Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

 Οι νέες μορφές επιδοτήσεων στον Ίασμο




ImageΣυνάντηση-συζήτηση με θέμα: «Νέες μορφές αγροτικών επιδοτήσεων μετά το 2014» οργανώνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ιάσμου  του Δήμου Ιάσμου, η Ομάδα Πρωτοβουλίας, που συγκροτήθηκε σε πρόσφατη ημερίδα της Ένωσης Νέων Αγροτών Ροδόπης, για την ενημέρωση των αγροτών και ιδιαίτερα των Νέων Αγροτών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
Η συνάντηση έχει ομιλητές τον τεχνικό σύμβουλο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Δημήτρη Μιχαηλίδη, με θέμα τις «Νέες μορφές οργάνωσης των νέων αγροτών» και τον γεωπόνο προϊστάμενο του Κέντρου «Δήμητρα» Κομοτηνής Κώστα Μπούντα με θέμα «Aνάλυση βασικών προτάσεων της νέας ΚΓΠ».
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εξελίξεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική, που θα ισχύσει μετά το 2013, «τρέχουν» πολύ γρήγορα μετά την ανακοίνωση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 12 Οκτωβρίου και υπολογίζεται ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο φθινόπωρο του 2012.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση που την ΚΓΠ δεν θα την ορίσουν μόνο οι Υπουργοί Γεωργίας, αλλά θα είναι προϊόν συναπόφασης του Συμβουλίου των υπουργών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για να αξιοποιηθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία που θα καθορίσει τις αγροτικές εξελίξεις για την περίοδο 2014-2020 και μετά, πρέπει όλοι οι αγρότες και ειδικότερα αυτοί που θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον από τον αγροτικό κόσμο να ενημερωθούν για τις προτάσεις που υπάρχουν και εφόσον συμφωνούν να τις αποδεχθούν και αν δεν συμφωνούν να προσπαθήσουν να τις αλλάξουν.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παραβρεθούν στη συνάντηση την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 11.30, στο Πνευματικό Κέντρο Ιάσμου, που φιλοδοξεί να είναι το ξεκίνημα για μια νέα ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου