Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΝΔ σε νευρική κρίση - Ποιοι "λάκισαν" από την "πανστρατιά" - Δημοσκόπηση Marc; Χα!


Image

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται στη ΝΔ, καθώς ο Γ.Καρατζαφέρης "γύρισε την πλάτη" στο κόμμα αφού δεν έγιναν δεκτοί οι όροι του για "πακέτο" βουλευτών σε εκλόγιμη θέση, ο Σ.Μάνος αρνείται να ακολουθήσει τη Ν.Μπακογιάννη, έχοντας κατά βάση "ιδεολογικές διαφορές", αλλά και διαφορές "αισθητικής" με τη ΝΔ.

Επίσης η επικείμενη επισημοποίηση έλευσης της Ντόρας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των "σαμαρικών" αλλά και των "καραμανλικών" στελεχών και βουλευτών που θεωρούν ότι η πρόεδρος της ΔΗΣΥ έρχεται περισσότερο διατεθειμένη για "τον δεύτερο γύρο" κατάληψης της εξουσίας, παρά για να βοηθήσει τη ΝΔ να κερδίσει.

Το μόνο βέβαιο κέρδος των ημερών, είναι ο καταδικασμένος και παυθείς από την θέση του περιφερειάρχη, Παναγιώτης Ψωμιάδης που είχε απομακρυνθεί από το κόμμα όταν το ίδιο το κόμμα "πάγωσε" τις σχέσεις μαζί του΄λόγω της προσωπικής του περιπέτειας. Ο Π.Ψωμιάδης, πάντως, θεωρείται το "αντίπαλο δέος" στον Π.Καμμένο στη Βόρεια Ελλάδα.

Την στιγμή όμως που αρκετά στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΛΑΟΣ, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τον Π.Καμμένο για να ενισχύσουν τους Ανεξάρτητους για τελείως διαφορετικούς λόγους: Οι πρώτοι γιατί δεν θέλουν "ούτε να μυρίσουν" τη Ντόρα, οι δεύτεροι γιατί θέλουν ένα πιο σίγουρο πολιτικό μέλλον από αυτό που δείχνει να υπόσχεται το κόμμα του Γ.Καρατζαφέρη. Όπως π.χ. ο Α.Πλεύρης ή ο Κ.Βελόπουλος που είναι θέμα χρόνου να "αποχαιρετήσουν".

Το αστείο είναι ότι στην δημοσκόπηση της Marc (η οποία βέβαια απέχει πολύ από το να δίνει προβλέπει επιτυχημένες προβλέψεις και αυτό το είχαμε σημειώσει και πριν από τις 6 Μαΐου) καταγράφεται μία υπερσυσπείρωση των οπαδών των παραπάνω (Γ.Καρατζαφέρη, Σ.Μάνου, Ν.Μπακογιάννη) στη ΝΔ, χωρίς καν να έχουν πάει στη ΝΔ!

Οι αντιδράσεις για τη Ν.Μπακογιάννη εντοπίζονται και στις εκλόγιμες θέσεις που θέλει να βάλει 5 πρώην βουλευτές και στελέχη της, τα οποία βέβαια θα "εξορίσουν" από τις εκλόγιμες θέσεις ισάριθμους εκλεγμένους βουλευτές της ΝΔ, αφού οι νέες εκλογές γίνονται με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης! 

Σε ό,τι αφορά την δημοσκόπηση της MARC που υπερπροβλήθηκε από τα ελεγχόμενα από τους "μνημονιακούς" ΜΜΕ, ας δούμε την εγκυρότητα των προβλέψεων της στην τελευταία δημοσιευμένη δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και πιο συγκεκριμένα σε αυτή που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 18-04-2012:

Με αναγωγή των αναποφάσιστων τότε έδινε: Νέα Δημοκρατία 22,3%, ΠΑΣΟΚ 17,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9%, ΣΥΡΙΖΑ 9,8%, ΚΚΕ 9,7%, Δημοκρατική Αριστερά 8,6%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΛΑΟΣ 3,9%,Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% και  Δημοκρατική Συμμαχία 3%.

Δηλαδή προέβλεπε δεκακομματική Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 9,8% και το ΠΑΣΟΚ στο 17,8% και βέβαια τη ΝΔ στο 22,3%, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ στο 8,6% και την Χρυσή Αυγή στο 5,7%. Aυτό λέγεται "επιτυχημένη πρόβλεψη";

Τώρα με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 26%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23% και το ΠΑΣΟΚ 14,9%. Αν κάνουμε ουσιαστική σύγκριση στα τότε ποσοστά που έδινε η Marc για τον ΣΥΡΙΖΑ και στα τωρινά σε σχέση με το πραγματικό αποτελέσμα του 17% που έλαβε στις 6 Μαΐου, πολύ φοβούμαστε ότι δύσκολα θα σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το 30%...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου