Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΦΠΑ στο αγροτικό νερό επιβάλλουν οι δήμοι!





ImageΤην επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους εκάστοτες δήμους, συμπεριλαμβανομένου και του αγροτικού νερού, προβλέπει τροπολογία στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατέθεσε την Τετάρτη 20 Ιουλίου στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός, Παντελής Οικονόμου.
Πέρα από το ΦΠΑ για το νερό, η τροπολογία περιέχει 38 τροποποιήσεις.
Μεταξύ αυτών είναι η παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για την κατάθεση χωρίς πρόστιμα όχι μόνο για τις παλαιές δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ, μεταβιβάσεων και άλλων φόρων, αλλά και για τις συγκεντρωτικές δηλώσεις πελατών-προμηθευτών, που δεν είχαν υποβληθεί μέχρι το 2010.
ΝΔ
Αμεση ήταν η αντίδραση του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτή Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδη και του αναπ. Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ, βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο του υ7πουργείου Οικονομικών.
«Η κυβέρνηση αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι πορεύεται χωρίς πυξίδα, χωρίς σαφές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα.  Μόλις λίγες μέρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, φέρνει νέες αλλαγές επί τα χείρω, επιβαρύνοντας επιπλέον τον Έλληνα αγρότη με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας για την άρδευση και τις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλονται από Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Οργανισμός Κωπαΐδας ΑΕ, Ειδικοί Οργανισμοί, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ), που μέχρι σήμερα απαλλασσόταν από τον ΦΠΑ, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Είναι προφανές -επισημαινεται -ότι η φορολόγηση των εισροών για τους αγρότες μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, την ώρα που πρέπει να ανοιχτούν στις ξένες αγορές.
Αλλά πολύ περισσότερο αυξάνουν τα βάρη για τους αγρότες και τους τελικούς καταναλωτές, που ήδη πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, καταλήγουν ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που επιβάλλουν νέους Φόρους στην αγροτική οικονομία και εξουθενώνουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα παραγωγό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου