Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Φλερτ Καμμένου με τον Τσίπρα




Μία αναφορά του Π. Καμμένου στο ενδεχόμενο σύγκλισης απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον τη σκληρή γραμμή της Λ. Συγγρού απέναντι στην κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Στην ευρύτερη στρατηγική του επιτελείου Σαμαρά στην πορεία προς τις κάλπες για την αποδόμηση του ελκυστικού, όπως χαρακτηρίζεται, λόγου της αριστεράς κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, προστίθεται μία συγκεκριμένη αναφορά του Πάνου Καμμένου για το ενδεχόμενο ή τη δυνατότητα να υπάρξει προσέγγιση σε ορισμένα θέματα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συγκεκριμένη αναφορά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του real.gr θα αποτελέσει τη γραμμή άμυνας της Λ. Συγγρού απέναντι στον «πύρινο» λόγο του κ. Καμμένου ο οποίος από χθες έχει το προνόμιο να απολαμβάνει όλα τα επικοινωνιακά οφέλη από τη συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας μετά από την προσχώρηση στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του πρώην «γαλάζιου» Μιχάλη Γιαννάκη από τη Βοιωτία. Στελέχη της ΝΔ υπενθυμίζουν με νόημα ότι προ ημερών κάτι ανάλογο είχε πράξει ο κ. Καμμένος και με το "Άρμα Πολιτών" του Γ. Δημαρά ο οποίος ωστόσο έκλεισε τη συζήτηση κοιτάζοντας προς την Κουμουνδούρου.

Ένα πρώτο στίγμα του τι θα ακολουθήσει ανάμεσα στη ΝΔ και στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» δόθηκε χθες αργά το βράδυ στη ΝΕΤ όταν ο Μάκης Βορίδης αντιπαρατέθηκε με τον Χρήστο Ζώη τον οποίο εγκάλεσε ότι συζητά για προσέγγιση με δυνάμεις που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα... Βόρεια Κορέα.

Ο κ. Ζώης αντέτεινε ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα αναρτήσουν στο διαδίκτυο προς διαβούλευση τις προγραμματικές τους θέσεις και θα καλέσουν όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν. «Είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο βρει χώρο για συγκλίσεις» είπε ο βουλευτής από τη Λάρισα...

Debate: Ένα συν ένα από τη ΝΔ

Στην πρακτική που ακολουθήθηκε στις εκλογές του 2009 ως προς τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των πολιτικών αρχηγών παρέπεμψε η Λ. Συγγρού στο ερώτημα για τη στάση που θα κρατήσει σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να γίνουν δυο debate με Σαμαρά και Βενιζέλο και ακόμη δυο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το 2009 έγιναν δυο τηλεοπτικές αναμετρήσεις: Μία ανάμεσα σε Καραμανλή και Παπανδρέου και μία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το τι θα γίνει με τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες που πλέον έχουν συγκροτήσει κοινοβουλευτικές ομάδες οι οποίες όμως δεν προέκυψαν μέσα από εκλογική αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου