Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ...Γέροντας Παίσιος !


 


ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣΗ σημερινή ρωσική ηγεσία θα ανατραπεί και οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν
με τους Νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη.
Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους....
Τούρκους. Μέσα όμως από την Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο».Τα πάντα διοικούνται από τον Θεό Λόγο, δεν τα διοικούν οι Αμερικανοί, ούτε οι Εβραίοι …; Αυτοί επικρατούν μια φορά, διότι το επιτρέπει ο Θεός για να παιδεύει τους δικούς του.
Ο παλαιός Ισραήλ , οι παλαιοί ευσεβείς , που ήταν Εβραίοι, εκπαιδεύτηκαν επτάκις. Και εβδομήκοντα χρόνια ήσαν αιχμάλωτοι στους Χαλδαίους (τους σημερινούς Πέρσες). Μόλις τελείωσε ο κανόνας τους επανήλθαν. Ήταν μια παιδεία, ένα ράπισμα για να τους ξυπνήσει ο Θεός. Αυτοί, οι Εβραίοι, ήταν ο παλαιός Ισραήλ.
Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις, διότι εμείς είχαμε τη γνώση .Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας .
Ένα παρόμοιο είχε γίνει με τον ρωσικό λαό. Πριν 50 χρόνια μαζί με τον γέροντα μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα. Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντας του λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως λέει : «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια». Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε. Και η απάντηση του : «Το 1917 , όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, ο Χριστιανισμός εκηρύχθει εκτός νόμου, και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Οι χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι εδραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί.
Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».
Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν. Το διάστημα που διέρρευσε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν όμως έπεσε ο χάρτινος πύργος του «ανατολικού ευδαιμονισμού», τότε το θυμήθηκα. Κάθισα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια. Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως .
Πρώτα θα παιδεύσει ο Θεός τους μεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο Ισλαμισμός και ο Καθολικισμός. Αυτοί που αμείλικτα χτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν . Ακόμα και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο.Τους απογόνους τους, λοιπόν , θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.
Εκείνος που θα το εμποδίζει να απλωθεί είναι η διαιρεμένη ρώσικη ηγεσία (σ.σ. Γέλτσιν) η οποία πλευρίζει τους Αμερικανούς. Όμως ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν.
Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο. Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του. Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων ) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει, η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν .
Η Κύπρος θα δεχτεί ράπισμα από τους Τούρκους (γιατί τώρα είναι ανέγγιχτη), αλλά θα είναι προσωρινό. Η Τουρκία θα σβήσει , αλλά δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμα ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή .
Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.
Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.
Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Έχει κατορθώσει ο «Διεθνής Σιωνισμός» με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια, να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδια του. 

Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».
Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, άκουσα ο ίδιος τον Αϊζενχάουερ να δηλώνει : «Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής» .Είπε την αλήθεια ο κανίβαλος!
Όσο για την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αυτή είναι προϊόν του Βατικανού. Είναι οι «ευλογίες » του Πάπα, του «μεγάλου χριστιανού». Τα νοήματα όλων αυτών συλλαμβάνει ο διεθνής σιωνισμός, το διεθνές χρηματιστήριο που ονομάζεται Αμερική. Αμερική δεν υπάρχει. Οι σιωνιστές είναι η Αμερική. Αυτοί λοιπόν αφού λάβουν τα μηνύματα τα σατανικά, το προωθούν στο Βατικανό, αυτό τα μετατρέπει σε σχέδια και στην συνέχεια καλεί το Ισλάμ να τα εφαρμόσει. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν σήμερα τα σατανικά σχέδια. Αυτοί κατόρθωσαν και αιχμαλώτισαν τους ηγέτες μας.
Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα – και θα το δείτε – ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη.
Το κείμενο είναι αυτοτελές το 10ο κεφάλαιο από το βιβλίο: “Λόγοι χάριτος και Σοφίας” του Αγιορείτη μοναχού π. Μακαρίου Αγιαννανίτη, που αναφέρεται στον όσιο Γέροντα Παίσιο  

 

Τηλεφωνική συνομιλία Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου. Μήνυμα προς Ερντογάν


 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι Δ. Αβραμόπουλος και Αχμ. Νταβούτογλου, όταν ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας βρέθηκε στο  συνοριακό φυλάκιο Καστανιών. Στη μεθόριο αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος με έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες του φυλακίου.

Η συνομιλία ανάμεσα στους δύο υπουργούς ήταν «φιλική και εγκάρδια», σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, απ' όπου σημειώνουν και ότι «η ανταλλαγή ευχών συνοδεύθηκε από αμοιβαία μηνύματα φιλίας, καλής γειτονίας και καλών σχέσεων, ανάμεσα στις δύο χώρες». Από ευχές άλλο τίποτα.

Στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί προ δύο εβδομάδων ο Δ. Αβραμόπουλος, επίσης είχε ανταλλάξει ευχές και είχε δώσει συμβολικά δώρα σε τούρκους αξιωματικούς και οπλίτες.

Οι δύο ανδρες επιβεβαίωσαν, σε συνέχεια της προ δύο εβδομάδων πρόσκλησης του τούρκου Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί την Τουρκία, την ανταλλαγή επισκέψεων, που αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.

Ο Δ. Αβραμόπουλος παρακάλεσε τον Α. Νταβούτογλου να διαβιβάσει ευχές για αποκατάσταση της υγείας του στον φίλο του, όπως είπε, πρωθυπουργό της Τουρκίας Τ. Ερντογάν και, ο ίδιος σημείωσε ότι η γέφυρα επί της οποίας βρισκόταν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Νταβούτογλου «δεν είναι γέφυρα που χωρίζει τις δύο χώρες, αλλά που τις ενώνει».
onalert

"ΤΟΥΡΚΟΣ" Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΜΗΝΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


 

Μήνυση κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή της Ζαχάρως, αποφάσισε να υποβάλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Λαμπρόπουλος στο ΙΟΝΙΟΝ FM. «Ο Δήμος Ζαχάρως είναι ο πιο κατεστραμμένος δήμος του αιώνα από τις πυρκαγιές» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, εμείς έχουμε και θεσμική, αλλά και ηθική υποχρέωση να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε ν α κάνουμε», σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μην ξεχνάτε είπε, πως είχαμε τόσους νεκρούς»
http://ionionfm.gr

Με θύελλα Su-33, μπαίνει στο FIR Αθηνών η "κόκκινη" αρμάδα (βίντεο) 


Ο μεγαλύτερος ρωσικός στόλος που έχει πλεύσει στην Μεσόγειο από την εποχή των τσάρων, ξεκινά μείζονες αεροναυτικές ασκήσεις σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών, νοτιοδυτικά της Πύλου, σε απόσταση μόλις 60 ν.μ. από τις ακτές της Πελοποννήσου, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠEΘΑ. 
Η Ρωσία δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή για τις 2 ή εναλλακτικά 3 Ιανουαρίου κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-33 που θα εξομοιώσουν εχθρικά μαχητικά σε αποστολές προσβολής της ρωσικής αρμάδας.
Άλλα μαχητικά Su-33 (συνολικά διαθέτει δύο Μοίρες με 20 μαχητικά Su-33 και περίπου 12 κρούσης Su-25) θα αναλάβουν την εικονική προστασία του Στόλου, ενώ το ενδιαφέρον είναι αν θα υπάρξει στο σενάριο εκτόξευση πυρηνικών βλημάτων επιφανείας-επιφανείας από αυτά που διαθέτει το Admiral Kuznetsov
Γενικά, οι ασκήσεις, που προγραμματίζει το ρωσικό Ναυτικό να πραγματοποιήσει νοτιοδυτικά της Πύλου θα αφορούν το συνολικό φάσμα του αεροναυτικού πολέμου, με εναέριες επιχειρήσεις από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov αγώνα κατά σκαφών επιφανείας και σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου.
Αυτή την στιγμή η "κόκκινη" αρμάδα πλέει δυτικά της Μάλτας (εννέα σκάφη), ενώ σύντομα θα την πλαισιώσουν ακόμη δύο σκάφη που εξακολουθούν και βρίσκονται ανοιχτά της Βαλέτα πρωτεύουσαν του νησιού. Μετά το διάπλου του Γιβραλτάρ που πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 23ης με πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου τα σκάφη της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov ανεφοδιάστηκαν  στο ισπανικό λιμάνι της Θέουτα, και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τη Μάλτα εκτελώντας ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου.
Αυτός είναι και ο λόγος που θα καθυστερήσουν τρεις ημέρες να αφιχθούν στην περιοχή που καλύπτεται από το FIR Αθηνών, στο οποίο επρόκειτο να εισέλθουν αρχικά απόψε την νύχτα και αύριο το βράδυ θα βρίσκονταν νότια του Καστελόριζου.
Η ρωσική ναυτική δύναμη αποτελείται από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov,
Vyazma, Kama και Lena και ένα ή δύο υποβρύχια πυρηνικής κρούσης που την προστατεύουν υποθαλάσσια. 


Η ρωσική δύναμη με την επικείμενη άφιξή της στην περιοχή μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας θα συναντήσει αμερικανικά, αλλά και γαλλικά πλοία που επιχειρούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αποτελώντας τα άγρυπνα μάτια των ΗΠΑ στις δραματικές εξελίξεις στην Συρία
Παράλληλα πρόκειται να πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Γιλμάζ και η αξιοπιστία των Ελλήνων ... Του Σάββα Καλεντερίδη


 
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η περίπτωση των δηλώσεων Γιλμάζ για εμπλοκή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην πυρπόληση ελληνικών δασών δεν ένα απλό ζήτημα. Παρότι η πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης, σε πρακτικό επίπεδο δεν μπορεί να αποφέρει κάτι σημαντικό στην Ελλάδα, και εννοούμε απαίτηση αποζημιώσεων κλπ, οι δηλώσεις Γιλμάζ έχουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία κυρίως για τρεις λόγους.
Ο πρώτος είναι το γεγονός ότι δια στόματος ενός προσώπου που διετέλεσε υπουργός εξωτερικών και πρωθυπουργός της Τουρκίας, επαληθεύονται όλα όσα γνώριζαν επί χρόνια οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες για εμπλοκή και δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε ενέργειες που μπορούν να ενταχθούν στα πλαίσια ενός ακήρυκτου πολέμου. Αυτό έχει τεράστια πολιτική σημασία και ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία αλλά και τη διεθνή κοινότητα, σε μια περίοδο που η διεθνής εικόνα της χώρας είναι κάτι χειρότερο από τραγική!
Ο δεύτερος είναι γιατί με αφορμή τις δηλώσεις, αποκτούν αξιοπιστία όλα όσα έλεγαν και έγραφαν επί χρόνια οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, και μας επιτρέπεται να αναζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους οι κυβερνήσεις δεν αξιοποιούσαν τα στοιχεία αυτά και επέλεγαν πολιτικούς χειρισμούς που επέτρεπαν στους Τούρκους να αλωνίζουν σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στη Θράκη και τα νησιά.
Ο τρίτος λόγος είναι το γεγονός ότι με τη δήλωση Γιλμάζ, ξεγυμνώνεται ένας ολόκληρος μηχανισμός πολιτικών, επαγγελματιών οικολόγων, αμαρτωλών ΜΚΟ, διαμορφωτών της κοινής γνώμης, δημοσιογράφων και ΜΜΕ, οι οποίοι όλοι αυτοί, λες και συντονιζόμενοι από κάποιο κέντρο, γελοιοποιούσαν και δαιμονοποιούσαν οποιονδήποτε είχε το θάρρος να παρουσιάσει δημόσια και υπεύθυνα οποιαδήποτε πληροφορία, εκτίμηση ή άποψη που ήθελε τους Τούρκους να εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις, ή οποιαδήποτε άποψη μιλούσε για το τουρκικό παρακράτος, τη μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και εν γένει την τουρκική απειλή. Οι χαρακτηρισμοί τουρκοφάγος, εθνικιστής, ακραίος, φανατικός, ανεύθυνος, είναι μερικά από τα …κοσμητικά επίθετα που στόλιζαν όλοι αυτοί εκείνους που είχαν διαφορετική άποψη από τη δική τους, που δυστυχώς επαληθεύεται
Δυστυχώς, οι δηλώσεις Γιλμάζ δεν μας επιτρέπουν να διακρίνουμε αν υπάρχει ομφάλιος λώρος που συνδέει το πολιτικό και υπηρεσιακό κατεστημένο που διαχειριζόταν με καταστροφικό τρόπο τις πληροφορίες και την σκληρή πραγματικότητα, με αποτέλεσμα κατ’ ουσίαν την ακύρωση του ελληνικού κράτους, με τον προαναφερθέντα μηχανισμό προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, που παραπλάνησε την ελληνική κοινή γνώμη, δημιουργώντας μια πλασματική εικόνα για την Τουρκία.
Πάντως, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ομφάλιος λώρος που συνδέει αυτούς τους δυο παράγοντες, σημασία έχει το γεγονός ότι εξ αιτίας της δράσης και της επιρροής τους, αποδιαρθρώθηκε και αποδυναμώθηκε το ελληνικό κράτος λόγω του ότι υποτιμήθηκε αν δεν αγνοήθηκε η τουρκική απειλή, ενώ ο ελληνικός λαός αποκοιμήθηκε, δεχόμενος επί σειράν ετών παραπλανητικά μηνύματα και υφιστάμενος την προπαγάνδα του εφησυχασμού και της μακαριότητας.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημιουργία της εντύπωσης ότι μέσα από τη διαδικασία των ατέρμονων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, η οποία εν τω μεταξύ συνέχιζε και συνεχίζει την επιθετική και διεκδικητική της πολιτική στον ελληνικό χώρο, θα λυθούν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, όπως βαφτίστηκαν οι απαράδεκτες τουρκικές διεκδικήσεις. Και μάλιστα αυτό θα γίνει χωρίς κόστος σε αίμα και χωρίς πόλεμο, όπως παραπλανητικά χρέωναν τέτοιες επιδιώξεις στους τουρκοφάγους, εθνικιστές, ακραίους, φανατικούς, ανεύθυνους και λοιπούς που είχαν άλλη άποψη.
Έτσι, οδηγηθήκαμε σταδιακά στο γκριζάρισμα του Αιγαίου και τα τελευταία χρόνια και του Καστελορίζου, σε μια περίοδο που η σωτηρία της Ελλάδος και του Ελληνισμού φαίνεται ότι μπορεί να προέλθει κυρίως από την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σ’ αυτόν το χώρο που κυριολεκτικά αφήνουμε τους Τούρκους να αλωνίζουν.
Αυτοί οι δυο παράγοντες, έπαιξαν ακριβώς τον ίδιο καταστροφικό ρόλο -τηρουμένων των αναλογιών- στην Κύπρο, το διάστημα που παιζόταν η τύχη της Μεγαλονήσου, με το Σχέδιο Ανάν. Τότε οι ίδιοι παράγοντες χαρακτήριζαν όσους υποστήριζαν το ΟΧΙ πατριδοκάπηλους, εθνικιστές, ανεύθυνους και ότι άλλο διευκόλυνε τους δικούς τους στόχους, ενώ ασκούσαν ιδεολογική τρομοκρατία στους ψηφοφόρους στην Κύπρο, μιλώντας για τις καταστροφικές συνέπειες του ΟΧΙ.
Τελικά, οι ψηφοφόροι της Κύπρου, τη προτροπή του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, τον οποίον επίσης καθύβρισαν οι περί ων ο λόγος, είπαν το ιστορικό ΟΧΙ, και αντί των καταστροφικών συνεπειών, διατηρήθηκε το κυπριακό κράτος, το οποίο μάλιστα απέκτησε το δικαίωμα εκμετάλλευσης της ΑΟΖ, ένα δικαίωμα που αποτελεί πηγή ελπίδας για την επιβίωση όχι μόνο της Κύπρου, αλλά ολόκληρου του Ελληνισμού. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της 28ης Δεκεμβρίου 2011 του προέδρου της Κύπρου κ. Χριστόφια, η αξία του κοιτάσματος μόνο του φυσικού αερίου στο Οικόπεδο «Αφροδίτη», ξεπερνά τα 100 δις δολάρια, που σημαίνει πέντε φορές το συνολικό ΑΠΕ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε έστω και μη ειδικός, ότι σε περίπτωση που γίνουν οι σωστοί χειρισμοί από τούδε και στο εξής, η Κύπρος εντάσσεται στη λέσχη των χωρών που παράγουν ενεργειακές πρώτες ύλες, με ευεργετικές συνέπειες για την οικονομία αλλά και για το πολιτικό μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η Κύπρος, λόγω του ΟΧΙ του Τάσσου και του αφυπνισθέντος κυπριακού λαού, δημιούργησε τις κατάλληλες γεωπολιτικές συνθήκες και προϋποθέσεις, που ανοίγουν το δρόμο για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου του ελληνικού χώρου (Κρήτη-Καστελόριζο-Αιγαίο), που η καταστροφική τακτική των δυο προαναφερθέντων παραγόντων γκριζάρισε, ανοίγοντας την όρεξη στην επεκτατικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας. Και η εκμετάλλευση του πλούτου αυτού, είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για να εξέλθουμε από τραγική κρίση που περνάει ο τόπος.
Οι Τούρκοι κομπορρημονούν ότι με την εισβολή στην Κύπρο, το 1974, ευεργέτησαν την Ελλάδα, αφού λόγω της εισβολής αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα. Μπορεί ο ισχυρισμός αυτός να πάσχει, αφού η χούντα κατέρρευσε όχι λόγω της εισβολής αλλά λόγω του ότι είχε ολοκληρώσει το «έργο» της, όμως δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να ισχυριστούμε ότι οι δηλώσεις Γιλμάζ ευεργέτησαν την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι βοήθησαν τους Έλληνες πολίτες να ξυπνήσουν από το λήθαργο. Ένα λήθαργο που μας έριξε το πολιτικό και υπηρεσιακό κατεστημένο της συμφοράς, που άνοιξε διάπλατα στις πόρτες στην τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, την Κρήτη και το Καστελόριζο, και καλλιέργησε μεθοδικά ο μηχανισμός πολιτικών, επαγγελματιών οικολόγων, αμαρτωλών ΜΚΟ, διαμορφωτών της κοινής γνώμης, δημοσιογράφων και ΜΜΕ, που δαιμονοποίησε το ιερότερο καθήκον του ανθρώπου, που είναι η υπεράσπιση της πατρίδος.
Ας ελπίσουμε ότι ο καταγόμενος εκ Μεσοχωρίου Ριζαίου του αλησμόνητου Πόντου, Μεσούτ Γιλμάζ, να βοήθησε εκών-άκων τους Έλληνες, για να συνειδητοποιήσουν την σκληρή πραγματικότητα και να πουν επιτέλους το δικό τους μεγάλο ΟΧΙ στους παράγοντες της εθνικής μας συμφοράς!
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ