Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Εμπλοκή του Γ.Καρατζαφέρη με εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ προς off shore εταιρείες του για αγορές ελικοπτέρων

H KESTREL ΤΩΝ CL-415 CANADAIR EMΦΑΝΙΖΕΤΑΙ NA TON ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ




Εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000 έστειλε η εταιρεία Kestrel (αντιπρόσωπος γαλλικών εταιρειών  όπως η MBDA, η Eurocopter κλπ την εποχή εκείνη αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 Canadair) έστειλε σε δύο διαφορετικές περιόδους προς υπεράκτιες εταιρείες που ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές!
Η υπόθεση αφορούσε την προμήθεια των ελικοπτέρων AS 332 Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, βάσει των ευρημάτων της δικαστικής διερεύνησης και σχετικό έγγραφο των δικαστικών αρχών έχει ήδη σταλεί στη Βουλή για να διαπιστωθεί αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει συμπεριλάβει σε δηλώσεις του "πόθεν έσχες" τις δύο υπεράκτιες εταιρείες και τα έσοδα από αυτή την δραστηριότητα (υπενθυμίζεται ότι τότς δεν ήταν βουλευτής).
Τουλάχιστον σε μία από αυτές τις εταιρείας του Γιώργου Καρατζαφέρη εντοπίστηκαν αποστολές εμβασμάτων.
Οι πληρωμές έχουν γίνει από την Kestrel η οποία έχει μετόχους τον Αλέξανδρο Τσάτσο και τον Σταύρο Κομνόπουλο, Η Kestrel είναι μία από τις μεγαλύτερες (βασικά η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την ΑΧΟΝ του Θ.Λιακουνάκου εταιρεία αντιπροσωπείας εταιρειών κατασκευής οπλικών συστημάτων) με πολλές επενδύσεις σε διάφορους άλλους τομείς, όπως η υγεία (νοσηλευτήριο Metropolitan), εταιρείες σκαφών αναψυχής κλπ.
Η εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας Σ.Κομνόπουλος εμπλεκόταν και στις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών Α.Κάντα ότι τον "λάδωνε" με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μετρητά για να προκρίνει τα οπλικά συστήματα της Kestrel.
Είναι η πρώτη φορά που έχουν εντοπιστεί υπεράκτιες εταιρείες να συνδέονται άμεσα με αρχηγό κόμματος.
Σε απάντησή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζεφέρης δεν αρνείται την ιδιοκτησία των δύο εταιρειών αλλά δηλώνει ότι "δεν γνωρίζει τους Α.Τσάτσο και Σ.Κομνόπουλο".
Συγκεκριμένα αναφέρει αναφέρει μεταξύ άλλων: "Δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. (...) Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες».
O Γ.Καρατζαφέρης στην παρούσα χρονική συγκυρία δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στη ΝΔ μετά το σημαντικό ποσοστό του 2% που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου