Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Εντός τριμήνου αποζημιώσεις ΕΛΓΑ 113 εκατ. ευρώ για ζωικά και φυτικά

Συνολικές αποζημιώσεις 113 εκατ. ευρώ θα δοθούν από τον ΕΛΓΑ το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, στην άτυπη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 5 Μαρτίου, ενώ εκτιμά ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του οργανισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό.







Συγκεκριμένα οι αποζημιώσεις θα πραγματοποιηθούν, σύφμωνα με τον κ Αποστόλου, ως εξής:
-Μέχρι 17 Μαρτίου θα δοθούν 25 εκατ. ευρώ κυρίως σε γεωργικές εκκμεταλεύσεις που υπέστησαν ζημιές μέχρι και την άνοιξη του 2014
-Αρχές Απριλίου θα δοθούν 35 εκατ. ευρώ σε όσους επληγησαν από πλημμύρες και βροχές.
-Εντός Μαίου 2015, θα δοθούν 40 εκατ. ευρώ για ζημιές σε Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, τόσο για τα προηγούμενα έτη όσο και για μέρος των ζημιών που αφορούν τις φετινές πλημμύρες και τους παγετούς.
-Για τη ζωϊκή παραγωγή, θα δοθούν συνολικά 13 εκατ. ευρώ το επόμενο τρίμηνο για αποζημιώσεις από καιρικές συνθήκες και ασθένειες. Συγκεκριμένα θα εκχωρηθούν 5 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις από τον καταρροϊκό πυρετό, τη λύσσα, την ευλογιά και αντίστοιχες ζημιές.
Ο Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ, καθώς υπήρξαν πολλές ζημιές τόσο το 2014 όσο και φέτος, ενώ οι ανάγκες σε κονδύλια θα εξαρτηθούν και από το πώς θα είναι οι καιρικές συνθήκες την υπόλοιπη χρονιά. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ότι δεν θα ζητηθούν χρήματα από τους αγρότες για την ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων και υπό καμία μορφή.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου