Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η χώρα αλλάζει τις επόμενες 100 ημέρες



  • Οι 100 ημέρες που θα αλλάξουν τη χώρα και η τελεσθείσα εσχάτη προδοσία
  • Η δήλωση του Καρατζαφέρη για "Γουδή" συμπλέει απόλυτα με τα όσα θα συμβούν εάν οι πολιτικοί δεν σταθούν εκεί που τους επιτάσσει η χώρα και το καθήκον που οικειοθελώς ανέλαβαν
Στις επόμενες 100 ημέρες η χώρα αλλάζει. Πρακτικά έχουμε "τέλος εποχής". Και οι αλλαγές αυτές θα είναι επώδυνες: Η χώρα ήδη έχει πτωχεύσει (όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, καμία ξένη τράπεζα δεν δέχεται πλέον εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών, ούτε καν της Εθνικής Τράπεζας!). Το ότι διάγουμε από τον περασμένο Ιούλιο και τυπικά κατάσταση «περιορισμένης χρεοκοπίας» έχει αποκρυβεί από το λαό.

Το ότι μπορεί να αναγκαστεί να αποχωρήσει η χώρα από τη ευρωζώνη (αρκεί να πάψει να εγγυάται η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα) κανείς επίσημος δεν το συζητά, όπως δεν συζητούσαν και την προσφυγή στο ΔΝΤ, τις απολύσεις στο δημόσιο, την πτώχευση, έστω και περιορισμένη κλπ.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ» δήλωσε πριν λίγο ο ο Χόρστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, μιας εκ των τριών παρατάξεων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Το ακόμα πιο φοβερό είναι ότι λένε πως «Πτωχεύουμε γιατί δεν εφαρμόζουμε τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου». Κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να σκεφθεί πόσο εφαρμόσιμα ήταν εξ αρχής αυτά τα μέτρα…

Και αν η κυβέρνηση πλέον έχει συνηθίσει να λέει ψέματα ή να κρύβει από τον ελληνικό λαό την αλήθεια είναι απίστευτη η «συνωμοσία σιωπής» των παραδοσιακών ΜΜΕ και η διαστρέβλωση ή η απόκρυψη της αλήθειας που επιφυλάσσουν στους Έλληνες πολίτες. Εξακολουθούν να συγκαλύπτουν ή να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα επιμένοντας να αγνοούν ότι αυτή η τακτική μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

Μέχρι το τέλος του έτους το «πιστωτικό γεγονός» δηλαδή η ολική πτώχευση της χώρας, είναι σφόδρα πιο πιθανό να συμβεί από το να μην συμβεί. Το χειρότερο όλων όμως δεν είναι η τρικυμία στην χώρα. Το χειρότερο όλων είναι η έλλειψη καπετάνιου που να πάρει στα στιβαρά του χέρια το τιμόνι της χώρας και να την οδηγήσει σε ασφαλές λιμάνι. Η κυβέρνηση άγεται και φέρεται από τους ξένους επικυρίαρχους, ενώ η εγχώρια οικονομική ελίτ, αβαντάρει όλη αυτή την κατάσταση κραυγάζοντας «απολύστε τους δημοσίους υπαλλήλους».

Περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι δηλώνουν ευχαριστημένοι που μερικές δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι τώρα στο δημόσιο σε λίγο θα τους … κάνουν παρέα, καθώς αγνοούν ότι για κάθε εργαζόμενο που θα χάσει την δουλειά του στο δημόσιο, θα απωλέσουν την δουλειά τους δύο εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, λόγω μείωσης της κατανάλωσης.

Δημιουργούν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην κοινωνία μεταξύ των εργαζόμένων και των ανέργων, δηλαδή των εχόντων να φάνε (αυτό σημαίνει "εργαζόμενος" σήμερα στην Ελλάδα: αυτός που έχει να φάει και μέχρι εκεί) και των απελπισμένων που πεινάνε. Είπε το απίθανο χθες ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενζιέλος ότι «Τα ελλείμματα δεν αυξήθηκαν, αυξήθηκαν τα επιδόματα ανεργίας και οι ανάγκες ενίσχυσης του ΙΚΑ λόγω μείωσης αποδοχών και απολύσεων». Και δεν βρέθηκε ούτε ένας, ούτε ένα κόμμα για να τον ρωτήσει ποιος ευθύνεται για το ένα εκατομμύριο ανέργους και τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Όπου βέβαια την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ε.Βενιζέλος κανονικά θα αρκούσαν για να κατεδαφιστεί όχι μία, αλλά … πέντε κυβερνήσεις και αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι πιθανότητες να ψηφιστούν από την Βουλή τα όσα ανακοίνωσε ο Ε.Βενιζέλος χθες ως αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, είναι πολύ λιγότερες απ’ότι θέλουν να πιστεύουν στην κυβέρνηση.

Με το πολιτικό σκηνικό να πρόκειται να γκρεμιστεί συνολικά (δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί μόνο το ΠΑΣΟΚ, οι δονήσεις θα είναι το ίδιο ισχυρές και για τη Ν.Δ. και για όποιο κόμμα συμμετάσχει στην κυβέρνηση που θα προκύψει τις επόμενες εκλογές) ουδείς ξέρει πραγματικά τι ξημερώνει στη χώρα, την ώρα που οι πολιτικοί της στο σύνολό τους αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι πραγματικοί κίνδυνοι έχουν να κάνουν με την ασφάλειά της και με τον επαπειλούμενο κίνδυνο απώλειας εδαφών και δικαιωμάτων που απορρέουν από την κατοχή εδαφών.

Οποιοδήποτε άλλο κράτος μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, Νταβούτογλου, Μπαγίς θα είχε τουλάχιστον διακόψει την αυτοκτονική πολιτική μείωσης των αμυντικών δαπανών.

Εδώ η άρνηση – ναι, πρέπει να το πούμε – των ΕΛΠΕ να εφοδιάζουν με καύσιμα εφ’εξής τις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω χρεών (ενημέρωσαν σχετικά την περασμένη Παρασκευή τα Eπιτελεία) θεωρείται «ανάξιο λόγου θέμα»…

Μήπως κάποιοι πολιτικοί θα πρέπει να ενημερωθούν ότι τα δικαστήρια με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας εξακολουθούν να υφίστανται στο ελληνικό νομικό πλαίσιο;


Τουρκικός τσαμπουκάς στην Ανατολική Μεσόγειο



Μπορεί το νεο-οθωμανικό δίδυμο Ερντογάν - Νταβούτογλου να διακηρύσσει ότι ακολουθεί πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τις γειτονικές χώρες, αλλά, όπως συνήθως συμβαίνει με την Αγκυρα, η ρητορική της δεν έχει πολλή σχέση με τις πράξεις της.

Πρόσφατο παράδειγμα οι απειλές της ότι θα εμποδίσει στρατιωτικά τις προγραμματισμένες (αρχίζουν την 1η Οκτωβρίου) γεωτρήσεις στο θαλάσσιο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. Τις γεωτρήσεις θα πραγματοποιήσει η έχουσα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης αμερικανική εταιρεία Noble Energy (εβραϊκών συμφερόντων).

Το γεγονός ότι η απειλή χρήσης στρατιωτικής βίας έφερνε συνήθως αποτέλεσμα, έχει εθίσει την Αγκυρα σ’ αυτή την τακτική. Μόνο που αυτή τη φορά δεν έχει απέναντί της τη φοβική ελλαδική πολιτική ελίτ και την αδύναμη Κυπριακή Δημοκρατία. Στο παιχνίδι εμπλέκονται κι άλλοι. Δεν είναι μόνο ότι η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν επισήμως υποστηρίξει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Ισραηλινοί έχουν υποσχεθεί να προστατεύσουν τις γεωτρήσεις και στο κυπριακό «οικόπεδο 12».

Σύμφωνα μ’ όλες τις ενδείξεις, μάλιστα, έχουν εξασφαλίσει και το «πράσινο φως» από την Ουάσιγκτον. Η στάση του Ισραήλ προκύπτει από γεωπολιτικές σκοπιμότητες. Από τη στιγμή που η νεο-οθωμανική Τουρκία στράφηκε εναντίον του με σκοπό να αναγνωρισθεί σαν ηγέτιδα δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου, και με δεδομένη τη ρευστότητα στην Αίγυπτο, ο μόνος πολιτικά ασφαλής και πολιτισμικά φιλικός διάδρομος του Ισραήλ προς τη Δύση είναι ο ελληνικός. Γι’ αυτό και έχει κάνει ανοίγματα για τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής σχέσης με την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα. Απ’ αυτό τον διάδρομο, άλλωστε, θα διοχετεύσει και το φυσικό αέριο στην Ευρώπη. Η στάση του Ισραήλ σ’ αυτό το θέμα είναι μια πρόσθετη ισχυρή αιτία της πρόσφατης περαιτέρω όξυνσης των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων.

Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την Κύπρο και το Ισραήλ όχι μόνο λόγω της επιρροής του εβραϊκού λόμπι. Τα ενεργειακά κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο θα συμβάλουν στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ε.Ε. από τη Ρωσία. Ως εκ τούτου, θεωρούν ότι είναι καλύτερο αυτά τα κοιτάσματα να ανήκουν στο νόμιμο ιδιοκτήτη (Κύπρος), παρά στη δύσκολη Τουρκία.

Για να δικαιολογήσει τους λεονταρισμούς της, η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα, επειδή δεν εκπροσωπεί και τους Τουρκοκύπριους.

Το επιχείρημα είναι διάτρητο. Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει την κυπριακή κυβέρνηση ως νόμιμη κυβέρνηση όλης της Κύπρου, που έχει όλα τα προβλεπόμενα δικαιώματα. Οι τουρκικές απειλές, όμως, δεν στηρίζονται ούτε με βάση τη θέση της Αγκυρας ότι στη Μεγαλόνησο υπάρχουν δύο κράτη. Σύμφωνα με την τουρκική θέση, το «ελληνοκυπριακό κράτος» δικαιούται να έχει τη δική του ΑΟΖ στα νότια της Κύπρου. Το θαλάσσιο «οικόπεδο 12» βρίσκεται σ’ αυτή την ΑΟΖ κι όχι στην ΑΟΖ που θα είχε το «τουρκοκυπριακό κράτος» εάν ήταν νόμιμο.

Με άλλα λόγια, έχουμε έναν ακόμα τουρκικό τσαμπουκά, ο οποίος, όμως, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι αυτή τη φορά θα περάσει.

Γιατί οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ θα επιδεινωθούν



Σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, ο συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ και ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ προσεγγίζει το θέμα της εξέλιξης των σχέσεων Ισραήλ και Τουρκίας που επηρεάζει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα από μια ενδιαφέρουσα γεωπολιτική οπτική:
Του Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου
(Δημοσιογράφος - Αμυντικός Αναλυτής)
Η συγκρουσιακή πορεία που έχουν λάβει οι ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις, εντείνεται όσο διακρίνεται η αποφασιστικότητα του Ισραήλ – αλλά και της Τουρκίας – να μην υποχωρήσουν υπερασπιζόμενοι ένα θέμα «απόλυτης εθνικής προτεραιότητας και ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου». Αν η σκέψη σας οδεύσει την περιοχή της Γάζας, απλά μόλις διακρίνατε την ΑΦΟΡΜΗ και όχι το ΑΙΤΙΟ αυτής της αδυσώπητης, όπως εξελίσσεται, περιφερειακής σύγκρουσης.
Το casus belli για την νεοθωμανική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο συνίσταται στην δεδηλωμένη απόφαση του Τελ Αβίβ να αρχίσει την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων που αποκαλύφθηκαν εντός της ισραηλινής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και κατ’ επέκταση να υποστηρίξει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή και στην ελληνική (μη ανακηρυχθείσα ακόμη), γεγονός που για την Άγκυρα αντικατοπτρίζει τον ύψιστο κίνδυνο για τα ζωτικά της συμφέροντα.
Πως όμως εξηγείται αυτή η θερμή στάση; Η απάντηση συνδέεται άρρηκτα με το ερώτημα ποιος θίγεται περισσότερο από την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ρωσία είναι η δύναμη της οποίας τα στρατηγικά συμφέροντα θίγονται περισσότερο από όλους από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων σε Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα. Μέχρι πρότινος τα ρωσικά ενεργειακά αγαθά χρησιμοποιήθηκαν για την εξάρτηση της ΕΕ στο ρωσικό άρμα, κάτι που προξένησε την αντίδραση των ΗΠΑ. Παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον, η Γερμανία και η Τουρκία κινήθηκαν εντελώς αντίθετα προς τις υποδείξεις, ανοίγοντας τα σύνορά τους, στηρίζοντας πολιτικο-οικονομικά τις εναλλακτικές διαδρομές που μετέφεραν το ρωσικό φυσικό-αέριο/πετρέλαιο στην ΕΕ. Δηλαδή δύο πάλαι ποτέ σταθεροί σύμμαχοι συντάχθηκαν σε ένα μείζον γεωπολιτικό ζήτημα στο πλευρό της Μόσχας.
Όταν αποκαλύφθηκε ότι στη ζώνη Ιονίου-Ισραήλ αναμένουν να αντληθούν απίστευτα μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου, οι Ρώσοι ανησύχησαν σφόδρα. Όταν θα ξεκινήσει η άντληση και η διάθεση των ενεργειακών αγαθών τότε θα ριφθεί στον κάλαθο των αχρήστων το «μεγάλο σχέδιο» των Ρώσων και των Γερμανο-Τούρκων να αποτελέσουν την τριάδα απόλυτου ενεργειακού ελέγχου και εξάρτησης της ΕΕ. Συνεπώς για να μην χάσουν τα πρωτεία και τα προφανή οικονομικά οφέλη η Μόσχα, το Βερολίνο και η Αγκυρα αποφάσισαν να δημιουργήσουν δυσκολίες και ένταση με τις χώρες του νέου ενεργειακού Ελντοράντο.
Η Ελλάδα απειλείται από τη Γερμανία και την Τουρκία, προειδοποιήθηκε από την Ρωσία, από τρεις δυνάμεις που συνέπηξαν «συμμαχική-εταιρεία» χρησιμοποιώντας η κάθε μια τα δικά της μέσα «πειθούς»… Το Ισραήλ όμως δεν εμπίπτει σε καμία τέτοιου είδους απειλή, καθώς ούτε εξαρτάται οικονομικά από την Γερμανία, ούτε εδάφη του διεκδικούνται από την Τουρκία (προς το παρόν) ούτε και έχει φαντασιώσεις όσον αφορά τα συμφέροντα της Ρωσίας. Ο μόνος τρόπος για να απειληθεί ουσιαστικά βρίσκεται σε αυτό που θεωρείται ως το μαλακό του υπογάστριο, δηλαδή η λωρίδα της Γάζας.
Η Τουρκία ξεκίνησε την «επίθεση» με το Μαβί Μαρμαρά και στη συνέχεια άρχισε να συζητά υπόγεια με το Ισραήλ με αφορμή το ζήτημα της συγγνώμης, προσπαθώντας να βρει τρόπους για να ανακόψει ή να περικόψει αυτό που οικοδομείται μεταξύ Αθηνών-Λευκωσίας και Τελ-Αβίβ και εδράζεται στο καταλυτικό για τις μετέπειτα εξελίξεις σχέδιο τροφοδότησης της ΕΕ με φυσικό αέριο που δεν θα εξαρτάται από μουσουλμανικές ή ρωσικής επιρροής πηγές! Φυσικά το εβραϊκό κράτος δεν ήθελε να ακούσει καν τις τουρκικές «προτάσεις» με συνέπεια ο πολύς Ερντογάν να ανακοινώσει ταξίδι-προσκύνημα στη Γάζα.
Τουρκία και Ισραήλ έχουν διαβεί τον Ρουβίκωνα, μόνο που ο Καίσαρας αυτήν την φορά βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και όχι στην Άγκυρα. Alea jacta est (ο κύβος ερρίφθη) και καθώς θα αναπηδά στη γεωπολιτική σκακιέρα κάθε κτύπος του κύβου θα συνοδεύεται με θερμά επεισόδια, τα οποία θα δώσουν τη θέση τους σε μια μείζονα γεωστρατηγικής σημασίας εξέλιξη που προετοιμάζεται από καιρό, όταν ο κύβος δείξει την τελική σταθεροποιημένη πλευρά του που γράφει Vae victis (ο ηττημένος είναι στη διάθεση του νικητή).

Η Θεσσαλονίκη στο πόδι ... Χιλιάδες διαδηλωτές στο δρόμο για την ΔΕΘ Βίντεο...



Χιλιάδες διαδηλωτές κατακλύζουν ήδη τους δρόμους της Θεσσσαλονίκης με τελικό προορισμό το Βελλίδειο, όπου στις οκτώ το βράδυ αναμένεται η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς.

Η γύρω περιοχή  είναι αποκλεισμένη από οποιοδήποτε  μέσο. Ήδη κυκλοφορεί στους δρόμους ο "Αίαντας" που λειτουργεί πυροσβεστικά,ενώ ο αστυνομικός κλοιός είναι ασφυκτικός με εξονυχιστικούς ελέγχους σε όποιον βρεθεί εκεί.

Χαρακτηριστικό  είναι ότι οι αστυνομικοί σταματάνε  νεαρούς για έλεγχο ταυτοτήτων ενώ  ήδη έχουν προχωρήσει σε τριάντα προσαγωγές.

Οι πρώτοι που συγκεντρώθηκαν στην πόλη είναι φοιτητές που έχουν έρθει από την Πάτρα, ενώ λίγο πρν τις έξι ξεκίνησαν και 7.000 ταξιτζήδες με προορισμό το Λευκό Πύργο. Οι Αγανακτισμένοι ήδη έχουν αρχίσει τις προσυγκεντρώσεις στο Λευκό Πύργο και σε άλλα σημεία της πόλης, ενώ στο Καυτατζόγλειο έχουν συγκεντρωθεί 1.500 οπαδοί του Ηρακλή.





Μιας πόλης  που – θυμίζουμε - από το πρωί μοιάζει «νεκρή», καθώς ελάχιστος είναι ο κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους και ακόμη λιγότερα αυτοκίνητα. Ρολά, παράλληλα, έχουν κατεβάσει καφετέριες και εστιατόρια, που διαμαρτύρονται για τον ΦΠΑ που πήγε από το 13% στο 23%,  καθώς και πολλά εμπορικά, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Το πρόγραμμα των πορειών έχει ως εξής:

  • Οι «Αγανακτισμένοι» θα συγκεντρωθούν σε τρία σημεία και  στη συνέχεια θα κινηθούν προς τη ΔΕΘ. Στον Λευκό Πύργο, στο πρώην 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στο κτίριο των προσκόπων στην οδό Β. Γεωργίου.  
  • Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 18.30 στην πλατεία Αριστοτέλους.  
  • Το ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα στη συμβολή της Εγνατίας με τη Βενιζέλου.  
  • Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18.00.  
  • Στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν φοιτητές, αντιεξουσιαστές και πρωτοβάθμια σωματεία.  
  • Στην οδό Αγίου Δημητρίου κοντά στο Κατσάνειο γήπεδο θα συγκεντρωθούν οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή που διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό της ομάδας τους στη β’ εθνική.  
  • Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν και οι ταξιτζήδες, που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και ήδη βρίσκονται στο Ιβανώφειο



Πηγή

Ομολογία Βενιζέλου:


       Είμαστε πρόβλημα για τους εταίρους μας! Ομολογία 


 ... Και εσείς για τους  Έλληνες  αι στο διάβολο  λοιπόν !!!

Η Ελλάδα δημιουργεί πρόβλημα στους εταίρους της δήλωσε σε ομιλία του στην εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Η Ελλάδα δημιουργεί πρόβλημα στον εαυτό της. Είμαστε πρόβλημα και για τους εταίρους μας. Αν δεν κάνουμε ντου – το οποίο είναι εθνικός μας στόχος -, αν δεν πραγματοποιήσουμε τη φυγή προς τα μπρος δεν θα μπορέσουμε να καθησυχάσουμε τις αγορές, τους εταίρους και τον ίδιο μας τον εαυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση αν δεν κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές» και χαρακτήρισε ιδιαίτερα καθοριστικούς τους επόμενους δύο μήνες.
«Αν καταφέρουμε να διαμορφώσουμε μια καλή εικόνα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα αποσυμφορήσουμε τη χώρα μας», εξήγησε.
Πηγή

"Έρχεται πόλεμος.Η Τουρκία,χειρότερη από το Ιράν"!Ανάλυση-σοκ από Ισραήλ



Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αυτή την εβδομάδα κάνει βήματα προς μια ένοπλη σύγκρουση με το Ισραήλ , όχι για το παλαιστινιακό ζήτημα, αλλά επειδή εποφθαλμιά τις πηγές φυσικού αερίου και πετρελαίου της ανατολικής Μεσογείου, απέναντι από τις ακτές του Ισραήλ.

Την Πέμπτη το βράδυ, ανακοίνωσε ότι τουρκικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύσουν οποιοδήποτε τουρκικό σκάφος μεταφέρει βοήθεια για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Στην ομιλία του στην τηλεόραση του Αλ Τζαζίρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι έχει λάβει μέτρα για "να σταματήσει το Ισραήλ από την μονομερή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο».

Δεν είπε τι μέτρα έχει λάβει.

Αν τουρκικά πλοία παραβιάσουν τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, ο Ερντογάν θα γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης που θα ξεκινήσει στρατιωτική δράση στην παλαιστινιακή υπόθεση… Σ΄ ατή τη περίπτωση ακόμα και το Ιράν θα τεθεί σε δεύτερη μοίρα αφού ποτέ κανείς δεν τόλμησε να προκαλέσει το Ισραήλ τον τρόπο που η Τουρκία το έχει κάνει.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει την πεποίθηση ότι οι αραβικές δυνάμεις, η Αίγυπτος
και η Σαουδική Αραβία, οι οποίες παρακολουθούν τους ελιγμούς του με βαθιά καχυποψία,δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να “παίξουν μπάλα” μαζί του τώρα που έχει αντιμετωπίσει το Ισραήλ.


Ο Ερντογάν σχεδιάζει να στείλει πολεμικά πλοία του στη περιοχή για δύο αποστολές:

1. Για να διασπάσει το μικρό αριθμητικά ναυτικό του Ισραήλ σε δύο μέτωπα - ένα για τη διατήρηση του εμπάργκο κατά της Γάζας και ένα για τη διαφύλαξη του φυσικού αερίου και τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου απέναντι από τις ακτές του.

2. Για να “τρομάξει” το Ισραήλ με τον πλήρη ή μερικό αποκλεισμό του από την ανοικτή θαλάσσα και την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου , με αποτέλεσμα να το αποκλείσει από την ενέργεια και από σημαντικά οικονομικά οφέλη.


Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να βάλει στη γωνία το Ισραήλ ακόμη και με μια αναπόφευκτη στρατιωτική αντιπαράθεση, η οποία θα συμβεί πολύ πιο σύντομα απ΄ όσο πιστεύουν Ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί.

Ο χαμένος Ερντογάν

Ο Ερντογάν οδηγείται σ΄ αυτή τη πολιτική υψηλότατου ρίσκου έχοντας ήδη υποστεί ήττα στη Λιβύη,όπου η Άγκυρα επένδυσε μεγάλα ποσά για την υποστήριξη των ανταρτών. Από την Άγκυρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός παρακολουθεί την κατανομή του πετρελαίου της Λιβύης, ανάμεσα στις δυτικές δυνάμεις και το Κατάρ. Η Τουρκία έμεινε πίσω.

Ο στόχος του να βάλει χέρι στα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο,δεν έχει να κάνει μόνο με το Ισραήλ ,αλλά και με την Ελλάδα η οποία έχει πλέον στενούς στρατιωτικούς δεσμούς με το Ισραήλ.

Όσο για την Ουάσιγκτον, ο Ερντογάν υπολογίζει για την υποστήριξη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ισραήλ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ είναι λιγότερο βέβαιοι για την υποστήριξη των ΗΠΑ.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ:


ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ,ΜΕ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ!

Δέσμη τεσσάρων μέτρων για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο προτείνει η γνωστή δεξαμενή σκέψης «Διεθνής Ομάδα Κρίσεων» (International Crisis Group - ICG). To ICG θεωρεί ότι έχει έρθει η στιγμή που οι δύο χώρες μπορούν να φθάσουν σε λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα που προκαλεί ανάγκη για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, η νέα επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η ανεπίσημη άρση των υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά εντός του 2011 συνθέτουν ένα σκηνικό ώριμο για λύση, παρά τα προβλήματα που θα υπάρξουν, ειδικά στην Ελλάδα, ώστε μία λύση να περάσει από την κοινή γνώμη.

Οι δέσμες μέτρων που προτείνει το ICG είναι:

1. Η επισημοποίηση της άρσης των υπερπτήσεων σε κατοικημένα ελληνικά νησιά από την Τουρκία (σσ. δεν αναφέρει τι πρέπει να συμβεί με τις υπερπτήσεις σε ακατοίκητα νησιά). Παράλληλα, η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί να αποστρατιωτικοποιήσει νησιά του Αιγαίου, βάσει δεσμεύσεων που έχει αναλάβει από παλαιότερες διεθνείς συνθήκες, εφόσον μία συνολική λύση για το Αιγαίο γίνει πραγματικότητα. Η Αγκυρα θα πρέπει να διαλύσει ή να μεταφέρει στην ενδοχώρα την επονομαζόμενη «Στρατιά του Αιγαίου».

2. Και οι δύο πλευρές πρέπει να δεσμευτούν να διαπραγματευθούν ειδικές ρυθμίσεις για το Αιγαίο, βάσει των όσων προβλέπει η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και ιδιαίτερα βάσει των προβλέψεών της για ευθιδικία και ειδικές περιστάσεις. Η Ελλάδα, κατά το ICG, θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι η Τουρκία, ως παράκτιο κράτος, έχει δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο. Η Αγκυρα θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα επικυρώσει τη Σύμβαση και να αναγνωρίσει το δικαίωμα της Ελλάδος να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Παράλληλα, οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν στη διατήρηση θαλασσίων διαδρόμων στην ανοιχτή θάλασσα προς διευκόλυνση της διεθνούς ναυσιπλοϊας.

3. Βάσει του κανόνα των 12 μιλίων, οι δύο χώρες πρέπει να ορίσουν τα χωρικά τους ύδατα. Για να γίνει αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέση γραμμή, αλλά και η μείωση των ελληνικών χωρικών υδάτων ώστε να διευκολυνθεί η διεθνής ναυσιπλοϊα. Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συμφωνήσουν εκ των προτέρων ότι θα παραπέμψουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όποια διαφορά προκύψει σχετικά με την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων - μία πρόταση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπαμφθεί στη Χάγη ακόμη και το θέμα των «γκρίζων ζωνών».

4. Οποιο άλλο θέμα - και ειδικά η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας - δεν επιλυθεί διμερώς, θα πρέπει επίσης να παραπεμφθεί στη Χάγη. Και αυτή η πρόταση κλίνει ελαφρώς υπέρ των θέσεων της Αγκυρας που επιμένει να θέτει στο τραπέζι των συνομιλιών περισσότερα του ενός ζητήματα.

Είναι προφανές,πως μόνο τυχαίες δεν είναι οι προτάσεις του συγκεκριμένου "think tank":Αφού ο Γιωργάκης μας...ξανάσωσε απο΄την χρεωκοπία,ώρα είναι να "λύσει" και τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο!

Κάτι μας λέει,πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα,ίσως απρόβλεπτες για μερικούς...

Ας θυμηθούμε τι είχε πει ο π.Παίσιος για το θέμα,όταν ρωτήθηκε σχετικά από προσκυνητή:

"Κάποτε , είχα πάει στον Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μια παρέα από πέντε παιδιά . Τότε ρώτησα τον Γέροντα ποιες προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία .

Γέροντα , του λέω , απ΄την Αλεξανδρούπολη είμαστε . Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει ; 

Μου απαντά :

Κοίταξε να δεις . Οι Τούρκοι δεν θα μπούν στην Αλεξανδρούπολη . Θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα , που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη . Και εμάς θα μας πιάσει πείνα . Θα πεινάσει η Ελλάδα . Και επειδή θα κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο διάστημα , μήνες θα είναι , «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι » .

Μετά ρωτάω : Γέροντα , πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο ;  Όταν , λέει , θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια , για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σε 12 μίλια , τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος ."

  
Ο καθένας,βγάζει τα συμπεράσματά του.