Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αλ. Τσίπρας: Από τον ΣΥΡΙΖΑ δε ζητούν ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα


Από τον ΣΥΡΙΖΑ δε ζητούν ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, λίγο μετά την αδιέξοδη συνάντηση με τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, υπό τον Κάρολο Παπούλια. 

Γνωστοποίησε ότι ζήτησε δημοσιοποίηση των πρακτικών «για να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους», αίτημα που έγινε δεκτό. 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαθέτουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 168 βουλευτές, «ας προχωρήσουν» και χαρακτήρισε παράλογη την απαίτηση για συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. «Μας ζητούν να αγνοήσουμε τη λαϊκή ετυμηγορία, να δώσουμε νομιμοποίηση στο λάθος», είπε. 

Όπως είπε, τα δύο κόμματα ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να αγνοήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, «αλλά δεν πρόκειται να προδώσουμε όσους μας εμπιστεύτηκαν» και ζήτησε από το λαό «να καταδικάσει μια για πάντα τις δυνάμεις του χθες». 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιπρα, όσο επιμένουν στο μνημόνιο δεν πρόκειται να διασφαλίσουν την κοινωνική σταθερότητα και η μόνη ελπίδα απέναντι στους εκβιασμούς είναι η ενότητα του λαού. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι υπάρχει δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση. 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «δεν θα σας προδώσουμε θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας από οποία θέση και αν τελικά βρεθούμε, ώστε να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου