Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΣΟΚ! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σχεδιάζουν να “φάνε” 250 εκατ. Ευρώ!


 


ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν να αλλάξουν τα ονόματά τους μετά τις εκλογές, αν δεν κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου.
Η αλλαγή της ονομασίας δεν θα προέλθει τόσο για πολιτικούς λόγους, όσο για οικονομικούς.
Όπως μας έλεγε πηγή προσκείμενη στην Ιπποκράτους τα οικονομικά των δύο κομμάτων είναι σε απελπιστική κατάσταση και οφείλουν στις τράπεζες 250 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια που έχουν πάρει με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση.
Δηλαδή στην ουσία μέσω δανείων έχουν προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση εως το 2018 με βάση την εκλογική δύναμη που διέθεταν το 2008 και 2009.
Τώρα τα ποσοστά τους έχουν συρρικνωθεί και η αποπληρωμή των δανείων καθίσταται αδύνατη. Τα δάνεια τα έχουν λάβει ως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το κόλπο των υπερχρεωμένων ποδοσφαιρικών σωματείων (ΠΑΕ) τα οποία έσβησαν τα χρέη τους αλλάζοντας τις επωνυμίες τους (π.χ ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ που έγινε ΝΈΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ κ.ο.κ).
Αν συμβεί αυτό αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, αλλά για τους “σωτήρες” της Ελλάδας δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εάν δεν κερδίσουν την εξουσία η οποία για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα σημαίνει “μαύρο χρήμα” από “μαύρες” χρηματοδοτήσεις.
Τα σχέδια αυτά των δύο άλλοτε μεγάλων κομμάτων εξουσίας έχουν διασταυρωθεί και από πηγές της Συγγρού οι οποίες όμως αισιοδοξούν ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και τελικά θα κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.
Πηγές από την Κουμουνδούρου έλεγαν χθες το βράδυ ότι κάτι σχετικό έχει φτάσει στα αυτιά τους αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση.
Και ασφαλώς ούτε εμείς-δηλαδή το εκλογικό σώμα-πρέπει να επιτρέψουμε να “φαγωθούν” 250 εκατομμύρια ευρώ από τα κόμματα της καταστροφής-δηλαδή όσα έλειπαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ “ψαλίδισαν” τις επικουρικές συντάξεις των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου