Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκλογές στις 6 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός


Την Κυριακή 6η Μαΐου προσδιόρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να προκηρυχθούν εντός της ημέρας, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Εκλογές στις 6 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Στις 5 το απόγευμα ο κ. Παπαδήμος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκδώσει το Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, ενώ στις 8 το βράδυ ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να απευθυνθεί με διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
Τι θα αναφέρεται στο διάγγελμα
Σύμφωνα με το «Εθνος», (ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη) το διάγγελμα συζητήθηκε λέξη προς λέξη σε χθεσινοβραδινή πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των συνεργατών του, ( Καψή, Παγουλάτου, Τσιόδρα και άλλων) με στόχο να αναλυθεί προσεκτικά κάθε «γωνία» του ή φράση που θα μπορούσε να παρερμηνευτεί.
Σύμφωνα πάντως με εγκυρότατες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος δεν πρόκειται παρά να εντάξει στο διάγγελμά του έναν μίνι απολογισμό των όσων κατάφερε η κυβέρνηση μέσα σε ελάχιστους μήνες για τη διάσωση της οικονομίας, τη μείωση του χρέους (PSI) και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών που εκ των πραγμάτων πρέπει να συνεχιστούν σε όλους τους τομείς.
Το στοίχημα του Ιουνίου
Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι ο κ. Παπαδήμος θα κάνει εν πολλοίς έκκληση προς όλους, στα κόμματα, στους αρχηγούς και δη στους πολίτες, να αντιληφθούν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά κι ότι μέχρι (και) τον Ιούνιο χρειάζεται να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια μια πορεία διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και νέων σκληρών μέτρων, ώστε να σωθεί η πατρίδα.
Η δική του απόφαση, εν τω μεταξύ, παραπέμπει στο να διατηρηθούν οι αναγκαίοι ρυθμοί κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς στις 15 Μαΐου πρέπει η κυβέρνηση να παρουσιάσει την επόμενη έκθεση προόδου προς τους δανειστές μας. Πολύ απλά: δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού μέχρι τις εκλογές.
Στο διάγγελμά του είναι λοιπόν πασιφανές ότι θα επιχειρήσει, χωρίς να αφήνει «κενά» που μπορεί να θεωρηθούν ότι παρεμβαίνει στη λειτουργία των κομμάτων, να μιλήσει για τον εθνικό στόχο της χώρας.
Για εθνικό λόγο
Η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει φυσικά για εθνικό λόγο. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει βασιστεί στο άρθρο 41 του Συντάγματος (παρ. 1 και 2) και στη λογική ότι ο εθνικός λόγος δεν μπορεί παρά να είναι η διάσωση της ελληνικής οικονομίας, η παραμονή στην Ευρώπη και στο ευρώ, καθώς είναι σαφές και εξαιρετικά απαιτητικό το διακύβευμα για τους επόμενους μήνες και ειδικά για τον Ιούνιο, όπου πρέπει να αποφασιστεί σειρά σκληρών πρωτοβουλιών - «διότι η κρίση δεν έχει τελειώσει», όπως επαναλαμβάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου