Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Να αναλάβει η... τρόικα και επισήμως την κυβέρνηση

Να αναλάβει η... τρόικα και επισήμως την κυβέρνηση

Για να μην διασύρεται άλλο η κυβέρνηση και η Βουλή
Διεσυραν την κυβέρνηση, εξευτέλισαν τη Βουλή και προκάλεσαν βάναυσα τον κόσμο αποδεικνύοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο το ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτή τη χώρα.
Η τρόικα και οι ξένοι τοκογλύφοι είναι αυτοί που νομοθετούν, ακόμα και για ζητήματα τεχνικής φύσεως, όπως η περιβόητη τροπολογία για τις εκατό δόσεις, ενώ η κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή απλά ψηφίζουν τις εντολές που δίνουν τα τεχνικά κλιμάκια των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων. Το μόνο που μένει πλέον στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι να παραδώσουν και επίσημα το Μαξίμου στην τρόικα και τους δανειστές για να αναλάβουν οι ξένοι τη διακυβέρνηση του τόπου, γιατί ο περαιτέρω εξευτελισμός των βουλευτών και του κοινοβουλίου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ακόμα και για τη σημερινή γκρίζα δημοκρατία μας.
Αυτό που έγινε χθες στη Βουλή δεν περιγράφεται. Η πλειοψηφία των βουλευτών ακόμα και της Νέας Δημοκρατίας, έπαψε να οργίζεται και άρχισε να γελάει με την κατάντια που έχει προκαλέσει στον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό η τρόικα και οι ξένοι τοκογλύφοι. Αυτό ακριβώς είναι και το επικίνδυνο. Κανείς πλέον δεν παίρνει στα σοβαρά την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα ισοπεδώνεται το κύρος του Κοινοβουλίου με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ που εισπράττει τα μέγιστα από την ραγδαία φθορά της κυβέρνησης τα είχε χαμένα. Δεν πίστευαν ότι η τρόικα θα εξευτέλιζε σε τέτοιο βαθμό μια κυβέρνηση, την οποία η ίδια επέλεξε και η οποία έχει δείξει υποταγή σε όλες τις απαιτήσεις της, παρά τον όλεθρο που έχει προκαλέσει στο λαό και τη χώρα.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει για τη νέα τροπολογία, θα εκτεθούν οι βουλευτές εκείνοι που εμφανίζονται λάβροι στις δηλώσεις τους στα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ στη συνέχεια ψηφίζουν με υποτέλεια όλους τους νόμους που απαιτούν οι ξένοι. Πάντως ο Απόστολος Κακλαμάνης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροπολογία που καταργεί στην ουσία τις εκατό δόσεις, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος ζήτησε την παραίτηση Χαρδούβελη, παρά το γεγονός ότι ο νόμος τερατούργημα που αποτελεί στην ουσία «νον πέιπερ» της τρόικας κατατέθηκε από τον Χρ. Σταϊκούρα.
Η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης που εξευτελίζει το κύρος του Κοινοβουλίου, ήταν αποτέλεσμα του τελεσίγραφου που έστειλε η τρόικα για υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούσε να καθυστερήσει την άφιξη στην Αθήνα για τον καθιερωμένο έλεγχο. Η στάση της τρόικας έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα, προβάλλοντας εξωφρενικές απαιτήσεις και τη λήψη μιας σειράς μέτρων τα οποία θα ΄φερουν την κυβέρνηση αντιμέτωπη με ολόκληρη την κοινωνία και θα οδηγήσουν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αφανισμό. Γι’ αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο τεχνητής σύγκρουσης με την τρόικα και την προσφυγή σε εκλογές, στην εναγώνια προσπάθεια τους να περισώσουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία.
Σε εκλογική τροχιά έθεσε το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας σε διακόσια στελέχη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ζήτησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να αρχίσουν περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα.
Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε δραματικά αδιέξοδα, με δεδομένη την απόφαση των Γερμανών και της τρόικας να παραπέμψουν στις καλένδες τη μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά και τους σκληρούς όρους που επιδιώκουν να επιβάλλουν για τη διετία, που συνιστούν ένα νέο μνημόνιο το οποίο δεν πρόκειται να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή. Γι’ αυτό η πιθανότητα για εκλογές  ακόμα και πριν την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας είναι μεγάλη και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων έχει τεθεί ήδη σε προεκλογική τροχιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου