Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Σε άριστη κατάσταση η πλειονότητα των M1A1 Abrams που εξέτασε ο ΕΣ


 


Σε άριστη κατάσταση και με μεγάλο χρόνο ζωής στον σωλήνα του πυροβόλο και στον κινητήρα, βρίσκεται το 80% των αρμάτων M1A1 Abrams που μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από την 9μελή ομάδα του ΕΣ.
Όπως ανέφερε αξιωματικός του ΕΣ στο defencenet.gr «Θα μπορούσαμε από αυτά που μας δείχνουν να πάρουμε και τον διπλάσιο αριθμό αρμάτων».
Η ομάδα των αξιωματικών του ΕΣ θεωρεί ότι τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιεί είναι θετικά και ότι στο σύνολο της η όλη προσπάθεια για την επιλογή των καλύτερων αμερικανικών αρμάτων μάχης M1A1 Abrams θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Τα συγκεκριμένα άρματα θα δώσουν στο ΕΣ την δυνατότητα να αποσύρει τα παλαιά Μ48 Α 5 MOLF μεταφέροντας στα νησιά τα Leopard 1A5 ομογενοποιώντας έτσι το διαμέτρημα των αρμάτων μάχης που θα διατηρεί στην ηπειρωτική χώρα αφού τόσο το M1A1 Abrams όσο και τα Leopard 2A4/2HEL διαθέτουν πυροβόλο με το ίδιο διαμέτρημα. 
Αναμφίβολα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για μία πρόταση που τόσο πολύ πολεμήθηκε τόσο στο εξωτερικό (βλ δημοσιεύματα ξένου τύπου) όσο και στο εσωτερικό της χώρας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου