Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δικαιώθηκε η Samsung από το Ανώτερο Δικαστήριο της Αγγλίας


Στις αρχές του Ιουλίου η Samsung είχε βγει νικηφόρα από την πρώτη δικαστική διαμάχη με την Apple στα βρετανικά δικαστήρια αφού το δικαστήριο δεν πείστηκε πως η κορεάτικη εταιρεία είχε αντιγράψει τον σχεδιασμό του iPad. Ο δικαστής μάλιστα είχε χαρακτηριστικά δηλώσει πως τα tablets της Samsung δεν ήταν τόσο «cool» όσο της Apple αφού δεν διέθεταν την «υπερβολική απλότητα» του iPad.

Όπως αναμενόταν η Apple άσκησε έφεση, την οποία για μια ακόμα φορά έχασε.
Το δικαστήριο έκρινε σήμερα πως η Samsung δεν έχει αντέγραψε την Apple και καταδίκασε την αμερικάνικη εταιρεία σε μια πρωτότυπη τιμωρία. Η Apple θα πρέπει να ζητήσει δημόσια «συγγνώμη» από την Samsung σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της αλλά και στις εφημερίδες, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους της συγγνώμης.
Σαν να μην έφτανε αυτό, προκειμένου να μην βρει κάποιο «παραθυράκι» για να αποφύγει τέτοιου είδους επικοινωνιακή «ήττα», είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει στην δήλωση της γραμματοσειρά «Arial» και μέγεθος γραμματοσειράς όχι μικρότερο του 14!
Εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε πως η εταιρεία είναι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Apple δεν ήταν η πρώτη που σχεδίασε ένα tablet με ορθογώνιο σχήμα και στρογγυλεμένες γωνίες και ότι τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της Apple μπορούν να βρεθούν σε πολλαπλά prior act» εννοώντας ότι έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από άλλες εταιρείες.
«Εάν η Apple συνεχίσει να έχει τόσο υπερβολικές νομικές αξιώσεις σε άλλες χώρες βασισμένες σε τόσο γενικά σχέδια, θα βλάψει την καινοτομία στην βιομηχανία και θα περιορίσει υπερβολικά τις επιλογές των καταναλωτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου