Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Τρίμηνη παράταση ως 30 Iουνίου στις εισφορές ΕΛΓΑ

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, τρεις μήνες επιπλέον, έδωσε ο ΕΛΓΑ στους παραγωγούς προκειμένου να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές υπέρ του οργανισμού, υπό τον φόβο ότι δεν πρόκειται να «μαζευτούν» τα χρήματα, καθώς οι ίδιοι οι αγρότες εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους, επειδή παραμένουν απλήρωτοι από τα περισσότερα βασικά προγράμματα και αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Επί του θέματος, εκτός από τους ίδιους τους παραγωγούς, έχουν τοποθετηθεί και αρκετοί βουλευτές, ζητώντας παράταση, ενώ το γεγονός ότι υπήρξαν αγρότες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 31 Μαρτίου 2016 τονίζεται και στην ίδια την ανακοίνωση του Οργανισμού.
Ωστόσο, από τον ΕΛΓΑ υπογραμμίζεται ότι δεν θα υπάρξει νεώτερη παράταση, πέραν της 30ης Ιουνίου, που σημαίνει ότι μετά από αυτή την ημερομηνία οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2015 και δεν εξόφλησα τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2015, δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.
Πιο αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ αναφέρει τα εξής:
«Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2015, έως τις 30 Ιουνίου 2016 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 31/03/2016 και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α έλαβε την παραπάνω απόφαση εκτιμώντας ότι για αντικειμενικούς λόγους, υπήρξαν παραγωγοί που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 31 Μαρτίου 2016.
Με την παράταση που δόθηκε, οι παραγωγοί όλης της χώρας, διευκολύνονται στην τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων χωρίς να χάσουν την δυνατότητα να καταστούν δικαιούχοι τυχόν αποζημιώσεων που τους αναλογούν.
Με δεδομένο ότι μετά τις 30 Ιουνίου 2016 δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση, οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2015 θα πρέπει εντός της προθεσμίας αυτής να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2015, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Ειδικότερα οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛ.Γ.Α. και για οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, έως τις 30/06, θα πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α ΜΠ715, στην Τράπεζα Πειραιώς, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2015, προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις».
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Μόνο οι Έλληνες σε όλη την ΕΕ δεν έχουν πληρωθεί τo τσεκ

Η Ελλάδα, μόλις και μετά βίας έχει καταβάλλει το 54% της ενιαίας ενίσχυσης, παλεύοντας να «ξεπληρώσει» πριν το Πάσχα τα οφειλόμενα, πάνω από 1 δις.Καταπέλτης τα στοιχεία που παραθέτει με ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον σημερινό υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου. Σύμφωνα με τη λίστα που παραθέτει ο κ. Καρασμάνης, απ’ όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο στην Ελλάδα οι αγρότες παραμένουν απλήρωτοι για την ενιαία ενίσχυση που δικαιούνται με βάση τη νέα ΚΑΠ


Η Ελλάδα, μόλις και μετά βίας έχει καταβάλλει το 54% της ενιαίας ενίσχυσης, παλεύοντας να «ξεπληρώσει» πριν το Πάσχα τα οφειλόμενα, πάνω από 1 δις.

Γερμανοί, Ιρλανδοί, Γάλλοι και πολλοί άλλοι έχουν καταβάλει από τα Χριστούγεννα το 95% των ενισχύσεων και απομένει μόνο η πλήρης και οριστική εκκαθάριση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Καρασμάνης, η χώρα μας είναι από τους τελευταίους και «καταϊδρωμένους» πανευρωπαϊκά στο θέμα των πληρωμών ενιαίας ενίσχυσης. Συγκεκριμένα, εννέα κράτη-μέλη έχουν αποπληρώσει ήδη πάνω από 90% της ενιαίας ενίσχυσης, πέντε άνω του 80% και δυο πάνω από 70%. Την ίδια ώρα η Ελλάδα, μόλις και μετά βίας έχει καταβάλλει το 54% της ενιαίας ενίσχυσης, παλεύοντας να «ξεπληρώσει» πριν το Πάσχα τα οφειλόμενα, που ξεπερνούν τα 1 δις ευρώ.

Πέραν του «καυτού» θέματος των πληρωμών, για το οποίο κατηγορεί το Βαγγέλη Αποστόλου ο βουλευτής Πέλλας κριτικάρει την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου για μια σειρά από άλλα θέματα:
Για αποζημιώσεις λόγω εμπάργκο στο ροδάκινο:
«Επειδή φαίνεται ούτε οι σύμβουλοι του κ. Αποστόλου τον ενημερώνουν, ας ψάξει στο ΦΕΚ 131/22-01-2015. Θα βρει τη διαδικασία και τον τρόπο, που με διαφάνεια, ακρίβεια και σαφήνεια καταβλήθηκαν οι ενισχύσεις στους δικαιούχους. Ας ρωτήσει δε τις υπηρεσίες του υπουργείου συγκεκριμένα για τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού & Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης», σημειώνει επ’ αυτού ο κ. Καρασμάνης.
Για τα βοσκοτόπια και τις αιτιάσεις Αποστόλου, ότι παρέλαβε χάος:
«Ούτε καλά τη δουλειά του έκανε, ούτε έβαλε τίποτα σε σειρά. Απλά εκμεταλλεύτηκε την τεράστια προσπάθεια που έγινε επί των ημερών μας για τη διευθέτηση του θέματος των βοσκοτόπων. Από περίπου 11 εκατ. επιλέξιμα στρέμματα βοσκοτόπων που  βρήκαμε, καταφέραμε και παραδώσαμε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015, σχεδόν 14,5 εκατ. επιλέξιμα βοσκοτόπια. Με αυτά πλήρωσε το Δεκέμβριο τις ενισχύσεις ο ΟΠΕΚΕΠΕ.  Ολοκληρώσαμε το σχέδιο δράσης  (axiom plan)  για τους βοσκοτόπους, που μας εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει ο πρώην υπουργός.
Για τις τρεις περιφέρειες βάσει νέας ΚΑΠ:
«Η απόφαση για την κατάρτιση των τριών περιφερειών ήταν πολιτική. Ελήφθησαν μάλιστα υπόψη και οι παρατηρήσεις όλων των κομμάτων όταν τον Ιούλιο του 2014 παρουσιάστηκε στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν εξέφρασε τότε αντιρρήσεις, αλλά αφενός, πείσθηκε από τα επιχειρήματα που κατατέθηκαν γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μοντέλο της μίας περιφέρειας και, αφετέρου, ζήτησε και την αύξηση του αριθμού των συνδεδεμένων ενισχύσεων», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πέλλας.
Για τη δυνατότητα αύξησης δικαιωμάτων σε νέους γεωργούς:
«Ας μη… «δεσμεύεται» ο κ, Αποστόλου. Δεν είναι ανάγκη. Δεν χρειάζεται καμία απόφαση. Στον Εθνικό Φάκελο για την καινούργια ΚΑΠ που κατατέθηκε επί υπουργίας μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση της δυνατότητας αύξησης κατά 25% των δικαιωμάτων για τους νέους αγρότες. Επιπλέον, ενεργοποιήσαμε την προαιρετική δυνατότητα των κοινοτικών διατάξεων για τους νέους αγρότες, ηλικίας μέχρι 40 ετών, για αύξηση της αξίας των ατομικών τους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε περιφέρειας», είναι το σχόλιο Καρασμάνη.
Για τη μείωση 15% των ενισχύσεων της καινούργιας ΚΑΠ:
«Ας σταματήσει να αναμασά τις ίδιες συνειδητές αναλήθειες. Η μείωση των κονδυλίων της ΚΑΠ αποφασίστηκε από τους 28 υπουργούς Οικονομικών στο ECOFIN και αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την αρχιτεκτονική της καινούργιας ΚΑΠ δεν την φτιάξαμε μόνοι μας», σημείωσε ο πρώην υπουργός. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Καρασμάνη

Από τριμήνου ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, είχε προσωπικά υποδείξει στον νυν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου να σταματήσει την επιχείρηση παραπλάνησης του αγροτικού κόσμου με ανακριβή ή και σκόπιμα ψευδή στοιχεία, για την πολιτική του ίδιου του κ. Καρασμάνη επί υπουργίας του, καθώς και για δήθεν ¨επιτεύγματα¨ της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου. Τον είχε δε προειδοποιήσει ότι στο εξής, αυτή η πρακτική δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη και, γι’ αυτό, ο πρώην υπουργός με την παρακάτω δήλωσή του, δίνει με αδιάσειστα τεκμηριωμένα στοιχεία τις οφειλόμενες απαντήσεις. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Απάντηση στον κ. Αποστόλου για τη συστηματική και συνειδητή επιχείρηση παραπλάνησης»
Από τις αρχές του τρέχοντος έτους είχα προειδοποιήσει προσωπικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου ότι, στο εξής, καμία ανακρίβεια και καμία αναλήθεια, που συστηματικά εκτοξεύει ως πυροτεχνήματα, δεν θα μένει αναπάντητη.
Ατυχώς γι’ αυτόν το επιχείρησε πρόσφατα, με νέα ψεύδη σε τουλάχιστον τέσσερεις περιπτώσεις: Στις 25 Ιανουαρίου στην εκπομπή της EPT Focus, στις 18 Φεβρουαρίου και στις 4 Μαρτίου απαντώντας αντίστοιχα σε επίκαιρες ερωτήσεις συναδέλφων βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Γιάννη Κουτσούκου και Βασίλη Κεγκέρογλου) αναφορικά με την καταβολή των οφειλόμενων της ενιαίας ενίσχυσης, αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα στην ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Βράντζα, αναφορικά με το εθνικό απόθεμα δικαιωμάτων.
Σεβόμενος το γεγονός ότι βρισκόταν εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων δεν απάντησα. Τώρα, όμως, που τα πνεύματα καταλάγιασαν, πρέπει να λάβει τις δέουσες απαντήσεις για πλήρη ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων μας τους οποίους προφανώς θεωρεί εύκολους αποδέκτες της παραπλανητικής τακτικής του.
* Είπε ο κ. Αποστόλου : «Ήμασταν από τις πρώτες χώρες στην Ε.Ε. που κάναμε πληρωμές βασικής ενίσχυσης. Υπάρχουν χώρες ακόμη και σήμερα που δεν ολοκληρώσανε τη διαδικασία και τις συγκεκριμένες πληρωμές»
-  Ψεύδος! Είμαστε από τους ουραγούς στις πληρωμές: Μέχρι τις 31.12.2015 επί του συνόλου της ενιαίας ενίσχυσης που αναλογεί για το 2015 πλήρωσαν: 
- Γερμανία το 95%.
- Ιρλανδία το 95%.
- Λουξεμβούργο το 95%.
- Γαλλία το 95%.
- Φινλανδία το 95%.
- Σλοβακία το 95%.
- Σουηδία το 93%.
- Δανία το 92%.
- Βέλγιο το 90%.
- Ολλανδία το 89%.
- Αυστρία το 88%.
- Ισπανία το 87%.
- Βρετανία το 84%.
- Λιθουανία το 81%.
- Τσεχία το 72%.
- Ιταλία το 70%. 
Ο κ Αποστόλου μόλις και μετά βίας κατέβαλε το 54% της ενιαίας ενίσχυσης και ανενδοίαστα υπερηφανεύεται γι’ αυτό! 
* Είπε ο κ. Αποστόλου : «Δεν μπορώ να βρω τον τρόπο που δόθηκαν τα χρήματα (στους ροδακινοπαραγωγούς). Δόθηκαν χωρίς καν να έχουν γίνει διαδικασίες, ούτε μέσω ΠΣΕΑ, ούτε μέσω de minimis. Με ποια διαδικασία δεν γνωρίζω, δεν γνωρίζουν οι υπηρεσίες».

-  Έτερον ψεύδος! Επειδή φαίνεται ούτε οι σύμβουλοι του κ. Αποστόλου τον ενημερώνουν, ας ψάξει στο ΦΕΚ 131/22-01-2015. Θα βρει τη διαδικασία και τον τρόπο, που με διαφάνεια, ακρίβεια και σαφήνεια καταβλήθηκαν οι ενισχύσεις στους δικαιούχους. Ας ρωτήσει δε τις υπηρεσίες του υπουργείου συγκεκριμένα για τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ας μπει στον κόπο να διαβάσει επίσης την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 13ης Ιανουαρίου 2015 για την καταβολή των ενισχύσεων. Ας ανατρέξει στις 10 ανακοινώσεις για το θέμα αυτό, που εξακολουθούν να παραμένουν αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου. Ας ψάξει στα συρτάρια του, όπου τον έχει καταχωνιάσει, για τον φάκελο των ροδάκινων (προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ) που του παρέδωσα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου. Επιπρόσθετα ας τον μάθει κάποιος  να ξεχωρίζει τις ενισχύσεις ΠΣΕΑ, από τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας και να τον ενημερώσει ότι οι ενισχύσεις αφορούσαν αποκλειστικά τις απώλειες εισοδήματος από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και όχι από το μετέπειτα ρωσικό εμπάργκο στις εξαγωγές κοινοτικών αγροτικών προϊόντων, για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τη δυνατότητα κοινοτικής χρηματοδότησης των αποσύρσεων με τη μορφή της δωρεάν διανομής φρουτολαχανικών σε απόρους και οικονομικά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
 * Είπε ο κ. Αποστόλου : «Παραλάβαμε χάος λόγω των καταλογισμών και των κοινοτικών προστίμων. Για πρώτη φορά πέρυσι η χώρα μας δεν πλήρωσε πρόστιμα για τους βοσκοτόπους, γιατί κάναμε καλά τη δουλειά μας και τα βάλαμε όλα σε μια σειρά».
- Ουδέν ψευδέστερον! Ούτε καλά τη δουλειά του έκανε, ούτε έβαλε τίποτα σε σειρά. Απλά εκμεταλλεύτηκε την τεράστια προσπάθεια που έγινε επί των ημερών μας για τη διευθέτηση του θέματος των βοσκοτόπων. Από περίπου 11 εκατ. επιλέξιμα στρέμματα βοσκοτόπων που  βρήκαμε, καταφέραμε και παραδώσαμε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015, σχεδόν 14,5 εκατ. επιλέξιμα βοσκοτόπια. Με αυτά πλήρωσε το Δεκέμβριο τις ενισχύσεις ο ΟΠΕΚΕΠΕ.  Ολοκληρώσαμε το σχέδιο δράσης  (axiom plan)  για τους βοσκοτόπους, που μας εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μπορεί να μας πει ο κ. Αποστόλου πόσο βελτίωσε τον αριθμό των επιλέξιμων βοσκοτόπων ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη του υπουργείου;  Δεν μπορεί διότι, απλούστατα, δεν τον βελτίωσε καθόλου!  Τι ¨έκανε¨ λοιπόν και «σε ποια σειρά έβαλε – τι» - μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015 ο κ. Αποστόλου προκειμένου να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι μη δασικές ή δασοφυείς εκτάσεις και να αντιμετωπίσει τις εκτάσεις που δηλώθηκαν στο παρελθόν από τους κτηνοτρόφους ως βοσκοτόπια, αλλά δεν τις χρησιμοποίησαν και τώρα έχουν αποκτήσει δασική βλάστηση, έτσι ώστε να πληρωθούν καλύτερα και δικαιότερα οι κτηνοτρόφοι μας; Απολύτως τίποτε. Αδιαφόρησε παντελώς. Ούτε τον καινούργιο ορισμό των βοσκοτόπων δεν ήταν κατάφερε να εφαρμόσει, όταν εμείς, κατά τη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ πετύχαμε την αλλαγή του, ώστε σε αυτόν να συμπεριληφθούν και οι φρυγανώδεις και οι ξυλώδεις και οι ποώδεις εκτάσεις. Ούτε τα προσωρινά διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων δεν ολοκλήρωσε, το νομοθετικό πλαίσιο των οποίων το βρήκε έτοιμο και αυτό. Αντιθέτως, εξέδωσε τον Ιούνιο του 2015 μια ΚΥΑ, δημιουργώντας άδικα, αυθαίρετα και αναιτιολόγητα κτηνοτρόφους πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, διογκώνοντας έτσι τα προβλήματά τους.
Ας μας πληροφορήσει λοιπόν, επί ποίων εκτάσεων ήρθε και ήλεγξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ. Αποστόλου, τον Οκτώβριο του 2015 και έδωσε τα εύσημα περί μη επιβολής προστίμου, όταν εσείς δεν τα αυξήσατε ούτε κατά ένα στρέμμα; Απλή η απάντηση: Επί των επιλέξιμων εκτάσεων που παραδώσαμε τον Ιανουάριο του 2015. Η δική μας άοκνη εργασία και προσπάθεια εξάλειψε το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. Τώρα ο κ. Αποστόλου θέλει να «κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα».
Να θυμίσω στον κ. Αποστόλου ότι ως Υπουργός,  επανειλημμένως τόνισα στη Βουλή, ότι δεν είχα να κρύψω τίποτα. Πράγματι για την περίοδο 2008 μέχρι και 2011 μας επιβλήθηκε κοινοτικό πρόστιμο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κυρίως λόγω του προβλήματος των βοσκοτόπων, το οποίο επιμερίστηκε  με απόφαση της Επιτροπής σε μια τριετία, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 όπου παρακρατήθηκαν τα πρώτα 350 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα θα καταβάλλονταν το 2015 και το 2016. Επίσης, είχα αναφέρει ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα για την ενιαία ενίσχυση του 2012 - 40 εκατ. - και του 2013 - 38 εκατ. - και καταφέραμε να μην τα ανακτίσουμε-πάρουμε από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους. Το δε σημαντικότερο: διασφαλίσαμε 500 εκατ. για την εξισωτική αποζημίωση της περιόδου 2015-2020, Κανονισμός που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23/12/2014 (Καν. ΕΕ 1378/23-12-2014)  καθώς επίσης 150 εκατ. κάθε χρόνο να εισπράττουν περισσότερα οι κτηνοτρόφοι ως ενιαία ενίσχυση με την νέα ΚΑΠ. 
* Είπε ο κ. Αποστόλου : «Τρείς περιφέρειες τώρα. Αντιλαμβάνεστε αυτό τι επιπτώσεις είχε στην κατανομή των δικαιωμάτων και για αυτό είχαμε καθυστερήσεις».
- Ανακριβειών και αναληθειών συνέχεια! Η απόφαση για την κατάρτιση των τριών περιφερειών ήταν πολιτική. Ελήφθησαν μάλιστα υπόψη και οι παρατηρήσεις όλων των κομμάτων όταν τον Ιούλιο του 2014 παρουσιάστηκε στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν εξέφρασε τότε αντιρρήσεις, αλλά αφενός, πείσθηκε από τα επιχειρήματα που κατατέθηκαν γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μοντέλο της μίας περιφέρειας και, αφετέρου, ζήτησε και την αύξηση του αριθμού των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Αυτών των ενισχύσεων, που τώρα βουλευτές του κόμματός του τις ονομάζουν «ρουσφετολογικές»!!
Μάλιστα δώσαμε σε όλα τα κόμματα προθεσμία μιας εβδομάδας να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέβαλε απολύτως τίποτα. Επιτέλους, ας διαβάσει ο κ. Υπουργός τα πρακτικά της Βουλής, κι’ ας μην επιχειρεί ματαίως να χρυσώσει το χάπι της καθυστέρησης και του μπάχαλου που ο ίδιος δημιούργησε, αναφερόμενος συνεχώς στην αναθεώρηση του 2017. Ας βγάλει πρώτα τα οριστικά δικαιώματα, ας κλείσει τις εκκρεμότητες του 2015 και μετά ας φτιάξει επιτροπές για την αναθεώρηση.  
* Είπε ο κ. Αποστόλου : «Δεσμεύομαι με απόφασή μου, να εφαρμόσω για τους νέους αγρότες την προαιρετική δυνατότητα των κοινοτικών διατάξεων για αύξηση της αξίας των ατομικών τους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε περιφέρειας».
- Ας μη… «δεσμεύεται» ο κ, Αποστόλου. Δεν είναι ανάγκη. Δεν χρειάζεται καμία απόφαση. Στον Εθνικό Φάκελο για την καινούργια ΚΑΠ που κατατέθηκε επί υπουργίας μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση της δυνατότητας αύξησης κατά 25% των δικαιωμάτων για τους νέους αγρότες. Επιπλέον, ενεργοποιήσαμε την προαιρετική δυνατότητα των κοινοτικών διατάξεων για τους νέους αγρότες, ηλικίας μέχρι 40 ετών, για αύξηση της αξίας των ατομικών τους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε περιφέρειας.
Μέχρι σήμερα ο κ. Αποστόλου ήταν εκείνος που ηρνείτο να εφαρμόσει αυτή τη διάταξη. Γιατί ; Γιατί προτίμησε να πληρώσει το 90% της βασικής ενίσχυσης και όχι το 70% όπως τον συμβουλεύανε από τον Αύγουστο του 2015 οι υπηρεσίες του υπουργείου, αφήνοντας έτσι απλήρωτους τους νέους αγρότες; Δικαιολογημένα λοιπόν διαμαρτύρονται οι νέοι αγρότες και ας μην παραπονιέται ο κ. Υπουργός ότι του φταίει ο Εθνικός Φάκελος και τώρα να… «δεσμεύεται» ότι θα εφαρμόσει κάτι που ήδη είναι θεσμοθετημένο!!  
Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν παρακολουθούσε τις ανακοινώσεις που εξέδιδα ως Υπουργός, για τη στήριξη των νέων αγροτών στους οποίους δεν είχαν κατανεμηθεί δικαιώματα. Να του θυμίσω λοιπόν ότι, αφού και εμείς είχαμε αντιληφθεί το πρόβλημα σπεύσαμε άμεσα, τον Ιούλιο του 2014 – ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου και όχι με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου - να στηρίξουμε τους νέους αγρότες, στο πλαίσιο του τότε ισχύοντος κοινοτικού πλαισίου, δίνοντας σε 12.852 νέους αγρότες, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από το 2011 και δεν κατείχαν δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης,30.783,99 καινούργια δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα δικαιωμάτων του 2013, συνολικής αξίας 16.931.194,50 ευρώ (μοναδιαίας αξίας κάθε ατομικού δικαιώματος 550 ευρώ ετησίως).
Καταφέραμε για πρώτη φορά να εντάξουμε 3.224 επιλαχόντες στο προηγούμενο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Αγροτών. Και τους πληρώσαμε επίσης για πρώτη φορά μέσα σε 4 μήνες. Ενώ, επιπλέον, ξεμπλοκάραμε το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών του 2009 που καρκινοβατούσε, δίνοντας τους αλλά 56 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2014.
Ταυτόχρονα να του υπενθυμίσω, για να μην ισχυριστεί στο μέλλον (όπως συνηθίζει) ότι ήταν δική του πρωτοβουλία, πως του παραδώσαμε το Νέο Πρόγραμμα της καινούργιας περιόδου με 250 εκατ. ευρώ για τους νέους αγρότες,  466 εκατ. για Σχέδια Βελτίωσης και 254 εκατ. για την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και όχι μόνον. 
* Είπε ο κ. Αποστόλου : «Για τη μείωση 15% των ενισχύσεων της καινούργιας ΚΑΠ φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση».
- Τί να πει κανείς!  Ας σταματήσει να αναμασά τις ίδιες συνειδητές αναλήθειες. Η μείωση των κονδυλίων της ΚΑΠ αποφασίστηκε από τους 28 υπουργούς Οικονομικών στο ECOFIN και αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την αρχιτεκτονική της καινούργιας ΚΑΠ δεν την φτιάξαμε μόνοι μας. 28 κράτη μέλη διαβουλεύονταν μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για περισσότερα από δύο χρόνια προκειμένου να προκύψουν τα συγκεκριμένα κείμενα, τα οποία τελικά ψηφίστηκαν τον Ιούνιο του 2013 σε επίπεδο Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας. Το ίδιο σύστημα εφαρμόζουν και τα 28 κράτη μέλη. Η μείωση εφαρμόστηκε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ε.Ε.
Εμείς εκείνο που του παραδώσαμε ήταν ένα συνολικό πρόγραμμα 14 δις ευρώ για τις άμεσες ενισχύσεις και άλλα 6 δις ευρώ για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και 523,4 εκατ. ευρώ για την Αλιεία έως το 2020 με το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, όπου για πρώτη φορά πετύχαμε με σκληρή διαπραγμάτευση να διπλασιάσουμε τους κοινοτικούς πόρους πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ στα χρονικά.
Ας κοιτάξει ο κ. Αποστόλου, αντί να φλυαρεί και να παραποιεί συνεχώς την πραγματικότητα, να αξιοποιήσει τα κονδύλια αυτά, που δυστυχώς συνεχίζουν να λιμνάζουν στα συρτάρια των Βρυξελλών. Οι καθυστερήσεις δεν δημιουργούνται λόγω της αρχιτεκτονικής της νέας ΚΑΠ. Τις καθυστερήσεις τις δημιούργησε μόνος του ο σημερινός Υπουργός αφού, επί εννέα μήνες το 2015 παρέμεινε παντελώς άπραγος και δεν ασχολήθηκε καθόλου με το υπουργείο και την ΚΑΠ. Και τώρα, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, επιχειρεί να φορτώσει τις βαρύτατες ευθύνες στους… «προηγούμενους»!
Αλλά… παλιά μου τέχνη κόσκινο…
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Συνδεδεμένη βάμβακος αρχές Απρίλη, ως 20 η ενιαία



Το αργότερο μέσα στις δυο - τρεις πρώτες ημέρες του Απριλίου τοποθετεί χρονικά την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος ο πρόεδρος του αρμόδιου οργανισμού πληρωμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Αντώνης Μωϋσίδης, ενώ θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τον ίδιο, η πληρωμή της β' δόσης ενιαίας ενίσχυσης και το πρασίνισμα -πιθανότατα- το διάστημα από 15 έως 20 Απριλίου.



Όσον αφορά το ποσό της συνδεδεμένης βάμβακος, αν και αρχικά ο πρόεδρος εμφανίστηκε να μη γνωρίζει το ακριβές ποσό, εντούτοις στη συνέχεια διευκρίνισε πως δεν θα ξεπεράσει σε ύψος την ενδεικτική των 74,9 ευρώ το στρέμμα για κάθε παραγωγό που έχει ορίσει εδώ και αρκετούς μήνες με σχετική εγκύκλιο ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή "Αγροτικό Βήμα" της "Δέλτα Τηλεόρασης" στις 23 Μαρτίου, το τσεκ (υπόλοιπο 10%) από την ενιαία ενίσχυση συν το πρασίνισμα, θα πιστωθούν πριν τις γιορτές του Πάσχα.

Σημειωτέον πως ο Αντώνης Μωϋσίδης, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής, χαρακτηρίζοντας "παρακινδυνευμένο", κάτι τέτοιο.

Δείτε το σχετικό βίντεο






Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.





Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η φοβερή εφεύρεση του Μιχάλη Καλογεράκη σε τελική ευθεία… (vid)

5e3ab6716bd8398458d9d90929dc40fd_L


Μιχάλης Καλογεράκης: Στην τελική ευθεία η χρήση του καθαρού, ασφαλούς και ΔΩΡΕΑΝ υδρογόνου
Σας έχουμε μιλήσει για αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και εφευρέτη σε παλαιότερη δημοσίευση εδώ:
Μιχάλης Καλογεράκης : Δωρεάν ενέργεια και καύσιμη ύλη απ’ το υδρογόνο!

Με το πέρασμα του χρόνου έχει γίνει σημαντική πρόοδος και η εφεύρεση οδηγείται σε τελειοποίηση, παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο και διαδώστέ το, όπως φαίνεται η Ελλάς δεν παρέδωσε τα όπλα ακόμη..


Εύγε!


Σημείωση του uploader:

Μπήκε πια για τα καλά ο Μιχάλης Καλογεράκης στην τελική ευθεία για την χρήση του καθαρού και ασφαλούς υδρογόνου που παράγει ο ίδιος με δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο, τον αέρα και το νερό της βροχής! Αρκεί να βρεθεί χορηγός να του προσφέρει ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού (500-800 cc) και ένα κομπρεσέρ υψηλής πίεσης, σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι δύτες για την πλήρωση των φιαλών τους.
 

Η παγίδα κλείνει: Η χώρα είναι σήμερα πολιτικά “αποκεφαλισμένη” όπως τον Ιούλιο του 1974

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) ανεβαίνει στο βήμα στην Ολομέλεια της Βουλής. Αριστερά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) ανεβαίνει στο βήμα στην Ολομέλεια της Βουλής. Αριστερά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 




Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*
 Οφείλω να προειδοποιήσω τους αναγνώστες. Αν δεν θέλουν πολύ δυσάρεστες πραγματικότητες, ας μη διαβάσουν το άρθρο που ακολουθεί. Νομίζω όμως ότι, έτσι κι αλλιώς, το παραδεχόμαστε ή όχι συνειδητά, η μάζα του ελληνικού λαού καταλαβαίνει τι γίνεται και γι’ αυτό πάγωσε. Συγκλίνουσες πληροφορίες από συνήθως αξιόπιστους διπλωματικούς παρατηρητές εδώ και στο εξωτερικό, κάνουν λόγο για ισχυρές πιέσεις των ΗΠΑ, ειδικότερα της Κυρίας Νούλαντ, του κεντρικού ηγετικού πυρήνα των νεοσυντηρητικών, να κλείσει άμεσα το θέμα της “Μακεδονίας”. Πακέτο θέλουν να πάει και η αναγνώριση Κοσσόβου από την Αθήνα. Η άμεση επιδίωξη είναι να προχωρήσει επιτέλους η ένταξη όλων των βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ και η “ολοκλήρωση” της περιοχής, με την οριστική εξάλειψη διαφόρων “ανορθογραφιών”, όπως ο ελληνικός λαός και το “αντιστασιακό” DNA του, ενόψει πολεμικών προετοιμασιών κατά της Ρωσίας. Αυτή την επιδίωξη υπηρετεί και η ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Η απώτερη συνέπεια θα είναι η περαιτέρω εξασθένιση της ελληνικής εθνικής ιδεολογίας και κρατικής συνοχής. Το πρόσφατο κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας έδειξε, πέραν αμφιβολίας, ότι συνεχίζεται επιταχυνόμενη η γεωπολιτική της “περικύκλωση” και “απομόνωση”, από όλες τις κατευθύνσεις, απαραίτητο στάδιο προτού επέλθει το τέλος του ελληνικού κράτους, όπως το γνωρίσαμε τους δύο τελευταίους αιώνες. Θα διατηρηθεί μια ταμπέλα “Ελληνική Δημοκρατία”, ίσως τελικά να αντιστοιχεί σε έδαφος πιο περιορισμένο από σήμερα, αλλά πιο σοβαρή και από ενδεχόμενο εδαφικό ακρωτηριασμό θα είναι η οριστική απώλεια της λαϊκής, κρατικής, εθνικής κυριαρχίας. Θα αφαιρεθεί όλο το περιεχόμενο του “αυγού” και θα παραμείνει το περίβλημά του. Δύσκολα λαός και έθνος μπορούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς στον σημερινό κόσμο χωρίς κράτος. Η διαδικασία άρχισε με τις Δανειακές Συμβάσεις που ακρωτηρίασαν σε σημαντικό βαθμό την ελληνική κυριαρχία, προκάλεσαν μείζονα οικονομική-κοινωνική εξασθένιση της Ελλάδας και, άρα, της ικανότητάς της να αμυνθεί ή να απειλήσει με μεγάλο κόστος τις δυνάμεις που της επιτίθενται (κατάργηση του ελληνικού δικαίου και των δικαστηρίων στο χρέος με το ΡSI). Συνεχίστηκε με επιδέξια εκμετάλλευση των φιλοδοξιών της ηγεσίας των “αντιμνημονιακών” για την χειραγώγησή τους, που επέτρεψε την επί δυόμισι χρόνια “αναμονή”, ενώ εμπόδισε την προετοιμασία τους για ρήξη-διαπραγμάτευση (τα δύο είναι αλληλένδετα) οδηγώντας στη συνθηκολόγηση, καταφέροντας σπουδαίο πλήγμα στην αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του ελληνικού λαού, συμβάλλοντας περαιτέρω στη διεθνή του απομόνωση. Κάθε φορά που ο γράφων βρίσκεται έξω, όσοι συναντώ με ρωτάνε τι γίνεται στην Ελλάδα, το ύφος τους όμως θυμίζει μνημόσυνο. Η χώρα είναι σήμερα πολιτικά “αποκεφαλισμένη”. Μπορεί να βρεθεί σε “κενό εξουσίας” ανά πάσα στιγμή, όπως βρέθηκε το 1974, με τη διαφορά ότι τότε υπήρχαν σειρά από καλές ή κακές “εφεδρείες” (Καραμανλής, Κανελλόπουλος, Μαύρος, Ζίγδης, Παπανδρέου, αριστερά κλπ.) και μια ολόκληρη παράταξη αριστεράς-κεντροαριστεράς, που, εξορισμένη από εξουσία και διοίκηση, διατηρούσε ακόμα κάποια ιδεολογικά και ηθικά χαρακτηριστικά. Μπορεί επίσης να τη σπρώξουν σε ασύντακτη έξοδο, με βαρείς όρους, κυρίως αναγνώριση του χρέους, από την ευρωζώνη – είναι άλλο να το επιδιώξεις ή διακινδυνεύσεις εσύ, στα πλαίσια στρατηγικής σου και άλλο να στο κάνουν άλλες δυνάμεις στα πλαίσια της δικής τους. Κανονικά, μια κατάσταση σαν τη σημερινή εγκυμονεί κίνδυνο δικτατορίας ή εμφύλιας σύρραξης. Ο εγκλωβισμός δυνητικά εκατοντάδων χιλιάδων δυστυχών προσφύγων και μεταναστών, που είναι αδύνατο να ενσωματωθούν, αν μη τι άλλο λόγω της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης, όχι μόνο δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα και νέα, “δημογραφική” απειλή, αλλά έχει σωρεία δυνάμει εκρηκτικών συνεπειών. Γράψαμε στις 29.2. ότι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε “στρατόπεδο συγκέντρωσης”. Σε “πυριτιδαποθήκη” τη μετατρέπουν, έτοιμη να εκραγεί όταν η α’ ή β’ δύναμη αποφασίσει να την “τινάξει στον αέρα”. Συνήθως, πίσω από κάθε κρίση, τα τελευταία 25 χρόνια, βρίσκουμε μονίμως τα ίχνη μιας δύναμης – τους βρίσκουμε πίσω από τους “πολέμους κατά της τρομοκρατίας” και από την τρομοκρατία, πίσω από τη διοχέτευση ροών προσφύγων και την επιδέξια χρήση των αντιδράσεων στην παρουσία τους. Αυτοί σχεδιάζουν, εμείς υφιστάμεθα. Για να υλοποιήσουν τα σχέδια χρησιμοποιούν “χρήσιμους ηλίθιους” (η Αθήνα μετά το 2009 και το Βερολίνο, αν υιοθετήσουμε την επιεικέστερη και όχι την άλλη, πολύ χειρότερη εκδοχή) και “επικίνδυνους προβοκάτορες” (Ερντογάν) ‘Έρχεται και άλλο “πακέτο”. Ο σχεδιασμός προβλέπει την διάλυση όποιας δυνατότητας γεωπολιτικής συνεργασίας με τη Ρωσία, αλλά και την καταστροφή όσων στοιχείων απομένουν από το κοινό αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου. Το σπάσιμο οποιασδήποτε, έστω και θεωρητικής δυνατότητας συνεργασίας με τη Ρωσία και ο κλονισμός του άξονα Ελλάδας-Κύπρου είναι το τελευταίο στάδιο πριν από την τελική “επίθεση” κατά του ελληνικού κράτους. Δεν θέλουμε προς το παρόν να γράψουμε περισσότερα, απλώς εκφράζουμε την ελπίδα η κυβέρνηση να σταματήσει ολισθηρή πορεία που εγκαινίασε στους δύο παραπάνω τομείς. Η Αθήνα, ήδη σε απολύτως εσφαλμένη τροχιά στο θέμα “Τουρκία” και την ένταξή της στην ΕΕ, από πολλών ετών, με κυβέρνηση απολύτως “ελλειμματική” στο θέμα “έθνος”, “κράτος”, “διεθνής πολιτική”, ασυνείδητα υπό το κράτος ξένων στρατηγικών επιρροών, όπως το σύνολο σχεδόν της πολιτικής τάξης και κρίσιμοι κρατικοί τομείς, βρίσκεται τώρα και υπό την Δαμόκλειο Σπάθη προσφυγικών ροών που κρατάει ο Ερντογάν. Το μεγάλο κεφάλαιο όμως θα είναι η απειλούμενη διάλυση του κυπριακού κράτους, καταστροφή χειρότερη από το ’22, που έρχεται, με την προσπάθεια να περάσει το νέο σχέδιο Ανάν. Η Ελλάδα δεν επιβιώνει χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς την Ελλάδα. Υπάρχει ελπίδα; Για να υπάρξει ελπίδα πρέπει να συντρέξουν ταυτόχρονα σειρά παράγοντες. Μαζική κινητοποίηση του ελληνικού λαού, οργάνωσή του σε νέες συλλογικές δομές, συνεταιριστικές και άλλες, δημιουργία παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης, διατήρηση της ψυχραιμίας και ευθυκρισίας του λαού μας, διαμόρφωση παράλληλα εθνικής ηγεσίας υψηλοτάτου επιπέδου, πολύ αποφασιστικής, πολύ ικανής να ελιχθεί σε μια από τις πιο επικίνδυνες συγκυρίες που βρέθηκε ο ελληνισμός, που θα μπορέσει να κινητοποιήσει όλους τους ‘Ελληνες και στο εξωτερικό και όσες δυνάμεις, όπου γης, για δικούς τους λόγους, μπορούν να μας βοηθήσουν. Σημείωση: Συμβουλή προς “μπουμπουνοκέφαλους”. Η Ελλάδα βρέθηκε στην “πρώτη γραμμή” του αγώνα των αγορών κατά της δημοκρατικής Ευρώπης. Δεν τη συμφέρει να βρεθεί και στην πρώτη γραμμή τυχόν “πολέμου κατά του Ισλάμ”. Μόνο ασυνάρτητοι ή προβοκάτορες μπορούν να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως ατομικούς “εισβολείς”. Επιπλέον, που ήταν οι “νεοεθνικόφρονες” της κακιάς ώρας στις 5 Ιουλίου 2015; Με το ‘Όχι ή με το Ναι στην αποικιακή σύμβαση;

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.