Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ναυάγησαν οι διερευνητικές εντολές


  

 Ναυάγησαν οι διερευνητικές εντολές«Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για το κυβερνητικό σχήμα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας έτσι το πλήρες ναυάγιο των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας, μετά τις εκλογές 2012.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «ο λαός την Κυριακή μας είπε ότι θέλει να αποκτήσει πάλι προοπτική» και τόνισε ότι «με τον Κουβέλη και τον Σαμαρά προκύπτει σύμπτωση επί της αρχής για κυβέρνηση εθνικής ενότητας».
Αφήνοντας αιχμές στο «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η εκλογική άνοδος ενός κόμματος συνεπάγεται αυξημένη ευθύνη, αλαζονείες και μικροκομματικοί υπολογισμοί δεν αρμόζουν στη κρισιμότητα των στιγμών» και πρόσθεσε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν προϋπόθεση για το κυβερνητικό σχήμα.
Πλέον η μόνη ελπίδα για να μην πάμε άμεσα σε εκλογές είναι να τελεσφορήσει η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς αύριο στη μία το μεσημέρι ο Βενιζέλος παραδίδει την Τρίτη διερευνητική εντολή.
«Ελπίζω στη φάση των διαβουλεύσεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», ενώ αναρωτήθηκε τι θα αλλάξει αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου