Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αναψε φωτιές τροπολογία για τα αυθαίρετα σε Ξάνθη - Ροδόπη




Αναψε φωτιές τροπολογία για τα αυθαίρετα σε Ξάνθη - ΡοδόπηΟ αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος απέσυρε, τελικά, μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, την βελτιωτική αλλαγή, με την οποία εντάσσονταν όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης και της Ροδόπης και όχι μόνον οι μουσουλμάνοι της περιοχής στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με την καταβολή μόνο του 20% του προστίμου.
Η αλλαγή που επιχειρήθηκε από τον Νίκο Σηφουνάκη και επεκτεινόταν, για λόγους ισότητας, σε όλους τους κατοίκους των δύο νομών της Θράκης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός την ανακοίνωσε κατά την ψήφιση, στο σύνολο του, του νομοσχεδίου για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης αντέδρασε έντονα και ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος ανακάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για περίπου μισή ώρα. Ο κ.Πετσάλνικος κάλεσε τον κ. Σηφουνάκη να αποσύρει την προσθήκη, επισημαίνοντας ότι, με βάση το Σύνταγμα και τον κανονισμό του Κοινοβουλίου, δεν επιτρέπεται σε αυτή τη φάση επί της ουσίας αλλαγή και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση επιθυμεί τη ρύθμιση μπορεί να την καταθέσει σε άλλο νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου