Σε άρθρο μας στο pentapostagma.gr με τίτλο
(Stratfor: «Η επόμενη δεκαετία θα έχει πολύ πόνο, δάκρυ και αίμα»), από τον Φεβρουάριο του 2015, είχαμε προειδοποιήσει ότι σύμφωνα με το αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor, η ποικιλία των συστημάτων και τα δημογραφικά στοιχεία, που αφορούν την Ευρώπη, θα θέσουν τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό σοβαρές πιέσεις.
Υποψιαζόμαστε, λένε οι Αμερικανοί ειδικοί ότι, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα επιβιώσουν. Αμφιβάλλουμε όμως πραγματικά το εάν αυτά θα λειτουργήσουν πολύ αποτελεσματικά.
Οι ελίτ που έχουν δημιουργήσει την ΕΕ , θα βρεθούν κάτω από την αυξανόμενη πίεση από τον ευρύτερο ευρωπαϊκό πληθυσμό. Η ένταση μεταξύ των οικονομικών συμφερόντων και της πολιτιστικής σταθερότητας θα καθορίσουν την δημιουργία μιας νέας Ευρώπης. Κατά συνέπεια, οι ευρωπαϊκές εσωτερικές σχέσεις θα είναι όλο και πιο απρόβλεπτες και ασταθείς.
Αυτήν ακριβώς την στιγμή στο Παρίσι γινόμαστε μάρτυρες τεράστιων αναταραχών λόγω του γεγονότος ότι το παλιό κοινωνικό μοντέλο καταρρέει και το νέο που θέλουν οι ίδιες ελίτ να «χτίσουν» θα είναι σε βάρος των εργαζομένων », αναφέρει σχετικό
δημοσίευμα .
Τα γαλλικά συνδικάτα σύμφωνα με πληροφορίες παρομοιάζουν τις κινητοποιήσεις αν όχι ( προς το παρόν) με τη Γαλλική Επανάσταση του 1789,, σε κάθε περίπτωση, σίγουρα με την αναταραχή του Μαΐου του 1968, όταν φοιτητικές διαδηλώσεις και ταραχές μαζί με μια γενική απεργία έφεραν την παραίτηση του προέδρου και πρόωρες εκλογές. Σήμερα, φαίνεται ότι η υπόθεση πηγαίνει στο ίδιο μονοπάτι , αλλά έχει μια δυναμική και για κάτι πολύ χειρότερο για το ευρω-ιερατείο των Βρυξελλών και το Βερολίνο .
Την διάχυση της σε όλη την « ιδιαίτερα αναστατωμένη» Ευρώπη λόγω της υπάρξεως τεράστιας ανεργίας, ισλαμικού κινδύνου , μετανάστευσης και τρομοκρατίας.
Πρόκειται για ένα μείγμα άκρως εκρηκτικό το οποίο μπορεί να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξεγέρσεις και πτώση των κυβερνήσεων-μαριονέτων που κυβερνούν εδώ και πολλά χρόνια τις ευρωπαϊκές χώρες .
Απεργίες και συλλαλητήρια σε όλη την γαλλική χώρα, έχουν προγραμματιστεί για την 14η Ιουνίου 2016, με γενική απεργία και μεγαλειώδη διαδήλωση στο Παρίσι.
Ο Γάλλος ιστορικός του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Eric Anso είπε ότι «η σημερινή κατάσταση είναι τόσο εκρηκτική , όπως και το 1789».
Ο Ρώσος ειδικός , επικεφαλής του Κέντρου Γαλλικών Σπουδών του Ινστιτούτου της Ευρώπης, της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Yuri Rubinsky, τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια δοκιμασία της αντοχής του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος , το οποίο «τρίζει» πολύ επικίνδυνα.
Τον Μάρτιο, ο Γάλλος Υπουργός Εργασίας, Miriam Al-Homri πρότεινε σχέδιο τροποποιήσεων του νόμου περί εργασίας, ο οποίος σε γενικές γραμμές θα περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ θα παρέχει αύξηση των δικαιωμάτων του εργοδότη.
Ανάμεσα στα κύρια σημεία που προκάλεσε την πυροδότηση των εντάσεων είναι , η αύξηση των ωρών εργασίας των εργαζομένων (μέχρι 60 ώρες την εβδομάδα από τις 35), τη μείωση των επιπλέον πληρωμών για υπερωρίες, την εισαγωγή αυστηρότερων όρων στις συμβάσεις απασχόλησης, χωρίς τη συμφωνία των συνδικαλιστικών ενώσεων».
Πρόκειται για σχέδιο κατάργησης όλων των παλαιών διασφαλίσεων έναντι της απώλειας της απασχόλησης, και την μετάβαση προς μια μεγαλύτερη αστάθεια της σύμβασης εργασίας, το οποίο θα περάσει και στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες.
Στην Γαλλία , υπάρχει πλέον σχεδόν μηδενική οικονομική ανάπτυξη, η ανεργία ανέρχεται στο 11 τοις εκατό( προς το παρόν), υπάρχουν τεράστιοι φόροι και αυξανόμενο δημόσιο χρέος από $ 2. Τρις ευρώ.
«Αυτό είναι πραγματικά μια πολύ σοβαρή κρίση», δήλωσε ο καθηγητής Rubinsky. Και αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι το σύνολο του γαλλικού κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου που ήταν πολύ επιτυχημένο στην μεταπολεμική εποχή, δεν έχει αλλάξει εδ’ω και δεκαετίες .
Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η τρέχουσα ευρωπαϊκή κρίση στη Γαλλία θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερα ισχυρή μορφή.
Οι εργαζόμενοι στα 19 εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας της χώρας εξέφρασαν την προθυμία τους να συμμετάσχουν στην απεργία, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών.
Σύμφωνα με το γαλλικό φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου RTE, 9 πυρηνικοί αντιδραστήρες σταμάτησαν να λειτουργούν , με αποτέλεσμα η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας να μειωθεί κατά 4 GW.
Σημειώνουμε, επίσης, ότι οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων, έχουν αποκλείσει τα διυλιστήρια πετρελαίου και μια σειρά από δρόμους. Εξαιτίας αυτού έκλεισε στο 20 τοις εκατό των πρατηρίων και μεγάλες ουρές αυτοκινήτων παρατάσσονται στα βενζινάδικα που λειτουργούν.
Ο πρωθυπουργός Manuel Valls, ωστόσο, δείχνει χαρακτήρα !!!. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «μακροπρόθεσμα, οι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη Γαλλία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας», αλλά τόνισε ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση «έχει δεσμευτεί να προωθήσει μέσω του κοινοβουλίου το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας.
Δεν γίνεται να αλλάξουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κανένα νομοσχέδιο ούτε στην Γαλλία , ούτε στην Ελλάδα , ούτε πουθενά διότι όπως τους τα δίνουν οι «αφέντες τους», έτσι πρέπει να τα υπογράφουν και να τα ψηφίζουν.
Πρόκειται πολύ απλά για μια κατάσταση η οποία επικρατεί σε όλη την Ευρώπη , όχι μόνο στην Γαλλία , ή στην Ελλάδα αλλά παντού, και η κατάληξη της δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη για «αυτούς» που την σχεδίασαν εδώ και πολλά –πολλά χρόνια.
Περί ευθύνης: Τo
sv7bot.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε
σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις
απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και
διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου
τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών,
επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην
αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή
συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.