Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

smartphone_tv01

Όσοι δεν έχετε συνδέσει ακόμα το smartphone ή το tablet σας στην Full HD τηλεόρασή σας δεν ξέρετε τι χάνετε. Στο παρόν άρθρο θα δούμε το πώς και το γιατί, είτε έχετε Android συσκευή είτε iPhone/iPad.
Ας ξεκινήσουμε από το «και γιατί να συνδέσω το κινητό στην τηλεόραση;», ένα ερώτημα που είμαστε σίγουροι ότι πολλοί σκέφθηκαν μόλις είδαν τον τίτλο του άρθρου.
Πραγματικά δεν ξέρουμε από πού να αρχίσουμε. Σκεφτείτε μόνο πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε. Το πιο απλό είναι να προβάλετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβάτε με το κινητό σας στην τεράστια οθόνη της τηλεόρασής σας. Αντί να μαζεύεστε όλοι γύρω από τη μικροσκοπική οθόνη του κινητού σας (ή το χειρότερο να αντιγράφετε τις εικόνες σε κάποιο USB flash), καθήστε αναπαυτικά στον καναπέ και δείξτε τα αριστουργήματά σας σε όλους.
smartphone_tv2
Επίσης, είμαστε σίγουροι ότι βλέπετε ανελλιπώς YouTube στο κινητό σας (μάθετε για το ειδικό YouTube μόνο για παιδιά εδώ). Σας  βολεύει η μικρή οθόνη του; Εάν όχι, τότε γιατί να μην «στείλετε» το YouTube στην τηλεόρασή σας; Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα μπορείτε να το κάνετε. Συνεχίζουμε: παίζετε παιχνίδια στο κινητό σας; Εννοείται. Εάν παίζετε στο μετρό για να περνά η ώρα συνεχίστε να το κάνετε. Εάν όμως βρίσκεστε στο σπίτι δεν έχετε καμία δικαιολογία. Το smartphone σας είναι ήδη η καλύτερη φορητή παιχνιδομηχανή έτσι κι αλλιώς. Γιατί να μην την κάνετε κανονική παιχνιδομηχανή απολαμβάνοντας τα mobile games σας στην τηλεόραση;
smartphone_tv1
Και δεν είναι μόνο αυτά. Ουσιαστικά κάθε app που τρέχει στο κινητό μπορεί να προβάλλεται στην τηλεόραση, ενώ μπορείτε να στείλετε και την οθόνη του κινητού όπως τη βλέπετε στην τηλεόρασή σας. Η λειτουργία αυτή ονομάζεται mirroring.
Το ερώτημα είναι πως μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά;
Σημειώνουμε ότι η αποστολή εικόνας (μάλιστα μπορεί να γίνει είτε ασύρματα, είτε με καλώδιο) από το smartphone/tablet στην Full HD (και 4K εννοείται) τηλεόρασή σας υποστηρίζεται σε όλες τις πλατφόρμες, τόσο στο Android και το iOS όσο και το Windows Phone/Windows 10 Mobile. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου