνομιλίες με τον κύπριο πρόεδρο, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμή του ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Από το αυριανό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού ξεχωρίζει η ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής.

Συνεχίζεται η λεηλασία των ελληνικών ορθόδοξων ναών στην Αλβανία.



Συνεχίζεται η λεηλασία και οι βανδαλισμοί των ελληνικών ορθόδοξων ναών σε περιοχές όπου ζει η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία αφού χτες άγνωστοι εισήλθαν και έκλεψαν την εκκλησία των Αγίων Πάντων στη Χειμάρρα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομόνοιας «Εγκληματικά στοιχεία λεηλάτησαν το ναό και προκάλεσαν φθορές σε εικόνες ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας. Και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας έχουμε καταγγείλει παρόμοια περιστατικά, αλλά δυστυχώς οι αρμόδιες αρχές δεν έλαβαν ποτέ συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία και τη σύλληψη των δραστών.
Οι περιπτώσεις κλοπών σε ναούς και εκκλησίες αυξάνονται καθημερινά». Όπως είναι φυσικό αναμένεται η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ καθότι η Αλβανία βρίσκεται σε αναμονή για την ένταξη της στην ΕΕ και η στάση της κυβέρνησης των Τιράνων απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ελληνική υποστήριξη του αλβανικού αιτήματος.
Πάντως έκπληξη θα προκαλούσε η αντίδραση των ελληνικών ΜΚΟ που αν και αποτελούν τους πρώτους υπερασπιστές των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων του κάθε παράνομου μετανάστη στην Ελλάδα, δεν έχουν δείξει ούτε μία φορά να τους απασχολούν τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Η κυβέρνηση των δωσίλογων, τις εφαρμόζει όλες, εις βάρος του ελληνικού λαού!





1. Η τεχνική της διασκέδασης.


Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται, να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα».
Απόσπασμα από το "Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους".




2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων.


Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη: δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.




3. Η τεχνική της υποβάθμισης.



Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.




4. Η στρατηγική της αναβολής.



Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτ’ απ’ όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.




5. Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά.



Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος. Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; "Αν -ο διαφημιστής- απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού".
Απόσπασμα από το "Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους".




6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική.



Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές.




7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία.



Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες».
Απόσπασμα από το "Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους".




8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα.



Συνίσταται στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.




9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή.



Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του. Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!



10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους.



Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, τη νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας. Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ’ όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ’ όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους.


Η κυβέρνηση των δωσίλογων, τις εφαρμόζει όλες, εις βάρος του ελληνικού λαού!

Σφαίρα στην καρδιά της Ελλάδας – Συγκλονισμένη όλη η χώρα από την αυτοκτονία του 77χρονου –


Δραματική αύξηση 45% των αυτοκτονιών σε ένα χρόνο

Σφαίρα στην καρδιά της Ελλάδας – Συγκλονισμένη όλη η χώρα από την αυτοκτονία του 77χρονου – Δραματική αύξηση 45% των αυτοκτονιών σε ένα χρόνοΣφαίρα στην καρδιά της Ελλάδας – Συγκλονισμένη όλη η χώρα από την αυτοκτονία του 77χρονου – Δραματική …
- Ακόμη και σήμερα το πρωί, απλός κόσμος αφήνει λουλούδια στο σημείο της αυτοκτονίας
- Το καμπανάκι των αυτοκτονιών είχε χτυπήσει καιρό, αλλά κανείς δεν άκουγε
- Άλλες δυο απόπειρες έγιναν μόνο χθες
- Κατώτεροι των περιστάσεων ξανά οι πολιτικοί, με ατυχείς δηλώσεις
- Ξύλο αστυνομίας-κουκουλοφόρων στο Σύνταγμα, αμαύρωσε τις εκδηλώσεις στη μνήμη του αυτόχειρα
Ήταν μια γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας. Ένα βίαιο ξύπνημα από τον προσωπικό και κοινωνικό μας λήθαργο. Ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του και επιλέγει συνειδητά, την πιο ιδιωτική στιγμή του, να την κάνει δημόσια. Στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων πολιτών. Με μια σφαίρα στο κεφάλι.
Σοκαρισμένη, συγκλονισμένη, οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν απόλυτα την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας μετά την αυτοκτονία του 77χρονου άνδρα. Ενός ανθρώπου που δούλεψε έκανε οικογένεια, μεγάλωσε παιδί, αλλά επέλεξε να αυτοκτονήσει, ένα «αξιόπρεπες τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου», όπως έγραψε στο ιδιόχειρο σημείωμά του.
Απόγνωση, φόβος... Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2010, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 45% εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης. Χθες μόνο, λίγες ώρες μετά τον 77χρονο, μια κοπέλα στην Ηλεία και μια γυναίκα στο Ρέθυμνο προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς τις ώθησε εκεί. Η γυναίκα στο Ρέθυμνο, πριν προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, στραγγάλισε το αυτιστικό κοριτσάκι της.

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, η βουτιά θανάτου γνωστού σκηνοθέτη στο λιμάνι του Πειραιά είχε συγκλονίσει.
Τραγική και μια ακόμη διαπίστωση: στην ίδια κατάσταση βρίσκονται Ιταλία και Κύπρος. Δυο συνταξιούχοι αυτοκτόνησαν στην Ιταλία,
Μόνο το 2011 εκτιμάται ότι 450 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει, ενώ 600 έχουν προσπαθήσει. Η συντριπτική πλειοψηφία τους, επικαλείται προβλήματα που δημιούργησε η κρίση.
Από τις αρχές του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011, οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι 1.750 σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας. Η αύξηση των αυτοκτονιών έχει ξεκινήσει από το 2009.
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο έχουν τη θλιβερή πρωτιά. Πάνω από 100 αυτοκτονίες έχουν σημειωθεί και στην Κρήτη. Στην Αττική, το 2009 έγιναν 158 απόπειρες ή τετελεσμένες αυτοκτονίες, το 2010 έφτασαν τις 178 και το 2011 τις 198.

Μικραίνουν την ιδιοκτησία - Θα πληρώνουμε ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι - Φόρο ιδιοκατοίκησης




- Θέλουν επίσης αύξηση των φόρων σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα!
- "Στην Ελλάδα", λένε, "οι φόροι είναι στο 33%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. 40%"
- Ζητούν κατάργηση των ήδη "ψαλιδισμένων" φοροαπαλλαγώνΕπειδή κάποιοι είναι ανίκανοι να εισπράξουν, επειδή κάποιοι δεν μπορούν εδώ και 2 χρόνια να στήσουν έναν στοιχειώδη μηχανισμό ο οποίος θα εφαρμόζει όσα αποφασίζονται οι δανειστές και εταίροι μας βλέπουν ως λύση την εύκολη. Αυτή δηλαδή που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια χωρίς κόπο. Φόρους, φόρους, φόρους.
Στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου φορολογίας έστω με «έμμεσα» μέτρα όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών και η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης!
Δηλαδή σε λίγο καιρό να πληρώνουμε επι της ουσίας ενοίκιο στο κράτος για την ιδιοκτησία μας. Και αν προσθέσει κανείς σε αυτό τους ήδη υπάρχοντες φόρους και χαράτσια, πλέον η ιδιοκτησία και στην Ελλάδα γίνεται απαγορευτική.
ΟΙ εγκέφαλοι της ΚΟΜΙΣΙΟΝ συγκρίνουν τα επίπεδα φορολογίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης από την οποία προκύπτει ότι το συνολικό επίπεδο φορολογίας στην Ελλάδα ήταν το 2011 32,5% του ΑΕΠ έναντι 39,5% που είναι ο μέσος όρος στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.
Ετσι λοιπόν προτείνουν:
- Επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση
- Κατάργηση των φοροαπαλλαγών
- Αύξηση φόρων κατοχής ακίνητης περιουσίας
Και δεν σταματούν μόνο εκεί. Λένε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αυξηθούν περισσότερο οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που επιβάλλονται σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.
Το πως μετρούν αυτά τα περιθώρια δεν εξηγούν, σε μια χώρα με ψαλιδισμένους μισθούς και συντάξεις, με είδη πρώτης ανάγκης στα ύψη και με κανένα μέτρο που να απαλύνει τουλάχιστον κάποια από τα βάρη. Όπως για παράδειγμα να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι δημόσιες συγκοινωνίες τώρα που η βενζίνη κοντεύει τα 2 ευρώ.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Π ΚΑΜΜΕΝΟΣ -- Η ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΑΡΑΚΙΡΙ Η ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ .....‏



“Θα έπρεπε να είχαν κάνει χαρακίρι πριν από πολύ καιρό οι πολιτικοί που εν γνώσει τους αποφάσισαν να βάλουν τη χώρα αυτή, το λαό αυτό …
σε μια μέγγενη που λέγεται νέα τάξη πραγμάτων, ΔΝΤ, τραπεζίτες”, είπε από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων…
σχολιάζοντας την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα.
“Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι ουδείς θα μείνει ατιμώρητος. Θα πληρώσετε. Και θα πληρώσετε όχι μόνο από τον ελληνικό λαό, αλλά και από την ελληνική δικαιοσύνη, όταν αποκατασταθεί η τάξη και η δημοκρατία”, είπε πριν από λίγο από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
“Δεν υπάρχουν μόνο ταμπέλες σε αυτόν τον τόπο. Δεν είμαστε ούτε κομμουνιστές, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ακροδεξιού, ούτε απλώς δεξιοί, κεντρώοι ή αριστεροί. Είμαστε πάνω απ’ όλα αυτό που είναι το σύνολο του ελληνικού λαού. Είμαστε Έλληνες, ανεξάρτητοι και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους προκειμένου η φωνή μας να γίνει πιο δυνατή και τα σχέδια σας πιο αδύναμα”, πρόσθεσε.

Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: «Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση»


 

Τα λόγια των αρχαίων μας σοφών είναι διαχρονικά. Οι συμβουλές και οι παροτρύνσεις τους αντηχούν στην αιωνιότητα για να καθοδηγούν εμάς, τους απογόνους τους, όπως και τους Έλληνες που θα διαδεχθούν τη δική μας γενιά, στην οδό της Πολιτικής Αρετής, τηςΕλευθερίας και του Μεγαλείου.
Ο Πλάτων στους σημερινούς Έλληνες: «Όχι στη μετανάστευση, κάντε Επανάσταση»Δυστυχώς, το σάπιο και κατοχικό εκπαιδευτικό μας σύστημα φρόντισε να μη διδαχθούμε ποτέ τους φιλοσόφους μας, από το φόβο μην εμπνευστούμε από τα λόγια τους και ξεσηκωθούμε απέναντι στους τυράννους μας. Το ίδιο εκπαιδευτικό σύστημα που αναλώνει τις ώρες διδασκαλίας σε γνώσεις σχολαστικές, θεοκρατικές, στείρες και αποβλακωτικές και το οποίο τώρα, με τις μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου, ολοκληρώνεται ως σκοταδιστικός μηχανισμός. (Αλλά αυτά είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση). Στο θέμα μας:
Ξεφυλλίζοντας τους «Νόμους» του Πλάτωνα, έπεσα επάνω στο ακόλουθο απόσπασμα που είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Το παραθέτω:
«Ακόμα κι όταν η πατρίδα κινδυνεύει να σκλαβωθεί ή να πέσει στα χέρια ανάξιων κυβερνητών, είναι προτιμότερο να επαναστατήσεις παρά να την εγκαταλείψεις και να καταφύγεις στην εξορία.
» Είναι προτιμότερο να υποφέρουμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες παρά να δεχτούμε αλλαγή του πολιτεύματός μας με κάποιο άλλο που θα κάνει τους ανθρώπους χειρότερους»
(Πλάτων, «Νόμοι», ΣΤ΄, 770e)
Τι μας συμβουλεύει ο Πλάτων; (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Πλάτων, όχι ο Μαρξ ή κάποιος άλλος «γνωστός επαναστάτης»…). Περιγράφοντας μια κατάσταση όμοια με αυτή που βιώνουμε τώρα, παροτρύνει τους Έλληνες να ξεσηκωθούν παρά να φύγουν. Ευθέως μιλά για Επανάστασηαρνούμενος σε κάθε περίπτωση τη μετανάστευση. Και επισημαίνει ότι είναι προτιμότερο να υποφέρουμε τις ταλαιπωρίες των πολιτικών αγώνων και των συγκρούσεων παρά να δεχθούμε την αλλαγή του πολιτεύματός μας.
Ας ακούσουμε τον Πλάτωνα λοιπόν και ας ξεσηκωθούμε! Ήδη έχουμε κάνει την αρχή με τις μεγαλειώδεις μας διαδηλώσεις, ας ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε και ας απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, δηλαδή τους εαυτούς μας -γιατί πατρίδα είναι οι άνθρωποι-, από τους ανάξιους κυβερνήτες που μας ξεπουλούν και υποδουλώνουν!
Υ.Γ. Κάποτε άκουσα σε μια παρέα «αριστερών» ότι ο Πλάτων ήταν… «ολιγαρχικός». Όπως αντιλαμβάνεστε εκείνοι οι «αριστεροί» δεν είχαν διαβάσει ποτέ Πλάτωνα…