Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αποσύρεται προσωρινά η τροπολογία για τα κέντρα λαθρομεταναστών



Αποσύρεται προσωρινά η τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, έπειτα από έντονες αντιδράσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία κατάθεσης. Θα επανέλθει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Αποσύρεται προσωρινά η τροπολογία για τα κέντρα λαθρομεταναστών
Αποσύρει, προσωρινά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την επίμαχη τροπολογία για τα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών, που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και αφορά ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών και Δημοσίων Έργων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν την απόσυρση της, καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης την απέσυρε, τελικώς και δήλωσε ότι θα την επανακαταθέσει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και αφορά ρυθμίσεις για το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος επανέλαβε ότι πρέπει να τηρείται, χωρίς παρεκκλίσεις, η κοινοβουλευτική τάξη και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου.
Νωρίτερα, πάντως, το πρωί, ο κ.Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι το πρώτο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών θα λειτουργήσει στην Αττική αμέσως μετά το Πάσχα, πιθανότατα στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ, στην Αμυγδαλέζα.
Στο κέντρο αυτό, εάν τελικώς η δημιουργία του υλοποιηθεί, θα μεταφερθούν και οι περίπου 1.000 λαθρομετανάστες που έχουν συλληφθεί στο κέντρο της Αθήνας κατά τους τελευταίους ελέγχους.
Ηδη πάντως, μετά τις ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη, διατυπώθηκαν αντιδράσεις από το Δήμο Αχαρνών. Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αυτό δεν μπορεί να περάσει» και πως «δεν μπορούμε να δεχτούμε και άλλη υποβάθμιση», συμπληρώνοντας ότι «δεν ξέρουμε πώς θα συγκρατήσουμε τους δημότες μας που είναι οργισμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου