Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Πώς και από ποιους σαμποταρίστηκε το ελληνικό υπό ανάπτυξη σύστημα εντοπισμού των τουρκικών μαχητικών stealth F-35



Την στιγμή που η παγκόσμια αμυντική βιομηχανία προσπαθεί να προσεγγίσει αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση απειλών μαχητικών stealth (F-22, F-35 σε υπηρεσία και σε λίγο το Su-57) και έξι μήνες πριν την παραλαβή των πρώτων τουρκικών μαχητικών της κατηγορίας από τα συνολικά 100, αποκαλύπτεται ότι μια ελληνική ομάδα επιστημόνων είχε φτάσει "πολύ κοντά" στην δημιουργία και την εφαρμογή της σχετικής τεχνολογίας!
Τι απέγινε; Σαμποταρίστηκε, υπονομεύθηκε και εν τέλει η ομάδα "απενεργοποιήθηκε".
Πρόκειται για το σύστημα “HEMPAS”  το οποίο αναπτύχθηκε από ομάδα πέντε Ελλήνων επιστημόνων γνωστή ως «Ομάδα Θεσσαλονίκης» η οποία εργάστηκε αδιάκοπα από το 2000, διαβλέποντας τον κίνδυνο από την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Τουρκία.
Το σύστημα εντοπισμού στόχων “HEMPAS”  ήταν ένα παθητικό σύστημα το οποίο αξιοποιούσε τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας με παθητικές μεθόδους εντοπισμού στόχων.
Το ελληνικό σύστημα σύμφωνα με τους σχεδιαστές τους θα μπορούσε να εντοπίζει παθητικά πολλαπλούς στόχους Χαμηλής Παρατηρησιμότητας (L.O) και Πολύ Χαμηλής Παρατηρησιμότητας (V.L.O) χρησιμοποιώντας σύγχρονους μεθόδους άμεσου, έμμεσου και πολυστατικού εντοπισμού.
Ο βασική αρχή του βασίστηκε στην διακρίβωση της αδυναμίας των συμβατικών αισθητήρων να ανιχνεύσουν έγκαιρα τους παραπάνω στόχους (F-35) σε ένα άκρως δύσκολο να επιτηρηθεί περιβάλλον όπως αυτό του Αιγαίου (αεροκίνητες επιχειρήσεις – κάθετη υπερκέραση).
Το ελληνικό σύστημα που προτάθηκε ουσιαστικά εφάρμοζε την παγκόσμια καινοτομία/πρωτοτυπία να συνδυάζει τις δυνατότητες των συστημάτων Kolchuga/VERA-E, των παθητικών radar όπως το Silent Sentry, του Homeland Alerter 100 και των πολυστατικών ραντάρ ακυρώνοντας τις αδυναμίες καθενός από αυτά και συνθέτοντας αθροιστικά τα πλεονεκτήματα τους!
Η ομάδα παρουσίασε το έργο της στο ΓΕΑ, αλλά πολύ γρήγορα οι παρουσιάσεις έφτασαν σε χέρια... εκτός Ελλάδος. Τα οποία "χέρια" ανησύχησαν σφοδρά από την πιθανότητα να καταστεί ανενεργή κι αν πολλοίς άχρηστη η τεχνολογία stealth από το σύστημα που είχαν εφαρμόσει και συνδυάσει επιτυχώς οι Ελληνες επιστήμονες.
Από εκεί και πέρα άρχισαν οι γνωστές αναβολές στις παρουσιάσεις, οι αναβολές στις δοκιμές και τελικά "τους έκλεισαν την πόρτα" στο υπουργείο Εθνικης Αμυνας.
Τουλάχιστον δύο χώρες πλησίασαν εν συνεχεία μέλη της ομάδας (άραγε, πώς πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους;), οι οποίοι αρνήθηκαν φυσικά κάθε συνεργασία, αλλά η ουσία είναι ότι ίσως η σημαντικότερη ελληνική έρευνα στον επιστημονικό-αμυντικό κλάδο των τελευταίων ετών πετάχθηκε "στον κουβά", δια της μεθόδου της απαξίωσης... 

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 1897...ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 81 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΓΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ...
 

Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) ονομαζόταν ο έλεγχος των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας που επιβλήθηκε από Ευρωπαϊκές χώρες που δάνεισαν την Ελλάδα το φθινόπωρο του 1897 ενώ αυτή είχε χρεοκοπήσει τέσσερα χρόνια πριν, με στόχο την αποπληρωμή των χρεών της προς τους πιστωτές της. Τον έλεγχο εκτελούσε μια εξαμελή επιτροπή, η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή (Commission Internationale Financière de la Grèce), με μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα από το 1897 μέχρι το 1978, για 81 χρόνια !!!




Η χρεοκοπία της Ελλάδας και η ήττα στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 
Το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης κατά την τελευταία πρωθυπουργία του κήρυξε πτώχευση. Τότε επιβλήθηκε μερικός έλεγχος από τους πιστωτές, που ήταν τυπικός κι όχι ουσιαστικός χωρίς δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης στα ελληνικά δημόσια οικονομικά. 

Η εμπλοκή όμως της χρεοκοπημένης Ελλάδας σε σύρραξη με την Τουρκία το 1897, στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, βρήκε την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσχερή θέση με τον ελληνικό στρατό ανίκανο να αντιπαραταχθεί στα οθωμανικά στρατεύματα, που είχαν καταλάβει τη Θεσσαλία και τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Η Συνθήκη Ειρήνης της 20ης Σεπτεμβρίου 1897 στην οποία εξαναγκάστηκε η Ελλάδα ως ηττημένη, προέβλεπε πολεμική αποζημίωση των τεσσάρων εκατομμυρίων τουρκικών λιρών της οποίας την άμεση καταβολή απαιτούσε η Υψηλή Πύλη. Η Κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη υποχρεώθηκε σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της Ελλάδας για επιπλέον δανεισμό (ενώ πριν τέσσερα χρόνια τους είχε ήδη δηλώσει ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τα ήδη χρωστούμενα δάνεια). Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης οδήγησαν στην επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (ΔΟΕ) για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας που να εξασφαλίζει στους πιστωτές την αποπληρωμή και των παλαιότερων αλλά και των νέων δανείων τους. 

Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος: Οι όροι δανεισμού 

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των πιστωτών (Αγγλίας, Γαλλίας, Αυστρίας, Γερμανίας, Ρωσίας, Ιταλίας) ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1897 και κατέληξαν στη σύνταξη και ψήφιση του νόμου ΒΦΙΘ/23-2-1898 σύμφωνα με τον οποίο εγκαθιδρύθηκε η επιτροπή οικονομικού ελέγχου (Διεθνής Οικονομική Επιτροπή), που σύντομα μετονομάστηκε σε Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος 1898. 

Η συμφωνία με τους πιστωτές προέβλεπε: 
1. Χορήγηση δανείου πολεμικών επανορθώσεων και του «οικονομικού δανείου» 
Εκχωρήθηκε εγγυημένο δάνειο 151,3 εκατ. φράγκων, από τις Μεγάλες Δυνάμεις στην Ελλάδα. Το δάνειο λήφθηκε προκειμένου να καταβληθούν στην Οθωμανική αυτοκρατορία οι αποζημιώσεις, που υποχρεώθηκε να καταβάλει η Ελλάδα στην Τουρκία συνολικού ύψους 93,9 εκατ. φράγκων, το υφιστάμενο κρατικό χρέος ύψους 31,4 εκατ. φράγκων, το έλλειμμα του ελληνικού δημοσίου για το έτος 1897 ύψους 22,5 εκατ. φράγκων και οι δαπάνες έκδοσης του δανείου (προμήθειες τραπεζών μεσιτικά, χαρτόσημα) ύψους 3,5 εκατ. φράγκων. 

2. Υποθήκευση φορολογικών εσόδων ώστε να εξασφαλισθεί η αποπληρωμή των δανείων 

Για να επιτευχθεί η εξυπηρέτηση του χρέους ο ΔΟΕ απέκτησε τακτικές πηγές εσόδων και αξιολογούσε τις κρατικές υπηρεσίες για την αποδοτικότητα και την φοροεισπρακτική τους ικανότητα. Έτσι στο ΔΟΕ αποδίδονταν τα έσοδα των μονοπωλίων αλατιού, πετρελαίου, σπίρτων, τραπουλόχαρτων, τσιγαροχάρτων και σμυρίδας Νάξου, ο φόρος καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου και οι δασμοί του τελωνείου Πειραιά. 

3. Αναδιάρθρωση του χρέους 


Η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή στην Ελλάδα 

Ο Δ.Ο.Ε. διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα, αλλά από τις αρχές του ’30 είχε όλο και περισσότερο μειωμένη επίδραση στις αποφάσεις της χώρας, μέχρι τον οριστικό τερματισμό του ρόλου της το 1978. 

Αρχικά έδρα του ήταν ένα μέγαρο το οποίο είχε αναγερθεί για τις ανάγκες της Διεθνούς Οικονομικής Επιτροπής, πίσω από το σημερινό Προεδρικό Μέγαρο, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου (τότε ονομαζόταν Διοχάρους) και Στησιχόρου. 

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλαίσιο Οικονομικής και Πιστωτικής Συνθήκης του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ελλάδα του 1946 που υπέγραψε από τη μεριά της Ελλάδας ο Εμμανουήλ Τσουδερός, Β΄ Αντιπροέδρος υπουργικού συμβουλίου και υπουργός Συντονισμού της Κυβέρνησης Θεμιστοκλή Σοφούλη του 1945 και από τη πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου ο Έρνεστ Μπέβιν (Ernest Bevin), υπουργός Εξωτερικών (Foreign Secretary) στις 24 Ιανουαρίου 1946, το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε «έτοιμο, σε συμφωνία με τη Γαλλική Κυβέρνηση, να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση για την λήξη των δραστηριοτήτων της Διεθνούς Οικονομικής Επιτροπής του 1898». 

Έγγραφο του 1963 του Βρεταννικού Υπουργείου Εξωτερικών (Foreign Office) σχετικό με την Ελλάδα αναφέρεται σε πρόταση κατάργησης της Διεθνούς Οικονομικής Επιτροπής, έχοντας τίτλο Administration of International Financial Commission: proposals for abolition και δύο χρόνια μετά ακολουθεί άλλο έγγραφο με τίτλο International Financial Commission: abolition (1965), και τέλος, το 1966, αναφορά για την ενσωμάτωση του προσωπικού της Διεθνούς Οικονομικής Επιτροπής στις Ελληνικές Δημόσιες Υπηρεσίες. Για το διάστημα 1970-1975 υπάρχει επίσης σχετική αναφορά του Βρετανικού υπουργείου Οικονομικών (Treasury) για την Διεθνή Οικονομική Επιτροπή. 

Η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή καταργήθηκε οριστικά το 1978, με κοινή αποδοχή των συμβαλλομένων μερών, όπως προκύπτει από σχετική αλληλογραφία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. 

Πριν την οριστική κατάργησή της το 1978 η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή είχε έδρα στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, στο Κολωνάκι.



O Διεθνής Οικονοµικός Έλεγχος του 1898

Η πτώχευση του 1893 και ο Διεθνής Οικονοµικός Έλεγχος (ΔΟΕ) του 1898 ΣΤ. Η πτώχευση του 1893 Οι εκλογές του Μαΐου 1892 θα αναδείξουν τον Τρικούπη για πέµπτη φορά πρωθυπουργό. Θα παραιτηθεί τον Μάιο του 1893, όταν δεν θα µπορέσει να εξασφαλίσει εξωτερικό δανεισµό. 

Ο Γεώργιος θα σχηµατίσει κυβέρνηση µειοψηφίας Σωτηρόπουλου - Ράλλη, η οποία διέθετε την υποστήριξη 50 βουλευτών επί συνόλου 207 και η οποία είχε διακηρύξει ότι θα αντιµετωπίσει την κατάσταση «άνευ φόρων και δανείων». Παρ’ όλες τις διακηρύξεις αµέσως θα προχωρήσει στο δάνειο κεφαλαιοποίησης. Τον Οκτώβριο ο Τρικούπης θα ανατρέψει την κυβέρνηση και θα αναλάβει ο ίδιος στις 30.10.1893. 

Από τον Φεβρουάριο του 1893 η δραχµή είχε αρχίσει να υποτιµάται µε καλπάζοντα ρυθµό. Στις αρχές Δεκεµβρίου του 1893 ο Τρικούπης θα κήρυττε την πτώχευση, «δυστυχώς επτωχεύσαµεν». 

Σύµφωνα µε τους νόµους της κηρυχθείσας πτώχευσης: 

♦ Επιτρεπόταν στην κυβέρνηση να διαπραγµατευθεί µε τους οµολογιούχους των εξωτερικών δανείων. 

♦ Μέχρι τον διακανονισµό τα τοκοµερίδια περιορίζονταν στο 30%. Η εξυπηρέτηση αναστελλόταν και οι υπέγγυες πρόσοδοι µεταβιβάζονταν στο Δηµόσιο. 

♦ Τα εσωτερικά δάνεια σε δραχµές έµεναν άθικτα. 

Την ίδια ώρα ο συνολικός απολογισµός των εξωτερικών δανείων 1824-1893 σε φράγκα ήταν: 

Ονοµαστικός.................................796.739.000 

Πραγµατικός..................................559.821.000 

Καθαρή πρόσοδος 

του Ελληνικού Δηµοσίου................388.706.680 

Εξυπηρέτηση µέχρι το 1878.............57.378.808 

Εξυπηρέτηση 1879-1893...............285.272.996 

Αποσβέσεις...................................123.908.057 

Συνολικές αποδώσεις 

Ελληνικού Δηµοσίου......................472.575.469 

Υπόλοιπο τον Σεπτέµβριο του 1893 630.005.720 

Εποµένως: Στο Ελληνικό Δηµόσιο αναγνωρίσθηκε (πραγµατικά) το 73% του ονοµαστικού, από το οποίο εισέπραξε το 70% ή το 50% του ονοµαστικού. Είχε χρεωθεί περίπου 770 εκατ., εισέπραξε 389 εκατ., επέστρεψε 472 εκατ. ή το 120% των όσων µας δόθηκαν και πάλι το 1893 χρωστούσαµε 630 εκατ. ή το 82% του ονοµαστικού ή το 320% των όσων καθαρά µας απόδωσαν! Δηλαδή χρωστούσαµε το σύνολο των τακτικών εσόδων της εννιαετούς διακυβέρνησης Τρικούπη (κατά Μ.Ο. 75 εκατ. ετήσια). 

Οι τρικουπικοί υποστήριζαν ότι το 1882 παρέλαβαν τη χώρα σε κατάσταση πτώχευσης. Αντίθετα οι δηληγιαννικοί απέδιδαν την πτώχευση στη διακυβέρνηση Τρικούπη 1882-85. Έργο πολυπαιγµένο και συνεχώς επαναλαµβανόµενο προς κάθε ανόητο… 

Οι δηληγιαννικοί από το 1886 µέχρι το 1890 υπεδείκνυαν τον συµβιβασµό µε τους δανειστές. Στο διάστηµα αυτό οι τρικουπικοί παρέµεναν µακαρίως αισιόδοξοι. Όταν οι δηληγιαννικοί ανέλαβαν το 1890 δεν προχώρησαν στον συµβιβασµό που τόσα χρόνια διακήρυσσαν. Ο υπουργός Οικονοµικών τους, ο Καραπάνος, µέχρι να παραιτηθεί το 1891, δήλωνε στη Βουλή ότι τα οικονοµικά βρίσκονταν σε τάξη και ότι η χώρα ευπορούσε. Μόλις παραιτήθηκε διακήρυσσε ότι λόγω της τρικουπικής διακυβέρνησης επίκειται η χρεοκοπία. 

Από τις αρχές του 1892 «οι πλείστοι εψιθύριζαν την επικείµενη πτώχευσιν…», ο δε Τρικούπης τον Μάιο του 1892 ζητούσε την ψήφο του εκλογικού σώµατος, για να σώσει την Ελλάδα «εκ του κινδύνου της ατιµώσεως (πτώχευση)». Μετά από έναν χρόνο θα παραιτηθεί και θα καταγγείλει την κυβέρνηση Σωτηρόπουλου για δόλια πτώχευση. 

Ήδη από το 1886 λεγόταν, όπως καταγγέλλεται στη Βουλή, ότι «οι λυµαινόµενοι τα δηµόσια είναι οι βουλευταί…». Παράλληλα γενική παραδοχή ήταν η απαξίωση της φορολογικής λειτουργίας και ιδιαίτερα της διοίκησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι η έκθεση πεπραγµένων της γαλλικής εκπαιδευτικής αποστολής 1884-1887 συζητήθηκε µετά από 11 χρόνια, τον Δεκέµβριο του 1898, όταν η χώρα βρισκόταν υπό τον ΔΟΕ. 

Όπως επισηµαίνει ο Ευταξίας, είχε γίνει «κοινή πεποίθησις ότι η οικονοµική… χρεωκοπία οφείλεται κυρίως εις την πολιτικήν ηµών κακοδαιµονίαν», γιατί «το έθνος δεν εγνώριζε τι γίνεται καν…», θα συµπληρώσει ο Χατζηγιαννάκογλου. Δηλαδή πριν από την πτώχευση είχε χρεοκοπήσει το πολιτικό σύστηµα. 

Η πτώχευση αποδόθηκε στον υπέρµετρο εξωτερικό δανεισµό τον οποίο η χώρα «δεν ηδύνατο να υποστεί» και στην κακοδιαχείρισή του. 

Την ώρα της χρεοκοπίας, ο Λόου επεσήµαινε στην έκθεσή του ότι «η Ελλάς είναι πλούσια χώρα». Ο ίδιος ο Τρικούπης όταν κήρυξε την πτώχευση, δήλωνε στη Βουλή ότι «τα του δηµοσίου ταµείου… θα ηδύνατο να επαρκέσωσι προς τας ανάγκας αυτού», όµως δεν υπήρχε το συνάλλαγµα, πράγµα που επιβεβαιώνει και ο Λόου. Δηλαδή η χώρα ήταν αυτάρκης, το κράτος ήταν ανεπαρκές. 

Άλλωστε, µε τη χώρα σε πτώχευση, όπως γράφει ο πρίγκιπας Νικόλαος, «στο Τατόι οι αγελάδες και οι χοίροι έτρωγαν από γούρνες κατασκευασµένες από το καλύτερο λευκό µάρµαρο». Ο Γεώργιος θα µετασκεύαζε το «Μπουµπουλίνα» σε πολυτελή θαλαµηγό, έναντι 814.000 δρχ. κατά τον υπ. Ναυτικών και 2,3-3 εκατ. κατ’ άλλους. Επί πλέον ο Γεώργιος καυχιόταν στην κυρία επί των τιμών Χρ. Κωστή ότι διέθετε τα ωραιότερα ανάκτορα της Ευρώπης. 


Ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) 

Οι Ευρωπαίοι ομολογιούχοι χαρακτήρισαν την πτώχευση «ατιμία-δόλια χρεοκοπία» και αντέδρασαν βίαια κατά της Ελλάδας και του Τρικούπη, πρωτοστατούντων των Γερμανών. 

Μέχρι το 1888 οι Γερμανοί απείχαν της ελληνικής χρηματαγοράς. Στη συνέχεια, λόγω των αρραβώνων του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, θα επενδύσουν εντυπωσιακά, με έντονη την παρουσία γερμανοεβραϊκών τραπεζικών κύκλων. Κατά τη γερμανική Nazional Bank, η αξία των ελληνικών κρατικών χρεογράφων στη γερμανική χρηματαγορά, το 1892, ανερχόταν σε 210 εκατ. (περίπου το ένα τρίτο του ελληνικού εξωτερικού χρέους). 

Ο Τρικούπης από τον Ιανουάριο του 1894 θα ζητήσει διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους, τις οποίες θα αρχίσει τον Μάιο με τους αντιπροσώπους τους. Τον Ιούλιο θα φτάσει σε συμφωνία αποδεχόμενος κάποια μορφή ελέγχου. Όμως τον Αύγουστο η γενική συνέλευση των ομολογιούχων θα απορρίψει τη συμφωνία, πρωτοστατούντων των Γερμανών, οι οποίοι πίεζαν την κυβέρνησή τους να επέμβει. 

Τον Ιανουάριο του 1895 τα ανάκτορα με προκλητική αντικοινοβουλευτική ενέργεια θα προκαλέσουν την παραίτηση του Τρικούπη, ο οποίος θα συντριβεί στις εκλογές του Απριλίου. Τις διαπραγματεύσεις από το τέλος του 1895 θα συνεχίσει η διάδοχος κυβέρνηση του Δηληγιάννη. 

Τον Ιούλιο του 1896, οι ομολογιούχοι υπέβαλαν τις προτάσεις τους και ζητούσαν την υπαγωγή όλων των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και τον έλεγχο αυτών, στην εξυπηρέτηση του Δ.Χ. Αυτό υπαγόρευε, όπως δήλωσε στη Βουλή ο Δηληγιάννης, τη διακοπή των διαπραγματεύσεων. 

Τον Φεβρουάριο του 1897, ο Σ. Στρέιτ ως υποδιοικητής της Εθνικής θα φθάσει σε συμβιβασμό με τους ομολογιούχους, αλλά θα τον αναστείλει η κυβέρνηση. Την ίδια μέρα της αναστολής οι Μ.Δ. επέδιδαν διακοίνωση στην Αθήνα για το κρητικό. Μετά από δύο μήνες, στις 18.4.1897, η Πύλη, ενθαρρυμένη από τη Γερμανία, κήρυσσε τον πόλεμο κατά της Ελλάδας. Την ίδια μέρα ο Γεώργιος αντικαθιστούσε τον Δηληγιάννη με κυβέρνηση υπό τον Δ. Ράλλη. 

Μετά από παρέμβαση των Μ.Δ. θα κηρυχθεί ανακωχή, με την Ελλάδα ηττημένη κατά κράτος. Οι διαπραγματεύσεις ειρήνης θα διεξαχθούν χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας, η οποία με διακοίνωσή της στις 10.5.1897 ανέθετε στις Μ.Δ. «την άνευ όρων φροντίδα των συμφερόντων της». 

Οι Γερμανοί ομολογιούχοι επεδίωκαν την επιβολή οικονομικού ελέγχου επί της Ελλάδας και προς τούτο πίεζαν τις γερμανικές τράπεζες, την κυβέρνηση και τον Κάιζερ. Από την 1.6.1897 ο Στρέιτ επανέλαβε τις διαπραγματεύσεις. Αφού γίνει αποδεκτός ο ΔΟΕ, θα υπογραφεί η προκαταρκτική συμφωνία ειρήνης τον Σεπτέμβριο, η οποία υποχρέωνε την Ελλάδα σε πολεμική αποζημίωση της Πύλης, χωρίς να βλαφτούν τα συμφέροντα των ομολογιούχων. Προς τούτο θα ιδρυόταν στην Αθήνα Διεθνής Επιτροπή, η οποία θα εξασφάλιζε την εξυπηρέτηση των εθνικών χρεών της Ελλάδας. 

Η Γερμανία είχε επιμείνει με έμφαση στην επιβολή του ΔΟΕ ως προϋπόθεση του συμβιβασμού. Προς αυτή την κατεύθυνση συναινούσε επίσης η Γαλλία και τελικά ευθυγραμμίστηκε και η διαφωνούσα Αγγλία. 

Στην Αθήνα η προκαταρκτική συμφωνία ειρήνης είχε προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Ράλλη, την οποία είχε διαδεχθεί η κυβέρνηση Ζαΐμη. Οι διαπραγματεύσεις με τους αντιπροσώπους των Μ.Δ. θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και θα περατωθούν τον Ιανουάριο του 1898. 

Ο νόμος περί ΔΟΕ 

- Συνιστούσε επιτροπή ελέγχου από αντιπροσώπους των Δυνάμεων, διοριζομένων απευθείας απ’ αυτές. Οι ομολογιούχοι δεν εμφανίζονταν. 

- Ο επιβαλλόμενος ΔΟΕ ήταν απροκάλυπτος. 

- Θέσπιζε βελτιωτικά μέτρα του τόκου και την απόσβεση των παλαιών εξωτερικών δανείων. 

- Παραχωρούσε τις προσόδους των έξι μονοπωλίων, τον φόρο καπνού, το χαρτόσημο και περίπου τα 3/4 των προσόδων των τελωνείων. 

- Ανέθετε τη διαχείριση των υπέγγυων προσόδων στην εταιρεία μονοπωλίων του 1887. 

- Εξομοίωνε τους εσωτερικούς δανειστές, που δεν είχαν θιγεί από την πτώχευση, με τους εξωτερικούς. Υπαγόρευε τη δανειοδότηση της Ελλάδας προς αντιμετώπιση των υποχρεώσεών της. 

Σύμφωνα με τους πίνακες της Ε.ΔΟΕ, το Δ.Χ. το 1898 ήταν: 

Κεφάλαιο σε χρυσό Ετήσια Εξυπηρέτηση σε δραχμές 

651.794.313 χρ. φρ. 9.359.661 χρ. φρ. 

177.213.795. δρχ. 5.323.619 δρχ. 

Τελικά με πρωτοβουλία της Ρωσίας θα προκριθεί δάνειο 170 εκατ. φρ. Εξ ολοκλήρου εγγυημένου από τις τρεις «προστάτιδες Δυνάμεις». Τα 150 εκατ. θα καταβάλλονταν αμέσως και τα υπόλοιπα έμεναν προς κάλυψη των ελλειμμάτων 1898-1903, αν ήταν αναγκαία. Κατά τη δανειακή σύμβαση. 

Ονομαστικό.............................150.592.000 φρ. 

Τιμή έκδοσης υπέρ το άρτιο 

Α’ τμήμα................................................100,5% 

Β’ τμήμα...................................................104% 

Πραγματικό............................152.265.199 φρ. 

Επιτόκιο.....................................................2,5% 

Χρόνος έναρξης...................................4.5.1898 

Χρόνος απόσβεσης.........60 χρόνια από το 1903 

Εκδότες.....................Τράπεζα Αγγλίας, Ρωσίας, 

όμιλος γαλλικών τραπεζών και της τράπεζας της Γαλλίας. 

Κατά τον συμβιβασμό αυτόν (του 1898) δεν έγινε ουδεμία ελάττωση του αρχικού κεφαλαίου, πράγμα που είχε γίνει σε όλους τους συμβιβασμούς των άλλων κρατών και στους οποίους στη σχετική σύμβαση περιλαμβανόταν διάταξη ελαττώσεως του κεφαλαίου. Αντιθέτως στην Τουρκία ο συμβιβασμός περιόρισε το Δ.Χ. αυτής στο 1/6 του αρχικού, τον δε τόκο στον μισό του ελληνικού. 

Το δάνειο χρησιμοποιήθηκε για: Πολεμικές αποζημιώσεις 

προς Οθ. Αυτοκρατορία.............93.936.420 φρ. 

Το κυμαινόμενο χρέος...............31.360.053 φρ. 

Κάλυψη ελλείμματος 1897........22.529.614 φρ. 

Έξοδα έκδοσης............................2.026.124 φρ. 

Διάφορα έξοδα...........................2.412.986 φρ. 

Σύνολο...................................152.265.199 φρ.



Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Εντυπωσιακό! Πιο κάτω από την Αλβανία και τη Βουλγαρία η ανταγωνιστικότητα τη Ελλάδας!





Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας κατρακύλησε και άλλο με τη χώρα μας να βρίσκεται πίσω από χώρες όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία.
Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά αφιλόξενο έδαφοςγια τους επενδυτές σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Ανάμεσα σε 137 χώρες η Ελλάδα καταλαμβάνει την 87ηθέση της παγκόσμιας κατάταξης ανταγωνιστικότητας.
Η συνολική βαθμολογία της Ελλάδας είναι 4,02 με άριστα το 7, ελάχιστα υψηλότερη από το 4 που έλαβε την προηγούμενη χρονιά όταν και ήταν 86η στη συνολική κατάταξη.
Οι πλέον προβληματικοί παράγοντες για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι:
Οι φορολογικοί συντελεστές, η γραφειοκρατία, οι φορολογικοί κανόνες, η πολιτική αστάθεια, η κυβερνητική αστάθεια, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, αλλά και η διαφθορά.
Σε φόρους  το 50%  των εσόδων των επιχειρήσεων 
Η υψηλή φορολογία δεν δίνει κίνητρα για επενδύσεις με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 115η θέση όσον αφορά τις επιπτώσεις των κρατικών κανονισμών στην προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό.
Οι αναλυτές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ εκτιμούν, ενδεικτικά, ότι πάνω από το 50% των κερδών των μίας επιχείρησης καταλήγουν σε φόρους.
Εξίσου  κακές είναι οι επιδόσεις στο μέτωπο της αγοράςεργασίας.
Η χώρα μας είναι προτελευταία στο κατά πόσον η φορολόγηση επηρεάζει τη βούληση για απασχόληση και στην τελευταία εικοσάδα όσον αφορά στη δυνατότητα να προσελκύει και να συγκρατεί ταλαντούχους εργαζόμενους.
Το δεύτερο μεγαλύτερο εμπόδιο για το επιχειρείν είναι η αναποτελεσματική κρατική γραφειοκρατία, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην τελευταία επτάδα.
Η 87η θέση στη γενική κατάταξη προκύπτει από τις επιδόσεις της χώρας σε μια σειρά από δείκτες.
Στις υποδομές βρισκόμαστε στην 38η θέση.
Στο μακροοικονομικό περιβάλλον στην 117η θέση.
Στην υγεία και τη βασική εκπαίδευση στη 48η θέση.
Στην ανώτερη εκπαίδευση και στην επαγγελματική κατάρτιση στην 44η θέση.
Με βάση την αποδοτικότητα της αγοράς προϊόντων στην 93η θέση.
Με βάση την αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας στην 110η θέση.
Στην ανάπτυξη των χρηματοοικονομικών αγορών στην 133η θέση.
Στην τεχνολογική ετοιμότητα στην 50ή θέση.
Με βάση το μέγεθος αγοράς στην 58η θέση.
Στην επιχειρηματική εξέλιξη στην 73η θέση.
Στην καινοτομία στην 75η θέση.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Το National Geographic υποκλίνεται στο ΙΤΕ και στο Μουσείο της Ακρόπολης



Το γνωστό περιοδικό National Geographic, υποκλίνεται στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Ίδρυμα Τεχνολογικών Ερευνών στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Αυτό, γιατί κατάφεραν με μία πρωτοποριακή μέθοδο λέιζερ, να “επαναφέρουν στη ζωή” τις Καρυάτιδες και το αποτέλεσμα… είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.
Το ειδικό αυτό λέιζερ το οποίο δημιουργήθηκε από ερευνητές του ΙΤΕ, αφαίρεσε από τις τέσσερις μαρμάρινες κόρες του μουσείου της Αθήνας, δεκαετίες χρόνων που έχουν περάσει από πάνω τους, αποκαλύπτοντας την εξαιρετική τους ομορφιά.Οι συντηρητές των Καρυάτιδων εργάζονται ήδη από το 2011 για να εξαλείψουν το “μαύρο πέρασμα του χρόνου” από τα έργα τέχνης.
Εχθές Παρασκευή 20 του Ιούνη, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, έκανε τα αποκαλυπτήρια των αγαλμάτων μετά την επεξεργασία που υπέστησαν. Οι αγαλμάτινες αυτές Κόρες, χειροτεχνήθηκαν στα τέλη του πέμπτου αιώνα π.Χ. και χρησιμοποιήθηκαν από τους τότε αρχιτέκτονες ως στήλες για το Ερέχθειο, ενός από τους ναούς που βρίσκονται πάνω στην Ακρόπολη.
Οι Κόρες, έχουν ύψος πάνω από 2,3 μέτρα. Καθώς η εκβιομηχάνιση στην Αθήνα ήταν ταχύτατη τον τελευταίο αιώνα, τα πέντε αγάλματα που παρέμεναν στην Ακρόπολη, υπέστησαν σοβαρές βλάβες από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Η απόχρωση τους, από χρυσή έγινε σιγά σιγά μαύρη ενώ τα χαρακτηριστικά τους, άρχισαν να διαβρώνονται λόγω των συνεχών επιθέσεων της όξινης βροχής.
Το 1979, τα αγάλματα μεταφέρθηκαν στο παλιό μουσείο της Ακρόπολης για να προστατευθούν από περαιτέρω βλάβη καθώς αντίγραφα τους από τσιμέντο, εγκαταστάθηκαν στην αρχική τους θέση. Όταν άνοιξε το νέο μουσείο της Ακρόπολης το 2009, οι Καρυάτιδες έγιναν αμέσως πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών μιας και για πρώτη φορά στην ιστορία, ο καθένας μπορούσε να τις δει από απόσταση αναπνοής και απ’ όλες τις πλευρές.
Κατά την έναρξη του προγράμματος αποκατάστασης των αγαλμάτων, οι συντηρητές αποφάσισαν να μην τα μετακινήσουν και να εργαστούν πάνω τους, σε κοινή θέα.
Ένα αυτοσχέδιο δωμάτιο, στηνόταν σε μία μία κόρη τη φορά ενώ μία οθόνη απ’ έξω έδινε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν την πορεία των εργασιών και πως οι Καρυάτιδες… άλλαζαν σταδιακά χρώμα και “επανέρχονταν στη ζωή”.
Σαν το φως του ήλιου που σιγά σιγά διαδέχεται το σκοτάδι της νύχτας. Μάλιστα οι “τοίχοι” του δωματίου ήταν ειδικά σχεδιασμένοι προκειμένου να προστατεύουν τα μάτια των παρευρισκομένων από τα λέιζερ καθαρισμού.
Το σύστημα λέιζερ, χρησιμοποιεί δύο παλμικές δέσμες ακτίνων – μίας υπέρυθρης και μίας υπεριώδους – για να απομακρύνει τη “σκούρα κρούστα” σκόνης, αιθάλης και μετάλλων από τα αγάλματα.
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανέπτυξαν το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα λέιζερ στα τέλη του 1990 για τον καθαρισμό γλυπτών του Παρθενώνα. Η ίδια λοιπόν τεχνική, αποφασίστηκε από τους ειδικούς, ότι είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη δυνατή λύση για τον ελεγχόμενο καθαρισμό και των συγκεκριμένων έργων τέχνης καθώς αφήνει το μάρμαρο ανέπαφο.
Για τις εργασίες που αφορούσαν τις Καρυάτιδες, μία ομάδα από πέντε συντηρητές και έναν τεχνικό λέιζερ, καθάριζαν το κάθε άγαλμα σε βάρδιες. “Μπορούσαμε να μείνουμε μερικές μόνο ώρες κάθε φορά” λέει ο βασικός συντηρητής του μουσείου, Κωνσταντίνος Βασιλειάδης. “Η δουλειά απαιτούσε πολύ μεγάλη αφοσίωση και ήταν πολύ κουραστική“.
Το κάθε άγαλμα χρειάστηκε περίπου έξι με οκτώ μήνες για να καθαριστεί, σπιθαμή προς σπιθαμή. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, η κρούστα σκόνης ήταν τόσο συμπαγής που ένα τετραγωνικό εκατοστό χρειαζόταν από τρία έως τέσσερα περάσματα με το λέιζερ, δηλαδή περίπου οχτώ λεπτά, συμπληρώνει ο κ. Βασιλειάδης.
Τελικά το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, αναφέρει ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στα τελευταία εκατό χρόνια που μπορούμε να δούμε το μάρμαρο των αγαλμάτων χωρίς καπνό και βρωμιά. “Μπορούμε να δούμε μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια πάνω στις Καρυάτιδες“.
Ο καθαρισμός με το λέιζερ, επιτυχία την οποία πιστώνεται στο ΙΤΕ, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός. Μάλιστα ίσως να είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε ίχνη χρώματος γεγονός που θα κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο εκθαμβωτικό καταλήγει ο κ. Παντερμάλης.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Μπορούν τα ακουστικά κύματα να σκοτώσουν;



Εξαιρετικό άρθρο το οποίο ανάρτησε στο φέις ο νευροχειρούργος Dr. Jack Kruse σχετικά με το τι αρρώστησε τους Αμερικανούς διπλωμάτες στην Κούβα

Πώς μπορεί ο ήχος να προκαλέσει ασθένεια; Μπορεί ο ήχος να διαφοροποιήσει τη σηματοδότησης των ελεύθερων ριζών χρησιμοποιώντας κβαντικά αποτελέσματα; Ναι και προειδοποιώ τους ανθρώπους ότι το επόμενο δίκτυο 5G ή τα δίκτυα Tetrahertz που χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες μπορούν να το κάνουν αυτό.
Η αμερικανική πρεσβεία στην Κούβα βρίσκεται πολύ κοντά στο κύριο δίκτυο τετραχρόνων 5G και ο Rex Tillerson ενεργεί σαν να αγνοεί τη χρήση του ίδιου του στρατού εδώ στις ΗΠΑ και στον ωκεανό για να βλάψει τα κητοειδή και τους ντόπινες. Ξυπνήστε άνθρωποι! Τα ηχητικά ή ακουστικά φωνόνια είναι μια μορφή κυμάτων γνωστή και ως soliton στη φυσική. Τα Solitons έχουν συγκεκριμένες κβαντικές ικανότητες σε σχέση με τη μεταφορά πληροφοριών και ενέργειας. Στην πραγματικότητα, τα ηχητικά κύματα στα θηλαστικά συνδέονται στενά με τα επίπεδα των οιστρογόνων στους ιστούς, πράγμα που σημαίνει ότι συνδέονται βαθιά με τη μαγνητική ροή μέσω των μιτοχονδρίων τους. Γιατί; Καθώς η μελατονίνη πέφτει στους ιστούς από τα επιβλαβή ηχητικά κύματα, τα επίπεδα των οιστρογόνων ανέρχονται, και αυτό προκαλεί την ανάπτυξη ετεροποσμίας σε αυτόν τον ιστό.
Ας σκεφτούμε λοιπόν βαθιά αυτό το κβαντικό μάθημα. Κάθε κύτταρο με μιτοχόνδρια χρησιμοποιεί το οξυγόνο ως τερματικό δέκτη ηλεκτρονίων: Γιατί; Το οξυγόνο είναι παραμαγνητικό και τραβιέται στα μαγνητικά πεδία με φυσικό τρόπο. Το ίδιο ισχύει και για το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Η ATPase είναι το 5ο κύκλωμα που έχει περιστρεφόμενο νανο-περιστροφικό κινητήρα που παράγει μαγνητικό πεδίο επειδή περιστρέφεται υπό την επίδραση τόσο ηλεκτρικών όσο και μαγνητικών πεδίων. Όταν τα κύματα φωτός χτυπήσουν τις πρωτεΐνες γίνονται ηλεκτρομηχανικά κύματα. Ο ήχος είναι ένα τέτοιο δυναμικό κύμα.
Μπορούν λοιπόν οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν κύματα φωτός που θα γίνουν ακουστικά φωνόνια για να προκαλέσουν προβλήματα στους ανθρώπους σε μια πρεσβεία; Μπορείτε να στοιχηματίσετε ό,τι έχετε ότι μπορούν. Αυτό αποδείχθηκε από τη χρήση του MEG πριν από δέκα χρόνια στην έρευνα, αλλά ο Tillerson και η κυβέρνηση δεν σας το εξηγούν για να το καταλάβετε, γιατί τα ίδια όπλα εξαπολύονται σε μας κάθε φορά που μια κεραία 5G είναι εγκατεστημένη στο δρόμο σας ή στο σχολείο του παιδιού σας. Η εσωτερική μιτοχονδριακή μεμβράνη έχει φορτίο 30 εκατομμυρίων βολτ που δημιουργεί το ίδιο ορθογώνιο μαγνητικό πεδίο. Τα ηλεκτρόνια και τα πρωτόνια επηρεάζουν την ΑΤΡάση και την περιστροφή της κεφαλής της. Οτιδήποτε γυρίζει δημιουργεί επίσης ένα μαγνητικό πεδίο.
Οι άνθρωποι είναι ευθήρια θηλαστικά και έχουν μια προγονική βιολογική κληρονομιά για τη γείωση, επειδή οι πρόγονοί μας πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια ήταν χειμερινοί που ζούσαν για 6 μήνες χωρίς φαγητό ή το φως του ήλιου χρησιμοποιώντας μαγνητική ροή ως πηγή ενέργειας. Εμείς είμαστε το αντίστροφο Hall spin αποτέλεσμα που μετατρέψει τη μαγνητική ροή σε ένα DC ηλεκτρικό ρεύμα. Και τα φυτά και τα ζώα χρησιμοποιούν αυτόν τον φυσικό μηχανισμό για να κάνουν ενέργεια μέσω γείωσης. Όλα τα ζώα και τα φυτά χρησιμοποιούν το DC ηλεκτρικό ρεύμα για να αναγεννήσουν τα κύτταρα τους σε περίπτωση που δεν το συνειδητοποιήσατε αυτό. Ο Μπέκερ μίλησε για το φαινόμενο Hall στο ηλεκτρικό σώμα, αλλά αυτό που περιέγραψε στα δεδομένα των φυτών του Burr και στα δεδομένα σαλαμάνδρας του ήταν στην πραγματικότητα το αντίστροφο φαινόμενο της περιστροφής του Hall, το οποίο έχει βρεθεί τώρα από τη σύγχρονη φυσική.
Όλα τα κύτταρα έχουν σύστημα Tensegrity που έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση solitons / ακουστικά φωνόνια στις κυτταρικές μεμβράνες και στη ζώνη αποκλεισμού του νερού. Φυσικοί ανακάλυψαν αρκετά χρόνια πριν, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου του Οχάιο. ότι όλα τα ακουστικά φωνόνια ελέγχονται από μαγνητικά πεδία. Η καρδιά δημιουργεί τεράστιες ποσότητες ακουστικών φωνονίων επειδή έχει τα περισσότερα μιτοχόνδρια οποιουδήποτε ιστού. Οι γυναίκες έχουν τεράστιες ποσότητες μιτοχονδρίων και όλοι οι άνθρωποι παίρνουμε τα μιτοχόνδρια από τη μητρική καταγωγή μας. Έτσι, οι γυναίκες θα επηρεαστούν λιγότερο από αυτό από τους άνδρες. Μαντέψτε ποιος επηρεάστηκε περισσότερο στην Κούβα; Οι άνδρες. Η καρδιά έχει ένα μαγνητικό πεδίο που εκτείνεται 22 πόδια από το στήθος όπως εξετάζεται από τα δεδομένα MEG. Αυτό συνδέει τον έλεγχο των ήχων της καρδιάς με τη μιτοχονδριακή πυκνότητα. Τα δεδομένα μεταβλητότητας καρδιακού ρυθμού έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα μαγνητικής ροής για αρκετό καιρό. Όταν αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πρέπει επίσης να αναμένετε αύξηση της γλυκόζης στο αίμα και ρύθμιση της AMPk και των αυξημένων τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Τα μαγνητικά πεδία έχουν τεράστιες επιπτώσεις στις ελεύθερες ρίζες εξαιτίας των μη συζευγμένων ηλεκτρονίων τους. Ο καθένας που δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός γνωρίζει ότι όλα τα μιτοχόνδρια είναι κατασκευασμένα για να παράγουν συγκεκριμένες ελεύθερες ρίζες που ζευγαρώνουν τις φωτεινές συχνότητες των πρωτεϊνών του κυτοχρώματος και τη γεωμετρική αλλαγή των αναπνευστικών πρωτεϊνών. Είναι προφανές γιατί αυτό συμβαίνει. Οι σύμμαχοι και οι εχθροί μας πυροδοτούν με nnEMF (μη φυσικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία), επειδή κανείς δεν μπορεί να τα δει. Αλλά τα μιτοχόνδρια μας μπορούν να το αντιληφθούν.

 
το άρθρο είναι του νευροχειρουργού Dr. Jack Kruse, διευθυντή του Optimized Life. Είναι μέλος των: American Association of Neurological Surgeons, the Congress of Neurologic Surgeons και Age Management Medicine Group.
Διαβάστε ακόμα του ιδίου: Μπορεί καρδιακές και αρτηριακές ασθένειες να οφείλονται στην ακτινοβολία;

Until you ALTER your thinking, you will always recycle your experiences. Growth and change become impossible because you are stagnant. It does not matter where you came from or where you are going, you must change course when you only have one oar in the water. If you don’t you’ll continue to go in circles in your life. Each voyage in our life had its own unique charisma. It is like writing a novel – word by word – or continent by continent – step by step – each minute has to be lived moment by moment and we need to monitor out progress carefully and set a new course every so often.

Μέχρι να αλλάξετε τη σκέψη σας, θα ανακυκλώνετε πάντα τις εμπειρίες σας. Η ανάπτυξη και η αλλαγή είναι αδύνατη επειδή είστε στάσιμοι. Δεν έχει σημασία από πού ήρθατε ή από που πηγαίνετε, θα πρέπει να αλλάξετε πορεία όταν έχετε μόνο ένα κουπί στο νερό. Εάν δεν το κάνετε, θα συνεχίσετε να κάνετε κύκλους στη ζωή σας. Κάθε ταξίδι στη ζωή μας έχει το δικό του μοναδικό χάρισμα. Είναι σαν να γράφετε ένα μυθιστόρημα – λέξη προς λέξη – ή να πηγαίνετε από μια ήπειρο σε μια ήπειρο – βήμα προς βήμα – κάθε λεπτό πρέπει να ζούμε στιγμιαία και πρέπει να παρακολουθούμε την πρόοδο προσεκτικά και να ορίζουμε μια νέα πορεία κάθε τόσο.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

ΒΟΜΒΑ ! Ποιά η σχέση του CERN με τα σενάρια για τις 23 Σεπτεμβρίου;



Τι συμβαίνει στη Γη με το παρεκκλήσι της Σιξτίνης,τη Νέα Τάξη Πραγμάτων  και την Ατζέντα 21;

Ψάξτε το!
  
Έχει σχέση το CERN με τους πρόσφατους τυφώνες που κτύπησαν τις ΗΠΑ;
Τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει το CERN σε πειράματα πριν τις 23 Σεπτεμβρίου;
Τι συνέβη τη μέρα της ολικής έκλειψης του ήλιου στις ΗΠΑ που κανένα κανάλι δεν έδειξε;
Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα ακολουθήσουν καταστροφές στις ΗΠΑ που τις είδαμε με τους τυφώνες Χάρβε'ι' και Ίρμα ενώ υπάρχουν φόβοι και για συνέσεια καταστροφών αφού αναμένονται ο Χοσέ και ο Μαξ αν θα εξελιχτούν σε τυφώνες.
Ποιός ελέγχει το κλίμα και τα σύννεφα γίνονται έγχρωμα όπως βλέπετε στο βίντεο;
Στο παρακάτω βίντεο από τους You Tubers θα δείτε αναλυτικά τα ερωτήματα που θέτουμε με κάποιες απαντήσεις,όσον αφορά την Εκκλησία της Σιξτίνης,το Βατικανό και την κρίση.
 Καλύτερα να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο πριν από τις 23 Σεπτεμβρίου 2017.



Η Ανάλυση Alberino - CERN: Αποκλειστική συνωμοσία!
Στην ανάλυση αυτή, ο Timothy Alberino αναλύει την προέλευση, τη δραστηριότητα και την πιθανή απόκρυφη συνωμοσία πίσω από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) και τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του. Οι φυσικοί και οι μηχανικοί που εργάζονται στο CERN θέλουν φανερά να "ανιχνεύψουν τη θεμελιώδη δομή του σύμπαντος"για να ανακαλύψουν τι είναι κατασκευασμένο και πώς ξεκίνησαν όλα.
Αλλά υπάρχει μια βαθύτερη και πιο σκοτεινή ατζέντα που διαπερνά τις απόκρυφες σκιές πίσω από τις σκηνές; Είναι κάποιος που προσπαθεί να σκίσει το πέπλο του υλικού κόσμου και να ανοίξει μια πύλη στην απαγορευμένη σφαίρα; 
Ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι η ανθρωπότητα πρόκειται να ξεπεράσει κάθε όριο, που δεν έχει παραβιαστεί για χιλιάδες χρόνια. Μπορεί να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε το "κουτί της Πανδώρας" που είχε σφραγιστεί πολύ καιρό πριν για την προστασία μας. 
Παρόλο που καλύπτονται πολλές πληροφορίες σχετικά με το CERN σε αυτή την παρουσίαση, καταφέρνει να προβληματίσει.
Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος δεδομένων που σχετίζονται με συγκεκριμένα πειράματα που εμφανίζονται στο εσωτερικό του Large Hadron Collider αλλά δεν βγαίνουν προς το κοινό σε δημόσια θέα.
Για περισσότερες πληροφορίες σε βάθος σχετικά με αυτό το θέμα, επισκεφτείτε την ενότητα του CERN της ιστοσελίδας του Steve Quayle: http://www.stevequayle.com/index.php?.   και δείτε την φανταστική έρευνα του Anthony Patch:  : http: // www. anthonypatch.com. 
 Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Darrin Geisinger για τη βοήθειά που μου έδωσε ώστε να μελετήσω αυτό το απεριόριστο και πολύπλοκο θέμα.




Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

H συνομωσία ενάντια στον Τέσλα



Γιώργος Στάμκος απόσπασμα από το βιβλίο του «Ο Θαυμαστός Κόσμος του Τέσλα» Εκδόσεις Άγνωστο

Πέρασα όλα μου τα χρόνια στη σχολή των ηλεκτρολόγων μηχανολόγων (1951-1956) χωρίς ν’ ακούσω το όνομα του Νίκολα Τέσλα, ακόμη και σ’ εκείνα τα μαθήματα που σαφώς αναφέρονται σε μηχανές εναλλασσόμενου ρεύματος ή σε μεταφορά ενέργειας ή σε ασύρματη επικοινωνία (ραδιόφωνο).
Ξόδεψα αρκετό καιρό σε μια ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, θυγατρική εταιρεία της RCA, όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετά σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους. Ποτέ, σε τόσες πολλές διαλέξεις, συναντήσεις και συζητήσεις που είχα, δεν αναφέρθηκε πουθενά ο Τέσλα.
Πάντως θυμάμαι καλά ονόματα λιγότερο σημαντικών πρωτοπόρων στο χώρο του ηλεκτρισμού. Αρκετοί συνάδελφοι και παλιοί συμφοιτητές μου είχαν παρόμοιες εμπειρίες. Ο Τέσλα ήταν ανύπαρκτος”. Max E. Valentinuzzi, Nikola Tesla: Was He So Much Resisted and Forgotten, Engineering in Medicine and Biology Magazine, 1998.
Η βιογραφία του Νίκολα Τέσλα θα έπρεπε κανονικά να κοσμεί σχεδόν κάθε σχολική βιβλιοθήκη. Αντί γι’ αυτό όμως υπάρχουν μέσα στα σχολικά επιστημονικά εγχειρίδια μόνον κάποιες σειρές, που αναφέρονται σ’ αυτόν το μεγάλο επιστήμονα κι εφευρέτη, που «ανακάλυψε» τον 20ο αιώνα.
Το όνομα του είναι σχεδόν διαγραμμένο από κάθε λεωφόρο της γνώσης. Αν κάποιος από εσάς πάει σε μια δημόσια βιβλιοθήκη δεν θα καταφέρει να βρει παρά μόνον μερικές αράδες για τον Τέσλα, οι οποίες μάλιστα θα περιέχουν ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του και σχεδόν τίποτε για την προσωπική του φιλοσοφία και τα ανθρωπιστικά του οράματα.
Αν και προσέφερε τόσα πολλά ο Τέσλα περιθωριοποιήθηκε, αγνοήθηκε σκόπιμα και λίγο έλειψε να θαφτεί στο απέραντο νεκροταφείο των αγνώστων της ιστορίας. Το επιστημονικό κατεστημένο φρόντισε να αγνοήσει αυτόν τον μεγάλο εφευρέτη, να περιθωριοποιήσει το έργο του και να το καταδικάσει στη λήθη. Και θα τα είχε καταφέρει, αν το έργο και οι ιδέες του Τέσλα δεν ήταν τόσο πρωτοποριακές και μεγαλειώδεις, ώστε να είναι αδύνατον να συγκαλυφθούν εντελώς.
Στα τέλη του 19ου αιώνα κανείς δεν ήταν τόσο πασίγνωστος στην αφρόκρεμα της Νεοϋορκέζικης κοινωνίας, όσο ο Σέρβος εφευρέτης Νίκολα Τέσλα. Ωστόσο όμως, στην εποχή του θανάτου του, τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματά του, της «χρυσής» δεκαετίας του 1890, είχαν σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Αντίθετα, αυτό που κυρίως θυμόταν ο κόσμος ήταν οι διάφορες εκκεντρικότητες του Τέσλα, όπως για παράδειγμα ο υπερβολικός του φόβος για τα μικρόβια και η στοργική αφοσίωση του στα περιστέρια.
Ένας Αουτσάϊντερ Επιστήμονας: Ο Τέσλα ήταν ένας «αουτσάιντερ», ένας «μη επαγγελματίας» επιστήμονας, που δεν θέλησε να ενταχθεί στο επιστημονικό σύστημα. Αυτός όμως δεν ήταν και ο κύριος λόγος που ο Τέσλα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πιο «ξεχασμένη μεγαλοφυΐα» του 20ου αιώνα. Πολλοί υποψιάζονται την ύπαρξη μιας οργανωμένης συνωμοσίας ενάντια στον οραματιστή εφευρέτη.
Σύμφωνα μ’ αυτούς ο Τέσλα εξαφανίστηκε από τα ιστορικά βιβλία εξ αιτίας μιας ενορχηστρωμένης συνωμοσίας όλων εκείνων που απειλήθηκαν από τα οράματα του για την Ελεύθερη Ενέργεια. Γι’ αυτό και σήμερα οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο έχουν την εντύπωση ότι το μόνο που είχε εφεύρει ήταν το Πηνίο Τέσλα και ότι υπάρχει μια μονάδα μέτρησης με τ’ όνομά του. Δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο. Το όνομα του Τέσλα είναι άγνωστο στο ευρύτερο κοινό. Αν οι ισχυροί μεγιστάνες δεν προσπαθούσαν να διαγράψουν τη μεγαλοφυΐα του Τέσλα από τη μνήμη του κόσμου, η στρατηγική αυτή δεν θα είχε στεφθεί με τόση αξιοζήλευτη επιτυχία.
Δεν ήταν όμως μόνον οι οικονομικοί παράγοντες που σκόπιμα απαξίωσαν τον εφευρέτη. Ορισμένοι συγγραφείς ερμηνεύουν την πτώση του Τέσλα ως αποτέλεσμα της έντονης αντίδρασης της ακαδημαϊκής κοινότητας στο έργο του. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Τέσλα δεν θέλησε ποτέ του να παίξει το «παιχνίδι» της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δεν τον ενδιέφερε να δημοσιεύσει κανένα άρθρο σε ακαδημαϊκά έντυπα.
Ο ιστορικός Stephen S. Hall πιστεύει πως η πρωτοφανής επιτυχία του «αουτσάιντερ» εφευρέτη, ιδιαίτερα μετά την Παγκόσμια Έκθεση στο Σικάγο (1893), προκάλεσε μεγάλη «επαγγελματική αντιζηλία». Υπάρχει ωστόσο κι ένας άλλος λόγος. Ο Τέσλα ήταν πάντα ένα μεγάλο μυστήριο για τους συγχρόνους του: «Οι ιδέες του για την επιστήμη και τη βιομηχανία ήταν τόσο πιο μπροστά από την εποχή του, ώστε ήταν αδύνατον να κατανοήσουν την ουσία και το σκοπό τους» (O. Nichelson).
Υπήρχε άραγε κάποια απόφαση, που πάρθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, με την οποία όχι μόνον μποϊκοταρίστηκε οικονομικά ο Τέσλα, αλλά και το όνομα του εξοστρακίστηκε από την επίσημη ιστορία και στη θέση του μπήκε ο Έντισον, ο οποίος και αναγνωρίστηκε ως ο «πατέρας» της ηλεκτρικής εποχής. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σ’ αυτό με σιγουριά. Το μόνο σίγουρο είναι πως διάφορες «ομάδες ειδικών συμφερόντων» επιχείρησαν να καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη διαγράφοντας τον Τέσλα.
Το 1929, περισσότερα από 50 μέλη της στρατιωτικο-βιομηχανικής ελίτ των ΗΠΑ (ανάμεσα τους ο Τζον Ροκφέλερερ και ο Χένρι Φορντ) συγκρότησαν μιαν επιτροπή για τον εορτασμό της επετείου του μισού αιώνα από τη γέννηση του ηλεκτρικού φωτός. Η επιτροπή αυτή αναγνώρισε τον Τόμας Άλβα Έντισον ως τον «πατέρα» του ηλεκτρικού φωτός.
Στα πλαίσια αυτής της τιμητικής γιορτής ο γνωστός στιχουργός George M. Cohan έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο Τόμας Έντισον: Ο Άνθρωπος-Θαύμα, το οποίο και στάλθηκε στους επικεφαλείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ως ένα «εγκώμιο στον μεγαλύτερο ζώντα Αμερικάνο…».
Η κοινή γνώμη και τα λαϊκά συναισθήματα απέναντι στον Τέσλα θα κινούνταν σε διαφορετική κατεύθυνση αν είχαν πει στους ανθρώπους ότι ο εφευρέτης είχε επικηρυχτεί από το κατεστημένο επειδή ήθελε να προσφέρει στον καθένα ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια.
Αντίθετα όμως με τους εγκωμιαστικούς ύμνους του κατεστημένου προς τον Έντισον, ο Τέσλα ποτέ δεν τιμήθηκε από μια παρόμοια επιτροπή. Κι αν κάποια βιβλία αναφέρονταν στις σημειώσεις τους στο έργο του, εστιάζονταν κυρίως στις υπερβολές του χαρακτήρα του και στις εκκεντρικότητές του και όχι στις επιστημονικές του ανακαλύψεις.
Δεν ήταν όμως ο Έντισον ο μοναδικός εφευρέτης, που «έκλεψε» τη δόξα του Τέσλα. Ήταν και ο Μαρκόνι, ο «εφευρέτης» του ραδιοφώνου. Το 1901, όταν ο Γουλιέλμο Μαρκόνι έστειλε το περιβόητο σήμα του (το γράμμα «S») από τη μία όχθη του Ατλαντικού στην άλλη, ο Τέσλα είχε πει: «Ας συνεχίσει. Χρησιμοποιεί όμως δεκαεπτά δικές μου πατέντες».
Μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 1943, λίγους μήνες μετά το θάνατο του Τέσλα, να αναγνώρισε με απόφαση του ότι ο Μαρκόνι δεν ήταν ο πραγματικός εφευρέτης του ραδιοφώνου, αλλά τα σχολικά και ιστορικά βιβλία συνεχίζουν να τον αναφέρουν ως τέτοιο. Ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως ο Μαρκόνι είναι ο «πατέρας» του ραδιοφώνου και όχι ο Τέσλα.
Ο Θρύλος του Τέσλα Αντιστέκεται: Παρά τη σιωπηλή συνωμοσία εναντίον του ο θρύλος του Τέσλα δεν έσβησε. Έναν αιώνα μετά τις ένδοξες ημέρες του το έργο και οι ιδέες του ξαναήρθαν στο προσκήνιο. Τα έντυπα και οι συγγραφείς, που ασχολούνται με το ζήτημα της ελεύθερης ενέργειας, έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον τους για το έργο του Τέσλα.
Δεκαετίες μετά το θάνατό του πολυάριθμοι ερευνητές και ερασιτέχνες της ηλεκτροτεχνικής ανά τον κόσμο, έσκυψαν με ζήλο πάνω στο έργο και στις ιδέες του Τέσλα προσπαθώντας να ξεκλειδώσουν τα μυστικά τους.
Ένας αυξανόμενος αριθμός νέων ερευνητών μελετά πλέον τις ευρεσιτεχνίες του Τέσλα, προσπαθώντας να τις εξελίξει. Οι ερευνητές αυτοί βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και τους συνδέει το γεγονός ότι εμπνέονται από το έργο και τα οράματα του Τέσλα.
Σήμερα σχεδόν κάθε βιβλιοπωλείο στην Αμερική διαθέτει και μια βιογραφία του Τέσλα. Από το τέλος της δεκαετίας του 1970 παρατηρήθηκε μια ανανέωση του ενδιαφέροντος του κοινού για τη ζωή και τις έρευνες του Τέσλα.
Ο Τέσλα, αυτή η ξεχασμένη μεγαλοφυΐα του 20ου αιώνα, ξανάγινε έτσι ήρωας, μια μορφή-σύμβολο της νέας εποχής, στην οποία η εναλλακτική τεχνολογία παίρνει τη θέση που της αξίζει. Αρκετοί σύγχρονοι ερευνητές αντιλαμβάνονται τον Τέσλα ως τον πατέρα του σύγχρονου κινήματος της ελεύθερης ενέργειας, δίνοντας μάλιστα έμφαση στις δυσκολίες που υπέφερε για υποστηρίξει τις θέσεις του.
Οι οπαδοί του Τέσλα, που αυξάνονται με ρυθμό χιονοστιβάδας, είναι οργανωμένοι σε αρκετές ομάδες. Η μεγαλύτερη από αυτή είναι η International Tesla Society, που εδρεύει στο Κολοράντο Σπρινγκς και αριθμεί 9.000 μέλη. Επίσης ο Τέσλα έχει εμπνεύσει έναν μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων και εκδοτών, που έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες στα περιοδικά τους για να περιγράψουν τη ζωή και το έργο του ανθρώπου που «ανακάλυψε» τον 20ο αιώνα.
Ενώ κάποιοι σύγχρονοι υποστηρικτές του Τέσλα συνεχίζουν τις έρευνές του, κάποιοι άλλοι προσπαθούν να σιγουρεύσουν ότι το όνομά του δεν θα ξεχαστεί από τις μελλοντικές γενιές. Ένας συνταξιούχος καθηγητής, ο John Wagner από το Ντέξτερ του Μίσιγκαν, έδωσε το δικό του αγώνα ώστε η επίσημη ιστορία να θυμάται τον Τέσλα για περισσότερα πράγματα από τις γνωστές εκκεντρικότητές του.
Για μια δεκαετία, μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1993, ο John Wagner δίδασκε στην τάξη του ολόκληρη την ιστορία του Τέσλα, χωρίς να εστιάζεται μόνον στην περίοδο της παρακμής του. Ο ίδιος επισήμανε στους μαθητές ότι το Smithsonian, το επίσημο Μουσείο της Ουάσιγκτον, δεν φιλοξενούσε κανένα έκθεμα του εφευρέτη.
Και όχι μόνον αυτό, αλλά το ίδιο μουσείο φιλοξενούσε εφευρέσεις του Τέσλα τις οποίες τις παρουσίαζε στο μεγάλο τμήμα που είχε αφιερώσει στον Τόμας Έντισον! «Ένας αριθμός των εφευρέσεων του Τέσλα βρίσκονται μέσα στο μουσείο, αλλά το κοινό φεύγει με την εντύπωση ότι ο Έντισον είναι υπεύθυνος γι΄ αυτές», υποστήριξε ο καθηγητής Wagner.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι μαθητές αντέδρασαν σ’ αυτή την ολοφάνερη αδικία, υποστηρίζοντας την εκστρατεία «κτυπήστε το Smithsonian» του καθηγητή τους. Όταν όμως προσέφεραν ως δωρεά στο μουσείο ένα άγαλμα του Τέσλα, ο διευθυντής του τμήματος για τον ηλεκτρισμό, Barney S. Finn, αρνήθηκε να το δεχτεί. Λεπτομέρεια: Ο Barney S. Finn είχε δημοσιεύσει το 1979 ένα βιβλίο σχετικά με τον Έντισον στο οποίο δεν υπήρχε ούτε μία λέξη για τον Τέσλα!
Η Επιστροφή του Απαγορευμένου Επιστήμονα: Ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος μας συμπεριφέρεται στους εφευρέτες και γενικώς στους πρωτοπόρους, προσδιορίζει και τη μελλοντική του πορεία. Η συμπεριφορά του κατεστημένου απέναντι στον Τέσλα δεν επιτρέπει και μεγάλη αισιοδοξία. Εκείνο όμως που επιτρέπει την αισιοδοξία είναι οι πολυάριθμοι άνθρωποι, που μόνοι τους ενδιαφέρθηκαν και έμαθαν ολόκληρη την ιστορία του Τέσλα και σήμερα υπερασπίζονται το θρύλο του μεγάλου εφευρέτη.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν τον παρεξηγημένο και οραματιστή επιστήμονα, ανακάλυψαν ξανά το ξεχασμένο έργο του κι εντυπωσιάστηκαν από το πρωτοποριακό του πνεύμα. Έτσι ο Τέσλα έγινε σύντομα ο πιο δημοφιλής «απαγορευμένος επιστήμονας» του 20ου αιώνα, ένας ήρωας της ηλεκτρονικής εποχής, ο πιο διάσημος «χάκερ» όλων των εποχών!
Αναμφίβολα ο Νίκολα Τέσλα αποτελεί το αρχέτυπο του επιστήμονα του 20ου αιώνα. Ήταν ο άνθρωπος που επινόησε το αύριο. Ένας σύγχρονος Προμηθέας που έκλεψε το μυστικό του ηλεκτρισμού από τη Φύση και το χάρισε στην ανθρωπότητα. Συγκέντρωσε έτσι πάνω του την «οργή του Δία». Ωστόσο άντεξε.
Μέχρι την τελευταία του πνοή συνέχιζε να ασχολείται με την ανακάλυψη αρχών, μεθόδων και τεχνολογιών, που θα απελευθέρωναν τον άνθρωπο από την ενεργειακή του σκλαβιά, που θα έκαναν την ανθρώπινη ζωή πιο άνετη και ειρηνική.
Ο Τέσλα έβλεπε πάντα μακριά στο μέλλον. Τα οράματα του βρίσκονταν πάντα πολύ μπροστά από τους διανοητικούς ορίζοντες των ανθρώπων της εποχής του. Ήταν ένας άνθρωπος που τόλμησε να ονειρευτεί πράγματα αδιανόητα ακόμη και για τη σημερινή εποχή. Έτσι το όνειρο της Ελεύθερης Ενέργειας, το οποίο τον είχε συνεπάρει πριν από έναν αιώνα, συνεχίζει να θεωρείται «απαγορευμένος καρπός» για τον κόσμο των αρχών του 21ου αιώνα.
Ο Τέσλα ήταν ίσως η πιο ανατρεπτική μεγαλοφυΐα του 20ου αιώνα. Γι’ αυτό και κατέληξε να είναι και η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ξεχασμένης μεγαλοφυΐας του προηγούμενου αιώνα. Σήμερα όμως ο θρύλος του απαγορευμένου επιστήμονα επιστρέφει και ο Τέσλα παίρνει σιγά-σιγά τη θέση που του αξίζει στο στερέωμα της παγκόσμιας ιστορίας.
 Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.