Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Μοναχός Απολλώ, ο ραδιοερασιτέχνης του Αγίου Όρους



Πνευματικός αδερφός, συνάδελφος ραδιοερασι-τέχνης και πάνω απ'όλα φίλος. Γνωριστήκαμε τον Οκτώβριο του 2007 όταν ομάδα ρ/ε από Λευκάδα μαζί με τον SV1DPI επισκεφτήκαμε το Άγιο Όρος. Είχα ακούσει πάρα πολλά για τον...
Γέροντα Απολλώ και ειδικά από ανθρώπους που δεν τον γνωρίζουν ούτε σε φωτογραφία. Η πραγματικότητα διαφέρει κατά πολύ.

Στην Μονή Δοχειαρίου πέραν των θρησκευτικών καθηκόντων οι μοναχοί δουλεύουν πολύ, από ανατολής έως δύσης ηλίου. Οι ώρες για ξεκούραση είναι ελάχιστες. Παρόλα αυτά ο Γέροντας πάντα βρίσκει χρόνο να αφιερώσει στους επισκέπτες του και ειδικά όταν είναι ραδιοερασιτέχνες. Επίσης από αυτόν τον ελάχιστο χρόνο αφιερώνει κάποιες ώρες για να βγει στον "αέρα" και να δώσει την χαρά του QSO με το Α.Ο σε συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Το μεγάλο παράπονο είναι ότι δεν περνάει καλά στην Ιαπωνία καθώς υπάρχει η σκίαση του βουνού προς Ανατολή.

Κατά καιρούς πολλοί συνάδελφοι από το εξωτερικό μου έχουν ζητήσει να μεσολαβήσω για να έχουν ένα sked με τον Γέροντα, κάτι το οποίο γίνεται καθώς πάντα ο Μ.Απολλώ ανταποκρίνεται. Βέβαια δεν έχουν λείψει και οι παράλογες απαιτήσεις όπως πέστου να βγει την τάδε ώρα στα 17 μέτρα πχ. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εκείνη την ώρα μπορεί να έχει ακολουθία στην Μονή ή να δουλεύει εκτός Μονής ή ακόμα και να ξεκουράζεται.

Επίσης υπήρξαν περιπτώσεις που θεώρησαν ότι αν μεσολαβούσα θα έπαιρναν άδεια εκπομπής από το Α.Ο. Μάλιστα ένα Ιταλικό team μου έκανε την χάρη να με έχει και χειριστή στην ομάδα που σχεδίαζαν για Α.Ο. Φυσικά δεν ανταποκρίθηκα σε καμιά τέτοια απαίτηση, προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι η σχέση μου με τον Γέροντα Απολλώ είναι καθαρά πνευματική και δεν με αγγίζει καθόλου το γεγονός αν θα εκπέμψω , αμφιβάλλω βέβαια αν το κατάλαβαν....




Βασική αιτία αυτής της ανάρτησης είναι η αμφισβήτηση που δέχεται ο Γέροντας ως προς την γνώση κώδικα morse. Κάθε φορά που θα βγει χειριστήριο αρχίζουν τα τηλέφωνα για το ποιός είναι στο shack του και χειρίζει. Έχουν επινοηθεί διάφορα callsings, μέχρι που αποδεικνύεται ότι ο τάδε πχ Αμερικάνος ήταν σπίτι του και όχι στο Όρος. Θα ήθελα να πω ότι η γνώση κώδικα morse δεν αποτελεί αντικείμενο πυρηνικής φυσικής, είναι κάτι που όσοι θελήσαμε το μάθαμε σχετικά εύκολα. Χρόνος για την εκμάθηση χρειάζεται πολύ λιγότερος από όσο καταναλώνουν ορισμένοι για να αμφισβητήσουν τον κώδικα.



Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε


Το βιογραφικό του νέου υπουργού Οικονομικών



Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, με την ορκωμοσία του να πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα στις 20.00, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσακαλώτος θα ορκισθεί με πολιτικό όρκο, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας. Στις 20.30 θα ακολουθήσει η παράδοση παραλαβή χαρτοφυλακίου στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το καλοκαίρι του 2010 είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακροοικονομίας, των οικονομικών της Ευρ. Ένωσης, της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών.
Το τελευταίο του βιβλίο στην ελληνική γλώσσα, μαζί με το Χρήστο Λάσκο, είναι το Χωρίς Επιστροφή: καπιταλιστικές κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός (εκδόσεις ΚΨΜ).
Γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και είναι έγγαμος πατέρας τριών παιδιών.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Γκάμπι Ζίμερ: "Έλληνες έχετε αποκρούσει τον Σόιμπλε"

 Γκάμπι Ζίμερ: Έλληνες έχετε αποκρούσει τον Σόιμπλε
















«Έλληνες, έχετε αποκρούσει τον Σόιμπλε και όλους εκείνους που θέλουν να χωρίσουν την Ευρωζώνη από την ΕΕ. Δεν δειλιάσατε και αψηφήσατε τον εκφοβισμό». Με τα λόγια αυτά χαιρετίζει η πρόεδρος της πολιτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Γκάμπι Ζίμερ, τα αποτελέσματα του χθεσινούδημοψηφίσματος διαπιστώνοντας πως "είναι καιρός η Μέρκελ και ο Ολάντ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και να γίνει προτεραιότητά τους η πολιτική και η δημοκρατία, αντί για τη νεοφιλελεύθερη γραμμή των υποστηρικτών της χρηματοπιστωτικής αγοράς».

Αναλυτικά η Γκάμπι Ζίμερ, αναφέρει στη γραπτή της δήλωση τα εξής:
"Έχω τεράστιο σεβασμό για το θάρρος του ελληνικού λαού που ψήφισε «Όχι» στο δημοψήφισμα, παρά την πρωτοφανή εκστρατεία φόβου από κυρίαρχες ελίτ της ΕΕ, παρά την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη και παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα. Το λίκνο της δημοκρατίας έδειξε στην υπόλοιπη ΕΕ ότι η δημοκρατική βούληση είναι πολύ ισχυρότερη από την κινδυνολογία και τις απειλές των κυρίαρχων ελίτ. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν πλέον την αξιοπρέπεια ότι πάλεψαν σε αυτό το παιχνίδι για το οποίο οι θεσμοί της ΕΕ είναι παντελώς κατώτεροι των περιστάσεων».
"Το "Όχι" στο δημοψήφισμα σημαίνει κατά την κ. Ζίμερ, ότι «οι Έλληνες λένε «Ναι» σε μια κοινωνικά δίκαιη κατανομή των βαρών σε ότι αφορά τις βιώσιμες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στη χώρα τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του νεποτισμού. Λένε «Ναι» στη βιώσιμη ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των οικονομικών δομών τους και στη μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Πάνω απ 'όλα, λένε «Ναι» στις αναγκαίες διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου ενός κουρέματός του. Λένε «Ναι» στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και «Ναι» στην ευρωπαϊκή δημοκρατία».
Τέλος, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, διαβεβαιώνει πως η αλληλεγγύη του κόμματό της προς τον ελληνικό λαό και τους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου γενικότερα, «είναι σήμερα πιο ισχυρή παρά ποτέ».

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΛΑΦΑΖΑΝΗ …Ακουμπάνε τα εμβάσματα των 300 δις ευρώ!

300disimg-80321429028211

Μια αποκάλυψη-βόμβα από το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» που θα προκαλέσει τεκτονικό σεισμό εντός και εκτός της χώρας. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που …παρακολουθούσαν με απορία τον υπερυπουργό Λαφαζάνη να δηλώνει αρχικά στον Alpha και στην συνέχεια στο Mega, ότι η κυβέρνηση έχει τρόπο να εξασφαλίσει ρευστότητα και να φέρει σε δύσκολη θέση και χώρες της Ευρώπης-ανάμεσά τους η Γερμανία και η Γαλλία-εάν χρειαστεί.
Προφανώς ο Λαφαζάνης δεν είχε στο νου του τα ρωσικά ρούβλια για τα οποία του κάνουμε γερή πλάκα εδώ στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» γράφοντας ότι ετοιμάζεται να ανοίξει ντισκοτέκ στα Κιούρκα με τον Μιχόπουλο και τον Φλαμπουράρη.
Ο Λαφαζάνης λοιπόν μιλώντας για εξασφαλισμένη ρευστότητα είχε στο μυαλό του 300 δις ευρώ!!!
Μιλάμε για τα περίφημα εμβάσματα που έφυγαν στο εξωτερικό από το 2000 έως το 2009.
Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμούν  ότι τα εμβάσματα αυτά μπορούν να ελεγχθούν και όσα δεν θα μπορούν να δικαιολογηθούν θα επιφέρουν αυστηρές ποινές φυλάκισης στους κατόχους τους σε περίπτωση μη επιστροφής.
Ο πρώτος που έκανε λόγο για τα συγκεκριμένα εμβάσματα καθώς και τις σχετικές καταγγελίες ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ανάμεσα σ΄αυτούς που έβγαλαν εκατοντάδες εκατομμύρια στο εξωτερικό με αυτό τον τρόπο είναι και πολλά από τα βαριά ονόματα των εγχώριων ΜΜΕ.
Ο Καρχιμάκης μάλιστα επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είχε κατ΄ επανάληψη ζητήσει να ακυρωθεί ο Νόμος του 2013 περί αμνήστευσης πιθανών φοροφυγάδων για 9 ολόκληρα χρόνια, από εμβάσματα του εξωτερικού.ίρι του έτους 2013.
Αυτή η φοβερή καταγγελία Καρχιμάκη εισακούστηκε από την κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε το καυτό αυτό θέμα στους Ολάντ και Μέρκελ καθώς ένας μεγάλος αριθμός από τα συγκεκριμένα δις ευρώ βρίσκονται παρκαρισμένα σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες-φυσικά και σε Ελβετία, Κύπρο, Αγγλία, Σιγκαπούρη, Μονακό και λοιπούς προορισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωπος του Δραγασάκη στην Τράπεζα Ελλάδος ερευνά ήδη τα συγκεκριμένα εμβάσματα και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν την κυβέρνηση να αισιοδοξεί…Η Μέρκελ και ο Ολάντ δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχείς γι΄ αυτό…
[kourdistoportocali.com]

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε


Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΒΟΜΒΑ..«ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Ο ΥΠ.ΟΙΚ. ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ -«ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ELA ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

stoyrnos

Έκανες λοιπόν το καθήκον σου ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ την Πέμπτη 25/06/2015 ;;; Μπορείς να επιδείξεις έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι κατά
Έτσι, αξιότιμε κε Διοικητά της ΤτΕ, είναι κεφάλαια της Τραπέζης της Ελλάδος….
…και εκείνα που ΔΕΝ δίνει ο ELA στις ελληνικές τράπεζες παραμονές του Δημοψηφίσματος!
Το ότι τα χρήματα της έκτακτης παροχής ρευστότητας του ELA για τις ελληνικές τράπεζες είναι κεφάλαια της Τράπεζας της Ελλάδος αποσαφήνισε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ,
μιλώντας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της αυστριακής Βουλής.
ela
ΑΡΘΡΟ 14.4 ΣΛΕΕ
Οι εθνικές περιφερειακές κεντρικές τράπεζες μπορούν να εκτελέσουν και λειτουργίες άλλες από εκείνες που καθορίζονται στο καταστατικό αυτό, εκτός αν, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφανθεί, με πλειοψηφία των δύο τρίτων, ότι αυτές (οι λειτουργίες) προσκρούουν στους στόχους και τα καθήκοντα του ESCB.
Τέτοιες λειτουργίες εκτελούνται με την ευθύνη των εθνικών κεντρικών τραπεζών και δεν θεωρούνται ότι αποτελούν μέρος των λειτουργιών του ESCB.
Έκανες λοιπόν το καθήκον σου ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ την Πέμπτη 25/06/2015 ;;;
Μπορείς να επιδείξεις έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι κατά την ανωτέρω ημερομηνία απέστειλες στην ΕΚΤ απόφαση της ΤτΕ για χορηγήση συμπληρωματικής ρευστότητας ELA, κατά το άρθρο 14.4 ΣΛΕΕ ;;;
Μπορείς να επιδείξεις έγγραφα που να αποδεικνύουν την κατά ΣΛΕΕ φραγή της πλατφόρμας TARGET2 από την ΕΚΤ, με την απαραίτητη κύρωση της απόφασης από τη Σύνοδο Κορυφής, ή την έκλεισες αυθαίρετα και μονομερώς εσύ ο ίδιος ;;;
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ;;;
O κ. Σέλινγκ τόνισε πως θα πρέπει να αναμένεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής και κατόπιν, από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι ανοικτές οι πόρτες για διαπραγματεύσεις !!!
Κυριάκος Τόμπρας
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΙΜΠΛΕ- ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΤΡΟΙΚΑΣ – ΠΩΣ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

troika_60

Σε ένα συγκλονιστκό αφιέρωμα το γερμανικό κανάλι ARD αποδομεί τα ψεύδη του Β.Σόιμπλε και της εγχώριας τρόικας η οποία σε αγαστή συνεργασία με τα διαπλεκόμενα συστημικά ΜΜΕ προχώρησαν σε εκτεταμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά του λαού με σκοπό να γύρουν την κοινή γνώμη υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Με ένα απίστευτο ντοκουμέντο αποδεικνύεται περίτρανα οι «μαύρες επιχειρήσεις» που έστησαν οι μνημονιακοί  και δικαιώνονται όποι έκαναν λόγο για δημοσκοπήσεις που δεν επαληθευόνται. 
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά θα διεξαχθεί μια τόσο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση χωρίς οι τηλεοπτικοί σταθμοί να μεταδώσουν exit poll. Επί σειρά ετών κάθε κανάλι έκανε τη δική του δημοσκοπική πρόβλεψη, με την εταιρία που συνεργαζόταν.
 
Από το 2009 και μετά, όμως, υπήρχε ένα exit poll για όλους -με τη συνεργασία του συνόλου των εταιρειών.
 
Τώρα οι δημοσκόποι σήκωσαν τα χέρια ψηλά και δε δυσκολεύτηκαν να πείσουν τους σταθμούς να μην το αποτολμήσουν. Ο λόγος ήταν απλός: φοβήθηκαν το ενδεχόμενο λάθους….
 

Πως τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι στημένα από τη Νέα Δημοκρατία, προκύπτει με σαφήνεια από το έγγραφο που διακινείται στα «γαλάζια» στελέχη. Από το σημείωμα προκύπτει πως οι νεοδημοκράτες δε δίνουν δεκάρα για το τί πραγματικά ισχύει, αποφεύγουν σαν τον διάολο το λιβάνι τη συζήτηση επί της ουσίας κι ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα κερδίσουν το δημοψήφισμα με προπαγανδιστικές τακτικές. Τρέμουν τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού και επιμένουν πως καλύτερα αποτελέσματα γι” αυτούς φέρνουν οι αντιπαραθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μη πολιτικά πρόσωπα και φυσικά… δημοσιογράφους. 
 
Πρόκειται για το σημείωμα που μοιράζεται από τη Συγγρού στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούν στα κρίσιμα 24ωρα που απομένουν μέχρι το δημοψήφισμα, ώστε να επικρατήσει το ΝΑΙ στις προτάσεις των δανειστών. 
 
Γράφουν πεντακάθαρα πως ελέγχουν τις δημοσκοπήσεις και μπορούν να τις εμφανίζουν όχι μόνο όπως θέλουν αλλά και κλιμακούμενες, με την επιθυμητή διαφορά 5-10% την τελευταία μέρα. 
 
Ιδού το απόσπασμα που αποδεικνύει πως «στήνουν» δημοσκοπήσεις:
 
Γι’ αυτό, στο βαθμό που είναι δυνατό, θα πρέπει η δημοσκοπική/κοινωνική δυναμική υπέρ του ΝΑΙ να αποτυπωθεί κλιμακούμενη από τις εταιρείες μετρήσεων, να φανεί δηλαδή ότι υπάρχει μία δυναμική – ρεύμα υπέρ του ΝΑΙ, η οποία είναι σταθερή. Όχι όμως με ομοειδή ποσοστά, γιατί ο κόσμος παραμένει καχύποπτος απέναντι στους δημοσκόπους. Τους θεωρεί κομμάτι του συστήματος. 
 
Από την άλλη, την Παρασκευή 3/7, που είναι και η τελευταία μέρα που επιτρέπεται βάσει νόμου να δημοσιευθούν μετρήσεις, θα πρέπει να αποτυπώνεται μία καθολική υπεροχή του ΝΑΙ, που δεν θα χωρεί αμφισβήτηση, χωρίς όμως να δημιουργεί και επανάπαυση. Μία διαφορά που θα κυμαίνεται από 5 έως 10 μονάδες ανάλογα με την εταιρεία. Σημειώνουμε ότι σε ανάλογα δημοψηφίσματα στο εξωτερικό το ΝΑΙ συνήθως υποαντιπροσωπεύεται.
 
 
Οι «ΠΑΣΟΚογενείς» ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο στόχος
 
Σύμφωνα με το σημείωμα, τα δυναμικά κοινά (ηλικίες 25-55) και οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων θα ψηφίσουν στην πλειοψηφία τους ΟΧΙ κι άρα στόχος των Νεοδημοκρατών είναι οι γυναίκες, οι πολύ νεαρές ηλικίες κι οι «πασοκογενείς» ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τελευταίο θεωρούνται από τη Συγγρού ευαίσθητοι σε μηνύματα όπως η απομόνωση της χώρας αν επικρατήσει το ΟΧΙ: 
 
Απευθυνόμαστε κυρίως σε αυτούς. Επισημαίνουμε τη διεθνή απομόνωση της χώρας και το γεγονός ότι χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα παίρνουν σαφής αποστάσεις από τις επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Δίδεται επίσης μια σειρά διλημμάτων στα οποία σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν κάνει, ευνοείται είτε το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ:
 
ΔΙΠΟΛΑ / ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ                                    ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ       
Ευρώ VS Δραχμή                                                      ΝΑΙ      
Ευρώπη VS Ελλάδα                                           Οριακά ΟΧΙ      
Μέτρα και Μνημόνιο                                               ΟΧΙ     
Τσίπρας VS Σαμαράς                                               ΟΧΙ       
Τσίπρας VS άλλα μη πολιτικά πρόσωπα               ΝΑΙ       
         
 
Φόβητρο ο Τσίπρας
 
Από τον πίνακα γίνεται σαφές πως οι νεοδημοκράτες «τρέμουν» τον πρωθυπουργό που σύμφωνα με αυτούς επικρατεί του Αντώνη Σαμαρά αλλά όχι στην αντιπαράθεση με τα μη πολιτικά πρόσωπα. Σημειώνεται πως πρέπει να εγκαταληφθεί η ιδέα ενός ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, πρόταση που είχε κάνει ο Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, στην αρχή της εβδομάδας.
 
Στο σημείωμα αναφέρεται επίσης πως το διακύβευμα πρέπει να μην είναι κομματικό αλλά να παρουσιάζεται εθνικό και γι’αυτό προτείνεται η μη αντιπαράθεση «γαλάζιων» στελεχών με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά των στιγματισμένων ως «μνημονιακών», αλλά να αφήνεται στους δημοσιογράφους και στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων – εργοδοτών να αντιπαρατίθενται με τα κυβερνητικά στελέχη. Γράφουν στο σημειώμα:
 
Γι’ αυτό, τόσο ο πολιτικός μας λόγος, όσο και οι συμβολισμοί της επικοινωνίας μας πρέπει να είναι τέτοιοι που να πείθουν, αλλά κυρίως να ακούγονται. Δεν τους πείθουν στελέχη της μνημονιακής ΝΔ. Δεν τους ακούνε καν. 
 
Πλέκουν το εγκώμιο του Καμίνη, του Μπουτάρη και του Δήμα
 
Στο σημείωμα, η Νέα Δημοκρατία παραδέχεται ουσιαστικά ότι το πολιτικό της προσωπικό δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο και καλεί ουσιαστικά τα στελέχη της να κάνουν χώρο στα μη στελέχη της:
 
Είναι η ώρα των πολιτών κι όχι των πολιτικών επισημαίνουν: «Ήταν εξαιρετική η εκπροσώπηση από το δίδυμο των Δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Καμίνη και Μπουτάρη στη χθεσινή συγκέντρωση της Αθήνας και αυτοί πρέπει να τεθούν επικεφαλής και της συγκέντρωσης της Παρασκευής, πλαισιωμένοι από καλλιτέχνες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, άνεργους-φοιτητές, όχι όμως κομματικά στελέχη (μέχρι τώρα έχουν κάνει εξαιρετική δουλεία άνθρωποι όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Πύρρος Δήμας, ο Δημήτρης Αθερίδης, καθώς και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και των εμπορικών συλλόγων που έχουν de facto μεγαλύτερη πλειοψηφία).
 
Ποιό είναι το σύνθημα
 
Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τα στελέχη της να αναπαράγουν το σύνθημα «ΝΑΙ για την Ελλάδα, ΝΑΙ για τη ζωή μας». 
 
Κεντρικό σημείο της ρητορικής των «γαλάζιων» στελεχών πρέπει να είναι σύμφωνα με τη Συγγρού ο εκφοβισμός σε σχέση με την επόμενη μέρα και πιο συγκεκριμένα με το ΕΣΠΑ, τις αγροτικές επιδοτήσεις και τις τραπεζικές καταθέσεις.
 
Τέλος, βασικό σημείο, όπως θα περιμέναμε αν κρίνουμε από φιλικά προς εκείνους κανάλια, είναι το κλείσιμο των τραπεζών. Συνιστούν όμως με κεφαλαία γράμματα «προσοχή» λέγοντας τους να μην επιμένουν στο «ποιός έκλεισε τις τράπεζες» γιατί είναι τεχνικό ζήτημα αλλά στο «με ποια κυβέρνηση έκλεισαν οι τράπεζες», που παρουσιάζεται ως απλό ερώτημα που καταλαβαίνουν οι πολίτες.
 
Ακέραιο το σημείωμα της Νέας Δημοκρατίας προς τα στελέχη της, με τις οδηγίες για να εκβιάσουν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής:
 
 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
 
Ο τρόπος που θα ψηφίσουν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από το ποιό διακύβευμα θα επικρατήσει στο συλλογικό υποσυνείδητο.
Αυτή τη στιγμή για τα κρίσιμα διεκδικούμενα κοινά τα διακυβεύματα είναι ακόμα συγκεχυμένα.
 
ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΟΙΝΑ:
 
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ
 
Δυναμικές ηλικίες 25-55 (κυρίως 35-45)
Αστικά κέντρα
Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ 2015 ( ̴ 70%)
 
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ
 
Συνταξιούχοι
Περιφέρεια
Οι ψηφοφόροι των κομμάτων του Φιλοευρωπαϊκού Μετώπου ( ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ),  έχουν σε μεγάλο βαθμό τοποθετηθεί θετικά, με εξαίρεση ένα όχι ασήμαντο ποσοστό Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων που υπερβαίνει το 10%.
 
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ / ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΟΙ
 
Γυναίκες
Πολύ νέες ηλικίες 18-25
Πασοκογενείς ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ ( ̴ 30%)
 
Επισημαίνουμε ότι η μεγάλη μάζα των πολιτών που μπορεί να μεγαλώσει και να κατοχυρώσει με μία ισχυρή πλειοψηφία την επιλογή του ΝΑΙ, είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Απευθυνόμαστε κυρίως σε αυτούς. Επισημαίνουμε τη διεθνή απομόνωση της χώρας και το γεγονός ότι χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα παίρνουν σαφής αποστάσεις από τις επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό, τόσο ο πολιτικός μας λόγος, όσο και οι συμβολισμοί της επικοινωνίας μας πρέπει να είναι τέτοιοι που να πείθουν, αλλά κυρίως να ακούγονται. Δεν τους πείθουν στελέχη της μνημονιακής ΝΔ. Δεν τους ακούνε καν. 
 
Δεν είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι το σενάριο της αριστερής παρένθεσης ήταν σωστό, ούτε να πάρουμε τη ρεβάνς των χαμένων εκλογών του Ιανουαρίου. Το δημοψήφισμα έχει εθνικό και όχι κομματικό χαρακτήρα. 
Ήταν εξαιρετική η εκπροσώπηση από το δίδυμο των Δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Καμίνη και Μπουτάρη στη χθεσινή συγκέντρωση της Αθήνας και αυτοί πρέπει να τεθούν επικεφαλής και της συγκέντρωσης της Παρασκευής, πλαισιωμένοι από καλλιτέχνες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, άνεργους-φοιτητές, όχι όμως κομματικά στελέχη (μέχρι τώρα έχουν κάνει εξαιρετική δουλεία άνθρωποι όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Πύρρος Δήμας, ο Δημήτρης Αθερίδης, καθώς και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και των εμπορικών συλλόγων που έχουν de facto μεγαλύτερη πλειοψηφία).
 
Είναι προτιμότερο στα τηλεπαράθυρα να αντιπαρατίθενται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δημοσιογράφους ή εκπροσώπους παραγωγικών φορέων κ.α., όχι με στελέχη της ΝΔ. Όσο δημιουργούνται δίπολα κομματικά, χάνουμε το δίκιο μας και μαζί και τις εντυπώσεις.
 
Είναι η ώρα των πολιτών, όχι των πολιτικών!
 
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όσο οι εικόνες που κυριαρχούν είναι οι ουρές έξω από τις Τράπεζες και τα Supermarkets, οι διαφορές στα exit polls υπέρ του ΝΑΙ είναι διπλάσιες σε ποσοστό. Σήμερα το πρωί σε κάποιες από τις εταιρείες ερευνών το ποσοστό έφτανε το 10% ! Όταν μπήκε στην ατζέντα το θέμα του debate το ποσοστό έπεσε.
 
 
ΔΙΠΟΛΑ / ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ                                    ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ       
Ευρώ VS Δραχμή                                                      ΝΑΙ      
Ευρώπη VS Ελλάδα                                           Οριακά ΟΧΙ      
Μέτρα και Μνημόνιο                                                  ΟΧΙ     
Τσίπρας VS Σαμαράς                                               ΟΧΙ       
Τσίπρας VS άλλα μη πολιτικά πρόσωπα                  ΝΑΙ       
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι για να επικρατήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, η καμπάνια μας πρέπει να επικεντρωθεί στη ΖΩΗ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, τη ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ των Ελληνίδων και των Ελλήνων με το Ευρώ μέσα στην Ευρώπη.
Την Κυριακή ψηφίζουμε για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας, ψηφίζουμε για τη ΖΩΗ μας.
 
 
CONCEPT ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΣ
ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ     
 
(Να συμπίπτει με το concept της καμπάνιας που τρέχει στο διαδίκτυο «NAI για την Ελλάδα, ΝΑΙ για το Ευρώ»)
 
ΥΠΟΣΥΝΘΗΜΑ
Την Κυριακή όλοι οι Έλληνες μαζί ψηφίζουμε ΝΑΙ για την πατρίδα μας. 
Επιλέγουμε θετικά σταθερότητα και αξιοπρέπεια.      
 
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:
Θεωρούμε ότι οι προοπτικές του ΝΑΙ είναι αισιόδοξες, αλλά η εμπέδωση της αλλαγής της στάσης της κοινής γνώμης (swing), επειδή γίνεται με τρομερά γοργούς ρυθμούς, δεν προλαβαίνει να γίνει πιστευτή ούτε ακόμα και από αυτούς που αλλάζουν τη στάση τους (προς το ΝΑΙ). 
 
Γι’ αυτό, στο βαθμό που είναι δυνατό, θα πρέπει η δημοσκοπική/κοινωνική δυναμική υπέρ του ΝΑΙ να αποτυπωθεί κλιμακούμενη από τις εταιρείες μετρήσεων, να φανεί δηλαδή ότι υπάρχει μία δυναμική – ρεύμα υπέρ του ΝΑΙ, η οποία είναι σταθερή. Όχι όμως με ομοειδή ποσοστά, γιατί ο κόσμος παραμένει καχύποπτος απέναντι στους δημοσκόπους. Τους θεωρεί κομμάτι του συστήματος. 
 
Από την άλλη, την Παρασκευή 3/7, που είναι και η τελευταία μέρα που επιτρέπεται βάσει νόμου να δημοσιευθούν μετρήσεις, θα πρέπει να αποτυπώνεται μία καθολική υπεροχή του ΝΑΙ, που δεν θα χωρεί αμφισβήτηση, χωρίς όμως να δημιουργεί και επανάπαυση. Μία διαφορά που θα κυμαίνεται από 5 έως 10 μονάδες ανάλογα με την εταιρεία. Σημειώνουμε ότι σε ανάλογα δημοψηφίσματα στο εξωτερικό το ΝΑΙ συνήθως υποαντιπροσωπεύεται. 
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ / ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ:
 
Η συζήτηση εκτός από το διακύβευμα του τουρισμού που είναι επίκαιρο, πρέπει να στραφεί και σε τρία άλλα ζητήματα:
Τι θα γίνει την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ αν επικρατήσει το όχι με:
το ΕΣΠΑ
τις αγροτικές επιδοτήσεις και 
τις τραπεζικές καταθέσεις
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!
 
Πρέπει να αποφύγουμε – ειδικά με τη σημερινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα – το ερώτημα: «Ποιός φταίει για το γεγονός ότι έκλεισαν οι Τράπεζες;». Εκεί οι απόψεις του κόσμου είναι μοιρασμένες, το ζήτημα είναι τεχνικό και εξηγείται πολύ δύσκολα.
 
Γι’ αυτό, αντί να συζητάμε το γιατί έκλεισαν οι Τράπεζες, απευθύνουμε στους πολίτες το απλό ερώτημα: «ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;» .
 
Demos Lab
         Ν.Κ.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.