Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ισραηλινή "αεραπόβαση" στην Κύπρο - Οκτώ Blackhawk στην Λάρνακα


 

Τακτικότατες και ποιοτικά πιο αναβαθμισμένες έχουν γίνει οι επισκέψεις των ισραηλινών ελικοπτέρων στην Κύπρο και πιο ειδικά το αεροδρόμιο της Λάρνακας, ενώ και τα μαχητικά της Αεροπορίας του Ισραήλ πραγματοποιούν συνέχεια ασκήσεις στο FIR Λευκωσίας.
Πιο συγκεκριμένα οκτώ ισραηλινά μαχητικά ελικόπτερα S-70 Black Hawk προσγειώθηκαν χθες το μεσημέρι Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στα πλαίσια νέας προγραμματισμένης άσκησης των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.
Η άσκηση περιελάμβανε δοκιμή για την μεταφορά στρατευμάτων στο νησί και αποτελεί σαφώς ένα ποιοτικό άλμα των ασκήσεων που πραγματοποιούσαν μέχρι σήμερα οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις  στην περιοχή μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου 
Τα ελικόπτερα είχαν υποβάλει αίτημα για την πραγματοποίηση των ασκήσεων στο κυπριακό FIR καθώς και για την προσγείωση τους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Επιπλέον έχουν αυξηθεί οι περιπολίες ισραηλινών αεροσκαφών πάνω από την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.
Οι συνεχόμενες πτήσεις των Ισραηλινών στην περιοχή αποδεικνύουν ότι  ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι περισσότερο από ποτέ πραγματικότητα, ενώ οι πτήσεις των ισραηλινών ελικοπτέρων και αεροσκαφών πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ και προς την Κύπρο στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της.
Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι οι λεονταρισμοί της Τουρκίας περι αποστολής του στόλου στην Αν Μεσόγειο και για την πραγματοποίηση ελέγχων σε οποιοδήποτε πλοίο που πλέει στην ανοικτή θάλασσα συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών πλοίων του Ισραήλ έμειναν στα λόγια.
Για άλλη μία φορά οι Τούρκοι αποδείχτηκαν ότι αποτελούν τον ορισμό της φράσης "Τζάμπα μάγκες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου