Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΨΗΦΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ






Να μετατρέψει την αγανάκτησή του σε πολιτική πρόταση και ψήφο ανατροπής κάλεσε το λαό σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν σήμερα, με τον πολυκερματισμό και όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν θα ξεπεράσουν το 20%-25%, να δίνεται αυτό το μπόνους. Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια ρύθμιση, παράλογη και αντιδημοκρατική που αλλοιώνει τη δημοκρατική βούληση του λαού και διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει στην καταγγελία, καθώς ήδη κατατεθεί στη Βουλή σχετική τροπολογία για να διορθωθεί ο εκλογικός νόμος, κατηγορώντας ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ ως βασικό υπεύθυνο για το ότι δεν γίνεται δεκτή. «Συνειδητά», υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ «θέλει να πάνε οι 50 έδρες στη ΝΔ γιατί έχουν συμφωνήσει να συγκυβερνήσουν».
Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αναφορά του κ. Βενιζέλου για τον κίνδυνο εκφασισμού [Βλέπε άρθρο] . Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε προκλητικό να λέγονται αυτά από τον «φυσικό αυτουργό», όπως χαρακτηριστικά είπε- «αυτής της βίαιης πολιτικής» και από αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα, από τη «βάρβαρη πολιτική», στην ανάδειξη του μεταναστανευτικού, με όρους καιροσκοπισμού. Είναι, παρατήρησε, οι ίδιοι και η πολιτική τους, που έχουν καταστήσει τη Χρυσή Αυγή υποψήφια για είσοδο στο κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου