Τρίτη 8 Μαΐου 2012

«Οι Ελληνες στα όριά τους όσον αφορά τη λιτότητα»


 

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δείχνει ότι ο πληθυσμός βρίσκεται στα όριά του όσον αφορά τη λιτότητα.
 «Οι Ελληνες στα όριά τους όσον αφορά τη λιτότητα»Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ
Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δείχνει ότι ο πληθυσμός βρίσκεται στα όριά του όσον αφορά τη λιτότητα. Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος τώρα εκτιμά ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ πρέπει να επανεξετάσουν την κατάσταση.
«Τι δείχνουν οι εκλογές στην Ελλάδα και σε κάποιον βαθμό και στη Γαλλία; Οτι είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαραίτητο να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στην αξιοπιστία για τις αγορές και τη δυνατότητα να υποστηριχθούν από τους λαούς οι περικοπές και οι μεταρρυθμίσεις», τόνισε σχετικά ο επίτροπος. Σε ερώτηση για το εάν το πρόγραμμα λιτότητας μπορεί να χαλαρώσει, δεδομένων των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο κ. Μπαρνιέ απάντησε ότι «το ερώτημα είναι πώς να βοηθήσουμε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να δημιουργήσουν μια πλειοψηφία εθνικής ενότητας». Και προσέθεσε ότι «πρέπει οι ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ να μελετήσουν από πολύ κοντά την κατάσταση».
Υπογράμμισε μάλιστα ότι στις συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ, «υπάρχουν μηχανισμοί εκτίμησης, προσαρμογής, ρύθμισης».
Καταστροφική
 «Οι Ελληνες στα όριά τους όσον αφορά τη λιτότητα»
Ο επικεφαλής του προσωρινού ταμείου στήριξης της Ευρωζώνης, Κλάους Ρέγκλινγκ
Ο επικεφαλής του προσωρινού ταμείου στήριξης της Ευρωζώνης, Κλάους Ρέγκλινγκ, επεσήμανε από την πλευρά του ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για την ίδια τη χώρα, ενώ θα είχε φυσικά τεράστια επίδραση και στους υπόλοιπους αδύναμους κρίκους του ευρώ, ενδεχομένως και στα κράτη του ισχυρού πυρήνα.
«Πιο περίπλοκη» χαρακτήρισε, τέλος, την κατάσταση της Ελλάδας την επομένη των εκλογών ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Κάρλο Πιερ Παντοάν. Απηύθυνε δε έκκληση στη Γερμανία για ηπιότερους ρυθμούς δημοσιονομικής προσαρμογής.
 «Οι Ελληνες στα όριά τους όσον αφορά τη λιτότητα» «Οι Ελληνες στα όριά τους όσον αφορά τη λιτότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου