Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ‏




Οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, σχεδόν 15 αιώνες πριν από τη Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, μας μιλούν για τους διαχρονικούς νόμους του Θεού που η ισχύς τους δεν σβήνει ποτέ και αφορούν κάθε εποχή.

Διαβάζοντάς τους διαπιστώνει κανείς ότι όπως ο Θεός, είναι ένας εις τους αιώνας, έτσι και ο άνθρωπος είναι ίδιος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι προφήτες μιλούν με αυστηρότητα, καταγγέλλουν, προσπαθούν να αφυπνίσουν, άλλες φορές θρηνούν για τον άνθρωπο, για τα πάθη του, τις αδυναμίες του, που τον οδηγούν στην αμαρτία, δηλαδή στην παράβαση του νόμου του Θεού (Α` Ιωάννη 3:4) και στην επανάσταση εναντίον του Θεού. Σε αντίθεση με την εντύπωση που έχουν πολλοί, η αμαρτία δεν είναι ενοχή και κατάκριση. Δεν είναι δικαστήριο και προσβολή της Θείας Δικαιοσύνης. Δεν είναι ντροπή και καταδίκη. Είναι ελεύθερη πορεία και αυτοδιάθεση. Είναι δυνατότητα να επιλέξει το πλάσμα ελεύθερα, την ύπαρξη χωρίς τον Δημιουργό του, ή μαζί Του. Με όλες τις συνέπειες στις οποίες αυτή η επιλογή οδηγεί.
Στη ζωή μας , όπως έχει πει ο Γέροντας Παΐσιος δεν υπάρχουν μόνο οι φυσικοί νόμοι, αλλά και οι πνευματικοί. Όταν ο άνθρωπος δεν μετανοεί και συνεχίζει να αδικεί με ευχαρίστηση, τότε λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι. Είναι σίγουρο ότι για τον ισχυρό και τον αλαζόνα που εξυψώνει τον εαυτό του και ευαρεστείται στο κακό, κάποια στιγμή θα επέλθει η πτώση του και ανάλογα με το ύψος της υπερηφάνειας του θα συντριβεί.
Η τιμωρία στις προφητείες, ή καλύτερα η δικαιοσύνη που θα απονείμει ο Θεός, είναι άξια ιδιαίτερης προσοχής διότι ζούμε στην εποχή στην οποία το κακό κυβερνά και η αδικία έχει γίνει νόμος! Όποιος διαβάζει τις προφητείες συγκλονίζεται, αισθάνεται ότι έχουν γραφεί για το σήμερα, αφορούν τη δική μας πατρίδα, λόγω της αιώνιας ισχύος των πνευματικών νόμων , δηλαδή του Λόγου Του Θεού.
Ελέγχουν και κατακεραυνώνουν με τον λόγο τους οι προφήτες, τους κακούς και άδικους άρχοντες, δικαστές και ιερείς που δωροδοκούνται, τους άρπαγες και τους τοκογλύφους που εκμεταλλεύονται τους φτωχούς και πλουτίζουν εις βάρος τους, εκείνους που θεσπίζουν νόμους άδικους, τους προδότες της πατρίδας, τους κατακτητές και καταπιεστές των λαών και τους προειδοποιούν για το θλιβερό τέλος τους.
Ας δούμε τι έχουνε πει οι προφήτες:

*(Για τους άρπαγες, απατεώνες, τοκογλύφους)

ΜΙΧΑΙΑΣ2,1 «Αλίμονο σε εκείνους που ξαγρυπνούν στα κρεβάτια τους σχεδιάζοντας το κακό για να το πραγματοποιήσουν το πρωί. Θα το κάνουν γιατί έχουν την δύναμη».
2,2 «Όταν επιθυμούν αγρούς ή σπίτια τα αρπάζουν. Κατακλέβουν τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους, αρπάζουν και οικειοποιούνται τα σπίτια τους, παίρνουν ως αιχμάλωτο τον άνδρα και ως ιδιοκτησία την κληρονομιά του.
2,3 «Γι’ αυτό, ο Κύριος λέει: «Έτσι σχεδιάζω κι εγώ κακό ενάντια σε ανθρώπους σαν κι εσάς. Δεν θα μπορέσετε να το αποφύγετε και δεν θα περπατάτε πια με το κεφάλι ψηλά. Γιατί οι καιροί που έρχονται θα είναι δύσκολοι.
2,4 «Εκείνη την ημέρα ο κόσμος θα σας αναφέρει σαν παράδειγμα καταστροφής και θα μιλά για σας με τον δικό σας θρήνο…»
ΗΣΑΪΑΣ 5,8 Αλίμονο σε εκείνους, οι οποίοι συνδέουν το σπίτι τους με το σπίτι του άλλου και τον αγρό τους με τον αγρό του άλλου, για να αφαιρέσουν κάτι από την ιδιοκτησία του πλησίον για να μείνουν αυτοί οι μοναδικοί κάτοχοι της χώρας . Στ’ αυτιά μου ηχούν τα λόγια του Κυρίου του σύμπαντος: «Πράγματι , όλα αυτά τα σπίτια θα ερημωθούν, αυτές οι ωραίες και μεγάλες κατοικίες θα μείνουν ακατοίκητες».
ΑΜΩΣ 8,4 Ακούστε τα αυτά εσείς που συντρίβετε τους φτωχούς και παραγκωνίζετε τους δυστυχισμένους της χώρας.
8,6 Θα πουλήσουμε λέτε ακόμα και τα αποκοσκινίδια του σταριού με κέρδος. Θα πουλήσουμε για δούλους τους φτωχούς, που δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους, έστω κι αν χρωστούν μόνο ένα ζευγάρι σανδάλια» (!!!)
ΜΑΛΑΧΙΑΣ 3,5 Έρχομαι εναντίον αυτών (… )που ορκίζονται ψέματα, αυτών που αδικούν τον εργάτη στον μισθό, εναντίον αυτών που καταπιέζουν τις χήρες και τα ορφανά, αυτών που αδιαφορούν για τους ξένους, εναντίον όλων εκείνων που δεν με σέβονται.
ΙΕΡΕΜΙΑΣ 22,12 Υπάρχουν άνθρωποι που δωροδοκούνται για να καταδικάζουν σε θάνατο, πλουτίζουν με την τοκογλυφία, εκμεταλλεύονται τους συμπατριώτες τους για να πλουτίζουν . Κι εμένα τον Κύριο τον Θεό με έχουν τελείως ξεχάσει.



(Για τους άδικους και φιλάργυρους άρχοντες, δικαστές και ιερείς που δωροδοκούνται)

ΑΒΒΑΚΟΥΜ1,4 Οι νόμοι μοιάζουν αδρανείς, επικρατεί η αδικία. Οι ασεβείς δικαιώνονται σε βάρος του αθώου. Οι αποφάσεις των δικαστών μοιάζουν διεστραμμένες.
ΗΣΑΪΑΣ 9,15 Οι αρχηγοί αυτού του λαού τον παραπλανούν και όσοι οδηγούνται από εκείνους, χάνονται.
10,1 Αλίμονο σε εκείνους που θεσπίζουν νόμους άδικους και σε κείνους που γράφουν αποφάσεις καταπιεστικές ,για να στερήσουν τους αδυνάτους από το δίκιο τους και να αρπάξουν τα δικαιώματα των φτωχών του λαού μου, για να κάνουν τις χήρες λεία τους και να απογυμνώσουν τα ορφανά. Τι θα κάνετε τη μέρα της κρίσης και της καταιγίδας που έρχεται από μακριά; Σε ποιόν θα καταφύγετε να σας βοηθήσει; Τα πλούτη σας που θα τα αφήσετε;
56,11 Είναι ακόμα σκύλοι αδηφάγοι, όσα κι αν έχουν, ποτέ δεν είναι αρκετά.Είναι ηγέτες δίχως σύνεση. Όλοι εξακολουθούν να βαδίζουν τους δρόμους της διεφθαρμένης τους ζωής, ο καθένας σύμφωνα προς το συμφέρον του.
ΜΙΧΑΙΑΣ 2,9 «Γι αυτό οι άρχοντες του λαού μου θα εκδιωχθούν και θα απορριφθούν από τις αναπαυτικές κατοικίες τους. Θα εκδιωχθούν εξ αιτίας των πονηρών έργων τους.»
2,10 «Εμπρός σηκωθείτε και φύγετε στην εξορία, γιατί εδώ ησυχία δεν θα βρείτε! Με τις ανίερες πράξεις σας έχετε προκαλέσει την καταστροφή. Και η καταστροφή θα είναι σκληρή.»
2,11 Διεφθαρμένοι δέ, καθώς είσθε, θα περιπέσετε σε τέτοια δειλία, ώστε θα τρέπεσθε σε φυγή, χωρίς κανείς να σας καταδιώκει. Πνεύμα ψεύδους έχει στήσει την κυριαρχία του σε σας.
3,2 Εσείς μισείτε το καλό και αγαπάτε το κακό. Φέρεστε στο λαό μου σαν να ήταν ζώα που τα πάνε για σφαγή.
3,9 Ακούσατε, λοιπόν, αυτά σεις, οι άρχοντες της φυλής Ιακώβ που μισείτε και αποστρέφεστε την δικαιοσύνη και διαστρέφετε όλα τα ορθά και αληθή.
3,10 Σεις, οι οποίοι οικοδομείτε τα σπίτια σας στη Σιών με το αίμα των πτωχών και των αδυνάτων, τις κατοικίες σας στην Ιερουσαλήμ με τις αδικίες εναντίον των αδελφών σας
3,11 Οι άρχοντες και οι κριτές της Ιερουσαλήμ δωροδοκούνται όταν δικάζουν. Οι ιερείς της πόλεως διδάσκουν με πληρωμή και οι ψευδοπροφήτες δίνουν τις μαντείες τους, αφού προηγουμένως πληρώνονται με χρήματα. Και παρ' όλες τις κατάφωρες αυτές παρανομίες επαναπαύονται στον Κύριο λέγοντας• “ο Κύριος είναι μαζί μας . Βεβαίως. Άρα δεν θα μας βρουν κακά!”
7,3 Είναι όλοι τους ειδικευμένοι στο κακό. Ο ηγεμόνας απαιτεί αυξημένους φόρους. Ο δικαστής για να δικάσει δωροδοκείται κι ο ισχυρός ζητάει με πονηριά να ικανοποιήσει την απληστία του. Έτσι όλοι μαζί έχουν διαστρέψει το δίκαιο. Ο πιο καλός ανάμεσά τους και ο πιο τίμιος είναι από τα αγκαθόβατα πιο βλαβερός. Και τότε αλίμονο και τρισαλίμονο! Η μέρα της τιμωρίας σας έρχεται. Τώρα θα ακουσθούν οι θρήνοι και οι κλαυθμοί σας.

ΙΕΡΕΜΙΑΣ5,26 Ο Κύριος λέει : «Βρέθηκαν στον λαό μου ασεβείς, πουστήνουνε παγίδες για να πιάσουνε ανθρώπους όπως παραμονεύουνε για να πιάσουνε πουλιά. Όπως είναι γεμάτη η παγίδα με πουλιά , έτσι είναι το σπίτι τους γεμάτο με απάτη. Γι αυτό έγιναν δυνατοί και πλούτισαν και χόντρυναν και πάχυναν. Δεν βάζουν όρια στις κακές τους πράξεις, δίκαια δεν κρίνουν, αδικούν τα ορφανά και τους φτωχούς κι έτσι καλοπερνάνε.Δεν πρέπει να τα τιμωρήσω όλα αυτά; Να μην εκδικηθώ ένα τέτοιο έθνος;

(Για την προδομένη χώρα) 

ΟΒΔΙΟΥ 1,7 Όλες οι πόλεις, με τις οποίες είχες συνάψει συμμαχία, σε απέπεμψαν κενή έως τα σύνορά σου. Αρνήθηκαν να σου δώσουν βοήθεια. Επί πλέον οι φίλοι σου εναντιώθηκαν και , κυριάρχησαν εις βάρος σου, έστησαν ενέδρα κάτω από τα πόδια σου. Δεν υπάρχει σ’ αυτούς φρόνηση.
(Για τους προδότες)

ΟΒΔΙΟΥ 1,11 Διαπράξατε φοβερά εγκλήματα από την ημέρα, κατά την οποίαστεκόσασταν παράμερα και βλέπατε όταν αλλοεθνείς παραβίαζαν τις πύλες και έμπαιναν στην Ιερουσαλήμ. Και έβαλαν κλήρο, για να διανείμουν μεταξύ τους τα πλούτη της ,και τους κατοίκους της τελικά τους οδήγησαν στην αιχμαλωσία. Και ήσασταν με τη στάση σας κι εσείς, το ίδιο ένοχοι με εκείνους. 
1,12 Δεν έπρεπε με χαιρεκακία να δείτε την τρομερή για τους αδελφούς σας ημέρα, την ημέρα του ολέθρου τους από τους ξένους λαούς. Δεν έπρεπε να χαιρεκακήσετε κατά την ημέρα της καταστροφής τους και να μη κομπάζετε κατά την ημέρα, που οι αδελφοί σας υφίσταντο τις φοβερές θλίψεις.
(Απειλές ενάντια στον καταπιεστή των λαών)

ΑΒΒΑΚΟΥΜ 2,6 Όλα τα έθνη θα απαγγείλουν ενάντια στον κατακτητή τους περιφρονητικά υπονοούμενα. Θα πουν: «Αλίμονο σ’ εκείνο που μαζεύει ό,τι δεν του ανήκει-αλήθεια ως πότε;-και τον καθένα τον μεταχειρίζεται σαν οφειλέτη του!»
2,7 Θα ξεσηκωθούν ξαφνικά οι πιστωτές σου, θα ξυπνήσουν αυτοί που καταπίεσες και θα σε λεηλατήσουν.
2,8 Έθνη εσύ λεηλάτησες πολλά, διέπραξες φόνους και αδικίες σε τόσες χώρες, ενάντια στους κατοίκους τόσων πόλεων. Γι αυτό και όλοι οι λαοί θα λεηλατήσουν εσένα.
2,9 Θα πουν: Αλίμονο σε εκείνον που μαζεύει κέρδη παράνομα για την οικογένειά του και φτιάχνει τη φωλιά του ψηλά για να γλιτώσει από το αρπαχτικό το χέρι.
2,10 Και πράγματι τα σχέδιά σου , όλα θα φέρουν στη δυναστεία σου ντροπή. Καταστρέφοντας έθνη πολλά, τον ίδιο τον εαυτό σου καταστρέφεις.

(Το τέλος των τυράννων) 

ΙΕΖΕΚΙΗΛ12, 11 Θα συρθούν στην εξορία, στην αιχμαλωσία. Κι ο άρχοντάς τους ακόμα θα πάρει τις αποσκευές του στους ώμους, μες στο σκοτάδι και θα φύγει μέσα από μια τρύπα που θα του ανοίξουν στον τοίχο, για να βγει. Θα σκεπάσει το πρόσωπό του για να μη τον αντικρύσουν τα μάτια των άλλων, και τον αναγνωρίσουν. Και αυτός δεν θα δει ξανά την πατρική γη. Θα προσπαθήσει να διαφύγει, αλλά εγώ θα απλώσω στη σύλληψή του δίκτυ και θα συλληφθεί στην χώρα του. Και όλον το περιβάλλον του και τους βοηθούς του και όλους εκείνους, οι οποίοι τον υπηρετούσαν, θα τους διασπείρω προς κάθε διεύθυνση, και πίσω δε από αυτούς θα σύρω φονική ρομφαία.
ΗΣΑΪΑΣ 14.4 «Πώς έπεσε ο τύραννος! Πώς η τρομοκρατία πήρε τέλος! Ο Κύριος έσπασε την ράβδο των αμαρτωλών, το σκήπτρο των τυράννων, που τους λαούς χτυπούσαν με οργή, με απανωτά χτυπήματα, που με μανία τυραννούσαν τα έθνη και άσπλαχνα τα καταδίωκαν. Επιτέλους ησυχάζει, αναπαύεται όλη η γη από χαρά πανηγυρίζει!

(Άσμα ευχαριστίας ) 

ΗΣΑΪΑΣ 12
Θα πεις τη μέρα που θ’ απελευθερωθείς λαέ μου : «Κύριε σε ευχαριστώ! Οργίστηκες με μένα, μα η οργή σου κόπασε και μπορώ ν’ ανασάνω». Τότε θα ομολογήσεις: «Είναι ο Θεός σωτήρας μου! Θα έχω εμπιστοσύνη, τίποτα δεν θα φοβηθώ. Ο Κύριός μου είναι η δύναμή μου και το τραγούδι μου, εκείνος με έσωσε»

Και επειδή στη πατρίδα μας στενάζουμε κάτω από την τυραννία άδικων και ασύνετων ηγετών…

(Η αξία του συνετού κυβερνήτη)

ΣΟΦΙΑ ΣΕΙΡΑΧ 10,1 Ο σοφός κυβερνήτης παιδαγωγεί και μορφώνει τον λαό του. Η διοίκηση του συνετού άρχοντα είναι ορθά τακτοποιημένη.
Όπως είναι ο κυβερνήτης του λαού, έτσι θα είναι και οι υπουργοί του. Όπως είναι ο άρχοντας της πόλεως έτσι θα είναι και οι κάτοικοι αυτής.
Ένας άξεστος βασιλιάς θα καταστρέψει τον λαό του.
Αντιθέτως μια χώρα θεμελιώνεται και ευημερεί χάρη στη σύνεση των καλών αρχόντων.
Από το χέρι του Κυρίου χορηγείται κάθε εξουσία επάνω στη γη.
Τον χρήσιμο και καλό άρχοντα πάνω σ’ αυτή θα τον αναδείξει την κατάλληλη στιγμή. Η επιτυχία αυτού του ανθρώπου βρίσκεται στα χέρια του Κυρίου. 
Πάνω του θα αποθέσει ο Θεός την δόξα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου