Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Το CNN υποκλίνεται στο «ελληνικό θαύμα». Το βίντεο που κέρδισε τους αμερικανούς.



Σκαρφάλωνε σε βράχους και πέρασε ατελείωτες ώρες με τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, αλλά ο κόπος του απέδωσε καρπούς.
Το βίντεο του Βασίλη Μεταλληνού έκανε το CNN να γράψει ύμνους για τη δουλειά του, αλλά και για την Κέρκυρα, την οποία παρουσίασε με ένα μαγικό τρόπο μέσα από το φακό του.
«Νυχτερινά τοπία της Κέρκυρας- Η παρέα των αστεριών» είναι ο τίτλος του βίντεο που έκλεψε τις καρδιές των Αμερικανών. Μέσα σε πέντε λεπτά «περνούν» 60.000 φωτογραφίες του Μεταλληνού υπό τους ήχους της μουσικής του Γιάννη Μηλιάδη.
Ο 29χρονος Μεταλληνός άρχισε να ασχολείται με την αστρονομία πριν από περίπου μία δεκαετία, ενώ τα τελευταία επτά χρόνια ασχολείται με την αστροφωτογραφία. Για να φτιάξει αυτό το πεντάλεπτο time-lapse, το πέμπτο που δημιουργεί, ο Κερκυραίος πέρασε ακόμη και 8-9 συνεχόμενες ώρες τραβώντας φωτογραφίες για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, μερικές φορές σκαρφαλωμένος σε βράχους.«Ο οργανισμός τουρισμού της Κέρκυρας θα έπρεπε να τους ευχαριστεί», γράφει το αμερικανικό δίκτυο σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του, που συμπληρώνει πως «αν δεν αντλήσετε έμπνευση για να φύγετε για την Ελλάδα μόλις το δείτε, τότε πιθανότατα δεν παρακολουθήσατε σε full-screen αυτό το αφιέρωμα στην ελληνική ομορφιά».
Οπώς εξηγεί ο ίδιος «εάν σε κάποια πλάνα βλέπετε την Σελήνη ή τον Ήλιο πιο μεγάλα, ενώ σε κάποια άλλα πλάνα πιο μικρά αυτό έχει να κάνει με την μεγέθυνση του τηλεσκοπίου ή του φακού. Στα πλάνα όπου η Σελήνη φαίνεται τεράστια , η απόσταση από το επίγειο στόχο είναι πολύ μεγάλη ~8+χλμ , ενώ οι φωτογραφίες είναι μέσα από το τηλεσκόπιο με εστιακή απόσταση 1000 mm.
Όταν βλέπετε την Σελήνη να ανατέλλει πίσω από το Παλαιό Φρούριο , ενώ τα βουνά στο βάθος από πλάνο σε πλάνο αλλάζουν , είναι γιατί η Σελήνη κινείται πάνω στην εκλειπτική ±5°»…
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου