Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία! Φαντάροι στην Λήμνο χωρίς έξοδο επί 100 μέρες!


 

Χωρίς έξοδο για πάνω από 100 μέρες συνεχόμενα  έμεναν στρατιώτες σε μονάδα της Λήμνου – ένα ασυνήθιστο ρεκόρ ακόμη και για τα δεδομένα του Ελληνικού Στρατού! Την καταγγελία αυτή  έκαναν τα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τώρα, αντί να ελεγχθεί η διοίκηση,  απειλούνται από τον δικηγόρο του διοικητή ότι πρόκειται να στραφεί νομικά ενάντια τους  γιατί δημοσιοποίησαν το όνομά του – δηλαδή ότι θα τους μηνύσει !
Η Επιτροπή με ανακοίνωσή της τα βάζει ουσιαστικά με τον  ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλο ότι  κανονικά θα έπρεπε να ενδιαφέρονταν για την εφαρμογή νόμων του Στρατιωτικού Κανονισμού και των διαταγών  αλλά και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των φαντάρων  και  να μήν καλύπτει – μαζί με το ΓΕΣ- τον Διοικητή.
Οπως λένε ο Διοικητής για να κάνει μήνυση θα πρέπει να πάρει άδεια από το Πεντάγωνο, όμως αυτό  του επιτρέπει  να προχωρήσει νομικά και κατασταλτικά απέναντι στην Επιτροπή.
«Ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις καταγγελίες μας. Έχει προηγηθεί το κλείσιμο του υπουργικού email, μηχανισμού ενημέρωσης του ΥΕΘΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό και οι οικογένειες τους. Και μας στέλνει ένα τρομοκρατικό μήνυμα, προβαίνοντας σε πολιτική δίωξη» λέει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της .
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου