Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Το βιογραφικό του νέου υπουργού Οικονομικών



Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, με την ορκωμοσία του να πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα στις 20.00, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσακαλώτος θα ορκισθεί με πολιτικό όρκο, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας. Στις 20.30 θα ακολουθήσει η παράδοση παραλαβή χαρτοφυλακίου στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το καλοκαίρι του 2010 είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ.
Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακροοικονομίας, των οικονομικών της Ευρ. Ένωσης, της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών.
Το τελευταίο του βιβλίο στην ελληνική γλώσσα, μαζί με το Χρήστο Λάσκο, είναι το Χωρίς Επιστροφή: καπιταλιστικές κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός (εκδόσεις ΚΨΜ).
Γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και είναι έγγαμος πατέρας τριών παιδιών.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου