Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σαν πολλά ...όπλα δε μας κάνουν δώρο οι Αμερικάνοι; Γιατί άραγε;






Εξαιρετικό κλίμα επικράτησε στη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Leon Panetta στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.


Η αμερικανική προσφορά ολικών συστημάτων για στρατό ξηράς και αέρα ξεπερνά τα 3 δισ. δολάρια και η πρωτοβουλία ανήκει τώρα πια στην ελληνική πλευρά για την υλοποίησή της.

Η δωρεάν αμερικανική προσφορά έχει να κάνει με μια σειρά συστημάτων και όπως έγινε γνωστό αφορά, μεταξύ άλλων και την παροχή μαχητικών αεροσκαφών F-15C/D, αριθμό των οποίων αποσύρει η αμερικανική Αεροπορία.

Εκτός όμως από τα 400 άρματα μάχης Μ1Α1 αλλά και τα μαχητικά F-15C/D η αμερικανική προσφορά περιλαμβάνει επιπλέον αεροπορικό υλικό αλλά και υλικό που αφορά τον στρατό ξηράς, καθώς επίσης 60 ελικόπτερα UH-60A/L.

Παράλληλα η αμερικανική προσφορά συμπληρώνεται από αριθμούς ΤΟΜΠ M 113 ITV, με αντιαρματικά βλήματα TOW, Τ/Θ οχήματα διοίκησης πυροβολικού M 577 αλλά και αμφίβια ΤΟΜΑ AAV-7A1, μεγάλος αριθμός των οποίων πρόκειται επίσης να αποσυρθεί από το σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου