Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ξεκίνησε η Οδύσσεια της Ανθρωπότητας;

Μήπως η ¨βασίλισσα¨ της Οικονομίας στην Ευρώπη πρόκειται να μείνει γυμνή ;
Μήπως τα μνημόνια στην Ελλάδα θα μείνουν ¨ορφανά¨;

ρωσια-αμερικη-κριση-βοσποροςΟι πολεμικές επιχειρήσεις ήδη ενεργούνται και σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Άνοιξαν οι ¨πύλες¨ της αιματοκυλισμένης ανθρώπινης ιστορίας και ¨ξαναζωντανεύουν¨ οι άθλιοι δολοφόνοι των Εθνών. Φασίστες – Ναζιστές, πνευματικά απολειφάδια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου καίνε ζωντανούς ανθρώπους στα καλά καθούμενα στην καρδιά της Ανατολικής Ευρώπης ενώ ταυτόχρονα ο ισλαμικός μεσαίωνας του θρησκευτικού φανατισμού δίνει ισοδύναμο εγκληματικό στίγμα στην Συρία με αποκεφαλισμούς και σταυρώσεις.
Οι αντίχριστες δυνάμεις θέλουν να κάνουν τον πλανήτη γη ένα τεράστιο θυσιαστήριο – βωμό και τα ανθρώπινα σφάγια να τα προσφέρουν ¨δώρο¨ στο επερχόμενο μέσα στην ιστορία ¨βδέλυγμα της ερήμωσης¨.
Ο εφησυχασμός της ¨πολιτισμένης Ευρώπης¨ πάει και τελείωσε. Το ρολόι της πάει πίσω στους προηγούμενους Παγκόσμιους Πολέμους.
Ο πόλεμος και η καταστροφή είναι προ των πυλών ενώ το Ευρωπαικό όνειρο ¨ονειρεύεται¨ να επιβάλλει νέους οικονομικούς μηχανισμούς δημοσιονομικής προσαρμογής για να ¨τιθασεύσει¨ τους λαούς .
Άραγε θα προλάβει νέα μνημόνια ή θα δει η Ευρώπη πολεμικά μνημόσυνα στην πόρτα της ; Ποιος μπορεί να σβήσει την πολεμική φωτιά που άναψε στην γειτονιά της;
Τα γεγονότα ομιλούν από μόνα τους. Ενδεικτικά…
¨Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά σε ένα κτίριο στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας όπου στεγάζεται ένα εργατικό συνδικάτο, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα ανάμεσα σε υποστηρικτές της μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου και φιλορώσους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αυτής. Η επιχείρηση ανακατάληψης στου Σλαβιάσκ από το στρατό της Ουκρανίας δεν ήταν αναίμακτη. Οι φιλορώσοι κατέρριψαν δυο ελικόπτερα με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους οι δυο Ουκρανοί στρατιωτικοί.¨ http://www.newsit.gr/
Στο μεταγενέστερο περιθώριο αυτών των δραματικών γεγονότων έχουμε και μία συνάντηση κορυφής.
Ποιο θα είναι το μενού- ατζέντα των συνομιλιών των κ. Ομπάμα- Μέρκελ που δεν θα μάθουμε πότε σε όλο το εύρος τους;
¨Ο λόγος για τον οποίο η αμερικανική πλευρά αναβαθμίζει τη διήμερη επίσκεψη της Μέρκελ είναι η Ουκρανία. Ο κίνδυνος να χαθεί πλήρως ο έλεγχος και η Ανατολική Ουκρανία είναι άμεσος. Η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ είναι οι μόνοι ηγέτες που συνεχίζουν να συνομιλούν «επί ίσοις όροις» με τον Πούτιν και τον Λαβρόφ σχολίαζε διπλωματικός παράγων στο Βερολίνο. Άρα, και οι μόνοι που μπορούν – αν μπορούν – να επηρεάσουν τον Πούτιν για μια πολιτική διευθέτηση της κρίσης. Πλέον τα τηλεφωνήματα του Ομπάμα και άλλων ηγετών στον Πούτιν γίνονται μόνο για να εκδίδονται στη συνέχεια εκατέρωθεν καταγγελτικά δελτία Τύπου ¨http://www.tanea.gr/ 02/05/2014
Πιθανώς στις συνομιλίες να συζητούν μεταξύ τους με ρεφρέν ¨κράτα με να σε κρατώ¨ γιατί ο Ρώσος ¨τα πήρε στο κρανίο εδώ και πολύ καιρό¨.
Φυσικό είναι να εξετάσουνε και το ενδεχόμενο ότι όσο τα γεγονότα θα κλιμακώνονται στην ανατολική ¨θύρα¨ της ΕΕ βλ Ουκρανία, αύριο Μολδαβία, Υπερδεινιστερία κα.τόσο οι κυρώσεις των Δυτικών προς τους Ρώσους θα ενισχύονται με συνέπεια την οργή των Ρώσων που μπορεί μάλιστα να περνάει από το μυαλό τους να αποκλείσουν ενεργειακά την γηραιά ήπειρο.
-Και τότε κ. Ομπάμα τι θα κάνουμε όσο αναφορά την κάλυψη των ενεργειακών μας αναγκών; θα μπορούσε να ρωτήσει η κ. Μέρκελ.
-Έχουμε να ¨ταΐσουμε¨ και ένα ¨μνημονιακό – καχεκτικό¨ μωρό που το λένε¨ Ελλάς¨.
Ο τρόπος του λέγειν στον ανωτέρω διάλογο για τον οποίον παίρνουμε απαντήσεις παρακάτω, Δρ Θ.Τσακίρης: «Ουτοπία οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας – Ανοησίες τα περί μεταφοράς σχιστολιθικού αερίου από τις ΗΠΑ»
¨Είναι σαν να απειλείς κάποιον, ότι θα του κάνεις κακό επειδή θα αυτοκτονήσεις¨. Ο Δρ, Θεόδωρος Τσακίρης, καθηγητής Γεωπολιτικής των Υδρογονανθράκων στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, σε συνέντευξη του, είναι κατηγορηματικός ότι ουσιαστικά η ΕΕ θα κάνει κακό στον εαυτό της και όχι στην Ρωσία αν προσπαθήσει να χτυπήσει την Ρωσία στον ενεργειακό τομέα. Τονίζει επίσης ότι τα περί μεταφοράς του σχιστολιθικού αερίου από τις ΗΠΑ στην ΕΕ είναι ανοησίες. Το 35% των εισαγωγών πετρελαίου της και 40% εκείνων του φυσικού αερίου προέρχεται από τη Ρωσία.
Η Γερμανία αυτό δεν το φοβάται, διότι έχει τον North Stream ήδη από το 2011 και διαμέσου της Bαλτικής παρακάμπτει την Ουκρανία. Όμως και η Γερμανία εισάγει τεράστιες ποσότητες ενέργειας από τη Ρωσία http://petrelaiopigi.blogspot.gr/ 30/04/2014
Όσο όμως και η Βαλτική θάλασσα γεμίζει με πολεμικά πλοία τις τελευταίες μέρες και τα αεροδρόμια των Βαλτικών χωρών επανδρώνονται με στρατηγικά βομβαρδιστικά, τότε λογικό είναι να ανησυχεί και Γερμανία για την μοναδική ¨απυρόβλητη¨ από τα γεγονότα ενεργειακή πύλη της που λέγεται North Stream.
Μήπως η ¨βασίλισσα¨ της Οικονομίας στην Ευρώπη πρόκειται να μείνει γυμνή ;
Μήπως τα μνημόνια στην Ελλάδα θα μείνουν ¨ορφανά¨;
Ας το πούμε διαφορετικά. Πόσα ορφανά παιδία δημιούργησαν οι πόλεμοι των επικυρίαρχων , πόση δυστυχία κάλυψε αυτή την γη;
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε την Οδύσσεια της ανθρωπότητας ενώ η σύγχρονη Οδύσσεια της Ελλάδας ξεκίνησε ήδη με τα μνημόνια που της επέβαλλαν.
Ο Οδυσσέας ήταν Έλληνας όπως και ο ιστορικός- ποιητής Όμηρος.
Σήμερα ο Οδυσσέας παρακολουθεί την πόλη του στην Μαύρη θάλασσα να καίγεται και να σκοτώνονται οι άνθρωποι της.
Η ¨Οδύσσεια¨ θα συνεχισθεί να περιφέρεται σε όλη την Μαύρη θάλασσα και στο διάβα της να σκορπά δράματα. Φαίνεται γεωστρατηγικά πλέον λογικό να φτάσει και μέχρι τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου.
Εκεί η Παγκόσμιος Ιστορία θα εξαφανίσει τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες της και μετά θα τελειώνει με τους μνηστήρες της εξαχρείωσης της.
Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ της Ιθάκης θα γίνει μετά την σύγχρονη Οδύσσεια της ανθρωπότητας απτή πραγματικότητα.
Αλλά μια βίωση πραγματικότητας που δεν θα ξέρεις αν πρέπει να χαρείς ή να κλάψεις όταν θα έχουν μεσολαβήσει εκατόμβες θυμάτων, δράματα προσφυγιάς και ορφάνιας.
Για ένα πράγμα μόνο θα χαρούμε ότι η δολοφονική απληστία της νεοποχίτικης αντίληψης θα πάψει να υφίσταται σαν γενεσιουργός αιτία των ανθρώπινων δεινών.
Το Ποθούμενο όμως θα ξαναγυρίσει πάλι στα χέρια του φυσικού κληρονόμου Έλληνα Οδυσσέα.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014 – Η ψήφος της μεγάλης ευθύνης …ποιο κόμμα πρέπει να ψηφίσω ?

Πιστεύω ότι η λευτεριά της πατρίδας μας περνά από την ανάδειξη του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ

Stop gerous pasndoksiesτο δίλημμα ποιον – ποιους να ψηφίσω ?
με ποιο βασικό κριτήριο ?
το κόμμα προτίμησης μου ?
η υποψήφιο/α προσωπικότητα με κύρος και ήθος
ευρύτερης αποδοχής από την κοινωνία ?
και γιατί ?
Κατά την προσωπική μου άποψη θα έλεγα κατά κύριο λόγο το κόμμα , εφόσον συμφωνώ με την πολιτική που θα ακολουθήσει , και της θέσεις που θα πάρει για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μου μέσα σε μια Ευρωπαϊκή ένωση ισότιμων κυρίαρχων εθνών κρατών ,και όχι στην Ευρώπη της ομοσπονδιοποιησης .
Κατά δεύτερον λογο υποψήφιο/α προσωπικοτητα – με αγάπη για την πατρίδα ,την Ορθοδοξία με κύρος , ήθος και μορφωση .
Μια από της 4 επιλογές μου είναι ανεπιφύλακτα η Κα ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ η γενναία Ελληνίδα μέλος τότε του ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ που ανέδειξε το σκάνδαλο της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων στην ΕΛΣΑΤ με αποτέλεσμα την εισβολή του ΔΝΤ στην πατρίδα μας .
1

Zoe A. Georganta | Professor of Applied Econometrics and Productivity

2
Γιατί πιστεύω ότι η λευτεριά της πατρίδας μας περνά από την ανάδειξη του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ , με την τιμωρία εκείνων που οδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στην καταστροφή .
Πιστεύω ότι η κα ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ θα πάει στην Ευρωβουλη να δώσει μάχες για τα δίκαια των Ελλήνων, και για την καταδίκη εκείνων που άνοιξαν την πόρτα στο ΔΝΤ με αποτέλεσμα την υποδούλωση της πατρίδας μας .
Γιώργος Κ. Αναγνώστης

Σόιμπλε: Πρέπει να «καεί» η Ελλάδα για να σωθεί η Ευρώπη

44defc5a28b001ccbbcc0bb5ff23e7e2_XLΟ πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ αποκαλύπτει στο βιβλίο του ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ήθελε να πετάξει του Έλληνες εκτός Ευρώπης






Η παρέμβαση Ομπάμα και όλο το δραματικό παρασκήνιο
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη κάνει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Έλληνας δημοσιογράφος στις ΗΠΑ M. Ιγνατίου, μέχρι το καλοκαίρι του 2012 ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε, πίστευε ότι η Ελλάδα έπρεπε να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη καθώς ήταν βέβαιος πως εάν οι
Ευρωπαίοι άφηναν τη χώρα μας να καεί, θα ήταν πιο εύκολο να οικοδομηθεί μία πιό ισχυρή Ευρώπη.
Ο ίδιος ο Γκάιτνερ είχε ζήσει όλο το παρασκήνιο της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και προσπάθησε ειλικρινά να βοηθήσει από κοινού με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος τηλεφώνησε πολλές φορές στην Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, χωρίς δυστυχώς να μπορέσει να την μεταπείσει και να αντιμετωπίσει σοβαρά και αποτελεσματικά την κρίση χρέους, αναφέρει το mignatiou.com.
Ο κ. Γκάιτνερ περιγράφει τη συνάντηση του με τον κ. Σόιμπλε, τον Ιούλιο του 2012 στο θέρετρο Sylt, της Βορείου Θάλασσας, όπου επέλεξε να πάει να τον συναντήσει, καθώς ο Αμερικανός υπουργός ήταν έντονα ανήσυχος από τις εξελίξεις και την έλλειψη αποφασιστικότητας των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν την κρίση. Ο κ. Σόιμπλε δεν είχε όρεξη για κουβέντα αν και απαντούσε και συμμετείχε στο διάλογο με τον Αμερικανό ομόλογό του.
Μου είπε, γράφει ο κ. Γκάιτνερ, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στην Ευρώπη οι οποίοι συνεχίζουν να νομίζουν ότι είναι εύλογη, ακόμα και επιθυμητή, η στρατηγική να «κλωτσήσουμε» τους Έλληνες εκτός της Ευρωζώνης. Το «σχέδιο» που παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός, βασικά πρόβλεπε ότι με την Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης, η Γερμανία θα μπορούσε να παραχωρήσει τη βοήθεια που είχε ανάγκη η Ευρωζώνη, επειδή ο γερμανικός λαός δεν θα θεωρούσε αυτή τη βοήθεια ως διάσωση για τους Έλληνες.
Nuclear Security Summit in Washington DC
Την ίδια στιγμή, γράφει ο κ. Γκάιτνερ περιγράφοντας την κουβέντα με τον κ. Σόιμπλε, η ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν τόσο τραυματική που θα βοηθούσε να τρομοκρατηθεί η υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία θα αναγκαζόταν να δώσει περισσότερη κυριαρχία για μία πιο δυνατή τραπεζική και νομισματική ένωση. «Το επιχείρημα ήταν ότι αφήνοντας την Ελλάδα να καεί, αυτό θα έκανε πιο εύκολη την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης Ευρώπης με ένα πιο αξιόπιστο τείχος προστασίας» σημειώνει ο κ. Γκάιθνερ και προσθέτει:
«Βρήκα αυτό το επιχείρημα τρομακτικό. Αφήνοντας την Ελλάδα να φύγει (από την Ευρωζώνη) θα δημιουργήσει μία θεαματική κρίση εμπιστοσύνης, ανεξάρτητα από τι θα δεσμευθούν να πράξουν οι Ευρωπαίοι μετά. Δεν είχα ξεκάθαρη άποψη γιατί οι Γερμανοί ψηφοφόροι που μισούσαν τη διάσωση της Ελλάδας, θα ένοιωθαν καλύτερα σώζοντας την Ισπανία, την Πορτογαλία ή κάποια άλλη χώρα. Και η πτήση από την Ευρώπη, τη στιγμή που πήρε ώθηση, μπορεί να είναι αδύνατο να αντιστραφεί», γράφει ο κ. Γκάιτνερ, ο οποίος έφυγε από το θέρετρο οπου παραθέριζε ο Σόιμπλε με απογοήτευση και πικρία για το γεγονός ότι δεν αντιμετωπιζόταν η κρίση χρέους μία διά παντός.
Επιστρέφοντας στην Αμερική, σταμάτησε στη Φραγκφούρτη όπου συνάντησε τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ. Ο τελευταίος έδωσε διαβεβαιώσεις στον κ. Γκάιτνερ, αλλά όχι με τη σημασία της λέξης. Απλά αναγνώρισε πόσο κακή ήταν η κατάσταση και έδειξε ότι γνώριζε πως η ΕΚΤ έπρεπε να βρει λύσεις.
Ο κ. Γκάιτνερ γράφει ότι ο ίδιος, ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και άλλοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης μιλούσαν συχνά με τους Ευρωπαίους, αν και μερικοί θεωρούσαν «εισβολή» το αμερικανικό ενδιαφέρον και την ίδια στιγμή τους καλούσαν (να το εκφράσουν). Συχνά, αναφέρει, μας ζητούσαν να παρέμβουμε προς την κ. Μέρκελ ώστε να είναι λιγότερο τσιγκούνα, και στους Ιταλούς και τούς Ισπανούς για να είναι πιό υπεύθυνοι.
Στην Ουάσιγκτον, ο τότε υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και του είπε ότι «είμαι βαθύτατα ανήσυχος». Ο κ. Ομπάμα απάντησε: «Και εγώ το ίδιο». Όπως γράφει ο κ. Γκάιτνερ, ο φόβος και των δύο αφορούσε την αμερικανική οικονομία, η οποία –όπως γράφει- «εξακολουθούσε να αυξάνεται σταθερά, αλλά συγκρατημένα. Μια ευρωπαϊκή κατάρρευση θα μπορούσε να μας χτυπήσει και να μας στείλει σε ύφεση, ή ακόμα και σε μια νέα χρηματοοικονομική κρίση»

Οι εξελίξεις είναι μονόδρομος: βουλευτικές εκλογές στις 29 Ιουνίου 2014 ή καταστροφή της Ελλάδας τον Αύγουστο

Οι εξελίξεις των σημερινών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δείχνουν ότι η εικονική πραγματικότητα καναλιών και ΝΔ καταρρέει με πάταγο.
ellas20dromosΠροσπάθησαν να κρύψουν την φθορά τους κατεβάζοντας «άχρωμους» ή δικομματικούς υποψήφιους στους μεγάλους δήμους.
Ελπίζουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μιλώντας για νίκη και επικαλούμενοι ότι από τις συμμαχίες του επόμενου γύρου θα καταφέρουν να εκλέξουν τους εκλεκτούς υποψηφίους τους.
Δυστυχώς η ίδια η τακτική τους, τους πρόδωσε.
Την επόμενη βδομάδα γίνονται ταυτόχρονα ευρωεκλογές, που είναι κατ” εξοχήν πολιτικές εκλογές και δεν χωρούν άχρωμοι ή δικομματικοί υποψήφιοι.
Στις εκλογές αυτές δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας κομμάτων και κανένας δεν μπορεί να οικειοποιηθεί την νίκη του άλλου κόμματος ή να πανηγυρίσει γι” αυτήν.
Το ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε σήμερα ότι στους μεγάλους δήμους από μόνος του υπερέχει από οποιοδήποτε άλλο κόμμα και πιθανότατα, όποτε γίνουν οι εκλογές, θα είναι το πρώτο κόμμα.
Απέδειξε έμπρακτα ότι οι δημοσκόποι και τα κανάλια ψεύδονται για την διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων και αυτή δεν είναι καθόλου μικρή.
Στις επόμενες εκλογές θα την γνωρίζουμε με ακρίβεια εκατοστού της μονάδας από κανονικές εκλογές και όχι από μαιμού έρευνες και δημοσκοπήσεις.
Επιπλέον τα πράγματα περιπλέκονται γιατί στο δεύτερο γύρο, για να εκλεγούν οι επίλεκτοι κομματικοί ή δικομματικοί υποψήφιοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να γίνουν ή να προταθούν ανίερες συμμαχίες.
Οι ψηφοφόροι είναι ήδη αηδιασμένοι με την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στα κανάλια που πανηγυρίζουν πχ γιατί προηγείται ο άχρωμος κος Καμίνης ή γιατί στον Πειραιά «νικάει» ο Ολυμπιακός.
Τι θα συμβεί λοιπόν αν τα αηδιασμένα κομματόσκυλα των κομμάτων δεν στηρίξουν τους δημοτικούς υποψήφιους τους ή απέχουν απ” αυτές τις ευτελείς διαδικασίες?
Aν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξουν οδυνηρές εκπλήξεις στα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε βάρος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Βρισκόμαστε σε περίοδο που οποτεδήποτε γίνουν βουλευτικές εκλογές οι βουλευτές ψηφίζονται με σταυρό.
“Εχουμε μία δικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με οριακή βουλευτική πλειοψηφία 150 βουλευτών.
Οι κομματικές βάσεις βράζουν από αγανάκτηση για την ανικανότητα Σαμαρά και Βενιζέλου.
Το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα με 50 επιπλέον βουλευτές.
Το μόνο που απομένει τώρα είναι να δούμε με αναγωγή των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της επόμενης εβδομάδας, αν θα προκύψει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Από το τελικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θα προκύψει κατά πόσο ελέγχουν οι κομματικές ηγεσίες αποτελεσματικά την εκλογική τους βάση και αν μπορούν να πετύχουν συνεργασίες με αμφιλεγόμενα κόμματα ή με αντιπάλους.
Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα και η δύναμη της αυξάνει.
“Αρα οι βασιλιάδες είναι πλέον γυμνοί και περιφρονημένοι.
Ο κος Σαμαράς θα πρέπει να παραιτηθεί πριν τον παραιτήσουν.
Ο κος Βενιζέλος δεν μπορεί να περιμένει πλέον άλλη συμπαράσταση από την ΝΔ και πρέπει και αυτός να ετοιμάζεται να τον παραιτήσουν.
Αν δεν κάνουν τα αυτονόητα οι ίδιοι , θα πρέπει να περιμένουν αργά ή γρήγορα την διάσπαση των κομμάτων τους ή το τέρμα της επίσημης συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Αν και αυτό δεν συμβεί οι Ευρωπαίοι θα τους πιέσουν να περάσουν μέτρα απεχθή για να τους στηρίξουν μέχρι τον κρίσιμο Αύγουστο του 2014.
Και επειδή για τα μέτρα αυτά δεν υπάρχουν πλέον ούτε 150 βουλευτές, ούτε διάθεση να στηριχθούν η χώρα θα πάει σε εκλογές υπό το πρίσμα επαπειλούμενης χρεοκοπίας.
Κύριε Σαμαρά, την επόμενη εβδομάδα ,θα πρέπει ενόψει των παραπάνω να προκηρύξετε βουλευτικές εκλογές…
1966930_633579660068165_3305533345408236460_a
Η ΕΥΘΕΙΑ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου παράταση για εγγραφή στο Μητρώο Υδροληψίας

Η παράταση δόθηκε μετά το αίτημα των αγροτών λόγω έλλειψης χρόνου και αυξημένου γραφειοκρατικού κόστους.
Παρατείνεται για τεσσεράμισι ακόμα μήνες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή της αίτησης εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ), με Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η παράταση δόθηκε μετά το αίτημα των αγροτών λόγω έλλειψης χρόνου και αυξημένου γραφειοκρατικού κόστους.
Μετά τις αντιδράσεις αγροτών και παραγωγικών φορέων για στενά χρονικά περιθώρια και αυξημένη γραφειοκρατία, το αίτημα για παράταση της προθεσμίας που έληγε στις 15 Μαΐου ικανοποιήθηκε με τη σχετική ΚΥΑ που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς, η οποία έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση σε ΦΕΚ.
Επιπλέον, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας χρήσης νερού παρατείνεται μέχρι 30 Ιανουαρίου 2015, από 30 Σεπτεμβρίου 2014 που ήταν η αρχική προθεσμία.
Σύμφωνα με το αιτιολογικό, η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε χρήσιμη καθώς, παρά το ότι η απογραφή των σημείων υδροληψίας εξελίσσεται ομαλά, οι χρήστες αρδευτικού ύδατος αντιμετώπισαν ζητήματα με την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων τους που εξαρτώνται από την απογραφή και λήψη αδείας. Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τα δικαιολογητικά για την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων. Συγκεκριμένα, το διάστημα μέχρι την έκδοση του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1 δεν μπορεί να ξεπερνά τους 18 μήνες, από την 30η Νοεμβρίου 2014.
Σχετικά με το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς δήλωσε τα εξής: «Με τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών που σύντομα ολοκληρώνονται για ολόκληρη τη χώρα, το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας, τη νέα διαδικασία αδειοδότησης για τα δικαιώματα χρήσης νερού, τις δράσεις που υλοποιούνται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, η χώρα προωθεί για πρώτη φορά την ολοκλήρωση μιας εθνικής πολιτικής για το νερό. Στόχος μας είναι η ορθολογική και αειφορική διαχείριση του πολύτιμου υδατικού πόρου μας.
Η διαδικασία που ακολουθούν οι πολίτες για την αδειοδότηση των γεωτρήσεών τους αλλάζει σύντομα. Ξεκινήσαμε με την υποχρέωση της καταγραφής των υφιστάμενων σημείων υδροληψίας, ώστε να συγκροτήσουμε ένα σύγχρονο και ενημερωμένο Εθνικό Μητρώο. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην απλοποίηση όλων των διαδικασιών, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, στην εκτενή χρήση των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ύδατος και κυρίως οι αγρότες σε όλη τη χώρα.
Θέλω να τονίσω την πολύτιμη συμβολή του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, του Υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου και των Γραμματειών Ενέργειας και Υδάτων στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες αλλά και οι πολίτες σε αυτή την πρώτη εφαρμογή ενός νέου θεσμικού πλαισίου. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω και τα συναρμόδια Υπουργεία για την πολύ καλή συνεργασία. Η χώρα αλλάζει σελίδα και στη διαχείριση των υδατικών πόρων.»

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Προφητεία Παϊσίου:Αυτός που θα λυτρώσει την Ελλάδα είναι….

Προφητεία Παϊσίου:Αυτός που θα λυτρώσει την Ελλάδα είναι….
Η Ελλάδα, η Τουρκία και το ενδεχόμενο πολέμου
Με μία προφητεία του ο γέροντας Παΐσιος μιλάει για τους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι είναι καθρέπτης της κοινωνίας, για τον αφανισμό της Τουρκίας καθώς και για την ύπαρξη του ηγέτη που θα λυτρώσει την Ελλάδα ο οποίος μάλιστα δεν είναι πολιτικός.
Διαβάστε την προφητεία:
«Η Ελλαδα καταντησε σκισμενο πουκαμισο και αυτη την στιγμη κυβερναται απο τον διαβολο. Ειμαστε ενας οχλος πια …..προβατα διχως ποιμενα ….δεν ξερουμε που να παμε Δεν γνωριζουμε που ειναι το φως και που το σκοταδι. Ζουμε τους εσχατους καιρους, την εποχη του αντιχριστου οπου η εμφανιση του θα γινει αμεσως μετα το τελικο χαραγμα που ερχεται συντομα.
Οι υπηρετες του διαβολου δεν ειναι μονον οι Ελληνες και Ευρωπαιοι πολιτικοι που με τα εργα τους εξαθλιωσαν τους Ελληνες ,αλλα και ανθρωποι καθημερινοι που δεν μετανοουν και δεν εχουν μεσα τους Θεο. Οι Ελληνες επεσαν θυματα του καταναλωτισμου αγαπωντας την σαρκα τα χρηματα το σεξ και την ματαιη χωρις νοημα ζωη. Ο Ελληνας ,ο καθενας μας ξεχωριστα θα πρεπει να μετανοησουμε για οτι εχουμε πραξει και δεν ειναι αρεστο στον Θεο,να πολεμησουμε τον εγωισμο μας και την αμαρτια, που μας καθηλωσε σαν Εθνος και που μας οδηγει στην καταστροφη ,να μεταλαβουμε σωμα και αιμα Κυριου ,ζωντας κατοπιν την κατα Θεω Ζωη. Μετανοια χρειαζεται και για τις επιλογες που καναμε στα πολιτικα προσωπα ,διοτι αυτες οι επιλογες ολων των περασμενων ετων οδηγησαν την Χωρα στην σημερινη της καταντια…
Ο καθρεπτης της κοινωνιας ειναι η Ελληνικη βουλη κι αν δεν μετανοησει ο Ελληνας και δεν το αλλαξει αυτο, οι Ελληνες θα χαθουν. Ειναι εσκεμενη η στηριξη των μεταναστων για να εξαφανισουν το Ελληνικο Εθνος απο προσωπου γης αφου οι διωξεις των μεταναστων, ειναι πλεον πολυ λιγοτερες απο τις διωξεις των ιδιων των Ελληνων πολιτων ,απο το Ελληνικο κρατος. Μεγαλο ρολο στην συνεχιση της πτωσης του Ελληνα, εχει παιξει το σατανοκουτι που εχουν ολοι στα σπιτια τους και που πρεπει να σταματησουν να το κοιτουν…ολοι …ακομα και τα παιδια μας γιατι απο αυτο παιρνουν ολα τα μυνηματα που ο αντιχριστος θελει να μεταφερει σε εσας και τα παιδια σας. η ειδωλολατρια του χρηματος και της σαρκας περνουν μεσα απο το σατανοκουτι στα παιδια μας, που απο μικρα γινονται λατρεις αυτου του τροπου ζωης
Ο πολεμος θα γινει και οι Ελληνες δεν θα πρεπει να τον φοβουνται γιατι θα ειναι απο Θεω… Υπαρχουν αξιωματικοι που εχουν καλεσμα απο τον Θεο και ειναι ευλογημενοι να πολεμησουν σαν Ηρωες Η τουρκια θα αφανιστει και οι τουρκοι μαζι της το 1/3 της χωρας θα σκοτωθει το 1/3 θα βαφτιστουν χριστιανοι και οι υπολοιποι θα χαθουν στα βαθη της χωρας. Ο Ηγετης που θα λυτρωσει τους Ελληνες και την Χωρα υπαρχει …ειναι ευλογημενος απο τον Θεο ,καθαρος στην ψυχη Χριστιανος Ορθοδοξος και δεν ειναι πολιτικος…
Οι συνθηκες θα επιτρεψουν στον κοσμο να τον αναδειξει πολυ γρηγορα… και επειδη θα θεσει σαν κορωνα της πολιτικης του τον Χριστιανικο πολιτισμο θα ενωσει ολους τους Ελληνες και θα αναδειξει με τις πραξεις του τη αναγγεννηση του Ορθοδοξου Χριστιανισμου σε ολο τον κοσμο. Αν ο Ελληνας μετανοησει και ανακοψει την αποστασια απο τον Θεο που εχει ξεκινησει σαν εργο του αντιχριστου ,ζησει ενωμενος κατω απο τον χριστιανικο πολιτισμο , και διωξει μακρια την λατρεια του χρηματος και της σαρκας τοτε ο Θεος θα δειξει αμερηστο ελεος και θα σηκωθουμε ορθιοι.»