Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία έχει...σαλτάρει.Άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη



Του ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ  Infognomonpolitics
Η Τουρκία, παίρνοντας θάρρος από τα χαϊδολογήματα των ελληνικών κυβερνήσεων στις αθλιότητες που εφαρμόζει χρόνια τώρα στο Αιγαίο, επεκτείνει την κρατική τρομοκρατία που ασκεί παραβιάζοντας βάναυσα το διεθνές δίκαιο και στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Ο αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα υπουργός και επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας, Εγεμέν Μπαγίς, μιλώντας στην εφημερίδα ΖΑΜΑΝ, εκτόξευσε απειλές κατά της Κύπρου, ενόψει των ερευνών που πρόκειται να αρχίσουν στις 1 Οκτωβρίου, στο Οικόπεδο 12 που βρίσκεται στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Συγκεκριμένα ο Μπαγίς, αναφερόμενος στην αντίδραση της Τουρκίας που έστειλε πολεμικά πλοία σε προηγούμενη απόπειρα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες στα διεθνή ύδατα νότια της νήσου, που συμπεριλαμβάνονται στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε: "Γι' αυτό υπάρχουν οι πολεμικοί στόλοι. Οι έρευνες που προτίθενται να κάνουν έξω από τα χωρικά τους ύδατα, είναι παράνομες", δίνοντας το μήνυμα ότι τα νερά της ΝΑ Μεσόγειο το επόμενο διάστημα θα "υπερθερμανθούν".

Συνεχίζοντας ο Τούρκος αξιωματούχος είπε: "Το προσωπικό μας στο Πολεμικό Ναυτικό το εκπαιδεύσαμε και το εξοπλίσαμε ακριβώς για αυτό το σκοπό. Κάθε δυνατή πρόβλεψη είναι στο τραπέζι και είναι δυνατόν να εξεταστούν τα πάντα".

Να σημειωθεί ότι οι απειλές του Τούρκου υπουργού, που είναι ο κεντρικός συνομιλητής της Τουρκίας με την Ε.Ε., έρχονται σε μια στιγμή που η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της απέναντι στο Ισραήλ, και κλιμακώνει τις προσπάθειές της για βίαιη καταστολή της κουρδικής εξέγερσης. Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών, επί μια εβδομάδα βομβαρδίζει με αεροσκάφη της ΠΑ  τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), έχοντας εξασφαλίσει την άδεια των ΗΠΑ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για διεξαγωγή επιχείρησης από ξηράς εναντίον των θέσεων των Κούρδων ανταρτών, στις περιοχές Χακούρκ-Ζαπ-Κανδήλι, του Νοτίου Κουρδιστάν.

Τέλος, η Τουρκία προετοιμάζεται παράλληλα να εμπλακεί στο εσωτερικό πρόβλημα της Συρίας, παραλληλίζοντας και προσαρμόζοντας την πολιτική της στην πολιτική της Ουάσιγκτον για την τύχη του Άσαντ και την επόμενη ημέρα στη Συρία.

Το παιχνίδι γίνεται περίπλοκο και επικίνδυνο και η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να εισπράξει τους καρπούς της πολιτικής που ακολουθεί χρόνια τώρα απέναντι σε μια χώρα διεθνή τρομοκράτη, όπως είναι η Τουρκία, αλλά και τους καρπούς της κομματικοποίησης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου αντί των αρίστων, συνήθως επιλέγονται να καλύψουν κρίσιμες θέσεις αξιωματικοί που είναι πιστοί στο κόμμα και όχι στην Πατρίδα και μόνο σ' αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου