Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΦΡΗΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ: «ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!»

65

Διαβάστε τον εκπληκτικό συλλογισμό του Φρειδερίκου Νίτσε, για τους Έλληνες που είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο … “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.
Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:
«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για την ευνοϊκή ρύθμιση εξόφλησης οφειλών και διαγραφής προσαυξήσεων

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για την ευνοϊκή ρύθμιση εξόφλησης οφειλών και διαγραφής προσαυξήσεων  - Media

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση για την εξόφληση μέρους ή του συνόλου των οφειλών τους ως τις 27 Μαρτίου και να εξασφαλίσουν τη διαγραφή του συνόλου ή μέρους των προσαυξήσεων δίνει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.
   Ειδικότερα, στην εγκύκλιο προβλέπονται ότι:
   - Οποιαδήποτε εκούσια καταβολή οφειλής, που δεν έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένη συμφωνία απαλλάσσεται κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους του άρθρου 53 του Κ.Φ.Δ. και του άρθρου 6 του ΚΕΔΕ και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής του άρθρου 57 του ΚΦΔ και του άρθρου 6 του ΚΕΔΕ που την επιβαρύνουν.
   - Η καταβολή δύναται να αφορά μέρος ή το σύνολο του χρέους του οφειλέτη.
   - Η ανωτέρω δυνατότητα παρέχεται σε όλους τους φορολογούμενους με οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση για τις καταβολές που θα πραγματοποιήσουν από τις 20 έως και τις 27 Μαρτίου 2015.
   - Η ίδια απαλλαγή παρέχεται και για την εκούσια εξόφληση από τις 20 έως και τις 27 Μαρτίου 2015 της υπολειπόμενης βασικής οφειλής που έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, κατόπιν σχετικής αίτησης του οφειλέτη για απώλεια της ισχύουσας ανωτέρω ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής που του έχει χορηγηθεί προκειμένου να υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4320/2015.
   - Η σχετική αίτηση υποβάλλεται υποχρεωτικά στην αρμόδια υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης, στην οποία είναι βεβαιωμένη η οφειλή (ή σε οποιαδήποτε ΔΟΥ/Τελωνείο ή στα κατά τόπους Γ.Ε.Φ., που την διαβιβάζουν μέσω τηλεομοιοτυπίας και επικοινωνούν άμεσα με την αρμόδια υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης), η οποία προβαίνει άμεσα στην απώλεια της σχετικής ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής.
   Η ανωτέρω αίτηση του οφειλέτη διαβιβάζεται αυθημερόν μέσω τηλεομοιοτυπίας στην υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης των σχετικών οφειλών, προκειμένου να ενημερωθεί ο φάκελος του οφειλέτη για την απώλεια της ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή και για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων, η καταβολή δύναται να διενεργείται και στις περιφερειακές υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης (ΔΟΥ, Ελεγκτικά Κέντρα, αλλά και στα ΓΕΦ στα οποία λειτουργεί ταμείο). Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που στον οφειλέτη έχουν χορηγηθεί άνω της μίας ρύθμισης/ διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, στην αίτησή του ο οφειλέτης πρέπει να αναφέρει ρητά τη ρύθμιση/-εις / διευκόλυνση/-εις των οποίων αιτείται την απώλεια.
   - Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση του μοναδικού κωδικού πληρωμής (ταυτότητα οφειλής) στους φορείς είσπραξης ή κατ' εξαίρεση στη Φορολογική Διοίκηση. Επισημαίνεται ότι ο κωδικός πληρωμής (ταυτότητα οφειλής - Τ.Ο.) είναι μοναδικός και ακολουθεί κάθε οφειλή από την καταχώρισή της στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης και μέχρι την εξόφλησή της. Ο οφειλέτης είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι για όσα χρέη επιθυμεί να πληρώσει τόσες ταυτότητες οφειλής (Τ.Ο.) οφείλει να προσκομίζει στις τράπεζες ή ΕΛ.ΤΑ, δηλώνοντας ταυτόχρονα και το ποσό που επιθυμεί να καταβάλει ανά ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.).
   - Για την ταυτότητα οφειλής, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με την οφειλή του, ο φορολογούμενος πληροφορείται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής «προσωποποιημένης πληροφόρησης» ή εναλλακτικά μέσω εκτύπωσης «συγκεντρωτικής εικόνας οφειλών εκτός ρύθμισης» στο TAXISnet. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό να υποστηριχθεί τεχνικά, ενημερώνεται σχετικά από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, τα Ελεγκτικά Κέντρα, καθώς και τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (Γ.Ε.Φ.).
   - Ειδικά, για τις οφειλές που είναι βεβαιωμένες στα Τελωνεία η αίτηση και η καταβολή των ποσών θα διενεργείται στις εν λόγω υπηρεσίες.
   - Ειδικά, σε περίπτωση οφειλών που έχουν υπαχθεί σε δικαστικά επικυρωμένη συμφωνία, για τη χορήγηση της απαλλαγής υποβάλλεται από τον οφειλέτη από 20 έως και 27 Μαρτίου 2015 αίτηση στην αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης Υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης (Τμήμα Δικαστικό και Νομικής Υποστήριξης) για την εφάπαξ εξόφληση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4320/2015, του συνόλου της βασικής οφειλής που οφείλεται βάσει της συμφωνίας με ταυτόχρονη καταβολή αυτού στην εν λόγω Υπηρεσία.
   - Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που:
   α) Εκκρεμεί η πίστωση ποσών από καταβολές ή αποδόσεις που έχουν διενεργηθεί πριν την 20/03/2015 (ημερομηνία ισχύος της διάταξης), τούτη διενεργείται χωρίς τις ανωτέρω απαλλαγές,
   β) διενεργηθεί εκούσια καταβολή εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος της διάταξης και από αυτή προκύψει «υπερείσπραξη», η οφειλή η οποία υφίσταται κατά το χρόνο της εν λόγω καταβολής, τυγχάνει της αναλογούσας σε αυτή απαλλαγής, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας τακτοποίησης αυτής.
   Παραδείγματα απαλλαγών
   1. Περίπτωση μίας οφειλής απαιτητής σε μία δόση με καταβολή μέρους βασικής οφειλής.
   Οφειλέτης με 120.000 ευρώ βασική οφειλή καταβλητέα σε μία δόση και η οποία επιβαρύνεται με 30.000 ευρώ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, εάν καταβάλει μέχρι τις 27 Μαρτίου, ποσό 50.000 ευρώ, θα μειώσει τη βασική οφειλή του στις 70.000 ευρώ και θα απαλλαχθεί από τις αναλογούσες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που την επιβάρυναν κατά 12.500 ευρώ.
   2. Περίπτωση μίας οφειλής απαιτητής σε μία δόση με εξόφληση του συνόλου της βασικής οφειλής.
   Οφειλέτης με 30.000 ευρώ βασική οφειλή καταβλητέα σε μία δόση και η οποία επιβαρύνεται με 50.000 ευρώ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, εάν καταβάλλει τις 30.000 ευρώ μέχρι τις 27 Μαρτίου, θα εξοφλήσει την οφειλή του στο σύνολό της και θα απαλλαχθεί από το σύνολο των προσαυξήσεων που την επιβάρυναν κατά 50.000 ευρώ.
   3. Περίπτωση μίας οφειλής απαιτητής σε δύο μηνιαίες δόσεις και καταβολής μέρους βασικής οφειλής.
   Έστω 10.000 ευρώ κεφάλαιο απαιτητό σε δύο ισόποσες δόσεις, α' δόση 5.000 ευρώ κεφάλαιο και 3.000 ευρώ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και β' δόση 5.000 ευρώ κεφάλαιο και 2950 ευρώ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Ο οφειλέτης καταβάλλει 7.500 ευρώ και απαλλάσσεται από 3.000 ευρώ προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής της α' δόσης, 1.475 ευρώ από την β' δόση και συνολικά απαλλάσσεται από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 4.475 ευρώ.
   4. Περίπτωση πολλών οφειλών απαιτητών σε μία δόση με εξόφληση μέρους ή του συνόλου αυτών.
   Οφειλές
   α' οφειλή: κεφάλαιο 6.000 ευρώ και προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής 10.000 ευρώ. β' οφειλή: Κεφάλαιο 800 ευρώ και προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής 1.000 ευρώ. γ' οφειλή: κεφάλαιο 1.000 ευρώ και προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής 500 ευρώ. Εάν ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να καταβάλει 7.000 ευρώ, τότε για να τύχει της μέγιστης απαλλαγής, πρέπει:
   Να καταβάλει με την ταυτότητα της α' οφειλής τα 6.000 ευρώ και θα απαλλαχθεί από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των 10.000 ευρώ.
   Να καταβάλει με την ταυτότητα της β' οφειλής τα 800 ευρώ και θα απαλλαχθεί από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των 1.000 ευρώ.
   Να καταβάλει με την ταυτότητα της γ' οφειλής τα 200 ευρώ και θα απαλλαχθεί από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής των 100 ευρώ που την επιβαρύνουν. Με τον τρόπο αυτό, απαλλάσσεται συνολικά από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 11.100 ευρώ.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Γιούνκερ: Οικονομική βοήθεια 2 δις από την Κομισιόν για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα (Video)

 Γιούνκερ: Οικονομική βοήθεια 2 δις από την Κομισιόν για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα (Video) - Media

Το ποσό των  2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί για την Ελλάδα το 2015 από την Κομισιόν όπως ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με σκοπό την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και ειδικότερα της ανεργίας.
Η  Ελλάδα θα λάβει τα χρήματα αυτά όχι για τη διάρθρωση των Ταμείων, αλλά για την κοινωνική συνοχή, με σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.
Η Επιτροπή έχει ήδη συστήσει τεχνική ομάδα για να βοηθήσει την Ελλάδα να απορροφήσει τα χρήματα, θέλοντας να συμβάλλει στην ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην χώρα.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: Ο «ΜΙΚΡΟΣ» ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: Ο «ΜΙΚΡΟΣ» ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Ως επιτυχία του Αλ. Τσίπρα θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με το «ιερατείο» της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες – Θεωρεί ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο «αριστερής παρένθεσης» –  Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr. 
Ο Κ. Καραμανλής, σε συνομιλίες που είχε με συνεργάτες του, επισημαίνει ότι«ο μικρός έκανε ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι», εννοώντας προφανώς τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν διαπραγματεύτηκαν σχεδόν ποτέ και απλώς επικύρωναν τις εντολές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.
Εκτιμά, κατά τις πληροφορίες μας που προέρχονται από συνομιλητή του, ότι είναι πολύ σημαντικό, ότι ο Αλ. Τσίπρας έφερε στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της διαπραγμάτευσης τη δεινή ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και μάλιστα πέτυχε μέσω της διαπραγμάτευσης να δοθεί «πακέτο βοήθειας» για την αντιμετώπισή της.
Επίσης εκτιμά ως θετικά απ” τη συνάντηση Τσίπρα με τους «εφτά» το ότι τελικά δεν επέμειναν στο βέτο για τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και –φυσικά- την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει «Grexit».
Γενικά θεωρεί τα αποτελέσματα της συνάντησης ως ένα «έντιμο συμβιβασμό» και πιστεύει πως «βήμα προς βήμα» απομακρύνεται το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», ένα σενάριο στο οποίο άλλωστε ποτέ δεν πίστεψε…
Βέβαια θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαίο η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει πολύ σύντομα πίνακα συγκεκριμένων και απολύτως κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων, ώστε να μην χαθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Αυτό το θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό και προσθέτει ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει και ότι σε αυτό το ζήτημα έχουν παρουσιαστεί καθυστερήσεις.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Συναγερμός στη Μεσόγειο: Η Ιταλία βγάζει τον στόλο της για να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος

Συναγερμός στη Μεσόγειο: Η Ιταλία βγάζει τον στόλο της για να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος

To Tribune με σειρά άρθρων του έχει μεταφέρει στην ελληνική κοινή γνώμη την ανησυχία που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο, ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να περάσει τη Μεσόγειο και να εισβάλει στην Ευρώπη από Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα.
Σε συνέχεια και προς επιβεβαίωση των προηγούμενων αναρτήσεών μας, την Πέμπτη η Ιταλίαανακοίνωσε ότι ενισχύει τα αεροπορικά και ναυτικά μέσα που διαθέτει στη Μεσόγειο, μετά την επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες.
«Μετά την ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής, που κατέστη προφανής από τα δραματικά γεγονότα της Τετάρτης στην Τύνιδα, μια ενίσχυση των αεροπορικών και ναυτικών μας μέσων στην κεντρική Μεσόγειο κρίνεται απαραίτητη», δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Ρομπέρτα Πινότι, μιλώντας στους Ιταλούς βουλευτές.
«Η βόρεια Αφρική πρέπει να είναι η πρώτη μας ανησυχία», πρόσθεσε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο «να προστατευθούν τα πολλά εθνικά συμφέροντα, τα οποία τώρα είναι εκτεθειμένα σε αυξανόμενους κινδύνους εξαιτίας της παρουσίας εξτρεμιστικών οντοτήτων».
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιταλίας «δρουν με μεγάλη προσοχή αναπτύσσοντας, εκτός των συνηθισμένων, επιπλέον ναυτικές μονάδες, ομάδες ναυτικής προστασίας, διάφορους τύπους αεροπλάνων και μη επανδρωμένων τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών, ενώ δρουν για την προστασία των γραμμών επικοινωνίας, των εμπορικών πλοίων και των διεθνών υπεράκτιων πλατφόρμων, όπως και για την παρακολούθηση των τζιχαντιστών», υπογράμμισε η κ. Πινότι.
Η Ιταλία έχει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Τυνησία και τη Λιβύη, ενώ πολλοί Ιταλοί τουρίστες παραθερίζουν στην Τυνησία.
Την ίδια ώρα, εδώ στην Ελλάδα, ενώ τόσο ο Νίκος Κοτζιάς όσο και ο Πάνος Καμμένος φωνάζουν για τον κίνδυνο από τους τζιχαντιστές, αυτή η πραγματική απειλή «υποβιβάζεται» από μια αντιπολίτευση ανοήτων, η οποία ευθυγραμμίζεται με τις εντολές του Βερολίνου.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Τι εγκληματικά είχε συμφωνήσει για την Ελλάδα, ο Αντωνάκης…

ΣΑΜΑΡΑΣ-4Χ4-ΜΕΡΚΕΛΤι εγκληματικά είχε συμφωνήσει για την Ελλάδα, ο Αντωνάκης για την ευρισκόμενη σε χειρότερη ύφεση από αυτήν του μεγάλου κραχ στην Αμερική τη δεκαετία του 30.









Που θρασύτατα επαιτεί για την εξόντωση του Ελληνισμού ο θηλυκός νεοναζί Χίτλερ:
1. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις φοροελαφρύνσεις. Να μην προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, που συνδέονται στενά με τις εισφορές και τις παροχές,
2. Να απολύσει ακόμα 150.000 υπαλλήλους της Γενικής Κυβέρνησης.
3. Να συνεχιστούν τα ξεπουλήματα των λιμένων, εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και ακινήτων, κυρίως με στόχο να συγκεντρωθούν έσοδα 2,2 δισ. ευρώ το 2015.
4. Να σεβαστεί τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3% το 2015 και 4,5% το 2016
5. Να παραμείνει η Τρόικα στη θέση της
6. Η Ελλάδα να ανακοινώσει ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα δάνεια του EFSF, αλλά και διμερή δάνεια από τις χώρες της Ευρωζώνης, που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα μετά το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.
Δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτε άλλο για τον ανάλγητο, θρασύτατο «μάγκα» και «αγαπητικό» του θηλυκού Χίτλερ, εγκληματία και δολοφόνο του Ελληνισμού Αντωνάκη.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Διπλό «χαστούκι» στην Α.Μέρκελ από Β.Πούτιν και Μ.Ομπάμα για την Ελλάδα

merkel-obama-poutinΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ








Διπλό χαστούκι «τρώει» η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από ΗΠΑ και Ρωσία για το ελληνικό θέμα για διαφορετικούς ασφαλώς λόγους. Τα μηνύματα που τις στέλνουν είναι βρείτε λύση στην υπόθεση χρέους της Ελλάδας, οι μεν Αμερικανοί γιατί θεωρούν πώς η αστάθεια στην Ευρωπαική Ένωση πλήττει τις ΗΠΑ, οι μεν Ρώσοι γιατί στην Αθήνα βρήκαν έναν συμπαραστάτη όσον αφορά στις κυρώσεις λόγω Ουκρανίας.
Σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί στη Μόσχα με την Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με το κρίσιμο θέμα της ατζέντας να είναι η Ουκρανία. Από τη Ρωσία ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πώς ο κ. Πούτιν θα θέσει και το θέμα της Ελλάδας και πιθανόν ένας από τους λόγους της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα να ήταν και αυτός.
Να θέλησε δηλαδή να έχει ενημέρωση από πρώτο χέρι ο Ρώσος Πρόεδρος προκειμένου να βάλει στο «τραπέζι» το θέμα της Ελλάδας. Αυτό που εκτιμάται ότι θα κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πώς θα επιβεβαιώσει τους υψηλούς συνομιλητές του την πρόθεση της Μόσχας να ενισχύει την Ελλάδα με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων αν βέβαια η ελληνική κυβέρνηση το ζητήσει για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες χρηματοδοτικές τις ανάγκες, αλλά και το ενεργειακό.
Όπως προέκυψε από το Κρεμλίνο στη συνομιλία που είχε ο Β. Πούτιν με τον Α. Τσίπρα συζητήθηκε επίσης και το θέμα των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου, τόσο του South Stream, όσο και του αγωγού που θα παρακάμπτει την Ουκρανία και θα περνά μέσω της Τουρκίας προκειμένου να τροφοδοτεί την Ε.Ε. με φυσικό αέριο η Ρωσία από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Το ενεργειακό ζήτημα είναι ένας άλλος τρόπος μέσω του οποίου η Ρωσία μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα και να στείλει μήνυμα στην Ευρωπαική Ένωση και ειδικά στη Γερμανία για τη στάση που κρατά στην κρίση της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα που οι Βρυξέλλες θέλουν να συνεχίσουν στην τακτική της πόλωσης με τη Ρωσία. Η Ελλάδα ήταν αυτή που άσκησε βέτο σε νέες κυρώσεις και κατάφερε να τις αποτρέψει. Είναι κάτι που αναγνωρίζεται στην Αθήνα από τη Μόσχα.
Στη Γερμανία ασκείται επίσης πίεση να βρεθεί λύση στην κρίση χρέους της Ελλάδα και από το ΗΠΑ. Μετά την ηχηρή τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα υπέρ της χώρας μας έφτασαν στην Αθήνα και θα έχουν σήμερα συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Σταθάκη) ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και η επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λια Μπούζις.
Οι δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ειδικευμένοι και γνώστες της υπόθεσης χρέους της Ελλάδας θα συζητήσουν και θα ζητήσουν περισσότερα στοιχεία από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως επίσης και προτάσεις για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Αποστολή τους είναι να έχουν μία αποσαφηνισμένη και καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει για να την μεταφέρουν στον Μπάρακ Ομπάμα.
Σημειώνεται πώς ο Μπάρακ Ομπάμα θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα με την Άνγκελα Μέρκελ και επρόκειτο να της θέσει και το ελληνικό ζήτημα, καθώς θεωρεί πώς η σύγκρουση Ελλάδας και Ε.Ε. δεν ευνοεί κανέναν, αντιθέτως δημιουργεί περαιτέρω αστάθεια στην οικονομία της Ευρωζώνης, από την οποία πλήττονται και οι ΗΠΑ.
Η πρόσφατη παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου μπορεί να μην ήταν η πρώτη δήλωση στήριξης σε ελληνική κυβέρνηση, ήταν όμως η πιο σαφής και πιο ηχηρή με συγκεκριμένες μάλιστα αναφορές στη Γερμανία. Κι αυτό κάτι σημαίνει, όπως επίσης και το ταξίδι της Α.Μέρκελ στην Ουάσιγκτον μετά από δικό της αίτημα.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Ομπάμα προς Μέρκελ ¨ μην κάψεις τα ενεργειακά ψάρια στο Αιγαίο ;¨

333Ξαφνικά γίναμε τόσο αξιαγάπητοι και δεν το πήραμε χαμπάρι;









¨Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσιγκτον ο Μπαράκ Ομπάμα σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε την Άγκελα Μέρκελ με θέμα συζήτησης την Ελλάδα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από την καγκελάριο της Γερμανίας να βρεθεί βιώσιμος τρόπος επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ. ¨Posted economikos 18 Μαρτίου 18, 2015 http://olympia.gr/
Είναι δεύτερη φορά που επεμβαίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Γιατί όμως η Γερμανική Καγκελαρία δεν τον εισάκουσε την πρώτη φορά;
¨Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο κ. Ομπάμα, μιλώντας στο CNN είχε αναφερθεί εκτενώς στην κατάσταση στην Ελλάδα ζητώντας και πάλι λύση προς την κατεύθυνση της Ελλάδας.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πει: «Δεν μπορείς να στύβεις τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε: «Αυτό που είναι αλήθεια, ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους».
Στη συνέχεια, ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική. Νομίζω ότι η Ελλάδα για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές, αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα.
Ελπίζω η Ελλάδα να μείνει και θα μείνει στην Ευρωζώνη και γι” αυτό πρέπει να γίνει συμβιβασμός.¨ Ημερησία http://infognomonpolitics.blogspot.gr/
¨ήδη πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης¨
¨ Όπως επισημαίνει το Bloomberg σε νέο του δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα προκλητικός κατά την ομιλία του, το μεσημέρι της Τετάρτης 18/3 στη Βουλή, ενώ προετοιμάζεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. Όπως σημειώνει, επίσης, το Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας θα διεκδικήσει μια πολιτική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι πως η νέα κυβέρνηση ίσως ωθήσει εκτός ευρώ την Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στην πενταμερή συνάντηση που έχει ζητήσει, με τη συμμετοχή του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel, του Γάλλου προέδρου, Francois Hollande και του προέδρου της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker.¨ www.bankingnews.gr 18/03/2015 – 21:16
Λοιπόν επί του θέματος …..
Γιατί μας αγάπησαν ξαφνικά τα Αμερικανάκια;
Φοβούνται να μην πέσουμε στην αγκαλιά της ¨ξανθιάς Αρκούδας¨ και αλλάξει όλος ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός σχεδιασμός της περιοχής;
Κάποιοι ισχυρίζονται ¨ ότι πρέπει να υπάρξει «άμεσος συμβιβασμός » με την Αθήνα διότι εάν ζήσουμε μια «ολική ρήξη» η Ελλάδα θα πέσει στην «αγκάλη » της Ρωσίας.
Πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει σύναψη μεγάλου δανείου από την Ρωσία που θα κλείσει τα κενά του προϋπολογισμού και στην περίπτωση που υπάρξει Grexit αυτό απλά θα οδηγήσει ακαριαία την Ελλάδα προς την Ρωσία.
Να ήταν μόνο αυτός ο φόβος των Αμερικάνων… πάει καλά …
Μήπως είναι τίποτε άλλο που το γνωρίζουν πολύ καλά από τις ¨καλές και γνωστές υπηρεσίες τους¨;
Μήπως γνωρίζουν ότι η οικονομική αποσταθεροποίηση της Ελλάδος ουσιαστικά συνιστά στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των γειτόνων τούρκων κάτι σχετικό με το γνωστό Casus belli ;
Πόση οικονομική ζημιά έκαναν στην Γερμανία οι γνωστές Αμερικάνικες κυρώσεις προς την Μόσχα;
Καιρός δεν είναι να πάθουνε και οι Αμερικάνοι καμιά ζημιά στα ήσυχα μέχρις στιγμής ¨νερά του Αιγαίου¨;
Γιατί να βλέπουν οι Γερμανοί να φορτώνει η γειτονιά τους στην Κεντρική Ευρώπη με Πυρηνικά Στρατηγικά βλήματα και γιατί να μην ¨αξιωθούν ¨να δούνε και οι Αμερικάνοι ¨να καίγονται τα ψάρια στο Αιγαίο¨;
Πιθανώς οι Αμερικάνοι να γνωρίζουν ότι κάποιοι στη Ευρώπη να θέλουν να κατεβάσουν τα προβλήματα της Ουκρανίας στο Αιγαίο με αφορμή την οικονομική αποσταθεροποίηση της Ελλάδος και τις γνωστές υπερφίαλες νεοθωμανικές βλέψεις του κ Ερντογάν που μπορούν να χρησιμοποιηθούν δεόντως.
Να το πούμε πιο απλά …
Θέλει η Γερμανία επανάληψη ομοίων γεγονότων με το κάψιμο του Κιέβου και της Οδησσού στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;
¨ Η «βραζιλιανοποίηση» (όπως κι λέει ο Ε.Γκαλεάνο) της Ευρώπης προχωράει ακάθεκτη σαν οδοστρωτήρας κι όλα ιδιωτικοποιούνται στα μονοπώλια.
Η Δημοκρατία και η δημοσιοποίηση της διαπλοκής και της πολιτικής διαφθοράς είναι τα μόνα που τους φοβίζουν.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

BΥΖΑNΤΙΝΟ ΠΑNΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΓΝΑΥΡΑΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΤΡΩΓΛΕΣ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδακης

Η λαμπρότερη, αλλά και η πιο συκοφαντημένη περίοδος της ιστορίας του ελληνισμού, είναι αυτή της αποκαλούμενης βυζαντινής αυτοκρατορίας, όπως την βάπτισαν κάποιοι δυτικοί συγγραφείς διαστρέφοντας το πραγματικό όνομα της μοναδικής αυτοκρατορίας στον κόσμο που έζησε πάνω από χίλια χρόνια, δηλαδή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Την ίδια περίοδο που στην δυτική Ευρώπη, που σήμερα προβάλετε σαν η πιο εξελιγμένη περιοχή της ανθρωπότητας, οι κάτοικοι ζούσαν κάτω από φρικτές συνθήκες σκοταδισμού και αγνοούσαν βασικά πολιτιστικά στοιχεία, στην ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία το πνευματικό επίπεδο είχε φτάσει σε ύψιστα επίπεδα. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είχε μετουσιωθεί με την χριστιανική διάσταση που είχε αποκτήσει, στο ελληνορθόδοξο χριστιανικό πρότυπο, το οποίο καθοδήγησε την αυτοκρατορία σε όλη την διάρκεια της ζωής της.

Ένας από του μεγαλύτερους πνευματικούς φάρους της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ουσιαστικά το πρώτο πανεπιστήμιο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ήταν το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, της βασιλίδας των πόλεων, το γνωστό από την πρώτη του περίοδο σαν «Πανδιδακτήριο», το οποίο από τον ένατο αιώνα όταν μεταφέρθηκε στα ανάκτορα της Μαγναύρας έγινε πιο γνωστό σαν πανεπιστήμιο της Μαγναύρας.

Το Πανδιδακτήριο ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β”, το 425 και έκτοτε η λειτουργία του τελούσε υπό την αιγίδα των εκάστοτε αυτοκρατόρων. Λειτούργησε σχεδόν αδιάλειπτα μέχρι το 1453 και ανέδειξε πολλούς πνευματικούς ανθρώπους στον χώρο των επιστημών αλλά και της θεολογίας. Ένας από τους ανθρώπους που συντέλεσε στην ίδρυση του ήταν η Πουλχερία, αδελφή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου, μια ευσεβής και θεοσεβούμενη γυναίκα καθώς και η Ευδοκία, (Αθηναΐς), σύζυγός του αυτοκράτορα, μαζί με τον έπαρχο του Πραιτορίου, Κύρο Πανοπολίτη, γνωστό τότε Έλληνα ποιητή και φιλόσοφο. Στις 27 Φεβρουαρίου του 425, εκδόθηκε το πρώτο σχετικό διάταγμα από τον Θεοδόσιο το Β” που ρύθμιζε τις λεπτομέρειες λειτουργίας της Σχολής. Τα πρώτα μαθήματα που διδάσκονταν στο Πανδιδακτήριο, που λειτουργούσε πλέων σαν ανεξάρτητο πνευματικό ίδρυμα την ίδια περίοδο που στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν υπήρχε ουσιαστικά καμία πνευματική αλλά και συγγραφική δραστηριότητα, (ήταν δηλαδή η εποχή του σκότους του ευρωπαϊκού μεσαίωνα), ήταν γραμματική, ρητορική, φιλοσοφία, διαλεκτική, δίκαιο, αριθμητική, γεωμετρία, αστρονομία και μουσική. Στην εποχή του Ιουστινιανού αναβαθμίστηκε η Νομική Σχολή, η οποία απέκτησε πενταετή διάρκεια σπουδών και ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ την ίδια περίοδο στην Πατριαρχική Σχολή διδασκόταν η θεολογία. Κατά την διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Φωκά, (602-610), το Πανδιδακτήριο διέκοψε τη λειτουργία του αλλά γρήγορα επαναλειτούργησε υπό τον αυτοκράτορα Ηράκλειο, (610-641), ο οποίος μετά το 610 είχε καλέσει στην Κωνσταντινούπολη τον Στέφανο τον Αλεξανδρέα για να εποπτεύσει στην αναδιοργάνωση του πανεπιστημίου.

Το πανεπιστήμιο της Μαγναύρας βελτιώθηκε τον 10ο αιώνα με πρωτοβουλίες του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, ο οποίος ενίσχυσε ηθικά αλλά και υλικά τους διδάσκοντες και τους σπουδαστές. Αναφέρεται ότι την εποχή εκείνη δίδασκαν τριάντα καθηγητές, δεκαπέντε στην ελληνική γλώσσα, γραμματική και φιλολογία, ενώ άλλοι δεκαπέντε δίδασκαν στη λατινική γλώσσα, ρωμαϊκή φιλολογία, φιλοσοφία και νομικά. Τον 11ο αιώνα ο αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος ο Μονομάχος ενδιαφέρθηκε για την διεύρυνση των σπουδών στο πανεπιστήμιο της Μαγναύρας και ίδρυσε δυο σχολές, το «Διδασκαλείον των Νόμων» και το «Γυμνάσιον», (φιλοσοφική). Στο Γυμνάσιον διδάσκονταν όλες οι επιστήμες, εκτός από τα νομικά που σπούδαζαν οι μελλοντικοί νομικοί, δικαστές και υπάλληλοι στο «Διδασκαλείο των Νόμων». Στο Γυμνάσιο, δηλαδή στη φιλοσοφική σχολή, διευθυντής, («Ύπατος των Φιλοσόφων»), τοποθετήθηκε ο Μιχαήλ Ψελλός και μετέπειτα ο Ιωάννης ο Ιταλός. Στο Διδασκαλείο των Νόμων διευθυντής έγινε ο Ιωάννης Ξιφιλίνος, Νομοφύλαξ του κράτους. Μετά την μαύρη περίοδο της φραγκοκρατία και την ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Βυζαντινούς, το 1261, ο Μιχαήλ Η” Παλαιολόγος, (1261-1282), ανέθεσε την διεύθυνση του πανεπιστημίου της Μαγναύρας στο Γεώργιο Ακροπολίτη, μεγάλο Λογοθέτη, ως καθηγητή της αριστοτελικής φιλοσοφίας και στον Γεώργιο Παχυμέρη, τη διδασκαλία της λεγόμενης «τετρακτύος», (δηλαδή αριθμητική, γεωμετρία, αστρονομία και μουσική) στο αποκαλούμενο «Οικουμενικόν Διδασκαλείον».

Πολλά ήταν τα μεγάλα πνευματικά ονόματα που λάμπρυναν με την παρουσία τους το πανεπιστήμιο της Μαγναύρας. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι κατά τον 9ο αιώνα πολλοί ιστορικοί συγκαταλέγουν και τον Θεσσαλονικέα ιεραπόστολο των Σλάβων, Κύριλλο- Κωνσταντίνο, (περίπου 827-869), καθώς και τον λόγιο, μετέπειτα μέγα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Φώτιο, (δύο πατριαρχίες: 858-867 και 877-886). Ειδικά για τον Κύριλλο έχουμε πληροφορίες ότι ανέλαβε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα την έδρα της φιλοσοφίας στην Μαγναύρα, ενώ ο Βρετανός ιστορικός D. Nicol, αναφέρει ότι «διαδέχθηκε τον φίλο του Φώτιο στην έδρα της φιλοσοφίας», στο ίδιο πανεπιστήμιο. Όσον αφορά τον Μέγα πατριάρχη Φώτιο, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το αν πραγματικά δίδαξε στο πανεπιστήμιο της Μαγναύρας.

Ο πνευματικός φάρος της Κωνσταντινούπολης, της βασιλίδας των πόλεων και η μέγιστη πνευματική κίνηση που είχε αναπτυχτεί με το πανεπιστήμιο της Μαγναύρας, έσβησαν οριστικά με την πτώση της Πόλης στον Μωάμεθ τον πορθητή. Παρ όλα αυτά οι σπίθες δεν έπαψαν να σιγοκαίουν και κατά την περίοδο της δουλείας. Η εκκλησία και η ορθόδοξη πιστή, ήταν αυτές που διέσωσε την ταυτότητα μας στους σκοτεινούς χρόνους της δουλείας, μακριά από τον «θανατηφόρο εναγκαλισμό» της παπικής εκκλησιάς που προσπάθησε τα τελευταία χρόνια της ανατολικής αυτοκρατορίας να στραγγαλίσει οριστικά την ελληνική ορθοδοξία. Δυστυχώς όμως ότι διασώθηκε τετρακόσια και πλέων χρόνια σκλαβιάς, κινδυνεύει σήμερα να χαθεί οριστικά από την νεοελληνική «εκσυγχρονιστική λαίλαπα».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος  


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Gokturk ΙΙ. Tουρκικός δoρυφόρος καταγράφει τα πάντα από τη «μεγάλη απειλή»- Ελλάδα



Τούρκικο δημοσίευμα σε αναφορά του για τον τουρκικόκατασκοπευτικό δορυφόρο «Gokturk ΙΙ» που μπήκε σε τροχιά στις 18 Δεκεμβρίου του 2012, παρέχει ορισμένα στοιχεία. Ο «Gokturk ΙΙ» διαχειρίζεται από την τουρκική πολεμική αεροπορία και σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο έχει ως έργο: πληροφορίες για τις μυστικές υπηρεσίες, την ασφάλεια των επικοινωνιών, την έγκαιρη προειδοποίηση για πυραυλική απειλή από βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο τουρκικός δορυφόρος, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Αιντινλίκ’ έχει σκοπό την παρακολούθηση των απειλών που αντιμετωπίζει η Τουρκία.
Αυτές είναι: Το Ιράν, που κωδικοποιείται ως πυρηνική απειλή από τις ΗΠΑ, εστίες κρίσης στο χώρο της Συρίας, όπως τις βλέπει το κυβερνών AKP, και η «μεγάλη απειλή» από Ελλάδα (εισαγωγικά στο πρωτότυπο).


Αυτό σημαίνει ότι ο δορυφόρος καταγράφει καθημερινά φωτό, τις οποίες οι εξειδικευμένοι έχουν τη δυνατότητα αποκωδικοποίησή τους.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

O κόσμoς είναι πια επικίνδυνα απρόβλεπτος...



Του Philip Stephens 
Financial Times 

Η Δύση έχει μία νέα βιομηχανία. Πρόκειται για τον υπολογισμό γεωπολιτικού κινδύνου, κλάδος του οποίου οι δραστηριότητες ανθούν. Με μία ματιά μόνο ανά τον κόσμο, στις φωτιές που καίνε στη Μέση Ανατολή, στην προέλαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και στις εντάσεις στην Ασία από την άνοδο της Κίνας, εύκολα διαπιστώνει κανείς γιατί. Αυτές οι διαμάχες και οι συγκρούσεις είναι κάτι περισσότερο από δυσάρεστες συμπτώσεις. Το τέλος της Ιστορίας έχει δώσει τη θέση του στην εποχή της συστημικής αταξίας.

Πρόσφατα βρέθηκα σε ένα συνέδριο που διοργάνωσαν δύο think tank – το Aspen Italian και το Chatham House- και σκέφτηκα ότι όταν οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αναζητούν τίτλο για να περιγράψουν την τρέχουσα κατάσταση στις διεθνείς υποθέσεις, μπορεί να καταλήξουν σε κάτι όπως «η Μεγάλη Ανατροπή». Το σκηνικό για αυτή τη συνάθροιση επιχειρηματιών και αξιωματούχων ήταν η έξοχη ηρεμία της Βενετίας. Η συζήτηση αφορούσε τις ρήξεις που έχουν προκύψει στα διεθνή πράγματα μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η αισιοδοξία με την οποία η Δύση υποδέχθηκε την κατάρρευση του κομουνισμού στηριζόταν σε μία ομάδα υποθέσεων. Ο κόσμος όμως, έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνος και μη προβλέψιμος τα τελευταία 25 χρόνια, καθώς οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις έχουν ανατραπεί.

Η πρώτη ήταν η επικράτηση της Pax Americana. Θυμάστε πώς περιέγραφαν αγωνιωδώς την απόρθητη ηγεμονία των ΗΠΑ; Με το τέλος της χιλιετίας, η Ουάσιγκτον εκτιμούσε – και οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούσαν – ότι η μοναδική υπερδύναμη θα έθετε τους όρους στις διεθνείς σχέσεις για τον 21ο αιώνα. Θα υπήρχαν βεβαίως τροποποιήσεις για να διευκολυνθούν οι νέες δυνάμεις, αλλά οι ΗΠΑ θα ήταν ο εγγυητής της παγκόσμιας ειρήνης.

Αδιαμφισβήτητα, οι ιστορικοί θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν πότε ακριβώς διαλύθηκε αυτή η ψευδαίσθηση. Θα μπορούσε να είναι με το χάος που ακολούθησε το «Σοκ και Δέος» στο Ιράκ. Οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ τελικά έφτασαν τις ΗΠΑ στα όριά τους και το έκαναν τη στιγμή που η Κίνα, η Ινδία και άλλοι κατέγραφαν ταχύτατη άνοδο. Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν έδειξε μόνο τις ανεπάρκειες της στρατιωτικής ισχύος. Οι φυλακές του Abu Ghraib και του Guantanamo κατέρριψαν την εικόνα ότι η Αμερική θα λειτουργούσε πάντα ως καλός ηγεμόνας.

Ενδεχομένως να είναι υπερβολικές οι εκτιμήσεις για την πτώση των ΗΠΑ. Στην εξαιρετική έκθεση «Is the American Century Over» ο Joseph Nye του Harvard επισημαίνει τις δυνάμεις που διατηρεί η Αμερική – την οικονομική, τη δημογραφική, τη γεωγραφική όπως επίσης και τη στρατιωτική. Είναι επίσης θετικό να σημειωθεί η σχιστολιθική επανάσταση και πώς ανέτρεψε πολλές προβλέψεις για την πτώση της αμερικανικής ισχύος. Είναι αλήθεια ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ του 21ου αιώνα είναι μάλλον απίθανο να έχουν τη δυνατότητα ή τη βούληση να σχηματίσουν τη γεωπολιτική τάξη όπως έπραξαν κατά τον 20ό αιώνα. Όσο θόρυβο κι αν κάνουν τώρα οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, οι μελλοντικοί πρόεδροι θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς σε έναν πολυπολικό κόσμο.

Η δεύτερη υπόθεση ήταν η Ευρώπη. Η δημιουργία του ευρώ στόχευε στην ολοκλήρωση του έργου των ιδρυτών της Ε.Ε. Ήθελε να σβήσει τις βαθιές πληγές που είχε αφήσει ο ανταγωνιστικός εθνικισμός με ένα μεταμοντέρνο μοντέλο βαθιάς ενοποίησης. Τα σύνορα της Ευρώπης επεκτείνονται στο διηνεκές και η ήπειρος λέει οριστικά αντίο στον πόλεμο.

Η σκέψη όμως, ήταν πως το μεταπολεμικό μοντέλο της Ευρώπης θα μπορούσε να εξαχθεί, κατ’ αρχάς στα γειτονικά της κράτη προς Ανατολάς και κατά δεύτερον ως πρότυπο για τις αναδυόμενες οικονομίες. Για κάποιο διάστημα αυτό λειτούργησε: τα πρώην κομουνιστικά κράτη στήθηκαν στην ουρά για να μπουν στο δημοκρατικό κλαμπ, υπογραμμίζοντας έτσι την ισχύ της κανονιστικής εξουσίας. Ειπώθηκε μάλιστα κάτι για μία αναμέτρηση ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον αμερικανικό Άρη.

Και τώρα; Το ευρώ έχει εκτεθεί ως ημιτελές έργο, ως μία διακήρυξη προθέσεων που στερείται πολιτική και οικονομική στήριξη. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης – και δεν έχω πειστεί ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ – οι κυβερνήσεις διστάζουν να παραχωρήσουν την κυριαρχία τους για να εξασφαλίσουν το μακροπρόθεσμο μέλλον του ενιαίου νομίσματος. Η ανάδειξη του εθνικισμού δεν περιορίζεται στα επιχειρήματα για το χρέος και τα ελλείμματα. Οι λαϊκιστές της Αριστεράς και της Δεξιάς ευημερούν επειδή απαιτούν από τις κυβερνήσεις να κλείσουν την πόρτα σε κάθε φερόμενη λεηλασία από την παγκοσμιοποίηση.

Εδώ βρίσκεται και η τρίτη υπόθεση που ανατρέπεται: η εκτίμηση ότι η οικονομική αλληλεξάρτηση θα χαλάρωνε τον εθνικό ανταγωνισμό και οι παγκόσμιες αλυσίδες προσφοράς θα δημιουργούσαν πιο αποτελεσματική παγκόσμια διακυβέρνηση. Αντιθέτως είδαμε την επιστροφή του εθνικιστικού ανταγωνισμού στο ρεβανσισμό του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και στις εδαφικές διαμάχες μεταξύ της Κίνας και των γειτονικών της κρατών.

Ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν δεύτερες σκέψεις για τη μεταμοντέρνα ενοποίηση, οι αναδυόμενες οικονομίες δεν ήθελαν ποτέ να παραδώσουν την εθνική τους κυριαρχία. Η απειλή στη Μέση Ανατολή και σε κάποια σημεία της Αφρικής προέρχεται από την κατάρρευση κρατών. Στην Ασία, όμως, έχει τις ρίζες της στον ανταγωνισμό μεταξύ κρατών.

Πώς πρέπει να αντιδράσουν λοιπόν οι επιχειρήσεις σε αυτόν τον αυξανόμενο πολιτικό κίνδυνο; Πολλοί επιλέγουν ακόμη να τον αγνοούν. Ανησυχούν αντιθέτως για την τιμολόγηση των ανταγωνιστών τους, για την οικονομική ανάπτυξη και τους ρυθμιστικούς κανόνες. Οι επενδυτές και οι εξαγωγείς στη Ρωσία έμαθαν ότι αυτός ο εφησυχασμός μπορεί να έχει κόστος.

Δεδομένου ότι λειτουργούν με διακρατικές αλυσίδες προσφοράς και με διαδικασίες παραγωγής που κινούνται σε σφιχτά χρονικά περιθώρια, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει. Η εποχή του Ψυχρού Πολέμου ήταν επικίνδυνη, αλλά σταθερή. Η μεγάλη ανατροπή έφερε έναν κόσμο που είναι επικίνδυνα απρόβλεπτος.

Εάν μπορεί κάποιος να βγάλει χρήματα υπολογίζοντας το γεωπολιτικό κίνδυνο, τότε μπορούμε να γλιτώσουμε χρήματα κατανοώντας τον.


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να εκπληρώσει την προφητεία της Αποκάλυψης!



Στο αποτρόπαιο βίντεο που είχε αναρτήσει το Ισλαμικό Κράτος με τον αποκεφαλισμό του Πίτερ Κάσιγκ (Peter Kassig) είχε υπογραμμίσει ότι το γύρισε στην πόλη Νταμπίγκ (Dabiq)της Συρίας.

Η πόλη δεν επιλέχτηκε τυχαία από τους τζιχαντιστές. Είναι ένας τόπος με μεγάλη αποκρυφιστική και μυστικιστική σημασία για το Ισλάμ. Στη Νταμπίγκ οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι ο μουσουλμανικός μεσσίας, ο Μαχντί, θα πετύχει την τελική μάχη (αποκάλυψη) ενάντια σε όσους είναι ενάντιοι στον ισλαμικό νόμο (Σαρία).

Το Ισλαμικό Κράτος για τον ίδιο ακριβώς λόγο ονόμασε και το διαδικτυακό περιοδικό του, που κυκλοφορεί στα αγγλικά, Νταμπίγκ. Το Ισλαμικό Κράτος λέει στους οπαδούς του ότι ως οργάνωση εκπληρώνει την Προφητεία της Αποκάλυψης και τους καλεί να συμμετάσχουν σε αυτή την ιστορική μάχη, της μουσουλμανικής Δευτέρας Παρουσίας, όπου ο μεσσίας Μαχντί θα συντρίψει τους απίστους.

Το δευτερεύο μήνυμα που προσπαθεί να περάσει το Ισλαμικό Κράτος στους οπαδούς του είναι ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για την υπεροπλία των «απίστων» επειδή σύντομα θα αναδειχτούν νικητές με τη βοήθεια του μεσσία, του Μαχντί αλλά και του Ιησού, ο οποίος επίσης θα πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Σε κηρύγματά τους οι τζιχαντιστές έχουν αναφέρει ότι «Θα κάψουμε τις στρατιές των σταυροφόρων στην Νταμπίγκ», «Σας περιμένουμε στην Νταμπίγκ», και η ημέρα της Κρίσεως θα φτάσει όταν «οι Ρωμαίοι θα φτάσουν στη γη της Νταμπίγκ»

Για τους τζιχαντιστές ο χρόνος, το ρολόι, έχει σταματήσει κάποιους αιώνες πίσω. Οι δυτικοί αποκαλούνται Ρωμαίοι, Βυζαντινοί και Σταυροφόροι. Ακόμα και σήμερα Ρωμαίοι, Βυζαντινοί και Σταυροφόροι είναι οι διαχρονικοί εχθροί που μάχονται οι μεσανατολίτες.

Σε πολλά βίντεο μάλιστα βρίζουν τον Μπάρακ Ομπάμα ως «Ρωμαίο σκύλο» ή ακόμα και «Βυζαντινό σκύλο». Ας μην ξεχνάμε ότι στους αυτόχθονες της Μέσης Ανατολής και στους αραβικούς πληθυσμούς, η ρωμαϊκή, στη συνέχεια βυζαντινή, κατοχή δεν ήταν «ευχάριστη» κατάσταση.

Το Ισλάμ έδωσε τη δύναμη στους λαούς αυτούς να αποτινάξουν τη ρωμαϊκή – βυζαντινή κατοχή. Όταν αργότερα ήρθαν οι σταυροφόροι στους τόπους τους, θεωρήθηκαν συνέχεια των Ρωμαίων – Βυζαντινών και όχι εντελώς άδικα.

Η πόλη Νταμπίγκ τελεί υπό το Ισλαμικό Κράτος από τον Απρίλιο του 2014.

Σύμφωνα με τις προφητείες, τζιχαντιστές θα συλλάβουν Ρωμαίους στρατιώτες. Αυτοί μπορεί να είναι σε ελεύθερη ερμηνεία Αμερικανοί ή άλλοι δυτικοί.

Τότε, Ρωμαϊκός στρατός θα φτάσει στη Νταμπίγκ και θα ζητήσει από όλους τους μουσουλμάνους να παραμερίσουν, για να πολεμήσουν μόνο εκείνους που κρατάνε τους αιχμαλώτους. Τότε όλοι οι μουσουλμάνοι θα ενωθούν ενάντια στους Ρωμαίους για να τους πολεμήσουν.

Όταν η μάχη ξεκινήσει το 1/3 των μουσουλμάνων μαχητών θα τραπεί σε φυγή και αυτούς ο Αλλάχ ποτέ δεν θα τους συγχωρέσει. Το άλλο 1/3 θα πέσει στη μάχη και θα γίνουν μάρτυρες και το άλλο 1/3 θα καταλάβει τη Νέα Ρώμη, δηλαδή την Κωνσταντινούπολη.

Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι στα μάτια των φανατικών μουσουλμάνων «γνήσιοι» απόγονοι των Ρωμαίων είμαστε εμείς οι Έλληνες, όταν μας αποκαλούν Ρουμ (Ρωμηούς). Ρουμ αποκαλούν και όλους τους ορθόδοξους της Μέσης Ανατολής, διότι κρατάνε τη γνήσια ρωμαϊκή θρησκεία της Νέας Ρώμης – Κωνσταντινούπολης.

Όταν μας αποκαλούν Γιουνάν, δηλαδή Ίωνες, είναι όταν μας συμπαθούν και μας διαχωρίζουν από τους Βυζαντινούς – Ρωμηούς προγόνους μας που τους βλέπουν ως κατακτητές. 



Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

«ΆΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ» …Η Νέμεσις των Eλληνικών Όπλων είναι εδώ ! (BINTEO)



Ένα συγκλονιστικό βίντεο απο της δραστηριότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων την χρονιά που πέρασε !

Το μήνυμα που μας στέλνουν σαφέστατο και βροντερό… Η Νέμεσις των Ελληνικών Όπλων θα πέσει στα κεφάλια των Εχθρών της Πατρίδας !

«ΆΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ » είναι το σύνθημά τους και δεν κρατιούνται …ΆΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ για να ξεχυθούν και να λιανίσουν το ίδιο βράδυ τον Τούρκο !

Αλίμονο σε αυτούς που η οργή τους θα πέσει επάνω τους ….Δείτε το video και Καμαρώστε τα παιδιά της Ελλάδος ,που είναι εδώ και περιμένουν την εντολή ….Το μόνο που ζητούν είναι ένα το ¨Άρατε Πύλας « και αφήστε μας να καθαρίσουμε εμείς!

Δείτε το βίντεο



Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Καμμένος στην Bild : «Οι πιλότοι μου στα μαχητικά παίρνουν 1200 ευρώ, για να προστατεύουν τα Ευρωπαικά σύνορα»




Κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από την ευρωζώνη - Ο Σόιμπλε κάνει κάθε μέρα δηλώσεις και δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών - Να μην κάνει πλακα με εμάς - Τι λέει για την επιστροφή στη δραχμή - «Οι πιλότοι μου στα μαχητικά παίρνουν 1200 ευρώ» - Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά «κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953»

Την εκτίμηση ότι εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία, διατυπώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild.
Στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας η συνέντευξη του κ. Καμμένου είναι πρώτο θέμα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι «η γερμανική κυβέρνηση μας κυνηγάει και κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από την Ευρωζώνη».

«Εννοείτε τον κ. Σόιμπλε;» ρωτά η Bild και απαντά ο κ. Καμμένος: «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε μέρα κάνει δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Είναι σαν να κάνει ψυχολογικό πόλεμο και δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών» τονίζει ο κ. Καμμένος και συνεχίζει: «Δεν με πειράζει που ο κ. Σόιμπλε δεν συμπαθεί εμένα ή τον κ. Βαρουφάκη. Αλλά εκλεγήκαμε από τον ελληνικό λαό και στηριζόμαστε από αυτόν. Αυτό σημαίνει η δημοκρατία και πρέπει να γίνει σεβαστό».

«Ο κ. Σόιμπλε δεν πρέπει να κάνει πλάκα με εμάς» υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει: «Οι Ελληνες θυμούνται πολύ καλά ότι ο κ. Σόιμπλε έπρεπε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του γιατί ήταν αναμεμιγμένος σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά παραμένει υπουργός Οικονομικών! Και όσον αφορά στη διαφθορά, είναι σαν το τανγκό: Θέλει δύο!».

«Γιατί η γερμανική κυβέρνηση προστατεύει διευθυντές της Siemens που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς;» διερωτάται ο κ. Καμμένος και συνεχίζει: «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γερμανικών εταιρειών που εμπλέκονται σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά επικρατεί σιωπή. Αν ζητήσουμε βοήθεια σε αυτό δεν θα πάρουμε».

Στη συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την ίδια τύχη πιθανόν θα ακολουθήσουν η Ισπανία και η Ιταλία.


Έπειτα από ενδεχόμενο Grexit θα ακολουθήσουν Ισπανία, Ιταλία ίσως και η Γερμανία!

«Μπορεί να σας βοηθήσει η επιστροφή στη δραχμή;» ρωτά η Bild. «Είναι αδύνατο για εμάς να εγκαταλείψουμε το ευρώ, είναι παράνομο, γι' αυτό δεν υπάρχει περίπτωση» απαντά ο κ. Καμμένος και προειδοποιεί: «Αν η Ελλάδα εκραγεί, θα ακολουθήσουν Ισπανία και Ιταλία. Ισως και η Γερμανία. Αρα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μείνουμε στο ευρώ. Αλλά αυτός ο τρόπος δεν μπορεί να είναι οι Ελληνες να πληρώνουν όλο και περισσότερα».

«Από τα πακέτα τίποτε δεν φτάνει στους ανθρώπους, όλα πάνε στις τράπεζες. Οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειές, αλλά οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Δεν μπορεί ένας καφές στην Αθήνα να κάνει 3 ευρώ και στη Βιέννη 1,20! Γιατί να έρθουν εδώ οι τουρίστες; Πρέπει να μειώσουμε τους φόρους για να είμαστε ελκυστικοί στους τουρίστες» επισημαίνει ο Έλληνας υπουργός.

«Τα λεφτά σας τελειώνουν; Χρειάζεστε τρίτο πακέτο;» ρωτά ο διευθυντής της Bild Κάι Ντίκμαν που την προηγούμενη βδομάδα ήταν στην Αθήνα και πήρε τη συνέντευξη από τον κ. Καμμένο μαζί με ακόμη δύο δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας.

«Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο, αλλά κούρεμα, όπως κούρεμα είχε λάβει και η Γερμανία το 1953. Η λιτότητα είναι ο λάθος δρόμος. Ο ελληνικός λαός έχει χάσει τα πάντα και οι μισθοί όσων έχουν ακόμα δουλειά έχουν μειωθεί δραματικά. Οι πιλότοι μου στα μαχητικά βγάζουν μόνο 1.200 ευρώ το μήνα (πριν ήταν 2.400) για να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή» απαντά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Η Ελλάδα να αποζημιωθεί για το εμπάργκο στη Ρωσία

«Πρέπει να αποζημιωθούμε από την ΕΕ για τα λεφτά που χάσαμε από το εμπάργκο στη Ρωσία. Αλλιώς δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, γιατί μόνο κακό κάνουν στην οικονομία μας» τονίζει ο κ. Καμμένος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τη Γερμανία, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ των ανθρώπων, αλλά ούτε και μεταξύ των κυβερνήσεων. Η γερμανική κυβέρνηση παρεμβαίνει σε πράγματα που δεν την αφορούν. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών» υπογραμμίζει ο κ. Καμμένος και προσθέτει: «Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι θέλουν να μας πετάξουν έξω από τη ζώνη του ευρώ».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά «ένα κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953 κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου».

Η Μέρκελ να πάρει τηλέφωνο τον Ερντογάν

Ο υπουργός Άμυνας στη συνέντευξή του αναφέρεται στους πρόσφυγες που έχουν μεταβεί την Ελλάδα, λέγοντας πως η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί το φορτίο που έχει η Ελλάδα ως «χώρα άφιξης μεταναστών». Επίσης, προσθέτει πως η Άνγκελα Μέρκελ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να κάνουν ένα... τηλέφωνο στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να τον συμβουλεύσουν να τηρεί τις συμφωνίες, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας. «Θα χρειαζόταν μόνο ένα τηλεφώνημα από τη Μέρκελ και τους άλλους ευρωπαϊους ηγέτες στον Ερντογάν ότι πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες και να ασφαλίσει τα σύνορά του. Αυτό που κάνει η Τουρκία δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπουργέ μας τρομάξατε τους Γερμανούς. Απειλείτε να γεμίσετε την Ευρώπη με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες» αναφέρει ο δημοσιογράφος για να απαντήσει ο κ. Καμμένος: «Ξεκαθάρισα μόνο τι θα γίνει αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ανθρωπιστική. Δεν θα υπάρχει τότε καμία συμφωνία, τίποτε. Δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες σαν χώρα υποδοχής. Οποιος θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη θα έπρεπε να τα ξέρει αυτά. Και η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι μας έχει αφήσει μόνους μας με μία βόμβα. Πως μία χώρα σε κρίση μπορεί να τα καταφέρει με 1,5 εκατ. πρόσφυγες;».

Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποζημιωθεί για τα εγκλήματα των Ναζί, εκτός από την Ελλάδα. Για εμάς, αυτό αποτελεί μια ιστορική υποχρέωση».


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.