Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Κάψε με Γιάννη, να σε αλείψω Γιάννη…


Η αφίσα-πρόσκληση για αναδάσωσηΗ φωτιά που καταέκαψε χιλιάδες στρέμματα το καλοκαίρι στον Έβρο, προκλήθηκε από κάτοικο του Μεγάλου Δερείου, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι η …εξάτμιση από το τρακτέρ του έβγαζε…σπίθες και έτσι προκλήθηκε η πυρκαγιά στην παραμεθόριο περιοχή με την μεγάλη παρουσία δυνάμεων του Ελληνικού στρατού.
Το αν η φωτιά προκλήθηκε εξ αμελείας ή σκοπίμως, είναι θέμα της Ελληνικής δικαιοσύνης η οποία πρωτοδίκως τιμώρησε τον δράστη για εμπρησμό εξ αμελείας.
Τα …εθνικά φρονήματα του δράστη δεν μπορούν βέβαια να συνδεθούν με τη ζημία και τους κινδύνους που προκάλεσε η πράξη του τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο στην τοπική και εθνική οικονομία. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ανήκει στη μερίδα εκείνη, που ακολουθεί φιλοτουρκικό προσανατολισμό. Εξ ου και οι υπερασπιστές του από την τουρκόφρονα μερίδα, αλλά και από ελληνόφωνους εγχώριους πολιτικάντηδες, εθισμένους στην υπεράσπιση των τουρκο-εθνικιστών προκειμένου να τους χαρίζουν ομαδικές και ελεγχόμενες ψήφους.
Εν πάση περιπτώσει, το θέμα πήρε ευρύτερες προεκτάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε δυνάμεις που υποκινούνται μέσα από την Ελλάδα αλλά και απευθείας από τη Μητέρα Πατρίδα, να προβούν στην εκμετάλλευση του γεγονότος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου