Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ;

Κατάλαβες τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ)
και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα
(ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που
διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά…
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου.
Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το
μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το
κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.
Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την… “ελεύθερη αγορά”;
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα
μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.
Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό
με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες… διατροφής.
Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ οι
εκλεγμένοι «αλήτες» μας;
Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι’ εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο – το καλύτερο οικόπεδο – και
την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των… αρχαιοτήτων.
Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό;
Θέλεις 45 ευρώ και πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε “όμορφο” που παριστάνει τον… εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα… χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των… σήριαλ. Για να σε
πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο.
Να σου κάνουν με το ζόρι ”φιλική” γλώσσα τα … Τουρκικά !!!
Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση
υπερεκτιμημένων “τίποτα”, με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
Κατάλαβες τώρα γιατί σ’ έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο… “δημόσιο”;
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους… “εποίκους”.
Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο
παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα… 70 του;
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές.
Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι’ αυτό προωθούν την… υπογεννητικότητα.
Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν’ ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι
κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις “άγιες οικογένειες” του τόπου.
Έτσι, στο θέατρο που λέγεται… Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν
από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι…
θεατρίνοι.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ’ αυτά ;
Επειδή είναι υπεύθυνοι
για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ,
για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ…ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ’ αυτόν τον τόπο.
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.
Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό,
παρακαλείσθε να το προωθήσετε.
Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την
προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον
οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο…σκοτάδι…


Διαδώστε το!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην Ιατρική- Οι Κρητικοί γιατροί υπόσχονται να νικήσουν ΓΡΙΠΗ και ΙΟΥΣ με ένα ΧΑΠΙ!

ena

Μίκα Κοντορούση

Τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιατρικής, μία ιδέα, ένα χάπι – επανάσταση. Από το εργαστήριο και την πατέντα, στα φαρμακεία όχι μόνο…






της γειτονιάς μας, αλλά και της Αμερικής. Η κρητική «συνταγή» που βάζει τέλος στη γρίπη και τους ιούς
 
kastanasΧειμώνας 2013. Τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές Ιατρικής στην Κρήτη δουλεύουν νυχθημερόν σε εργαστήρια και βοτανικούς κήπους για το χάπι – επανάσταση. Αυτό που θα συγκεντρώνει τον πλούτο της κρητικής διατροφής και υπόσχεται να καταπολεμήσει τη γρίπη, κρυολογήματα, αλλά και τον ιό Η1Ν1. Και το καταφέρνουν. Το σκεύασμα θα κυκλοφορήσει σύντομα στην ελληνική αγορά, σε απολύτως προσιτή τιμή (χωρίς ιατρική συνταγή), ενώ στα δύο επόμενα χρόνια, το «αβάφτιστο» (προς το παρόν) φαρμακευτικό σκεύασμα θα «ανοίξει φτερά» για Ευρώπη και Αμερική. Η παγκόσμια πατέντα που περιλαμβάνει εκχυλίσματα βοτάνων και φρέσκου ελαιολάδου ανήκει στους καθηγητές Ιατρικής Ηλία Καστανά και Χρήστο Λιόνη, τον καθηγητή Βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο και λανσάρεται στα ράφια των φαρμακείων από την εταιρία Olvos Science και σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου.
«Πλέον περιμένουμε εναγωνίως την ονομασία του χαπιού που συγκεντρώνει τη σοφία της κρητικής γης στα συστατικά του», αναφέρει η ιατρική ομάδα στο WE τουNEWS 247 που κρατά στα χέρια της το μυστικό – πατέντα με αντι-ιικές δράσεις.
Πόσο παλιά όμως είναι η ιστορία του αντιικού χαπιού που θωρακίζει τον οργανισμό και βοηθά στην καλύτερη άμυνά μας απέναντι σε ιογενείς λοιμώξεις; Και τελικά, ένα χάπι μπορεί να φέρει την «αναπτυξιακή Άνοιξη» στην Κρήτη; Τις απαντήσεις συζητήσαμε και αναλύσαμε με έναν εκ των τριών συνεφευρετών, Ηλία Καστανά.
Από την ιδέα, στο εργαστήριο και την παραγωγή
«Η αλήθεια και η ιστορία του σκευάσματος ξεκινά πριν 15 χρόνια. Όταν ο καθηγητής Χρήστος Λιονής έκανε την πρώτη επιδημιολογική μελέτη στη νότια Κρήτη και είδε ότι άνθρωποι που κατανάλωναν αφεψήματα βοτάνων, είχαν μικρότερες επιπτώσεις κρυολογήματος ή γρίπης. Η μελέτη δημοσιεύτηκε το 1999 σε διεθνούς κύρους βιοιατρικό περιοδικό, το αγγλικό Lancet. Η επιτυχία των βοτάνων αποδόθηκε τότε στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες τους».
Δέκα χρόνια μετά (το 2009), όταν ο τότε πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου Νίκος Μπιρλιράκης είπε ότι η αγροτική μας παραγωγή πρέπει να στηριχθεί στην ποιότητα και ότι πρέπει να αναζητηθούν καινούργιες εφαρμογές (αν δεν θέλουμε να μάς υποσκελίσουν άλλες μεσογειακές χώρες χαμηλότερου εργατικού κόστους), κάποιοι τον κορόιδευαν. Δεν το έβαλε όμως κάτω. «Στην προσπάθειά του να αναπτύξει καινούργιες μεθόδους και προϊόντα για την Ένωση Ρεθύμνου, μάς κάλεσε στο γραφείο του και μάς ρώτησε τί μπορούμε να κάνουμε. Σε εκείνο το σημείο, έμαθε για την πατέντα μας, την αγκάλιασε και είπε απευθείας… Ξεκινάμε!».
Τι σημαίνει όμως προχωράμε και πόσο δύσκολος ήταν ο αγώνας απέναντι στα συμφέροντα μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών; «Κανένας πόλεμος από φαρμακοβιομηχανίες. Δεν παίζουμε “μπάλα” στον ίδιο χώρο. Εμείς μιλάμε για 100% φυτικό χάπι, χωρίς χημική επεξεργασία και με συγκεκριμένες ιδιότητες, οι άλλοι όχι. Εμείς χρησιμοποιήσαμε αιθέρια έλαια από θυμάρι, φασκόμηλο και δίκταμο σε συγκεκριμένες αναλογίες, τα μελετήσαμε στο εργαστήριο, είδαμε τη δράση εναντίων συγκεκριμένης κατηγορίας ιών, πατεντάραμε τον συνδυασμό αυτό – άλλωστε είναι διεθνής – και είδαμε ότι πρέπει να πάμε παρακάτω».
Ήταν εκείνη η στιγμή που η ομάδα αυξήθηκε κατά ένα ακόμη πολύτιμο μέλος. Τον καθηγητή Βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο (με ειδίκευση στα φυτά), ενώ ταυτόχρονα, επικοινώνησε μαζί τους και η εταιρία «Olvos Science» (ανήκει στον όμιλο Galenica), προκειμένου το προϊόν να καταφέρει να φτάσει στα ράφια φαρμακείων.
«Ξεκινήσαμε αμέσως τις δοκιμές σε ανθρώπους. Πήραμε δόσεις αντίστοιχες με δύο φλιτζάνια αφεψήματα. Και αντί να βάλουμε οποιοδήποτε άλλο έλαιο για να διαλύσουμε το εκχύλισμα των αρωματικών φυτών, βάλαμε ελαιόλαδο. Συνεπώς, η πρώτη κλινική δοκιμή με το καινούργιο σκεύασμα έγινε τον Χειμώνα του 2013, σε συνολικά 100 άτομα. Πενήντα πήραν τις κάψουλες με το λάδι και πενήντα τις συνδυαστικές κάψουλες λαδιού με εκχυλίσματα αρωματικών φυτών. Πράγματι, παρουσιάστηκαν μικρότερες επιπτώσεις λοιμώξεων του αναπνευστικού, ενώ παράλληλα, λάβαμε από τον φάρυγγα, επίχρισμα για να δούμε εάν οι λοιμώξεις οφείλονται σε ιούς ή όχι. Είδαμε ότι τελικά το σκεύασμα βοηθά σε ιώσεις – κοινό κρυολόγημα, γρίπη, parainfluenza, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε στελέχη του ιού H1Ν1. Tα αποτελέσματα ήταν θεαματικότερα, ιδίως στην τελευταία κατηγορία. Επομένως, καταλήξαμε στο ότι το προϊόν μας βοηθά στο να φύγουν γρηγορότερα τα συμπτώματα της γρίπης (σε ποσοστό 20%). Για παράδειγμα, εάν κάποιος δεν λάβει θεραπεία, ο ιός κάνει τον κύκλο του σε επτά ημέρες, ενώ με το συμπλήρωμα διατροφής που προτείνουμε, ο ιός εξαφανίζεται σε μόλις 4,5 ημέρες».
Το κρητικό χάπι πρόσω ολοταχώς στα φαρμακεία
Το κρητικό χάπι θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών στα φαρμακεία, ενώ θα πωλείται χωρίς ιατρική συνταγή. Και μπορεί ακόμη να μην έχει βαφτιστεί, αλλά «περιμένουμε σε λίγες ημέρες την επίσημη ονομασία του. Η διαδικασία έχει φτάσει στο υπουργείο Εμπορίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει με πρώτη ύλη (formulation) από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου».
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το φυτικό χάπι με τη σφραγίδα της Κρήτης θα προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, θα ανακουφίζει από το κρυολόγημα και θα καταπολεμά την κοινή γρίπη. Σημαντικό κίνητρο για την παρασκευή του, αποτελεί η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, αφού από τη στιγμή που το φάρμακο μπει στην παραγωγή, μέρος της σοδειάς θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας. Ήδη ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ρεθύμνου έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια του προκατόχου του και είναι ένθερμος θιασώτης της προσπάθειας.
«Ήδη ο κόσμος το θέλει, το ζητάει». «Και θα είναι ακριβό;», τον ρωτάω αναπόφευκτα. «Υπολογίζουμε την τιμή μεταξύ 6 και 7 ευρώ το πολύ. Και συνιστούμε 2 κάψουλες την ημέρα, οι οποίες αντιστοιχούν με δύο κούπες από το φυτικό εκχύλισμα. Κάθε κουτί θα έχει 14 κάψουλες, οπότε το πραγματικό κόστος είναι κάτω από ένα ευρώ ανά ημέρα». Ωστόσο, ο κ. Καστανάς συνιστά προσοχή: «Η υπερκατανάλωση μπορεί να έχει βλαπτικά αποτελέσματα, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα φυτικό προϊόν».
Σημειώνουμε ότι η πρώτη ύλη είναι αυστηρά από την ελληνική γη. «Ακόμη και το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιούμε, θέλουμε να διατηρήσει την ανώτερη ποιότητά του, σε σχέση με ό, τι κυκλοφορεί στην ευρεία αγορά ως τρόφιμο. Για το λόγο αυτό, η Ένωση Ρεθύμνου θα στραφεί στη συμβολαιακή γεωργία και μόνο». Απώτερος στόχος; Η ενίσχυση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ζωής. «Δεν το κρύβω ότι η εν λόγω εφεύρεση μάς κάνει υπερήφανους, καθώς είναι ένα προϊόν που ξεκίνησε, ερευνήθηκε, ολοκληρώθηκε και παρήχθη εξ” ολοκλήρου στην Ελλάδα».
Και τελικά, πόση υπολογίζεται να είναι η παραγωγή αρωματικών φυτών και λαδιού, προκειμένου να καλυφθούν στο έπακρον οι ανάγκες; «Δεν μπορούμε ακόμη να μιλάμε με αριθμούς, αλλά γνωρίζουμε ήδη για παράδειγμα, ότι για να καλυφτεί η ζήτηση του χαπιού σε όλη την Ευρώπη, απαιτούνται 30 τόνοι λαδιού».
Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε «Καλή Επιτυχία» στην ομάδα και ότι βρισκόμαστε σε στάση αναμονής για τα επόμενα καινοτόμα προϊόντα!

ΒΟΜΒΑ Ποροσένκο ! Τηλεοπτικό φασιστικό παραλήρημα διάγγελμα υπέρ του ολοκληρωτικού Πολέμου ! (ΒΙΝΤΕΟ)


ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ-620x412




Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος, στις 13 Νοεμβρίου, δήλωσε:





«Θα έχουμε τις δουλειές μας, αυτοί όχι. Θα έχουμε τις συντάξεις μας. αυτοί όχι. Θα έχουμε τη φροντίδα για τα παιδιά, για τους ανθρώπους, και συνταξιούχους. αυτοί όχι. Τα παιδιά μας θα πάνε σε σχολεία και νηπιαγωγεία. Αυτοί σε μια τρύπα σε υπόγεια [από τις βόμβες μας]. Επειδή δεν είναι σε θέση να κάνουν τίποτα. Ετσι ακριβώς θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο! [Δηλαδή, θα λιμοκτονήσουν και θα τρομοκρατηθούν μέχρι να υποκύψουν] «
Η Φασιστική Κυβέρνηση που ανέβηκε στην εξουσία με τις ευχές των ΗΠΑ και της Μέρκελ , έχει πια αποκαλυφθεί, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ελληνική Κυβέρνηση στήριξαν τους νεο-ΝΑΖΙ και οι ΝΑΖΙ όταν νοιώσουν ισχυροί δείχνουν το απάνθρωπο πρόσωπό τους.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ :

Петро́ Олексі́йович Пороше́нко
[www.hellasforce.com]

ΚΑΠΟΤΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ

3033956Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου















www.apostoloupanos.gr
Την 14η Σεπτεμβρίου 2000, ημέρα Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι αντίθετα με τον απόλυτο εφησυχασμό και την ευμάρεια των υπολοίπων Ελλήνων, είχαν βαθύτατες ανησυχίες για την πορεία των οικονομικών θεμάτων καθώς και τις εξελίξεις των Εθνικών ζητημάτων της Πατρίδος μας, ίδρυσαν το πολιτικό κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Ένα κόμμα που γεννήθηκε για να αντιπαλέψει τα κόμματα Εξουσίας, και τα οποία με μαθηματική ακρίβεια προετοίμαζαν την είσοδο της Ελλάδος στις αγκαλιές της Παγκοσμιοποίησης.
Μετατρέποντας δηλαδή, την συντηρητική ελληνική κοινωνία, σε μια κοινωνία αχταρμά, η οποία μετά από κάποιες δεκαετίες θα έχανε τον προσανατολισμό της, θα έχανε την συνοχή της ως Έθνος – κράτος. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός γεννήθηκε για να προστατέψει την Πατρίδα, την Θρησκεία, την ελληνική οικογένεια. Άλλωστε, γνωρίζαμε πως ο αγώνας θα ήταν δύσκολος, οι μάχες που θα δίναμε θα ήταν πολλές. Γνωρίζαμε την δύναμη του Συστήματος που με παραπλανητικά διλλήματα και ψεύτικες υποσχέσεις υφάρπαζε την ψήφο των πολιτών και είχε σβερκωθεί στον ελληνικό λαό. Ένα Σύστημα συμπαγές, ένα Σύστημα μπετόν – αρμέ που κατείχε το 90% της εκλογικής προτίμησης των πολιτών και περίμενε να μας διαλύσει. Και από την άλλη μεριά, ένας λαός υπνωτισμένος, ένας λαός χαπακωμένος, που έπρεπε να τον πείσεις πως η ευμάρεια που περνάει είναι προσωρινή και έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες.
Κόντρα λοιπόν στους καιρούς, αυτά τα πρώτα ανιδιοτελή, ηθικά και τίμια στελέχη που στρατεύτηκαν στις τάξεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, με πολύ αγώνα, περιδιαβαίνοντας όλη την Ελλάδα, μετέφεραν τα μηνύματα του κόμματος για “ρήξη και ανατροπή του σάπιου κατεστημένου”. Αλήθεια πόσο μακριά έβλεπαν όταν βροντοφώναζαν: “Όλους εμάς ενώνει η Ελλάς”.
Τι ρίγη συγκινήσεως διαπερνούσε το κορμί όλων εκείνων που έτρεχαν και πύκνωναν τις τάξεις αυτού του κόμματος, όταν η φωνή τους δονούσε τις αίθουσες των εκδηλώσεων: “Σεισμός – σεισμός έρχεται ο ΛΑΟΣ”. Έτσι, αυτός ο τιτάνιος αγώνας είχε ως αποτέλεσμα την είσοδο του κόμματος στην ευρωβουλή τον Ιούνιο του 2004. Ναι, όταν τα κόμματα Εξουσίας είχαν κομματικούς μισθοφορικούς στρατούς, εμείς με τη δύναμη της ψυχής μας και των ιδανικών μας, καταφέραμε να πείσουμε για τις θέσεις μας 252.429 συμπολίτες μας.
Αυτή η προσπάθεια συνεχίστηκε. Ο Μιχάλης ο Βάρδας ως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και ο υπογράφων ως Αναπληρωτής του, οργανώσαμε όλη την Ελλάδα με Επιτροπές και επί της ουσίας διοικούσαμε το κόμμα λόγω της μακροχρόνιας απουσίας του Προέδρου του, στην ευρωβουλή. Δεν ήταν λοιπόν, τυχαία η είσοδος του κόμματος στην ελληνική Βουλή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007.
Παρ΄ όλα ταύτα προϋπήρχε έντονη ανησυχία για την σταδιακή πολιτική εξόντωση των πιο ικανών στελεχών, των “εργατών” του κόμματος και που στην θέση τους ο αρχηγός τοποθέτησε και προέβαλε αμφιβόλου ιδεολογικής ταυτότητας προς την ιδεολογία του κόμματος ανθρώπους. Το κόμμα είχε ήδη αρχίσει να εξοκείλει από τις καταστατικές αρχές του, που είχαν ψηφιστεί από τα Συνέδριά του. Με την μεθοδευμένη αντικατάσταση της Γραμματείας που οδήγησε το κόμμα στην Βουλή (2007), ατόνησε η κεντρική και περιφερειακή οργάνωση και ταυτόχρονα δημιουργήθηκε έλλειψη οποιουδήποτε προγραμματισμού. Αυτός ο πολιτικός κατήφορος συνεχίστηκε με αποτέλεσμα ο ΛΑΟΣ να μην πιάσει το ποσοστό εισόδου του στην ελληνική Βουλή (2012) καθώς και στην ευρωβουλή (2014).
Αυτόν τον πολιτικό κατήφορο, προσπάθησε ο υπογράφων να σταματήσει με συνεχείς παρεμβάσεις-τοποθετήσεις προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Έτσι σήμερα αισθάνεται πολλαπλά δικαιωμένος! Δικαιωμένος επιπρόσθετα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, γιατί κάποιοι κοντόφθαλμοι και κακεντρεχείς θα πάψουν να θεωρούν πως ο υπογράφων είχε ποτέ την παραμικρή εμπάθεια απέναντι στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
Παρακάτω μερικές από τις παρεμβάσεις μου:
* Στα θεσμικά όργανα του κόμματος αλλά και δημοσίως – συνεντεύξεις στα ΜΜΕ – τάχθηκα κατά της ψηφίσεως του προδοτικού Μνημονίου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ.
* Με επιστολή μου στις 11 Νοεμβρίου 2010, επέστησα την προσοχή για την γενικότερη απαξίωση του κόμματος και η οποία σύντομα θα εκφραζόταν και εκλογικά: «…η γενικευμένη αρνητική περίοδος που διέρχεται το κόμμα μας, έχει εκτός των προαναφερομένων πολιτικών επιπτώσεων και βαθιές οργανωτικές, διοικητικές αιτίες. Η κεντρική καθώς και οι περιφερειακές οργανώσεις μας, είναι πρακτικά ανύπαρκτες με τις δημοτικές και νομαρχιακές επιτροπές μας να βρίσκονται σε πολύμηνη πολιτική αφασία. Η πρόσφατη πολιτική ιστορία διδάσκει πως τα κόμματα όταν δεν ακολουθούν με συνέπεια την χαραγμένη ιδεολογική και πολιτική τους ταυτότητα, αντιμετωπίζουν αδιέξοδα που οδηγούν στην ανυπαρξία…». Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΛΑΟΣ την εποχή εκείνη δημοσκοπικά άγγιζε το 8%.
* Με επιστολή μου στις 6 Δεκεμβρίου 2010 κατήγγειλα τους Βουλευτές του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, επισημαίνοντας: «Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ήταν ένα κόμμα Πατριωτικό, Λαϊκό. Ποιος επέτρεψε σε εσένα (Καρατζαφέρη), τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη, να γίνεται κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού με ακραίες διατυπώσεις νεοταξισμού και να προσπαθείτε να το μετατρέψετε σε κόμμα της μεγαλοαστικής τάξεως…». Επίσης να σημειωθεί, πως λίγους μήνες μετά οι δυο βουλευτές προσχώρησαν στη ΝΔ και έκτοτε εκφράζουν απόλυτα τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της.
* Αντέδρασα έντονα με δυο επιστολές στην αυθαίρετη τοποθέτηση της Νίκης Τζαβέλα στην πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος στις ευρωεκλογές του 2009, καταγγέλλοντας πως η Τζαβέλα ήταν πολύτιμο γρανάζι του Συστήματος και καμία σχέση δεν είχε με την ιδεολογία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Τελικά και αυτός ο “Δούρειος Ίππος” επιλογή Καρατζαφέρη, προσχώρησε στη ΝΔ.
* Αντέδρασα επίσης έντονα στην αυθαίρετη τοποθέτηση του νεοταξίτη Γιώργου Κύρτσου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις Εθνικές εκλογές του 2012. Όλως τυχαίως, ο Γιώργος Κύρτσος στη συνέχεια εντάχθηκε στη ΝΔ και σήμερα είναι ευρωβουλευτής της.
Οσονούπω, θεωρώ πως πλέον οι χιλιάδες ψηφοφόροι, οι οποίοι είχαν επιλέξει στις Εθνικές εκλογές του 2007 και 2009 τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, θεωρώντας ως Εθνικό κεφάλαιο τον Καρατζαφέρη, σήμερα έχουν πειστεί πως υπήρξε ένας αισχρός άρπαγας των ονείρων και των πιστεύω τους!!

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΣ…ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Τουρκικό δημοσίευμα (36)Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ανοιχτή επίθεση κατά των ελληνικών αρχών εξαπολύει η γνωστή τουρκική, φιλοκυβερνητική, (στην ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας), και ισλαμική εφημερίδα, Yeni Şafak, στο κυριακάτικο της φύλο, (16/11), γιατί όπως υποστηρίζει κρατούν κλειστά όλα τα τζαμιά της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα η μουσουλμανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, (;;;), να παραμένει χωρίς επίσημο τόπο λατρείας και να καταφεύγει σε υπόγεια και άλλους ανεπίσημους χώρους για να ασκήσει την λατρεία της στο Ισλάμ.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα, η Θεσσαλονίκη, η οποία από το 1430 μέχρι το 1912, δηλαδή επί περίπου πέντε αιώνες βρίσκονταν υπό την κυριαρχία των Οθωμανών και είχε αρκετά μουσουλμανικά τεμένη που λειτουργούσαν ανελλιπώς, σήμερα είναι χωρίς κανένα τζαμί. Αυτό, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, έχει την θλιβερή συνέπεια οι μουσουλμάνοι της Θεσσαλονίκης να καταφεύγουν σε υπόγεια πολυκατοικιών, ακόμα και σε γκαράζ, για να ασκήσουν την μουσουλμανική λατρεία. Η τουρκική εφημερίδα κατακρίνει έντονα και το σταμάτημα των εργασιών ανακαίνισης του γνωστού Αλκαζάρ εξ’ αιτίας, όπως αναφέρει, του προσχήματος των εργασιών του μετρό που καθυστερεί την επαναλειτουργία του εν λόγω ιστορικού μουσουλμανικού τεμένους. Παράλληλα κάνει λόγω για την ανάγκη επαναλειτουργίας του Αλατζά Ιμαρέτ, του Γιενή Τζαμί στην οδό αρχαιολογικού μουσείου στο Φάληρο, ενώ προβάλλει και τα άλλα μουσουλμανικά μνημεία, όπως ο Λευκός Πύργος, το Επταπύργιο, το Μπεζεστένι, τα Λουτρά Παράδεισος, για να τονίσει τον οθωμανικό, όπως υποστηρίζει, χαραχτήρα της πόλεως.
Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου σε επίσκεψη τότε του υπουργού Υγείας της Τουρκίας, Mehmet Müezzinoğlu, στα πλαίσια μιας μεγάλης περιοδείας που πραγματοποιούσε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αρχίζοντας από την δυτική Θράκη, είχε ζητήσει ο Άγιος Δημήτριος, δηλαδή ο πολιούχος της πόλης, να ξαναγίνει …τζαμί. Το θράσος του Τούρκου υπουργού, ο οποίος είχε γίνει δεκτός μετά βαΐων και κλάδων από τον τουρκολάγνο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο γνωστός καθεδρικός ναός του πολιούχου της Πόλης, του Αγίου Δημητρίου, μετατράπηκε το 1917 σε χριστιανική εκκλησία ενώ ήταν το μεγάλο και ονομαστό Kasımiye Cami, για το οποίο έχει κάνει πολλές και λαμπρές αναφορές ο γνωστός Οθωμανός περιηγητής του δεκάτου πέμπτου αιώνα, Ελβιά Τσελεμπή Αυτό ο θρασύτατος κ Mehmet Müezzinoğlu, είχε επισκεφτεί τότε τις πόλεις της Δυτικής Θράκης όπου καλούσε την μουσουλμανική μειονότητα να θυμηθεί πως είναι τουρκική και να διεκδικήσει την ταυτότητα της. Από εκεί συνεχίζοντας την «ιστορική» περιοδεία του, ήρθε και στην Θεσσαλονίκη όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές από τον γνωστό και μη εξαιρετέο τουρκολάγνο δήμαρχο, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι η πόλη σύντομα θα ξαναθυμίζει τις ένδοξες μέρες της… οθωμανικής κυριαρχίας της.
Εμπρός λοιπόν να ξανακάνουμε την Θεσσαλονίκη μουσουλμανική πόλη εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της και οι μιναρέδες να λογχίζουν τον ουρανό της άλλοτε συμπρωτεύουσας της Ελληνορθόδοξης, Ανατολικής, Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με τις ευλογιές των Τούρκων, αλλά και των τουρκολάγνων της πόλης.
Αλλοίμονο μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Θα γίνει παγκόσμιος σεισμός αν βρεθεί ο Μ.Αλέξανδρος» [βίντεο]



Με πολλά μηνύματα ήταν για άλλη μια φορά ο κυριακάτικος λόγος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.Ανθιμου.
 
Από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο θέμα της Μακεδονίας.
 
Ο κ.Ανθιμος κρατώντας πάντα την ίδια στιβαρή στάση και με αφορμή τις νέες συγκλονιστικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη, είπε πως αν τυχόν τα οστά του νεκρού ανήκουν στον Μ.Αλεξάνδρο τότε «θα γίνει παγκόσμιος σεισμός» και ζήτησε για άλλη μια φορά απ’όλους του Ελληνες να είναι ενωμένοι.
 
Με αφορμή τη γιορτή του Αποστόλου Ματθαίου και τη σημερινή ευαγγελική περικοπή εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη νεολαία και τα πρότυπα που έχει, αφού δέχεται απ’όλες τις πλευρές τα λάθος παραδείγματα.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αμφίπολη: Δε σταματά να μας εκπλήσσει [βίντεο]



Οι αποκαλύψεις στον τύμβο Καστά ρίχνουν φως σε ένα μυστήριο της Μακεδονικής περιόδου και φέρνουν στο προσκήνιο ένα σημαντικότατο μνημείο της Ελληνιστικής περιόδου το οποίο προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι τα ευρήματα είναι ετερόκλητα, το ξύλινο φέρετρο δεν οδηγεί σε νεκρό ήρωα αλλά και το ότι έγινε ταφή και όχι καύση όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή. Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Le Figaro: "Αν ξεκινήσει β' γύρος συγκρούσεων οι Ρώσοι θα φτάσουν στην Οδησσό" (vid)



"ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Μετά την αποκάλυψη που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Β.Πούτιν για την κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing από ουκρανικό μαχητικό (πρώτο το defencenet.gr σας το είχε δημοσιεύσει από το καλοκαίρι) το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ "σπρώχνουν" την Ουκρανία σε ένα δεύτερο καταστροφικό γύρο συγκρούσεων, ο οποίος θα οδηγήσει σε νέα απώλεια ουκρανικών περιφερειών μέχρι και την Οδησσό, που θα αποφέρει ένωση των ρωσικών εδαφών με την Υπερδνειστερία.
 
Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro πιστή στην αμερικανική προπαγάνδα,ετοιμάζεται ήδη να καταστήσει υπεύθηνη επικοινωνιακά την Ρωσία και δημοσίευσε έναν "χάρτη των ρωσικών επιδιώξεων στην Ουκρανία", καθώς και ένα  συνοδευτικό άρθρο για τον επικείμενο «ολοκληρωτικό πόλεμο ». Δεν αναφέρει βέβαια ότι οι Ουκρανοί ναζιστές βομβαρδίζουν το Ντονέτσκ και σκοτώνουν καθημερινά αμάχους. Αορίστως αναφέρονται βομβαρδισμοί στο κέντρο της πόλης "χωρίς να έιναι γνωστό από ποιον"! Δηλαδή υπάρχει περίπτωση οι ρωσόφωνοι να "αυτοβομβαρδίζονται"
 
Στο επικοινωνιακό έγκλημα συμμετέχει και ο ΟΑΣΕ ο οποίος έχει ξεχάσει παντελώς τον ρόλο του στην περιοχή που όφειλε να είναι ουδέτερος.Αλλά όταν διατάζει η Ουάσιγκτον όλοι οι θεσμοί ξεχνιούνται.
 
Για τον κίνδυνο ενός τέτοιου πολέμου, προειδοποίησε και ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Jens Anders Toyberg-Frandtsen, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στις αυτονομηθείσες περιοχές, που ελέγχονται από του ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία . Μια άλλη εκδοχή της σύγκρουσης, είπε, είναι το παράδειγμα της  περιοχής  της Υπερδνειστερίας.
 
Η Υπερδνειστερία δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν, αλλά είναι ανεξάρτητη από το 1991 και έχει δικό της κοινοβουλευτικό σύστημα, όπως και έλεγχο συνόρων με την ρουμανόφωνη Μολδαβία. Σημειώνεται ότι στη Μολδαβία υπάρχει και άλλη περιοχή που έχει ένα καθεστώς αυτονομίας και επιδιώκει την ένωσή της με την Ρωσία, πρόκειται για τους Γκαγκαούζιους,ορθόδοξη κοινότητα που ομιλεί τουρκικά, καθώς όταν οι Τούρκοι προσπάθησαν να τους εξισλαμίσουν βίαια, αυτοί αποδέχτηκαν να υιοθετήσουν την τουρκική γλώσσα, και να κρατήσουν την θρησκεία.
 
Αυτό που συνειδητοποίησαν στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο με τις εκλογές στη Νέα Ρωσία, είναι ότι ΔΕΝ πρόκειται οι περιοχές αυτές να επιστρέψουν στο Κίεβο. Έτσι ωθούν τους Ουκρανούς σε έναν δέυτερο γύρο συγκρούσεων εναντίον των ρωσόφωνων.
 
Στα ουκρανικά κοινωνικά δίκτυα γράφουν συνεχώς  για «αναπόφευκτη» σύγκρουση. Το 89% των Ουκρανών, σύμφωνα με την έρευνα του ανταποκριτή της γαλλικής  εφημερίδας, θεωρούν τον πόλεμο αναπόφευκτο.
 
Η δημοσιευμένη έκθεση του ΟΑΣΕ στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας, κάνει λόγω για "την ύπαρξη  μεγάλων αριθμών, ρωσικών αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ  DNI και LC 40, καθώς και φορτηγών  KAMAZ" ξεκαθαρίζοντας έτσι τον ρόλο του οργανισμού σαν ένα ακόμα "μακρύ" χέρι της .
 
Ο αμερικανός πτέραρχος  Philip Breedlove, διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, δήλωσε ότι "φάλαγγες ρωσικών αρμάτων , πυροβόλων και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, βρίσκονται ήδη στην ανατολική Ουκρανία". Οι Oυκρανοί θεωρούν ως  ημερομηνία έναρξης του πολέμου ακόμη και την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014.
 
Ο Nikolai Sugurovsky, Ουκρανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, τονίζει  ότι "όλη αυτή η μαζική μετακίνηση αφορά ένα  στοιχείο μια τεράστιας ρωσικής μπλόφας". «Ο Πούτιν προσπαθεί να εξαναγκάσει τον Ποροσένκο, να δεχθεί την διάνοιξη ενός χερσαίου διαδρόμου για την Κριμαία το χειμώνα. Αυτός είναι ο ρωσικός στρατηγικός στόχος », καταλήγει ο ίδιος.
 
Tο ρωσικό γενικό επιτελείο αποφάσισε την μαζική αποστολή  στρατιωτών  και εξοπλισμού  στην Κριμαία, την πλήρη επάνδρωση του πολεμικού αεροδρομίου του Μπέλμπεκ με την μεταστάθμευση επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύεται και ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας. Η Πολωνία αποστέλλει ολόκληρη ταξιαρχία πληροφοριών, όπως ονομάζεται, στα σύνορα με την Λευκορωσία, αναμένοντας εξελίξεις, ενώ το ΝΑΤΟ διεξάγει ασκήσεις στην Λιθουανία.
 
H κινητοποίση των Ουκρανών δείχνει ότι θα προσπαθήσουν για δεύτερη φορά να υποτάξουν τους ρωσόφωνους. Μόνο που τώρα οι ρωσόφωνοι έιναι σαφώς καλύτερα εξοπλισμένοι,πολύ πιο οργανωμένοι,και ετοιμοπόλεμοι, ενώ διαθέτουν χιλιάδες έμπειρων μαχητών από την νικηφόρα πρώτη αντιπαράθεση. Φυσικά και είναι ενισχυμένοι και με Ρώσους εθελοντές όπως και ορθόδοξους εθελοντές από τις Σερβία,Βουλγαρία.Την ίδια στιγμή έχουν προχωρήσει στην δημιουργία ρωσόφωνων αντάρτικων ομάδων στις υπόλοιπες ρωσόφωνες περιφέρειες οι οποίες θα ενεργοποιηθούν στα μετόπισθεν των Ουκρανών με την έναρξη των εχθροπραξιών. Το Χάρκοβο έιναι η πρώτη πόλη που θα αποσχιστεί, με συντριπτική πλειοψηφία ρωσόφωνων στον πληθυσμό του.
 
Είναι πιθανό στις ΗΠΑ να επιδιώκουν την οριστική διάσπαση της Ουκρανίας, ώστε ότι απομείνει στην Δ.Ουκρανία να το εντάξουν αμέσως στο ΝΑΤΟ.Ο σκοπός των ΗΠΑ έιναι να έρθουν σε απόσταση πυρηνικής "βολής" από την Μόσχα. Πολλοί διανοητικώς αμφίβολης αξίας στην Ουάσιγκτον ακόμα πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επιβιώσουν από ένα  Γ' ΠΠ και να κρατήσουν έτσι την ηγεμονία σε ότι θα έχει απομείνει από τον πλανήτη.
 
Aκολουθεί εκτενές και πολύ ενδιαφέρον βίντεο με στιγμιότυπα από τον πόλεμο που δημιούργησε την Νέα Ρωσία.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η νέα παγκόσμια τάξη και όπως την σχεδίαζαν το 1942



Ο χάρτης της νέας μεταπολεμικής τάξης πραγμάτων του 1942 ήταν μια αινιγματική προσπάθεια κάποιου  Maurice  Gomberg  ο οποίος με δική του πρωτοβουλία (πιθανότατα) τον δημοσίευσε στις 25 Φεβρουαρίου του 1942. Σε αυτόν αποτυπώνεται η παγκόσμια τάξη πραγμάτων έτσι όπως αυτή θα διαμορφωνόταν σε περίπτωση νίκης των συμμάχων κατά τον Β΄ΠΠ.
Ο χάρτης «ανακαλύφθηκε» το 2010 από τον Ιρλανδό ιστορικό Thomas Moriarty καθώς βρισκόταν χαμένος κάπου στην βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κογκρέσου. Το ποιος ήταν ο Maurice  Gomberg   και γιατί δημιούργησε το συγκεκριμένο χάρτη, αλλά το κυριότερο εκ μέρους ποιών τον σχεδίασε όπως και το συνοδευτικό κείμενο είναι παντελώς άγνωστο.
Τα μόνο γνωστά στοιχεία για τον Gomberg είναι πως γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη στις 2 Σεπτεμβρίου του 1903 μόλις δύο εβδομάδες αφότου η μητέρα του, το επώνυμο της οποίας ήταν  Bernstein, είχε έρθει στην Αμερική. Η ημερομηνία θανάτου του Gomberg αναφέρεται ως η 19η Μαρτίου του 1954 στο Λος Άντζελες. Από τα ελάχιστα στοιχεία που υπάρχουν για τον ίδιο είναι πως χαρακτηριζόταν ι ως αριστερών πεποιθήσεων άτομο, με προσβάσεις όμως σε ηγετικούς κύκλους της Ουάσιγκτον.
Στον χάρτη απεικονίζεται η μεταπολεμική τάξη σε παγκόσμιο επίπεδο όπως την οραματιζόταν ο Gomberg ή οι περί αυτού. Ο χάρτης είχε ολοκληρωθεί  πριν την  ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου του 1941 κυκλοφόρησε όμως το Φεβρουάριο του 1942 όπως αναφέρθηκε.
Ο χάρτης γενικά βασιζόταν στη δημιουργία ομοσπονδιών στο πρότυπο των Ηνωμένων Πολιτειών οι περισσότερες εκ των οποίων θα είναι αποστρατικοποιημένες περιοχές.
Για την Ελλάδα την οποία την αποκαλεί «Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας» περιλαμβάνει εκτός από την ηπειρωτική Ελλάδα όλη την Αλβανία, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, το Αιγαίο και τη Μακεδονία. Ειδικά για την τελευταία ως Μακεδονία αναφέρεται φυσικά η πραγματική Μακεδονία μιας και στο χάρτη η Ελλάδα δεν επεκτείνεται εκεί που είναι το σημερινό σλαβοσκοπιανό ψευδεπίγραφο «Μακεδονικό» έκτρωμα.
Για την δυτική Θράκη, η οποία είναι γνωστή ως Ευρωπαϊκή Τουρκία, αλλά και η Κωνσταντινούπολη και τα στενά η επικράτεια αυτή σύμφωνα με τον χάρτη θα είναι υπό τον κοινό έλεγχο της ΕΣΣΔ και της Τουρκίας.  
Η Ελλάδα και η Ιρλανδία δεν περιλαμβάνονται στις «Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης» οι οποίες αποτελούνται από  τις Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, και τις Κορσική,  Σαρδηνία και Σικελία. Η Γερμανία ανήκει ολοκληρωτικά στην ΕΣΣΔ.
Για τις ΗΠΑ η νέα τάξη του Gomberg και αυτών που τον «βοήθησαν» στην δημιουργία του  προβλέπει την απορρόφηση του Καναδά του Μεξικού, και της Γροιλανδίας.
Παρούσα και η ίδρυση της «Δημοκρατίας της Εβραϊκής Γης» στη σημερινή περιοχή που βρίσκεται το Ισραήλ, αν και με περισσότερα εδάφη. Από εκεί και πέρα θα υπήρχαν οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Νότιας Αμερικής», η «Ένωση Αφρικανικών Δημοκρατιών», οι «Ηνωμένες Δημοκρατίες της Κίνας», η «Ομοσπονδία Αραβικών Δημοκρατιών» κ.ο.κ
Το κείμενο που συνοδεύει το χάρτη έχει ως εξής:
Η πολιτική μας θα είναι η εξής:
1. Εμείς, οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με τους συμμάχους μας, για λόγους εθνικής ασφάλειας και για την προάσπιση της διεθνούς ηθικής, είμαστε αποφασισμένες να συνθλίψουμε και να αφανίσουμε ολοσχερώς την στρατιωτική δύναμη των εισβολέων του Άξονα και των δορυφόρων τους, ασχέτως του κόστους, προσπάθειας και χρόνου που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση αυτής της αποστολής.
2. Η παλαιά παγκόσμια τάξη της αποικιακής καταπίεσης, της εκμετάλλευσης άλλων χωρών, του ανταγωνιστικού ιμπεριαλισμού και της εξαγορασμένης ισορροπίας της διπλωματίας των ισχυρών, η παλαιά τάξη των βασιλέων, δικτατόρων, προνομιούχων μειονοτήτων, πλουτοκρατικών μονοπωλίων και άλλων παρόμοιων κοινωνικών παράσιτων, της διεφθαρμένης τάξης που είναι υπεύθυνη για τον σημερινό παγκόσμιο αφανισμό και απειλεί την εθνική μας ασφάλεια και ειρηνική διαβίωση, δεν θα ανακάμψει ποτέ ξανά.
3. Η Νέα Παγκόσμια Ηθική Τάξη για τη μόνιμη ειρήνη και ελευθερία θα ιδρυθεί αμέσως μετά την επιτυχή λήξη του παρόντος πολέμου.
4. Για λόγους ιστορίας, οικονομικής δομής, ευνοϊκής γεωγραφικής θέσης και για την ευημερία του ανθρώπινου γένους, οι ΗΠΑ θα πρέπει οικειοθελώς να αναλάβουν την ηγεσία της νεοϊδρυθείσας παγκόσμιας τάξης.
5. Με στόχο τη μείωση των υπερβολικών και εγκληματικών δαπανών για εξοπλισμούς σε όλο τον κόσμο, οι ΗΠΑ, από κοινού με την Λατινική Αμερική, τη Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών και την ΕΣΣΔ, θα αναλάβουν την εγγύηση της ειρήνης προς όλα τα έθνη, τα οποία θα αφοπλιστούν και θα αποστρατιωτικοποιηθούν μόνιμα μετά τη λήξη αυτού του πολέμου.
6. Για να είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε αποτελεσματικά την έναρξη ενός μελλοντικού παγκόσμιου ολέθρου, στα πλαίσια της εκτέλεσης των καθηκόντων μας, σημαντική προϋπόθεση θα είναι το "αήττητο" των ΗΠΑ ως στρατιωτικής, ναυτικής και αεροπορικής δύναμης.
7. Για να υπάρξει ρεαλιστικός σχεδιασμός της στρατηγικής μας και της αμυντικής μας θωράκισης, είναι επιτακτικής σημασίας να αποκτήσουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο όλων των κτήσεων των υπόλοιπων δυνάμεων ολόκληρου του δυτικού ημισφαιρίου, των περικείμενων θαλασσών τους όπως και των στρατηγικών νησιωτικών θέσεων, όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη.
8. Για τον σχεδιασμό της άμυνας του δυτικού ημισφαιρίου και μέσα στα πλαίσια και το όλο πνεύμα του νέου δόγματος Μονρόε για την αλληλεγγύη και την πολιτική "καλής γειτονίας" στο δυτικό ημισφαίριο, οι ΗΠΑ, με την έγκριση των Λατινοαμερικανικών Δημοκρατιών, θα αποκτήσουν τον έλεγχο και τα δικαιώματα επίβλεψης των περιοχών που θα περιέλθουν στην σφαίρα επιτήρησής της.
9. Για την ενίσχυση της θέσης μας στην Καραϊβική, η οποία είναι φυσικά μείζονος σημασίας για την άμυνα του ημισφαιρίου, θα προσφέρουμε κάθε δυνατό κίνητρο στις γειτονικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής και των Δυτικών Ινδιών για την διευκόλυνση της ενσωμάτωσής τους στις ΗΠΑ, όπως δείχνει ο χάρτης.
10. Για να ενισχυθεί η πολιτικοοικονομική ενότητα του δυτικού ημισφαιρίου, οι ΗΠΑ προτίθενται να προωθήσουν και να στηρίξουν την ενοποίηση της Νότιας Αμερικής με σκοπό την ίδρυση των άρτια οργανωμένων, δημοκρατικών, ομόσπονδων "Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Αμερικής".
11. Οι απελευθερωμένες αποικίες της Βρετανικής, Γαλλικής και Ολλανδικής Γουϊάνας θα αναδιοργανωθούν ως μια πολιτεία των ΗΠΑ.
12. Όλες οι δυνάμεις θα εγκαταλείψουν τον έλεγχο των αποικιακών και στρατηγικών νησιωτικών κτήσεών τους σε όλο τον κόσμο.
13. Η Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών, δεύτερη στρατιωτική και ναυτική δύναμη, που συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ ως δύναμη για την ελευθερία, θα διατηρήσει και θα αποκτήσει τον έλεγχο όσων περιοχών, βάσεων ειρηνευτικών δυνάμεων και στρατηγικής σημασίας νησιωτικών βάσεων θα είναι απαραίτητοι για την διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ελευθερίας, όπως φαίνεται και στον χάρτη.
14. Η ΕΣΣΔ, τρίτη σε σημασία στρατιωτική δύναμη, που συνεργάζεται με τις ΗΠΑ ως δύναμη για την ελευθερία και την διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης, θα αποκτήσει τον έλεγχο των απελευθερωμένων και αποδιοργανωμένων παρακείμενων κρατών της ανατολικής Ευρώπης, όπως και αυτών της Γερμανίας και της Αυστρίας, προκειμένου να τις οργανώσει και τελικά να τις ενσωματώσει ως ισότιμες δημοκρατίες της ΕΣΣΔ, όπως απεικονίζεται κατά προσέγγιση στον χάρτη.
15. Θα οργανωθεί η Παγκόσμια Κοινωνία Εθνών, με ρόλο διαιτησίας και εποπτείας.
16. Θα οργανωθεί ένα διεθνές δικαστήριο με δικαιοδοσία απαγγελίας ποινών ολοκληρωτικού εμπάργκο, απομόνωσης, αποκλεισμού και κατοχής, σε συνεργασία με μια διεθνή αστυνομία, με σκοπό την δίωξη των παραβατών των νόμων της διεθνούς ηθικής.
17. Οι ΗΠΑ, σε στενή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Νότιας Αμερικής, τη Βρετανική Κοινοπολιτεία των Εθνών, την ΕΣΣΔ και την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών, θα προωθήσουν και θα συμβάλουν στην ενοποίηση των χωρών που θα περιέλθουν υπό τον έλεγχό τους και των περιοχών που έχουν διαμελισθεί, ώστε να προκύψουν άρτια οργανωμένες, δημοκρατικές και πλήρως αποστρατιωτικοποιημένες δημοκρατίες, όπως απεικονίζεται κατά προσέγγιση στον χάρτη.
18. Οι περιοχές γνωστές ως Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, η νήσος Κορσική και τέλος η Ιταλία και τα νησιά Σαρδηνία και Σικελία θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν τις αποστρατιωτικοποιημένες ομόσπονδες "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης".
19. Οι περιοχές γνωστές ως Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και τα νησιά Σπιτσμπέργκεν θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν τις αποστρατιωτικοποιημένες ομόσπονδες "Ηνωμένες Πολιτείες της Σκανδιναβίας".
20. Η αφρικανική ήπειρος θα αναδιοργανωθεί και θα ενοποιηθεί για να αποτελέσει την αποστρατιωτικοποιημένη ομόσπονδη "Ένωση Αφρικανικών Δημοκρατιών".
21. Οι περιοχές γνωστές ως Σαουδική Αραβία, Συρία, Λίβανος, Ιράκ, Ιζάζ, Άντεν και Ομάν θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ένωση των "Αραβικών Ομόσπονδων Δημοκρατιών".
22. Οι περιοχές γνωστές ως Ινδία, Αφγανιστάν, Βελουχιστάν, Νεπάλ, Μπουτάν και Βιρμανία θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ένωση των "Ομόσπονδων Δημοκρατιών της Ινδίας".
23. Οι περιοχές γνωστές ως Κίνα, Κεντρική Μογγολία, Θιβέτ, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Ινδοκίνα και Κορέα θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ομοσπονδία των "Ηνωμένων Δημοκρατιών της Κίνας".
24. Οι περιοχές γνωστές ως Ελλάδα, Μακεδονία, Αλβανία, Κρήτη, Δωδεκάνησα και τα παρακείμενα νησιά του Αιγαίου Πελάγους θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη "Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ελλάδας".
25. Οι περιοχές γνωστές ως Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία θα ενοποιηθούν για να αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη ανεξάρτητη "Δημοκρατία της Ιρλανδίας".
26. Η περιοχή των Αγίων Τόπων των αρχαίων Εβραίων, σήμερα γνωστή ως Παλαιστίνη και εμιράτο της Ιορδανίας, καθώς και οι όμορες περιοχές όπως φαίνονται στον χάρτη, λαμβάνοντας υπ' όψιν την ιστορία και την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του μεταπολεμικού προβλήματος του προσφυγικού πληθυσμού, θα ενοποιηθούν και θα αποτελέσουν την αποστρατιωτικοποιημένη "Δημοκρατία της Εβραϊκής Γης".
27. Οι περιοχή γνωστή ως Ευρωπαϊκή Τουρκία, που βρίσκεται κοντά στα Δαρδανέλλια, τη θάλασσα του Μαρμαρά και τον Βόσπορο, με στόχο τον σχεδιασμό μιας στρατηγικής για βιώσιμη ειρήνη, θα τεθεί υπό τον έλεγχο της ΕΣΣΔ και της Τουρκίας.
28. Οι περιοχή γνωστή ως Τουρκία θα αποστρατιωτικοποιηθεί για να αποτελέσει την ανεξάρτητη "Δημοκρατία της Τουρκίας".
29. Οποιαδήποτε πρόβληματα ανταλλαγής, μετακίνησης και επαναπατρισμού πληθυσμών προκύπτουν θα διευθετούνται από την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών.
30. Οι εγκληματίες υπαίτιοι και οι σύμμαχοί τους ένοχοι για αυτόν τον φρικτό πόλεμο θα οδηγηθούν σε δίκη και θα τους απαγγελθούν ποινές δίχως προηγούμενο.
31. Όλοι οι Ιάπωνες πολίτες και άτομα ιαπωνικής καταγωγής αμφίβολης εμπιστοσύνης θα απελαθούν από όλο το δυτικό ημισφαίριο, τα προτεκτοράτα και οι στρατηγικής σημασίας νησιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, και η περιουσία τους θα δημευθεί με σκοπό να εξασφαλιστούν χρήματα για έργα ανοικοδόμησης μετά τη λήξη του πολέμου.
32. Όλοι οι Γερμανοί και Ιταλοί πολίτες και όλα τα άτομα γερμανικής και ιταλικής καταγωγής που είναι γνωστά ως υποστηρικτές ναζιστικών και φασιστικών ιδεολογιών θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση.
33. Η μετανάστευση Γερμανών, Ιταλών και Ιαπώνων στο δυτικό ημισφαίριο, τα προτεκτοράτα του και τις νησιωτικές βάσεις θα τερματιστεί επ' αόριστον.
34. Όλα τα γερμανικής καταγωγής άτομα που διαμένουν στην Ανατολική Πρωσία και Ρηνανία θα μεταφερθούν στη γερμανική ενδοχώρα και στις περιοχές όπου έχουν γίνει μόνιμες απελάσεις πρωσικού πληθυσμού.
35. Όλα τα γερμανικής, ιταλικής και ιαπωνικής καταγωγής άτομα θα απελαθούν από τις κατακτημένες από τον Άξονα περιοχές και οι περιουσίες τους θα δημευθούν προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για έργα ανοικοδόμησης μετά τη λήξη του πολέμου.
36. Για να επιτευχθεί:
α. η κάθαρση των εθνωτικών πληθυσμών των ηττημένων εισβολέων του Άξονα από την "μέθη" του στρατιωτικού σωβινισμού,
β. η απομάκρυνση και καταστροφή των πιθανών στρατιωτικών τους εγκαταστάσεων,
γ. η επανάκτηση των συσσωρευμένων λαφύρων,
δ. η επανεκπαίδευση πριν την τελική τους επάνοδο στην Οικογένεια των Εθνών, οι περιοχές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας θα απομονωθούν σε ένα είδος αυστηρής και επ' αόριστον "καραντίνας" και θα διοικούνται από διορισμένους κυβερνήτες που θα εποπτεύονται από την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών.
37. Όλοι οι φυσικοί πόροι και η βιομηχανική και βιοτεχνική παραγωγή περιοχών που θα τεθούν υπό επιτήρηση θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες αποκατάστασης και ανοικοδόμησης στην μεταπολεμική περίοδο.
38. Για την επίτευξη της μείωσης της αριθμητικής δύναμης των εθνών-εισβολέων και την εξασφάλιση ενός πιθανού στρατιωτικού πλεονεκτήματος, θα σχεδιαστεί πολιτική ελέγχου του πληθυσμού, η οποία θα εφαρμοστεί στις υπό επιτήρηση περιοχές.
39. Στα πλαίσια της Νέας Παγκόσμιας Ηθικής Τάξης που επιδιώκουμε να ιδρύσουμε, εκτός από τις στοιχειώδεις πολιτικές ελευθερίες, είναι επιτακτικής σημασίας και οι ακόλουθες θεμελιώδεις οικονομικές μεταρρυθμίσεις:
(α) Κρατικοποίση όλων των φυσικών πόρων και δίκαιη κατανομή από κάθε ένα σε όλα τα έθνη, σε κάθε γωνιά της γης.
(β) Κρατικοποίηση των διεθνών τραπεζικών δραστηριοτήτων, των ξένων επενδύσεων, των σιδηροδρόμων και εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε γωνιά της γης.
(γ) Κρατικοποίηση όλων των πολεμικών βιομηχανιών που ανήκουν σε μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις.
(δ) Ο δημόσιος έλεγχος των εμπορικών συναλλαγών και της εμπορικής ναυτιλίας.
(ε) Η ίδρυση ενός ενιαίου παγκόσμιου νομισματικού συστήματος.
(στ) Διεθνής ρύθμιση για ανώτατο όριο επιτοκίων, που δεν θα υπερβαίνει το 2%.
40. Για την εξασφάλιση της νίκης και της ηγετικής μας θέσης στα πλαίσια μιας ενιαίας δημοκρατικής προσπάθειας, στόχος του οποίου δεν είναι η εκδίκηση ή η εκμετάλλευση, αλλά η εξασφάλιση της ελευθερίας και της ασφάλειας για όλα τα έθνη για την ειρήνη και την πρόοδο, με την λήξη του παρόντος πολέμου το ενιαίο "Ανώτατο Στρατηγείο Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών" θα αναγνωριστεί και θα μετεξελιχθεί στο "Ανώτατο Στρατιωτικό και Οικονομικό Συμβούλιο", το οποίο θα συνεργάζεται με την Παγκόσμια Κοινωνία των Εθνών για την μεταπολεμική ανοικοδόμηση και την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης.
41. Το "Ανώτατο Στρατιωτικό και Οικονομικό Συμβούλιο" θα διορίζει τους κυβερνήτες που θα διοικούν τις υπό επιτήρηση περιοχές, έως ότου τους δοθεί ανεξαρτησία υπό όρους.
Για την επίτευξη αυτών των αρχικών στόχων, πρέπει να αγωνιστούμε για την απόλυτη νίκη.
Κείμενο χάρτη πηγή kostasxan.blogspot.gr
Δείτε το χάρτη εδώ
Για πλήρη ανάλυση πατήστε εδώ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr