Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Οχι μόνο μας χρωστάνε λεφτά οι ξένοι (και όχι εμείς) αλλά μας χρωστάνε και την ελευθερία τους.


thumb Γενναίοι ή Ηλίθιοι;

Καλησπέρα σε όλους πέρα για πέρα . . . τι μου κάνετε ξυπόλυτοι Έλληνες? (είναι αυτό που έλεγε ο Καραγκιόζης στην οικογένεια του ‘’ξυπόλητη οικογένεια’’).
 Βλέποντας τους 300 Σβατζενέιγκερ εεε . . . ήθελα να πω του Λεωνίδα, έτσι ξαφνικά, μου άναψαν παράξενα λαμπάκια μέσα μου και θυμήθηκα γιατί  όχι μόνο μας χρωστάνε λεφτά οι ξένοι (και όχι εμείς) αλλά μας χρωστάνε και την ελευθερία τους.
Λοιπόν ξέρω ότι με αυτά που γράφω θα με πουν κάποιοι εθνικιστή,  Καρατζαφερικό, αλλά όμως όταν η ιστορία γράφει τις σελίδες της με αίμα Ελληνικό, τότε ποιος μπορεί να αρνηθεί τα λεγόμενα μου?
 Πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια, 300 Έλληνες αντιστάθηκαν στα μιλιούνια στρατού του Ξέρξη, με μοναδικό σκοπό να αφυπνίσουν τους υπόλοιπους Έλληνες για να αντισταθούν στην Περσική πολεμική μηχανή.
 Μετά από πολλά…
πολλά χρόνια, εκεί γύρω στης αρχές του 19ου αιώνα, το 1821 και ύστερα από την θυσία του Θούριου στην Μολδαβία, μετά από καιρό μαζεύτηκαν οι Έλληνες του Μωρία, της Στερεάς, και των νήσων (αργότερα είχαμε τον Κρητικό, και τον Μακεδονικό αγώνα) και κήρυξαν την επανάσταση στην παναγία της καλομάτας στην Καλαμάτα, το 1821.
Ξεκίνησε ένας άνισος αγώνας, αλλά μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, και με τη βοήθεια των ‘’φίλων’’ μας των Εγγλέζων, Γάλλων και Ρώσων… απελευθερωθήκαμε με τα πολλά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Αρχές του  20ου αιώνα αντισταθήκαμε σε μια άλλη μηχανή πολέμου, το 40’ στον Μουσολίνι τον μακαρονά, και μετά στον Χίτλερ. Τα βάλαμε  με το παντοδύναμο και ανίκητο 3ο ράιχ… και είχε στάση τσολιά!!! 
Πολέμησαν με ήρωες γιατί ‘’Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, και όχι οι Έλληνες σαν ήρωες’’ είχε πει ο Τζώρτζιλ.
 Και πώς να μην το πει αυτό, όταν οι αλεξιπτωτιστές  του 3ου ράιχ, οι καλύτεροι του Γερμανικού στρατού, ένιωσαν ταπεινωτική ήττα στα βουνά τις Κρήτης από τα κρητικά μαχαίρια. Μια μικρή χώρα 5.000.000 εκατομμυρίων κατοίκων, τους κράτησε στα σύνορα τρείς μήνες, (ενώ την ίδια περίοδο η Γαλλία παραδόθηκε στους Γερμανούς μέσα σε ένα 24ωρο!!!)
Το αποτέλεσμα 800.000 χιλιάδες νεκροί, τους δανείσαμε λεφτά, μας λεηλάτησαν τις πόλεις μας και τα χωρία… και ο λογαριασμός λέει γύρω στο 1,5 τρις ευρώ !!!
Όπως είχε πει πολύ σωστά και ο μουσικοσυνθέτης  Γιάννης Μαρκόπουλος σε μια συνέντευξή του, και εγώ υπερθεματίζω ότι δεν μας χρωστάει λεφτά μόνο η Γερμανία, αλλά και όλη η Ευρώπη την ελευθερία της από τον εκάστοτε τύραννο γιατί....
Γιατί οι Κρητικοί, τους καθυστέρησαν με τις μάχες που έδωσαν, και είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί ο Χίτλερ την πρώτη του και αποφασιστική ήττα στο Λένινγκραντ, άσε που αν δεν πολεμούσαμε και τους Πέρσες πριν από 2500 χιλιάδες χρόνια κανείς, μα κανείς όμως δεν θα ήξερε ποιο θα ήταν το ρου της ιστορίας (τι γλώσσα θα μιλάγαμε άραγε όλοι τώρα?)
Γι αυτούς λοιπόν και για άλλους 2,500 χιλιάδες λόγους και μνημείων που έχουμε στην Ελλάδα.
 Παρόλο που είμαστε οι νεοέλληνες πολύ επιπόλαιος σαν λαός, θα πρέπει εκεί στην Ευρώπη να σκέφτονται όχι μόνο τι  θα κάνει η Ελλάδα για να μείνει στην Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη τι μπορεί να κάνει για να μείνει η Ελλάδα στους κόλπους της.
   Αυτά από μένα Hasta la Victoria siempre!!!  Κάτω η Βαστίλη!!!
 Όταν οι Ευρωπαίοι έτρωγαν βατόμουρα, εμείς είχαμε χοληστερίνη!!! Βάλτε ρε παιδία και κάνα ξυπνητήρι για την επανάσταση!!! Άντε για και χαρά σας!!!

Γράφει ο Αναστάσιος Κατσαπάρας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου