Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Βολή S-400 (βίντεο) - Η μυστική συμφωνία απόκτησής του από Ελλάδα


 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο πεδίο βολής Kapustin Yar στην περιοχή  Astrakhan  της Κασπίας η βασική δοκιμή επιχειρησιακής αποδοχής του αντιαεροπορικού/αντιπυραυλικού συστήματος S-400 Triumph στην πλέον πρόσφατη έκδοση όπου έχουν τοποθετηθεί ορισμένα επιπλέον υποσυστήματα βελτίωσης της αντιβαλλιστικής του δράσης. Το σύστημα απέδωσε τα αναμενόμενα και απέδειξε την επιχειρησιακή του αξία.
Πρόκειται για το κορυφαίο σε αποτελεσματικότητα αεντιαεροπορικό/αντιβαλλιστικό σύστημα μακρού βεληνεκούς στην πλανήτη σήμερα, διάδοχος των S-300, και ήδη έχει ξεκινήσει να εγκαθίσταται στα περίχωρα της Μόσχας, το Καλίνινγκραντ κλπ
Το S-400 Triumph μπορεί να καταστρέψει στόχους όπως αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση 400 χλμ. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας του συστήματος και των πληρωμάτων με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη του στον ρωσικό θύλακα του Kaliningrad στην Βαλτική Uάλασσα όπου και θα αποτελεί το δυτικότερο σημείο της αντιαεροπορικής/αντιβαλλιστικής ομπρέλας της ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σημειώνουμε ότι το 2008 ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψας βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ρωσία για προμήθεια των S-400 ή για αντικατάσταση του βλήματος των S-300PMU1 με το βλήμα των S-400, το οποίο είχε και βαλλιστικές δυναότητες κai μπορούσε να λειτουργήσει ως "αντίπαλο δέος" στο τουρκικό βαλλιστικό βλήμα Υildirim. Η Μόσχα είχε συμφωνήσει να δώσει το σύστημα ή να εκσυγχρονίσει τους S-300 με το βλήμα και ορισμένα υποσυστήματα των S-400.
Οι σχεδιιασμοί αυτοί διακόπηκαν από τις εκλογές του 2009 και την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου