Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Τηλεφωνική συνομιλία Αβραμόπουλου-Νταβούτογλου. Μήνυμα προς Ερντογάν


 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι Δ. Αβραμόπουλος και Αχμ. Νταβούτογλου, όταν ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας βρέθηκε στο  συνοριακό φυλάκιο Καστανιών. Στη μεθόριο αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος με έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες του φυλακίου.

Η συνομιλία ανάμεσα στους δύο υπουργούς ήταν «φιλική και εγκάρδια», σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, απ' όπου σημειώνουν και ότι «η ανταλλαγή ευχών συνοδεύθηκε από αμοιβαία μηνύματα φιλίας, καλής γειτονίας και καλών σχέσεων, ανάμεσα στις δύο χώρες». Από ευχές άλλο τίποτα.

Στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί προ δύο εβδομάδων ο Δ. Αβραμόπουλος, επίσης είχε ανταλλάξει ευχές και είχε δώσει συμβολικά δώρα σε τούρκους αξιωματικούς και οπλίτες.

Οι δύο ανδρες επιβεβαίωσαν, σε συνέχεια της προ δύο εβδομάδων πρόσκλησης του τούρκου Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί την Τουρκία, την ανταλλαγή επισκέψεων, που αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.

Ο Δ. Αβραμόπουλος παρακάλεσε τον Α. Νταβούτογλου να διαβιβάσει ευχές για αποκατάσταση της υγείας του στον φίλο του, όπως είπε, πρωθυπουργό της Τουρκίας Τ. Ερντογάν και, ο ίδιος σημείωσε ότι η γέφυρα επί της οποίας βρισκόταν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Νταβούτογλου «δεν είναι γέφυρα που χωρίζει τις δύο χώρες, αλλά που τις ενώνει».
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου