Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΜΕΡΟΣ 1-4


Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε σεξ;



Πόσο συχνά πρέπει ένα ζευγάρι να κάνει σεξ; Ποια θεωρείται μια ιδανική συχνότητα σεξουαλικών επαφών; Αυτά είναι μερικά από τα συνηθισμένα ερωτήματα που απασχολούν τα ζευγάρια. Κατά καιρούς, βγαίνουν διάφορες έρευνες που αναφέρουν διάφορα αποτελέσματα σε σχέση με την...
συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των ανθρώπων ανά τον κόσμο. Πολλοί πέφτουν στην παγίδα να θεωρούν τα αποτελέσματα αυτά σαν ένα οδηγό για το πόσο συχνά «πρέπει» να κάνουν σεξ. Το πόσο αξιόπιστες είναι όμως αυτές οι μελέτες είναι μια άλλη υπόθεση.

Για να πούμε ότι τα δεδομένα των ερευνών είναι αξιόπιστα, θα πρέπει να έχουμε μια εικόνα για το πως επιλέχθηκε το δείγμα, αν είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού που μελετά, τι ερευνητικές μέθοδοι χρησιμοποιήθηκαν, πως κατασκευάστηκε το ερωτηματολόγιο, αν τα αποτελέσματα αναφέρονται στον μέσο όρο ή στο σύνολο των επαφών ετησίως κτλ. Συνεπώς, χρειάζεται μια επιφύλαξη και μια πιο προσεκτική ματιά πριν σπεύσει κανείς να τα δεχτεί σαν απόλυτη αλήθεια.

Άλλοι πάλι κρίνουν με βάση τη σεξουαλική ζωή του γείτονα, της φίλης ή του συναδέλφου στο γραφείο. Ό,τι κριτήριο και αν έχει κανείς είναι σημαντικό να έχει υπόψη του πως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο νούμερο ή ένας δείκτης που να καθορίζει πόσο συχνά «πρέπει» να κάνει σεξ ένα ζευγάρι. Αυτό που καθορίζει τη συχνότητα των επαφών είναι οι ανάγκες του ζευγαριού έτσι όπως αυτές καθορίζονται από την ηλικία, η διάρκεια της σχέσης, η κατάσταση της υγείας, η ψυχολογική κατάσταση καθώς και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως στρες, υποχρεώσεις, εργασία κ.α.

Ο ειδικός για να εκτιμήσει την σεξουαλική ευχαρίστηση και ικανοποίηση που βιώνει ένα ζευγάρι είναι το ίδιο το ζευγάρι και εκείνο είναι που πρέπει να αποφασίζει από κοινού πόσο συχνά επιθυμεί να έρχεται σε επαφή.


Νορβηγικό ενδιαφέρον για το ελληνικό πετρέλαιο



Τόσο η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας όσο και οι εταιρείες - παγκόσμιοι κολοσσοί στην εξόρυξη υδρογονανθράκων προσκάλεσαν τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη για...
συζητήσεις σε θέματα αναζήτησης, εξόρυξης και αξιοποίησης πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

Ο Γ. Μανιάτης, που βρίσκεται από σήμερα επίσημος προσκεκλημένος του ομολόγου του Νορβηγού υφυπουργού Per Rune Henriksen, θα συναντηθεί επιπλέον με εκπροσώπους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας STAT OIL, καθώς και με στελέχη των δύο μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας που εξειδικεύονται στην υλοποίηση γεωφυσικών εργασιών για έρευνα υδρογονανθράκων, της Petroleum Geo-Services (PGS) και της TGS - Nopec Geophysical Company, οι οποίες συγκαταλέγονται στις πέντε μεγαλύτερες του κόσμου.

H ελληνική κυβέρνηση φένεται να είναι έτοιμη να ανοίξει το θέμα των ερευνών και προκήρυξης γύρων παραχωρήσεων σε επενδυτές που θα αναζητήσουν υδρογονάνθρακες. Μάλιστα το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει σύντομα στη Βουλή, ενώ σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού ΠΕΚΑ οι πρώτες έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο Πέλαγος, στον Πατραϊκό Κόλπο και στον Κόλπο της Κυπαρισσίας.


Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Μάθετε για το σεξ και κάντε το... καλύτερο!



Ξέρουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κάνουμε σεξ και με ποιους τρόπους μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο; Τις περισσότερες φορές όχι. Εμείς σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές.

Tο σεξ είναι μια υπόθεση που αφορά και τα...
δύο φύλα. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δίνουν και παίρνουν ευχαρίστηση από αυτό, ενώ το σώμα και των δύο αντιδρά στα ερεθίσματα που ανταλλάσσονται την ώρα της σεξουαλικής πράξης. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν αναγνωριστεί επιστημονικά τέσσερα στάδια σεξουαλικής διέγερσης: ερωτική επιθυμία, κορύφωση διέγερσης, οργασμός και χαλάρωση. Μάθετε λοιπόν τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά τη διάρκειά τους.

Το σεξ για τις γυναίκες…

Στάδιο 1: ερωτική επιθυμία

Όταν η γυναίκα διεγείρεται, τα αιμοφόρα αγγεία των γεννητικών της οργάνων αυξάνουν σε διάμετρο λόγω της αύξησης της ταχύτητας της ροής του αίματος. Αυτή η αυξημένη ροή στα τοιχώματα του κόλπου προκαλεί την έκκριση των λεγόμενων κολπικών υγρών, τα οποία λιπαίνουν τον κόλπο, αλλά και τη διόγκωση του αιδοίου. Οι παλμοί της καρδιάς καθώς και οι αναπνοές της γυναίκας αυξάνονται και παράλληλα η πίεση του αίματος ακολουθεί ανοδική πορεία. Επιπλέον, το στέρνο και ο λαιμός κοκκινίζουν καθώς τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται συνεχώς.

Στάδιο 2: κορύφωση διέγερσης

Η ροή του αίματος στην κάτω πλευρά του κόλπου φτάνει στο ανώτατο όριό της με αποτέλεσμα η περιοχή να διογκώνεται και να σκληραίνει (το σημείο αυτό του κόλπου πάλλεται ρυθμικά κατά τη διάρκεια του οργασμού). Επίσης το στήθος της γυναίκας διoγκώνεται, ενώ η ροή του αίματος στην περιοχή γύρω από τις θηλές μεγαλώνει, διεγείροντάς τες. Όσο πλησιάζει ο οργασμός, η κλειτορίδα «κρύβεται» πίσω από το ηβικό κόκκαλο και εξαφανίζεται. Η γυναίκα σε αυτό το στάδιο χρειάζεται ένα συνεχή ερεθισμό για να μπορέσει να φτάσει σε οργασμό.

Στάδιο 3: oργασμός

Ο οργασμός είναι η έντονη και πολύ ευχάριστη για τη γυναίκα απελευθέρωση της σεξουαλικής έντασης που κορυφωνόταν σταδιακά στα προηγούμενα στάδια και χαρακτηρίζεται από συσπάσεις των μυών στην περιοχή που εμφανίζονται κάθε 0,8 δευτερόλεπτα.

Στάδιο 4: χαλάρωση

Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να νιώσουν έντονα τη φάση αυτή ύστερα από έναν οργασμό όπως οι άντρες και ενδέχεται, αν διεγερθούν ξανά, να φτάσουν και σε ένα δεύτερο. Σε αντίθεση με τον άντρα επίσης η φάση αυτή στη γυναίκα είναι αργή και σταδιακή, καθώς μετά το πέρας της σεξουαλικής πράξης χρειάζεται αρκετό χρόνο με συνέχιση των χαδιών και των ερωτικών παιχνιδιών από τον σύντροφό της ώστε να χαλαρώσει ομαλά.

Το σημείο G
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η περιοχή μεταξύ του κόλπου και της ουρήθρας σε γυναίκες που έρχονται σε κολπικό οργασμό είναι φαρδύτερος από την αντίστοιχη περιοχή των γυναικών που δεν έρχονται σε κολπικό οργασμό.

....Και το σεξ για τους άντρες

Στάδιο 1: ερωτική επιθυμία

Ο άντρας έρχεται σε στύση είτε με σωματική είτε με ψυχολογική διέγερση είτε με το συνδυασμό και των δύο. Η ροή του αίματος αυξάνεται ραγδαία σε τρία «σπογγώδη» σημεία, τα οποία βρίσκονται κατά μήκος του πέους. Το δέρμα στην περιοχή χαλαρώνει αφήνοντας το πέος να μεγαλώσει. Με την αυξημένη ροή του αίματος στα δύο σηραγγώδη σώματα του πέους επέρχεται χαλάρωση του λείου μυός που περιβάλλει το πέος και κατ’ επέκταση η στύση.
Το όσχεο «μαζεύει» και οι όρχεις έλκονται προς το σώμα.

Στάδιο 2: κορύφωση διέγερσης

Η βάλανος του πέους γίνεται πιο χοντρή και τα αιμοφόρα αγγεία στο εσωτερικό και περιμετρικά του πέους γεμίζουν με αίμα αλλάζοντας το χρώμα του σε πιο σκούρο. Ο άντρας νιώθει τη θερμοκρασία του περινέου (η περιοχή μεταξύ των όρχεων και του πρωκτού) να ανεβαίνει, οι παλμοί της καρδιάς γίνονται γρηγορότεροι, οι αναπνοές αυξάνονται και οι μηροί και τα οπίσθια σφίγγουν. Σε αυτή τη φάση ο άντρας πλησιάζει στον οργασμό.

Στάδιο 3: οργασμός και εκσπερμάτιση

Μια σειρά από συσπάσεις σπρώχνουν το σπέρμα μέσα στην ουρήθρα (ο σωλήνας μέσα από τον οποίο περνούν τα ούρα και το σπέρμα). Οι συσπάσεις αυτές γίνονται στους πυελικούς μυς, στο σωλήνα που μεταφέρει το σπέρμα από τους όρχεις στο πέος, στις σπερματικές κύστες και στον προστατικό αδένα, που με τη σειρά τους προσθέτουν υγρό στο σπέρμα έτσι ώστε να το κάνουν γόνιμο. Οι συσπάσεις αυτές αποτελούν μέρος του οργασμού του άντρα και τον οδηγούν χωρίς επιστροφή στην εκσπερμάτιση. Για την εκσπερμάτιση ευθύνονται κυρίως οι πυελικοί μύες και ο προστατικός αδένας, που ωθούν το σπέρμα έξω από το πέος.

Στάδιο 4: χαλάρωση

Κατά τη φάση της χαλάρωσης το μέγεθος του πέους και των όρχεων επανέρχεται στο φυσιολογικό. Οι αναπνοές του άντρα είναι βαριές και γρήγορες, η καρδιά του χτυπά πολύ γρήγορα και ιδρώνει. Σε αντίθεση με τη γυναίκα για αρκετή ώρα –από μερικά λεπτά μέχρι μερικές ώρες ή ακόμη και μέρες– μετά την εκσπερμάτιση ο άντρας δεν μπορεί να ξαναφτάσει σε οργασμό. Ο χρόνος αυτός ονομάζεται «ανερέθιστη περίοδος» και αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία του άντρα. Όταν ο άντρας διεγείρεται αλλά δεν εκσπερματίζει, το στάδιο της χαλάρωσης μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και να προκαλεί πόνο στην πύελο.

Το καλό σεξ θέλει τρόπο

Πέρα από τη διεργασία που πραγματοποιείται στο σώμα μας προκειμένου να επέλθει η σεξουαλική ικανοποίηση, υπάρχουν και κάποιοι σημαντικοί εξωγενείς παράγοντες που συμβάλλουν στην απόλυτη ικανοποίηση τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ερωτική επαφή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλή ψυχολογική κατάσταση του ζευγαριού μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν υπάρχουν «μαγικές» συνταγές και ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να αποδεχόμαστε και να εκτιμάμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να νιώθουμε ελεύθεροι και να αισθανόμαστε άνετα με τον σύντροφό μας, καθώς η ποιότητα του σεξ αποτελεί τις περισσότερες φορές απόρροια της γενικότερης σχέσης με τον σύντροφό σας. Ακόμη όμως και το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι μπορεί να συντηρεί ή ακόμη και να εμπλουτίζει την ερωτική του ζωή ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:


• Προσμονή: Συμφωνήστε με τον σύντροφό σας για ένα χρονικό διάστημα –π.χ. μία εβδομάδα– να αποφύγετε την κορύφωση της ερωτικής πράξης. Τις πρώτες μέρες μείνετε στα φιλιά, συνεχίστε με χάδια, ακόμη και στοματικό σεξ, αλλά αποφύγετε τον οργασμό. Στο τέλος της εβδομάδας χαρίστε στον εαυτό σας την απόλαυση του οργασμού μέσω της ερωτικής επαφής.

• Αισθησιασμός: Το καλό σεξ περιλαμβάνει την πλήρη λειτουργία όλων των αισθήσεών μας και όχι μόνο της αφής. Χαλαρή μουσική, χαμηλός φωτισμός με κεριά, ακόμη και ο ήχος της αναπνοής μας μπορούν να ξυπνήσουν τις ερωτογενείς μας ζώνες.

• Ψίθυροι: Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ερωτική πινελιά είναι να ψιθυρίζετε ο ένας στον άλλο. Αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει μόνο πριν ή κατά τη διάρκεια του σεξ. Μιλήστε στο τηλέφωνο ψιθυρίζοντας ο ένας στον άλλο ερωτικές κουβέντες, στείλτε στον σύντροφό σας email ή sms και φτιάξτε μια ερωτική ατμόσφαιρα πριν ακόμη συναντηθείτε.

• Αυνανισμός: Ο αυνανισμός μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μπόνους για την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού. Όταν ανακαλύψετε το σώμα σας και τις αντιδράσεις του, θα μπορέσετε να τις δείξετε και στον σύντροφό σας. Επιπλέον, αν αυνανίζετε τον σύντροφό σας, θα μπορέσετε να μάθετε περισσότερα για το τι τον διεγείρει. Μπορεί τέλος να αποτελέσει ένα χρήσιμο τρόπο για να ικανοποιηθείτε και οι δύο σε περίπτωση που δεν έχετε διάθεση για την ερωτική πράξη. Μην ντρέπεστε. Μιλήστε γι’ αυτό με τον σύντροφό σας.

«Κρυφές» επιθυμίες

Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του επιθυμίες, γούστα και προτιμήσεις σε ό,τι αφορά στο σεξ. Μπορεί να είναι το χάιδεμα των λοβών του αφτιού, των γοφών, των μαλλιών ή των αστραγάλων. Μην φοβάστε να μοιραστείτε τις επιθυμίες με τον σύντροφό σας.

Καθαριότητα και υγιεινή
Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω για να εξασφαλίσετε καλό σεξ. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να έχουμε το άγχος να κάνουμε συνεχώς μπάνιο. Άλλωστε ο ιδρώτας δρα υπέρ της ερωτικής διάθεσης. Οι φερομόνες (ορμόνες που παράγει το σώμα μας κατά την ερωτική επαφή) μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της ερωτικής διέγερσης, γι’ αυτό δεν πρέπει να τις καλύπτουμε με αρώματα. Οφείλουμε όμως να σεβόμαστε τον σύντροφό μας διατηρώντας την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.

Χαλάρωση
Η ερωτική επαφή με τον σύντροφό μας αποτελεί μια από τις πιο όμορφες και έντονες στιγμές της ζωής μας. Έρευνες δείχνουν πως το καλύτερο σεξ γίνεται όταν και ο άντρας και η γυναίκα είναι χαλαροί και δεν αγωνιούν για το αν θα ικανοποιηθεί ο/η σύντροφός τους.

Μία στις τρεις γυναίκες φτάνει σε οργασμό με τη διείσδυση.
Τα «προκαταρκτικά» ξυπνούν ερωτογενείς ζώνες και διεγείρουν την κλειτορίδα.

Η κλειτορίδα έχει σχεδόν την ίδια κατασκευή με το ανδρικό πέος. Κατά τη φάση του οργασμού έρχεται και αυτή σε μια μορφή στύσης.

Αν μια γυναίκα –κυρίως μετά τα πενήντα– δεν φτάσει σε οργασμό, κατά τη χαλάρωση μπορεί να νιώσει πόνους στην πλάτη και στην πίσω πλευρά της λεκάνης, καθώς και πονοκέφαλο, σύγχυση ή και εκνευρισμό.


Άγνοια κινδύνου για τα προσωπικά στοιχεία



Τα παιδιά είναι ολοένα και περισσότερο παρόντα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως ο Facebook χωρίς να συνειδητοποιούν πάντα τους κινδύνους που...
αναλαμβάνουν αποκαλύπτοντας ιδιωτικές πληροφορίες, προειδοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών βρίσκονται σε on-line κοινωνικά δίκτυα, αλλά πολλά δεν παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν», σχολίασε η επίτροπος αρμόδια για τις νέες τεχνολογίες Νίλι Κρους.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε μεταξύ 25.000 νέων σε 25 ευρωπαϊκές χώρες και δημοσιεύεται σήμερα από τις Βρυξέλλες, το 38% των παιδιών 9-12 ετών έχουν φτιάξει προφίλ σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Για τις ηλικίες 13-16 ετών, το ποσοστό φτάνει το 77%.

Όμως ένα τέταρτο απ' αυτά λένε πως αυτό του προφίλ είναι «δημόσιο», δηλαδή μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε, μερικές φορές ακόμη και μέσω μιας απλής μηχανής αναζήτησης. Και ένα στα πέντε αναφέρει στο προφίλ του τη διεύθυνση και/ή τον αριθμό τηλεφώνου του.

Οι κίνδυνοι που αναλαμβάνουν είναι ακόμη μεγαλύτεροι όσο μικρότερα είναι τα παιδιά. Αν και το 78% των ηλικίας 15-16 ετών λένε πως γνωρίζουν πώς να τροποποιούν τις παραμέτρους του λογαριασμού τους για να προστατεύουν τα ιδιωτικά δεδομένα τους, το ίδιο δεν ισχύει παρά μόνο για τα μισά (56%) παιδιά ηλικίας 11-12 ετών.

«Τα παιδιά αυτά μπαίνουν τα ίδια σε μια κατάσταση όπου μπορεί κανείς να τα βλάψει, είναι ευάλωτα», σχολίασε η Νίλι Κρους.

Η επίτροπος καλεί συνεπώς όλους τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης να τροποποιήσουν «αμέσως» τις ρυθμίσεις των προφίλ των ανηλίκων ώστε να μην μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σ' αυτά μέσω μηχανών αναζήτησης, καθώς και να μην έχουν πρόσβαση σ' αυτά πρόσωπα που τα παιδιά δεν έχουν αναγνωρίσει ως «φίλους».

Μια σειρά ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ, μεταξύ των οποίων οι Facebook και MySpace, είχαν υπογράψει το 2009 ένα χάρτη καλής συμπεριφοράς, στον οποίο δεσμεύονταν να πάρουν μέτρα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανηλίκων.

Η Επιτροπή αναφέρει πάντως ότι «ορισμένοι από τους πολύ δημοφιλείς μεταξύ των νέων ιστότοπους στην Ευρώπη δεν έχουν υπογράψει» αυτό το χάρτη, για τον οποίο ανακοίνωσε ότι θα επανεξεταστεί.


EU PSK DX Contest 2011.


The European PSK Club has the honour to invite radio amateurs from all over the world to participate in the EU PSK DX Contest 2011. The objective of the contest is to establish as many contacts as possible between radio amateurs around the world and radio amateurs in Europe by using BPSK63 mode. Everybody can work everybody for QSO and multiplier credit. The contest will be held from 12:00 UTC  21.05.2011 to 12:00 UTC 22.05.2011. The rules and other information can be found at our website . This is strictly BPSK63 contest, no other modes are allowed. The maximum output power is 100 watts. Recommended frequencies are: 80 meters (3.582 – 3.590 MHz), 40 meters (7.040 – 7.050 MHz), 20 meters (14.072 – 14.080 MHz), 15 meters (21.072 – 21.080 MHz), and 10 meters (28.072 – 28.080 MHz). IMPORTANT! Since this year we use our new EU Areas List . MixW users please watch for R3BB websiteupdates where you can get the latest setup files for this contest. All the very best and see you all in the contest!