Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ισραήλ: Ενισχύει την προστασία για τις εξέδρες άντλησης


 

Επεκτείνει τα σχέδιά του, το Ισραήλ, για προστασία των εξέδρων άντλησης πετρελαίου. Μετά τα σχέδια για απόκτηση τηλεχειριζόμενων ταχύπλοων σκαφών και Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ), εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταστούν οι ίδιες οι εξέδρες «αστακοί».
Όπως ανέφερε η Jerusalem Post σε χθεσινό της δημοσίευμα, το Ισραηλινό Ναυτικό, ανησυχώντας για την κατάσταση στη Συρία και το γεγονός ότι διαθέτει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι Yakhont, αλλά και λόγω της πιθανότητας η Χεζμπολάχ να προσπαθήσει να πλήξει τις πλατφόρμες άντλησης, εξετάζονται οι επιλογές για την άμυνά τους.
Τα δύο συστήματα που αξιολογούνται αυτήν την περίοδο είναι τα εξής. Το σύστημα μεσαίου βεληνεκούς, αναχαίτισης ρουκετών και πυραύλων πλεύσεως David’s Sling. Η ανάπτυξή του γίνεται από την Rafael και εντάσσεται στα πολλαπλά επίπεδα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας που δημιουργεί το Ισραήλ. Σε ανώτερη κλίμακα βεληνεκούς κάλυψης είναι το Iron Dome. Το δεύτερο σύστημα που αξιολογείται, είναι αυτό που φέρει τον πύραυλο Barak 8 και κατασκευάζεται από την ΙΑΙ. Το σύστημα παρέχει αντιαεροπορική κάλυψη σε μονάδες επιφανείας.
Ταυτόχρονα, το Ισραηλινό Ναυτικό έχει ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση για την κατασκευή τεσσάρων νέων σκαφών, ώστε να αυξήσει τις δυνατότητες περιπολίας στην περιοχή. Μάλιστα, έχει ζητήσει σκάφη τα οποία θα είναι μεγαλύτερα από τις κορβέτες Sa’ar 5, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί ισχυρότερο ραντάρ, να τοποθετηθούν ισχυρότερα πυραυλικά συστήματα και να μπορεί να φιλοξενεί ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου