Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η Μέρκελ επιμένει για επίτροπο


  

 Η Μέρκελ επιμένει για επίτροποΠιέσεις, μέτρα και έναν νέο «επίτροπο» φέρνει το καλοκαίρι για την Ελλάδα, ανεξαρτήτως, όπως υπογραμμίζεται, του αποτελέσματος των εκλογών. Οι εταίροι μας, με πρωτεργάτες τους Γερμανούς, δεν θα επιτρέψουν οι ελαφρύνσεις να αποτελέσουν αφορμή για χαλάρωση της σχέσης εξάρτησης της χώρας μας από τους ίδιους ή για νέα επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων. Αναζητείται λοιπόν Ευρωπαίος αλλά επ’ουδενί γερμανός «τοποτηρητής», ο οποίος θα αναλάβει επιτόπου κατά γράμμα εφαρμογή των δεσμεύσεων.
Το Βερολίνο, που αναγκάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο να αποσύρει ανάλογη πρόταση υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής και των σχολίων περί «κατοχής» θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την επιστροφή μιας βελτιωμένης αντίστοιχης ιδέας, καθώς εκτιμά ότι έχει πλέον εμπεδωθεί η πεποίθηση περί «μη κυβερνησιμότητας» της Ελλάδας.
Ο «επίτροπος» ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται, θα υποστηρίζεται από ισχυρή ομάδα ειδικών, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή Ελλήνων, πιθανότατα από την Ε.Ε. και θα παρουσιαστεί ως υποχρεωτική επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου