Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή - σοκ Μίκη Θεοδωράκη προς Φινλανδούς




  • «…όποιος τολμήσει να προσπαθήσει να μας εξαγοράσει, όχι μόνο θα χάσει, αλλά θα γίνει ο αιώνιος εχθρός μας»
Αγαπητή Αrja,
Παρακαλώ να διαμηνύσετε στην αγαπητή συμπατριώτη σας, την Υπουργό Οικονομικών, ότι είναι μεγάλο λάθος αν πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες θα δεχτούμε ποτέ να δώσουμε τις εγγυήσεις που απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση σήμερα με αντάλλαγμα κάποιο δάνειο απ’ τη χώρα σας.
Ακόμη περισσότερο, εάν οι εγγυήσεις αυτές αφορούν ένα μέρος του εθνικού πλούτου μας. Έχετε ζήσει μαζί μας ...
κατά την περίοδο του αγώνα ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία, και ως εκ τούτου γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα την αγάπη μας για τη χώρα μας και τη θέλησή μας να τηνυπερασπιστούμε με κάθε κόστος. 
Τότε ήταν οι δικτάτορες που είχαν κλέψει την ελευθερία μας. Τώρα οι «φίλοι» μας, αξιοποιώντας την ατυχία μας,ζητούν από εμας να πουλήσουν σε αντάλλαγμα για μια χούφτα ευρώ το σώμα της χώρας μας: την εθνική μας ακεραιότητα.
Αυτό ποτέ δεν πρόκειται να συμβεί! Και όποιος τολμήσει να προσπαθήσει να μας εξαγοράσει, όχι μόνο θα χάσει, αλλά θα γίνει ο αιώνιος εχθρός μας.
Επίσης να της διαμηνύσετε ότι η κυβέρνηση με την οποία διαπραγματεύεται πλέον υποστηρίζεται μόνο από το 20% του Ελληνικού λαού, και ότι σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα ακυρώσει αυστηρά όλες αυτές τις χυδαίες συναλλαγές.
Με αγάπη για εσάς και το λαό της Φινλανδίας,
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου