Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται το … χάος


Έρχεται κοινωνικό χάος οσονούπω κι όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Τα μέτρα – σοκ που ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος ουσιαστικά στρώνουν το δρόμο στον κόσμο να βγει και να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Ο ωμός εκβιασμός δύσκολα μπορεί να περάσει και ο φόβος της δραχμής που έριξαν στο τραπέζι τα στελέχη της κυβέρνησης είναι πολυπαιγμένος μπαμπούλας.
Από σήμερα έρχονται απεργίες και συγκρούσεις που αναμένεται να βάλουν τη χώρα σε μια πορεία χάους. Την Τετάρτη δεν θα υπάρχει μετρό και σιδηρόδρομος για 4 ώρες, προαναγγελία μεγάλων απεργιών που θα έρθουν στις συγκοινωνίες.
Οι ιδιοκτήτες ταξί ετοιμάζονται για νέους αποκλεισμούς δρόμων και πολύ σκληρές απαντήσεις στην κυβέρνηση.
Στην παιδεία το χάος είναι δεδομένο παρά τις απειλές της Διαμαντοπούλου ότι θα χαθεί το εξάμηνο αν συνεχιστούν οι καταλήψεις. Πάνω από 250 σχολές έχουν βάλει λουκέτο και επικρατεί αναταραχή στα πανεπιστήμια.
Τα σκουπίδια από την Κυριακή θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Αθήνα καθώς ξεκινά 48ωρη απεργία που μπορεί να συνεχιστεί από τους εργαζόμενους συμβασιούχους της καθαριότητας που είναι απλήρωτοι.
Οι ανακοινώσεις για επίσπευση του ανοίγματος των επαγγελμάτων αναμένεται να προσκαλέσει αναταραχή και στους φορτηγατζήδες. Ο νόμος της κυβέρνησης προέβλεπε το σταδιακό άνοιγμα μέχρι το 2014. Τώρα, όμως, τι θα γίνει;
Οι δημόσιοι υπάλληλοι ετοιμάζονται για τον υπέρ πάντων αγώνα καθώς η εργασιακή εφεδρεία ακούγεται σαν εφιάλτης.
Οι φορολογούμενοι ετοιμάζονται για φορολογικό αντάρτικο καθώς δεν έχουν να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές.
Τα εστιατόρια θα βάλουν λουκέτο αφού η αύξηση του ΦΠΑ έτσι κι αλλιώς έχει μειώσει την κίνηση.
Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι σε αναβρασμό κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Μια σπίθα αρκεί για να διαλύσει τα πάντα. Ο χειμώνας σίγουρα θα είναι πολύ… κρύος πολιτικά. Μήπως όμως θα είναι και το φθινόπωρο;
Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την Θεσσαλονίκη
Τις μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αναμένει η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζοντας δρακόντεια μέτρα για το Σάββατο, την ημέρα που ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, θα ανέβει στο βήμα του «Βελλίδειου» συνεδριακού κέντρου.
Οι «Αγανακτισμένοι» αποτελούν τον απρόβλεπτο παράγοντα των φετινών κινητοποιήσεων. Όπως έχει ανακοινωθεί, το απόγευμα του Σαββάτου θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, γι’ αυτό και προγραμματίζουν τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, στον Λευκό Πύργο, στο κτίριο των προσκόπων και στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Ένας άλλος απρόβλεπτος παράγοντας για την Αστυνομία είναι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι, μετά τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας στη β’ κατηγορία, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Αγίου Δημητρίου.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ταξιτζήδες. Ο Κώστας Γιαννακάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Θεσσαλονίκης, καλώντας όλους τους συναδέλφους του να συμμετέχουν στην πορεία, τόνισε ότι βασικά τους αιτήματα είναι η έκδοση αδειών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η έδρα των ταξί
Λουκέτο θα βάλουν, σύμφωνα με την απόφαση του συλλογικού οργάνου του κλάδου, το Σάββατο 10/9 όλα τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  διαμαρτυρόμενα για την αύξηση του ΦΠΑ. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εστιατορίων, Καφετεριών και Μπαρ του νομού, Παναγιώτη Γκόφα, οι εστιάτορες ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ στο 5%, αλλά και συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.
Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι φοιτητές στα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, εν όψει και της 76ης ΔΕΘ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου