Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

"Φλέγονται" τα Βαλκάνια! Ο Σέρβος πρόεδρος αρνήθηκε να δει τον Ράμα! Νίκολιτς: Ανεύθυνος πολιτικός ο πρωθυπουργός της Αλβανίας



Δεν έφτανε η πρόκληση με το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι με τη σημαία της "Μεγάλης Αλβανίας" που τίναξε στον αέρα το παιχνίδι των προκριματικών του euro 2016 ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία, έρχονται οι πολιτικοί των δυο χωρών, με πρώτο τον Έντι Ράμα, να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει εδώ και χρόνια στα Βαλκάνια! 

"Το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα που δεν αλλάζει" είπε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξαντρ Βούισιτς ο Αλβανός ομόλογός του, Έντι Ράμα και έχυσε με μιας την καρδάρα με το γάλα στην πρώτη μετά την εποχή Χότζα επίσημη επίσκεψη Αλβανού πρωθυπουργού στη Σερβία.



 

Η απάντηση του Σέρβου πρωθυπουργού ήταν άμεση και δημόσια: "Το Κόσοβο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μας ταπεινώνει μέσα στο Βελιγράδι". Μετά, γύρισε την πλάτη στον ομόλογό του κι έφυγε. Αλλά τίποτα δεν τελείωσε εκεί... 

Με μια οργισμένη ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς ξέχασε ευγένειες και φιλοξενία και αρνήθηκε να δει τον Ράμα και να τον δεχτεί στο προεδρικό Μέγαρο! 

«Με αφορμή την πρόκληση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σερβία η προεδρία τονίζει πως μια τέτοια συμπεριφορά από εκείνον ήταν αναμενόμενη και αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς αρνήθηκε να τον δει», αναφέρεται σε ανακοίνωση. 

«Η Αλβανία θα δυσκολευτεί να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια μέχρι να εγκαταλείψει το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας. Για 2,5 χρόνια η Σερβία κάνει προσπάθεια για να γίνουν τα Βαλκάνια ασφαλής περιοχή της Ευρώπης αλλά όσο υπάρχουν ανεύθυνοι πολιτικοί όπως ο Έντι Ράμα, είναι σαφές ότι αυτό θα είναι μια διαρκής πρόκληση», σημειώνεται επίσης. 

Ο Ράμα συνέχισε το πρόγραμμά του στη Σερβία επισκεπτόμενος το Πρέσεβο, την σερβική πόλη όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αλβανοί. 
Οι κάτοικοι της πόλης ετοίμασαν αποθεωτική υποδοχή στον πρωθυπουργό της Αλβανίας. Τον υποδέχτηκαν με σημαίες της χώρας του στα χέρια και πολλοί ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές. 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ 










 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου