Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τα καυτερά κάνουν καλό στην καρδιά




Καλά νέα για τους λάτρεις των πικάντικων φαγητών. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ βρήκαν ότι τα συστατικά που δίνουν στο πιπέρι καγιέν...τις πιπεριές χαλαπένιος (jalapenos) και άλλες καυτερές πιπεριές την καυτερή τους γεύση, μπορούν να μειώσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη του αίματος.

Το τσίλι προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις, τη νούμερο ένα αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.

Ο επικεφαλής της μελέτης Dr Zhen-Yu Chen ανέφερε: «Η έρευνά μας διεύρυνε τις γνώσεις μας για το πώς το τσίλι βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς μας. Πλέον έχουμε μια πολύ καθαρή εικόνα για το πώς οι ουσίες αυτές επιδρούν στα γονίδια του ανθρώπινου οργανισμού επηρεάζοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και την υγεία των αιμοφόρων αγγείων».

«Αυτό δε σημαίνει ότι συνιστούμε σε όλους τους ανθρώπους να αρχίσουν να καταναλώνουν τσίλι σε υπερβολικό βαθμό. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή παραμένει το “κλειδί”. Και φυσικά το τσίλι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα φάρμακα που συνταγογραφούν οι γιατροί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου