Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μπαρμπαρόσα προκαλεί Ελλάδα και Κύπρο




Κωδικός «Μπαρμπαρόσα» ονομάστηκε η αντίδραση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με την έξοδο του πολεμικού της ναυτικού απέναντι στο Ισραήλ!!!

Αυτό γράφεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ σήμερα (6/9/2011) το απόγευμα. Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας γίνεται λόγος, για επέκταση της παρουσίας του τουρκικού στόλου στην Αδριατική, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό!!!

Ανακοινώνεται επίσης πως η Τουρκία θα εγκαινιάσει μια περισσότερο ενεργή παρουσία ανατολικά και νότια της Κύπρου, σκιαγραφώντας έτσι την σαφή επιθετικότητα της Άγκυρας και την βούλησή της για τοποθέτηση -αυστηρά ελεγχόμενων από την ίδια- ορίων στην σχέση μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

Η εφημερίδα προσθέτει ακόμη οι αυστηρές προειδοποιήσεις της Τουρκίας σχετικά με τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και τα σχέδιά της να βγάλει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο έχουν προκαλέσει φόβο και ανασφάλεια και στους Ελλαδίτες και στους Ελληνοκυπρίους, προκαλώντας έτσι σε αντιδράσεις την Ελληνική πλευρά.

Βέβαια, η πρόκληση αυτή γίνεται εκ του ασφαλούς, αφού είναι γνωστή η δεινή θέση της Αθήνας (οικονομική και πολιτική), όσο και της Λευκωσίας (που έχει κλονιστεί οικονομικά –και όχι μόνο- μετά την έκρηξη στην Κυπριακή ναυτική βάση).
Πώς θα αντιδράσει η Αθήνα; Θα απαντήσει με αναγνώριση της Ελληνικής ΑΟΖ;
Τι θα κάνει η Λευκωσία και η Noble Energy;
Ποιά θα είναι η αντίδραση του Τελ Αβίβ;
Πρόκειται για μπλόφα του Ταγίπ Ερντογάν ή βρισκόμαστε μπροστά στον σπινθήρα που θα τινάξει στον αέρα ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή;
Οι επόμενες ημέρες θα είναι οι κρισιμότερες για την ό,ποια εξέλιξη μπορεί να υπάρξει...

Πυρηνικά υποβρύχια στέλνει η Μόσχα στην Ανατολική Μεσόγειο
Πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι δύο ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια πρόκειται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες να κατευθυνθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνοντας έτσι τη ρωσική ναυτική παρουσία στην περιοχή, την περίοδο που έχουν προγραμματισθεί οι γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρο.

Ενεργοποίηση εβραϊκού λόμπι στην Ουάσινγκτον
Οι απειλές της Τουρκίας ώστε να μην προχωρήσει η Κύπρος στις γεωτρήσεις στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 («Αφροδίτη»), προκάλεσαν την αντίδραση των εβραϊκού λόμπι στην Ουάσιγκτον, αφού Κύπρος και Ισραήλ συνεργάζονται για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που βρέθηκαν στην περιοχή. Αμερικανοί γερουσιαστές (εβραϊκής καταγωγής) επιτέθηκαν φραστικά εναντίον της Τουρκίας, ζητώντας της επιπλέον να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα κατοχής.

Η θέση του Ελληνικού Επιτελείου του Πενταγώνου
Ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αναπτυχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα παραμείνουν στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όσο πιο κοντά γίνεται σε χερσαία εδάφη, για την περίπτωση που η Άγκυρα επιχειρήσει κάποιο «απονενοημένο διάβημα» και θελήσει να εξάγει την ένταση στον ελλαδικό χώρο. Ίσως κάποιο υποβρύχιο να αναπτυχθεί ανατολικότερα, αλλά μέχρι εκεί. Δηλαδή, η Κύπρος θα πρέπει να "φροντίσει" μόνη της οτιδήποτε συμβεί...!

Το Ισραήλ, κατ’ αρχήν, και οι ΗΠΑ, αν χρειαστεί, θα αναλάβουν την προστασία της πλαφόρμας της Noble Energy. Οι αναλυτές των Επιτελείων δεν αναμένουν τουρκικές κινήσεις κατά της πλατφόρμας. Οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν αναφορές για εντολή απόπλου κάποιων τουρκικών σκαφών προς την περιοχή της γεώτρησης, όπου πιθανόν να εκπέμψουν κάποιο μήνυμα, αλλά μέχρι εκεί. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου