Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Χίλαρυ στον Παπαχελά: Γεμάτη πετρέλαιο η Ελλάδα

Να που ο Αλέξης Παπαχελάς, τίμησε τη δημοσιογραφία κι έκανε τις ερωτήσεις που πρέπει στη Χίλαρι Κλίντον και πήρε ξεκάθαρες απαντήσεις. Σε πρακτικά ζητήματα, πέρα από τις αμπελοφιλοσοφίες! 
Δείτε το βίντεο, που ακολουθεί

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην πΓΔΜ έδωσε εχθές η Αμερικανική κυβέρνηση μέσω της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χιλαρυ Κλίντον. Επί λέξη η κ. Κλίντον δήλωσε στην συνέντευξη της στον Αλέξη Παπαχελά και ..
την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» εχθές το βράδυ.
«Η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσει να προχωρήσει με ευρωπαϊκή προοπτική, μέχρι να λύσει αυτή την διαφορά και φυσικά η Ελλάδα πρέπει να θέλει να δεχθεί το πώς θα βρεθεί μια λύση για την ονομασία» 
Τόσο η φρασεολογία «κυβέρνηση των Σκοπίων» όσο και το περιεχόμενο και η διατύπωση της δήλωσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι η γραμμή των ΗΠΑ εχει αλλάξει.
Πλέον τα Σκόπια δεν έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ το αντίθετο μάλιστα, καθότι είναι ξεκάθαρο ότι για να δουν ΕΕ και ΝΑΤΟ θα πρέπει να τα βρουν με την Ελλάδα και μάλιστα (ίσως είναι υπερβολή έτσι όπως το έθεσε η κ. Κλίντον) με λύση η οποία θα γίνει δεκτή από την Ελλάδα.
Επίσης εκφράζει το μεγάλο ενδιαφέρον των ΗΠΑ «Absolutely» για τον ορυκτό πλούτο στην Ελλάδα που πιθανολογείται ότι υπάρχει σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγικη σχέση που κατέχει, άλλα και τις ανανεώσιμες πήγες ενεργείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου